HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Vágó István

2009.02.18. 07:01 Francois Pignon

Hithű, vonalas liberális szerint mindenki a maga sorsának kovácsa, és aki hülye, megérdemli a végzetét. Vágó István sokat tesz ezért az eszméért, amikor a hitelválság kellős közepén, ma is főműsoridőben buzdít hitelfelvételre. Nyilván boldog plazmatévé és újautó tulajdonosok áldják ezért nevét. De a cinizmus és a kapzsiság még nem tesz valakit árokásóvá. Legfeljebb a hitelességét veszti el így a hitelvigéc, de ezért is jár egy vaskos faszkorbács.

Szocialista elvtársaknak lakossági fórumot tartani sem bűn, csak baromira kínos. Ennél már csak az kínosabb, ha a média nemhivatalos szürkeállománya Gréczy Zsolt segítségét kéri Fábryval folytatott vitájához. (Ennél a pontnál tartok egy kis szünetet, hogy egy egészségeset röhöghessen az olvasó.) Ez persze meg is látszott azon a vitán, azóta is kínoz a kiváncsiság: vajon magától képes lett volna egy gyengébb képességű kapcsolat.hu felhasználó teljesítményére? A "Hat éve az történik, amit a Fidesz akar..." ment volna segítség nélkül is?

Vágó rég idekívánkozott, már csak az alábbi történet miatt is, csak egy kicsit későn ébredtem* eszméltem. Ma régi adósságot törlesztek felé (ééérted? kacsint).

Dévényi István sztorija maga az árokásás és a szekértáborharc esszenciája, egy jó adag tahósággal fűszerezve:

A Média Hungary konferencia első napjának záróakkordján történt, hogy a fogadáson - amit régen ismerkedési estnek, rosszabb esetben klubdélutánnak neveztek - egy pohár jóféle villányi bor fölött Tóta W. Árpáddal vitatkoztunk a honi sajtó siralmas állapotjának okairól. Egyszerre Vágó István lépett az asztalhoz, s az Index publicistája annak rendje-módja szerint bemutatott egymásnak bennünket. Amikor elhangzott a Heti Válasz, a Legyen ön is milliomos! sztárja morcossá vált, és kifejtette, hogy erősen megbánta a kettőnk közti kézfogást, mert hogy olyan lapnál dolgozom, amely leközölte a nincs hova hátrálós Fábry interjút. Eztán még kínosabbra fordult a helyzet, mert Vágó István szavait kizárólag Tóta W. Árpádhoz intézve Fábry Sándor és az ellenzéki sajtó általános szapulásába kezdett, miközben jobb tenyerét folyamatosan a nadrágjába törölgette, végül utálkozva kijelentette - továbbra is úgy téve, mint ha csak az indexes kolléga ülne az asztalnál -, hogy legközelebb jobban megnézi, kivel fog kezet, mert roppant kellemetlen számára ez az egész.

Vágó István mostanában panaszkodik, nem kell a tévétársaságoknak. Talán csak nem a múló hitelesség a gond? Mehetne Brüsszelbe is, anyagilag ugyanis jobban megérné, csak az meg elég nehéz egy-két százalékos párt listájáról. Most mit mondhatnék erre, belőlem is csak előbukik néha a szociáldarwinista: aki hülye, megérdemli a végzetét.

Előnye: milliomos
Hátránya: van benne valami
Hiszterométer: 7/10

 

* Javítva, elnézést kérek Vágó Istvántól, akiben a kifejezés borzalmas képzeteket kelt, remélem az "eszmélés" nem okoz neki ilyen gondot.

A grafikát a hologramember.hu-ról csórtam, köszönet érte.

189 komment

Címkék: vágó istván

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr22948879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.18. 16:13:55

@Bell & Sebastian: Meg nem mondom hol, de mintha láttam volna egy KFC-s logót...

Hát étvágyam, az nem lett tőle. XD

Egy bögre forralt bor meg itt figyel mellettem. :)))

(A későbbi kommentjeimben lehet, hogy több lesz a szmájli XP )

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.18. 16:14:57

@Bell & Sebastian: "Kedwes webelit!

Mondják, mit agonizálnak itt?
Bassák fejbe a bassgitárjával, oszt mehetünk tovább.

Mocskos UFO ez! (ez ám nagy sertes ám)"

EZT AZONNAL VONJA VISSZA VAGY KURVÁRA MEGBÁNJA!!!

hogy az bxsszameg bxssza meg...

zoli29 2009.02.18. 16:15:36

Ez a Dévényi-féle sztori nagy súlyos! Elég szomorú, hogy idáig jutottunk...:-(

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.18. 16:16:08

@mefisto: "Másrészt, mert az ufó (a kibertér trubadúrja), az nagyon jó fej. :)))"

köszi...

:)))

Pierre73 2009.02.18. 16:18:27

érdekes, hogy erről Tóta Dáblju nem írt egy mukkot sem...

zoli29 2009.02.18. 16:20:40

@Pierre73:
"érdekes, hogy erről Tóta Dáblju nem írt egy mukkot sem"

Szerintem ez egyáltalán nem érdekes. Az lenne érdekes, ha egy jobboldali közszereplő csinálta volna ugyanezt, és azt nem írná meg.

andzsin 2009.02.18. 16:23:27

szánalmas ez a poszt és a beírások nagy többsége is. nem mindegy kinek mi a meggyőződése??? ehhez ért a jobboldal. valakit azért fikázni, mert máshogy gondolkodik, mint ŐK. ez fáj nektek? ez? kapjatok már a fejetekhez! szerintetek ki kellene irtani mindenkit, aki liberális?
egy normális ember szerintem lexarja, hogy kinek mi a meggyőződése a magánéletben.
mindenki tudja, hogy Demjén jobboldali kötődésű, most hányjam le??? nem fogom, sőt tisztelem a véleményéért.
mindenki tudja, hogy Bródy liberális, most hányjam le? nem fogom, szíve joga.
mindenki tudja, hogy Tahi Tóth László jobboldali kötődésű, most ne nézzem meg a színházban?...stb. stb.

ez a téma még mindig 2009ben?? emberek! ezért nem haladunk előre csak maszatoljuk a fost 20 éve, mert mindenki ezzel van elfoglalva. nem mindegy??? éntőlem bárki akár pápista is lehet, ha teszi a dolgát. a jóléttől már nincs min rágódnótok. köpjétek ki, mert a torkotokon akad....

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.18. 16:23:30

@sanche:

"Csakhogy egy demokratikus, kapitalista rendszerben a miniszterelnöki poszt rohadtul nem jelent sokat."

Azért ez a kijelentés egy kancellári típusú kormányzati rendszerben meglehetősen... hm... valószínűtlen?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.18. 16:24:07

két kutya megy az utcán, megállnak egy ház előtt...
- te..., ez nem a vágó istván háza?
- de igen...
- akkor megjelöljük...?

johevi 2009.02.18. 16:24:20

Faterom egyszer volt egy Milliomos felvételen, és mesélte, hogy hihetlenül hisztis Vágó, végighisztizte a felvételt.
Egyébként az magában nem gáz ha valaki hitelt reklámoz vagy hitelt vesz fel, az a gáz, ha:
- Nem banknál veszi fel, hanem Provident szintű uzsorástól
- Túlvállalja a kölcsön törlesztőösszegét
A "hitel" önmagában azt jelenti, hogy valaki előre megkapja azt a pénzt, amit csak a jövőben fog megkeresni, szóval jó dolog ( vonatkoztassunk el a mai állapotoktól: kamat mértéke, költségek, növekedés stb )

zoli29 2009.02.18. 16:27:48

@andzsin:
"nem mindegy kinek mi a meggyőződése?"

Szerintem itt senki nem azon van kiakadva, hogy Vágónak mi a meggyőződése, hanem a viselkedésén (amennyiben Dévényi sztorija igaz, márpedig nem gondolom, hogy hazudik).

elfelejtette 2009.02.18. 16:27:51

@andzsin:

Látom, nem érted ezt az egészet, nem érted, mi folyik körülötted, ilyenkor szokás szánalmasozni mindent és mindenkit. Tahi Tóth és Bródy politikai irányultsága egyszerűen nem érdekes, ők sem hangoztassák, mi sem basztassuk ezért őket. Akinél érdekes, az azok a közéletiek, akik hangoztatják.

Akik pedig ilyen ostobán művelik ezt, mint Vágó, azok meg bekerülnek az árokásóba.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.18. 16:33:26

Vágó egy helyen azt mondja, h 10 éve a fidesz irányítja az országot, majd kicsivel később: "Sándor, olvasd le a számról: de igen, ez a helyzet! Jól üzemeltetik az országot."

Vagyis a fidesz még ellenzékből is jól üzemelteti az országot:-)))

zoli29 2009.02.18. 16:36:51

@malacka69 az édentől keletre...:

"Vagyis a fidesz még ellenzékből is jól üzemelteti az országot"

Dehogyis! Az MSZP azokon a területeken üzemelteti jól az országot, ahol sikerül kiharcolnia, hogy ne a Fidesz akarata valósuljon meg. Ennyi az egész...

elfelejtette 2009.02.18. 16:37:39

@malacka69 az édentől keletre...:

Epic fail :D Nem kicsit ellentmondásos Vágó érvrendszere.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.18. 16:37:51

@Bell & Sebastian:

maga úriember...
biztos van a tarsolyában kacifántosabb kifejezés erre a tökfilkó vágóra...

hamu 2009.02.18. 16:41:34

Csak kérdezem: honnan tudjuk erről a Heti Válaszos storyról, hogy igaz?

Azt mondta a Dévényi, és ő mindig igazat mond?

Francois Pignon 2009.02.18. 16:44:05

@hamu: Persze, ha kitalálja, biztos Tóta W.-t hozza tanúnak ;)

zoli29 2009.02.18. 16:50:05

@hamu:
"honnan tudjuk erről a Heti Válaszos storyról, hogy igaz?"

Jóhiszeműség.
Dévényiről eddig tudtommal egyszer sem bizonyosodott be, hogy valótlanságot állított volna egy cikkében, ezért nekem nincs okom feltételezni, hogy ezúttal hazudna.
Meg Vágó, gondolom, nyilvános fórumokon tagadna, meg pereskedne, ha nem lenne igaz.

gg 2009.02.18. 17:05:06

A Heti Válaszos sztorira Dévényi az egyik forrás, akit én csak az írásain keresztül ismerek, viszont annak idején megkérdeztem a másik két szereplőt is, hogy ez meg hogy lehetett, és én abból akkor úgy raktam össze magamnak a képet, hogy itt félreértés történt: Vágó kicsit vaskosan, de egyértelműen viccelt, Dévényi meg talán túl paranoidra vette a dolgot, ennyi.

Vágót láttam én már akkora jobboldaliakkal összeborulni, hogy azt el sem képzelitek.

hamu 2009.02.18. 17:05:58

@Francois Pignon:

És worluk már megerősítette, vagy csak hallgat, és hallgatás beleegyezés?

(őszintén szólva nagyon nem csípem, ha egy újságíró az őt ért "sérelmeket" osztja meg az olvasóival. Még akkor sem, ha azok valódiak)

drflash · http://drflash.hu 2009.02.18. 17:06:43

ezt a vágóférget is le kell vágni mint a zsidók az áldozati disznót!

Számhúzó kutya 2009.02.18. 17:07:34

@hamu: Ha jól emlékszem, annak idején, amikor a sztori kipattant, nyitottak egy topikot róla a polidilin, ahol személyesen megjelent Dévényi és Vágó is. Vágó nem tagadta a kéztörölgetős epizódót, inkább azon sajnálkozott, hogy Dévényi nem érti a viccet.

Szvsz ilyennel nem viccelünk. Még olyan emberrel sem tehetem meg, hogy kézfogás után a kezemet a gatyámba törölgetem, akit jól ismerek, pláne nem egy olyannal, akit most mutattak be nekem.

A sztori alapján Vágó egy utolsó tahó.

hamu 2009.02.18. 17:08:32

@Zoli28:

Ez nem így van.

Ha ez a "pereskedne" valóban bizonyíték lenne, akkor Friderikusz minden szava igaz, amivel könyvében kollégáiba belerúg. Pedig csak az 1db Pálffy akarja perelni, a többieknek még az is méltóságán aluli, hogy válaszra méltassák.

Vagy: Orbán sem perelte Kende Pétert. Akkor A Viktor minden szava igaz?

hamu 2009.02.18. 17:10:46

@Számhúzó kutya:

Adsz erre egy linket? Nem azért, mert Vágót akarom védeni, nagyon is jó és személyes okom lenne, hogy ne fogjak vele kezet. Pusztán kiváncsiságból kérdem.

Francois Pignon 2009.02.18. 17:12:31

@Számhúzó kutya: Ááá, a jobbosoknak sosem volt érzékük a kifinomult humorhoz ;) Talán a hitelreklámkampány is csak egy nagy médiahekk, amiben az eladósodottság visszásságaira akar rámutatni a maga humoros eszközeivel.

Számhúzó kutya 2009.02.18. 17:15:26

@hamu:

Az Index polidilin kell lennie valahol, de már nem emlékszem a topik címére. Kb. 1 éve lehetett.

hamu 2009.02.18. 17:16:16

@gg: Ez könnyen lehet, Vágónak elég szar humora van.

Számhúzó kutya 2009.02.18. 17:24:05

@hamu:

Az "A la Carte" topikban volt 2007 októberében.

Dévényi 1637-es hozzászólása (válasz Vágónak):

Kedves Vágó István!


Én lennék a legboldogabb, ha úgy történt volna minden, ahogy leírja: azon a bizonyos estén ugyanis egyik kedvenc televíziós személyiségemet veszítettem el.


Jómagam viszont továbbra is másként emlékszem: amikor kiderült, hogy melyik lapnál dolgozom, akkor ön szidta a lapot, amiért megjelent nálunk a Fábry-interjú, majd (ezek szerint viccből) letörölte a kézfogásunk nyomait, majd (gondolom szintén viccből) kizárólag Tótával beszélt, engem levegőnek nézett.


Majd néhány perc múltán távozott, szó nem volt órákról.


És őszinte leszek: én voltam a legszomorúbb, hogy ez megtörtént.


És, hogy miként került a cikkbe a ki szeretheti Magyarországot kitétel: a cikk Babarczi Eszter Heti Válaszban megjelent cikkére volt válasz - Eszter abban az írásában a politikai hisztériáról írt. Én pedig azért írtam le a történetet, mert azt akartam bemutatni, hogy a politikai hisztéria bizony még egy Vágó Istvánt is "el tud rontani".

cuidado llamas 2009.02.18. 17:29:22

ez az ember egy sunyi képmutató arrogáns patkány

hamu 2009.02.18. 17:30:46

@Számhúzó kutya:

Kösz, megnézem, főleg az érdekel, hogy mit válaszolt Vágó.

Továbbra is fenntartom, hogy újságíró nem adhatja közre, ha ilyesmi történik vele, hacsak nem éppen az árokásás a célja.

zoli29 2009.02.18. 17:30:52

@gg:

Nyilván ott kellett volna lenni, hogy biztosan tudjuk, mi történt, de ez első meg második hallásra sem tűnik humorosnak.

hamu 2009.02.18. 17:49:05

Jelentem, megtaláltam, tehát olvastassék el a másik fél is:

Vágó István válasz | megnéz 2007.10.12 16:35:32 © (1606)
"A tisztánlátást szerintem legelébb az segítené, ha ismernénk mindkét fél elmondását az esetről. Miért legyek csak az egyikükkel empatikus, miközben semmit nem tudok arról, hogy Vágó szerint hogy is volt ez?"


Köszönöm, kedves Anikó, igazán méltányos a hozzáállása.


A történet mindössze annyit ér, hogy megállapítsuk: a Heti Válasz szépreményű újságírójának más a humorérzéke, mint az enyém.


Mondanom se kell, hogy a "letörölt" kézfogás viccnek volt szánva, amit az is bizonyít, hogy e "felháborító" eseményt követően még hosszú órákat töltöttünk közösen ugyanannál az asztalnál, semleges témákról diskurálva. Vagyis egyikünk se hagyta faképnél a másikat - nem is lett volna ok rá.


Erre - mint derült égből a villámcsapás - hónapok múltán megjelent az ominózus cikk, tele gyűlölködéssel és különös következtetésekkel. És lám: egyes topiklakóknál mennyire szíves fogadtatásra is talált...


************
Hmm, ha ez így történt, akkor az egy kicsit másképp néz ki (bár a szar humor így is, úgy is igaz).

Karácsony Benő 2009.02.18. 17:52:43

Az meg aztán az árokásás non plus ultra-ja volt,amikor Vágó elvti benyögte,hogy Gyurcsány Ferenc korunk II.Józsefe...és ráadásul Fábry mócártos-bétóvenes poénjára hajaz.
Ám míg Fábry -ugyebár- viccből mondja/ta,addig Vágó hóttpicsakomolyan....

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.02.18. 17:53:34

VEGYÉL HITELT A HITELRE ÉS ANNAK A HITELÉRE IS :)
LEGYEN TÖRVÉNYESEN KÖTELEZŐ A HITELFELVÉTEL IS :)

hamu 2009.02.18. 17:59:36

És még egy későbbről:

Vágó István válasz | megnéz 2007.10.12 19:29:10 © (1688)
Nem Babarczi, hanem Babarczy. Érdekes, ezt "azon az oldalon" pedig nem szokták eltéveszteni.


Kedves druszám! Sajnálom, ha megsértettem, de - mint korábban is írtam - valószínűleg nem vagyunk egy "humor-hullámhosszon". Én csak jelezni szerettem volna, hogy a Fábry-interjú nagyon nem tetszett, és elfogadom, hogy ezt nem a legszerencsésebb módon jeleztem. De tisztelettel kérdezem: ami két ember magánéletének szférájában történt, abból hogyan lesz nyilvánosságra szánt publicisztika? Azt gondolja, hogy ha még egyszer az élet kiszámíthatalan szeszélye folytán összesodródunk, valaha is úgy tudunk beszélgetni egymással, hogy nekem ne kelljen vigyáznom: ez az ember mindent leírhat, amit mondok? Nem veszi észre, hogy ezzel minden civilizált emberi kommunikációt lehetetlenné tesz, hiszen nekem mindig úgy kell vigyáznom a szavaimra, hogy Ön ezt a lapjában megjelentetheti?


Kicsit se érzi át azt az etikai baklövést, amit elkövetett? Hol van ez ahhoz képest, hogy én viccesen - legalábbis ez volt a szándékom - megtöröltem a kezem?


És hogy jön ez ahhoz, hogy én hogyan szeretem Magyarországot?

***********************
Nagyon nem szívesen, de ebben Vágónak kell igazat adnom.

Francois Pignon 2009.02.18. 18:08:13

@hamu:
Akkor ha már etikánál tartunk:
"Nemrég beszélgettem egy Fidesz-prominenssel: azt mondta, sajnálja, hogy a reformok nem radikálisabbak. Tudják ők is, hogy szükség van a fájdalmas intézkedésekre, csakhogy kifelé a másik arcukat mutatják."
www.hetivalasz.hu/cikk/0806/fabry_vago_vita/2
Ez így, név nélkül, sejtetve micsoda?

hamu 2009.02.18. 18:10:10

Nem kérdés: övön aluli.

De az egyik nem menti a másikat. Ezt a dévényis storyt határozottan ki kellett volna hagynod a postból.

Francois Pignon 2009.02.18. 18:12:40

@hamu: Szerintem meg Vágó ne sírjon, hogy nyilvánosságra jutott valami, amit nem oda szánt, ha ő meg közben gátlás nélkül pletykálkodik.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2009.02.18. 18:15:11

Csatlakozom az előttem szólóhoz:
VAGÓ ISTVÁN SZÉGYELLD MAGAD, MENJ TE A PICSABA!!

zoli29 2009.02.18. 18:17:25

@hamu:

Szerintem sem volt helyes Dévényinek nyilvánosságra hozni a sztorit, feltéve, hogy az esetnek csak ők és TWÁ voltak a szemtanúi (ha nagyobb nyilvánosság előtt történt, akkor más a szitu).

hamu 2009.02.18. 18:18:41

Tehát akkor ha Vágó ilyen, akkor te is felhasználhatsz a lejáratására efféle, a nyilvánosságra hozatalát illetően mindenképpen etikátlan storyt? Netán még miután olvastad is megelőzőleg Vágó válaszát?

hamu 2009.02.18. 18:23:01

@Zoli28:

Így van. Vágónak szar humora van, és elég hülye módon fejezte ki, hogy nem tetszett neki a Fábry-interjú (nota bene: nekem sem tetszett). De ez magánügy, nincs mit benne nyilvánosságra hozni, hacsak nem pont a hangulatkeltés a cél.

Francois Pignon 2009.02.18. 18:24:55

@hamu: Csak ha esetleg Dévényit zavarná az újraközlés, tőle elnézést kérnék. Vágóval szemben, - ha ő megengedi ezt magának amikor úgy látja jónak, - én miért lennék elnézőbb.

hamu 2009.02.18. 18:26:09

@Francois Pignon:

Hogy különb legyél nála, kedves Pignon, és ne ugyanolyan. Mint Csülök, aki Márta napján nem lop.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.18. 18:38:16

Micsoda alábecslés!
Legalább 9/10! Mégiscsak nagy emberről van szó!

elfelejtette 2009.02.18. 18:41:06

Mégis mit várjunk Vágótól, amikor a baloldali média ilyeneken rugózik:

nol.hu/belfold/a_vigyorgo_orban

Egy a jelszó, tartós béke.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.18. 18:42:31

Vágó irtó okos embernek érzi magát, mert tud pár nyelvet és évekig vezetett egy licenc-műsort, amit én speciel soha nem bírtam nézni egy percig sem. (Kb. olyan izgalmas, mint megnézni egy egyetemi vizsgáztatásból 10 percet, hülye diákokkal és roppant idegesítő, nagyképű tanárral, aki mosolygós gyilkosként szivatja a vizsgázókat). Valójában jelentősen túlértékeli magát, TÉNYEZŐként viselkedik mostanság, pedig erre még egy, a plebs-nek való vetélkedő vezetése még nem jogosítja fel.

zoli29 2009.02.18. 18:45:43

@elfelejtette:
nol.hu/belfold/a_vigyorgo_orban

Ez a Rab László elég messzire eljutott abból az egy mozzanatból, hogy Orbán röhögött, miközben kivonultak az ülésteremből...

lopici_gaspar 2009.02.18. 18:45:58

pignon maga egy senkihazi szarember. menjen maga a picsaba!

elfelejtette 2009.02.18. 18:48:18

@Zoli28:

Így kell ezt, mérsékelten, felismerve a fontos dolgokat. Alcím lehetett volna az is, hogy "Egy összefogás margójára".

Nem az a lényeg, hogy az ország vezetése mit tett vagy nem tett, hanem hogy ez a kutyaütő Orbán röhögni merészel. Ahelyett, hogy segítené a hatalomban tartani a mi Ferinket.

zoli29 2009.02.18. 18:48:42

@G.d.Magister:

Nem tudom, hány éves vagy, de Vágó már legalább 30 éve tévézik, és - habár a politikai állásfoglalásai több, mint megmosolyogtatók - azért letett valamit asztalra.

zoli29 2009.02.18. 18:52:15

@elfelejtette:

Aki nem akar azzal szembesülni, hogy az általa favorizált politikai erő lényegében leépítette az országot, az arról harsog, hogy ilyen brutális és felelőtlen ellenzéke eddig egyetlen kormánynak sem volt 20 év alatt.

-lyla- 2009.02.18. 19:06:09

@Péter51: szancse, a szerencsétlen megdöbbent panza...

-lyla- 2009.02.18. 19:31:13

@G.d.Magister: ugyanúgy tényezőnek képzeli magát, mint a sunyi farkatlanházi...

F_Jikov 2009.02.18. 20:18:17

@Bell & Sebastian: vegyészmérnök valójában

F_Jikov 2009.02.18. 20:25:50

Két tv-s ember, két életmű. Nagyjából egyidőben indultak.
1.) Egri János - jegkorong.blog.hu/2008/10/18/egri_janost_nem_lehet_megallitani
2.) Vágó István

Előbbi az EMBER, így, csupa nagybetűvel,
utóbbi a pojáca, így, csupa kisbetűvel.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:33:19

@Bell & Sebastian:

Svájciul IGEN.

De ez "NEM LESZ SENKI, AKI MÖGÉ ÁLL" enyhén frivol értelmezése....

Bár kedveli a fartúrókat, ld. Budapest Pride, izé, melekfasztivál....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:38:06

@sanche:

"a kapőitalista rendszerben a miniszterelnöki poszt rohadtul nem jelent sokat"

HÁT, ha csak ennyi, FLETÓ HÚZZON KATUS ANYUHOZ, onnan meg Paraguayba, vagy Dél-Afrikába, hátha nem adják ki!

Orbán és a FIDESZ tök másképp gondolkodik, mint ezek a belterjes elvtársi nyűvek.

ERGO: másképp állnak hozzá és mást fognak csinálni.
EGYÁLTALÁN: valamit csinálni fognak.

F_Jikov 2009.02.18. 20:38:13

Szvsz a hisazterométeren alaposan alá van értékelve. Vágó teljesítménye legalább 9/10.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:42:26

@Az évek meg a rutin:

Igen.

Erről egy náci jutott eszembe, aki véletlen kezet fogott egy zsidóval...ELKÉPESZTŐ!!!

S egy alantas eszmeiség ürügye alatt!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:46:46

@andzsin:

Japán, DŐLJ A KARDODBA és dőlj el.

Te vagy itt a hülye, és még neked áll feljebb.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:52:16

@hamu:

Orbán még miniszterelnök volt, VÁLASZTÁSOK ELŐTT!

Ezek pedig rövid határidővel kezdeményezhető eljárások.

Nem lehetett megtenni a kampány miatt.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:55:15

@hamu:

Miért?? Hülye vagy; ÉPP ILYESMIKBŐL ÉL EGY ÚJSÁGÍRÓ, te nagyon erkölcsös senkiházi !!!

AYBARS ANDA 2009.02.18. 20:57:55

@G.d.Magister:

Igen. Nárcisztikus, omnipotens téveszmés, paranoid.

ajozsi 2009.02.18. 22:00:28

@AYBARS ANDA: Orbán és a FIDESZ tök másképp gondolkodik, mint ezek a belterjes elvtársi nyűvek.

ERGO: másképp állnak hozzá és mást fognak csinálni.
EGYÁLTALÁN: valamit csinálni fognak.
Kedves barátom (-ném?)Nagyon osztod itt mindenkinek az észt. Tényleg ilyen sok lenne belőle, hogy ennire futja? Akkor oszd meg velünk, hogyan fognak hozzáállni, és mit fognak csinálni?

Bell & Sebastian 2009.02.19. 00:20:43

Kivágom az ultit:

Vágót soha sem gyötri kétkedés a saját igazában (vitaképtelen), ezért 10/10!

Bell & Sebastian 2009.02.19. 00:27:58

@lopici_gaspar:

Pignon Úr szekundánsa vagyok, válasszon fegyvert, vagy fusson, amíg nem késő!

elfelejtette 2009.02.19. 15:40:46

@Zoli28:

Érdekes, hogy a Nol ezen a héten milyen intenzív fosputtony üzemmódba váltott:

nol.hu/belfold/lap-20090219-20090219-14

Én elhiszem, hogy a Népszabiban nem szeretik őt, de mi történt, hogy ilyen gagyi bohóckodásba kezdtek? Hócipő színvonalú ócska karikírozási próbálkozások, mintha direkt provokálni akarnák, csak hát ezek ahhoz gyengék, hogy igazán felmérgesítsenek bárkit is.

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.02.19. 20:05:01

szörnyű, hogy miket hord ez a fogyatékos vágó össze néha-néha

Dévényi István 2009.02.20. 07:57:01

Kedves mindenki!

A történet úgy teljes, ha a végkifejletet is ismeritek. Egy évvel később ugyanezen a konferencián ismét összefutottam Vágó Istvánnal. Kezet fogtunk :), leültünk beszélgetni, elmondta, hogy félreértés volt az egész, ő ezt tréfának szánta.

Francois Pignon 2009.02.20. 08:16:20

@Dévényi István: Köszönöm a kiegészítést. Remek tréfa :/
Azért érdekes, hogy ezek után a HV vitában neki nem voltak aggályai, hogy egy állítólagos négyszemközti beszélgetést hozzon nyilvánosságra, amiben egy meg nevezett Fidesz-vezető állítólag elismeri, hogy hazudnak a választóknak. Talán ez is csak tréfának szánta :/

gyöngyösbokréta 2009.02.20. 11:24:54

"Hithű, vonalas liberális szerint mindenki a maga sorsának kovácsa, és aki hülye, megérdemli a végzetét."

Stimmel.

És ez mindenre (fagyhalál, Provident hitelfelvétel, falúsi sors) vonatkozik.

Francois Pignon 2009.02.20. 12:42:48

Hát milyen hülye születik oda?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.20. 13:24:18

@Dévényi István: Én nehezen tudnám Vágó Úr magatartását tréfának tekinteni. Fogadáson semmiképpen. Legfeljebb akkor, ha ő is tréfának tekinti, ha a kéztörlést követően leöntöm egy korsó sörrel, beletörlök az arcába egy tálcányi tejszínhabos túrótortát, végül a fejéhez vágok egy tál ráksalátát.

Francois Pignon 2009.02.20. 13:43:55

Azon gondolkodtam, hogy tréfálkoztam-e valaha is egy ismeretlen személyén/családján/külsején/munkahelyén/stb amikor bemutattak neki.
De nekem sajnos nincs ilyen fejlett humorérzékem.

Viszont megnyugtat hogy Vágó úrnak van (ugye a megvert képviselő mártíriuszozása is belefért), így nyilván gurgulázva kacag a fenti íráson is. ;)

elfelejtette 2009.02.20. 14:45:03

@Francois Pignon:

Ezen az alapon az is vicces, ahogy a Fidesz kivonul az ülésteremből, mikor Gyurcsány beszél. Én mindig halálra röhögöm magam ilyenkor.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.20. 14:49:30

@mefisto: Ha megteszi, kérem okvetlenül fényképezze le és tegye is föl ide.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.02.20. 17:13:23

@tölgy: Naná! Sőt! Felteszem a Youtube-ra, Breaking News-ban lehozatom a HírTV-vel és a CNN-nel, még a következő Galileo-szonda merevlezemére is feltelepítem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.03.20. 12:07:59

Vágó István mutatja, hogy mennyire naivak lehetnek a diplomás, "értelmiségi " emberek is.
Akárcsak az antiszemitizmus (akár értsd: kritika a zsidók és Izrael ellen), úgy az mszp, szdsz-re szavazás sem köthető intelligenciához (?).
hm

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.26. 22:23:52

amit ez az alak ma (ill.a keddi felvételén) az A lá carte-ban (m1) művelt...

:bloá

tamasgabor 2009.03.27. 09:09:14

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Engem inkább megrémített ez az ember tegnap este. Korrektnek mondható társaság gyűlt össze, Fa Nándor kimondottan szimpatikusnak tűnt, a többiek is kellemes asztaltársaságot alkottak, de...
Már amikor leült a "kvízmester", már látszott rajta a pökhendiség, nagyképűség. Ahogy osztotta a partnereket. Nem tagadta meg önmagát, végig a Gyurcsány seggét nyalta, minden egyes megnyilvánulásában Orbánra utalt, meg a Fideszre. A kedvenc performanssza, hogy mikor nyitották az első Gyurcsány takarodj! topikot? Véletlenül sem az volt a fontos, hogy Fletóniusz miket tett le az asztalra 2004-ig (Nomentana, Szalai utca, balatonőszödi ingatlan, stb...), hanem, hogy még nem is volt miniszterelnök, de már takarodjon. No comment. Vágó, te egy ************** vagy! (ide mindenki gondolja azt, amit akar)

Lámpaoltó 2009.03.27. 22:32:06

tény, hogy (Fa)Vágó a szocik mellett a pénzt is nagyon szereti, az Amway arcaként is felbukkant annó. Ami viszont ciki: az United Way nevű hihetetlen cucchoz is nevét adta (az alapítvány csak továbboszja a pénzt más alapítványoknak, levonva 10 százalékot saját müködési költségeihez - zseniális konstrukció)

volkov 2009.03.29. 18:18:49

A'la carte, 32:40-tol:

Fa:Miert ad el a kormany egy 7 milliardot ero ingatlant
kevesebb, mint 1 milliardert?

Vago: Nezz utana, nyilvanos.

Gyonyoru:)
(Elkepzelem, ahogy tetelesen kimutatas keszul: vetelar x Ft, kenopenz y Ft, kenopenzt atvette Gipsz Jakab, erre es erre forditotta stb.)
Jo, utana visszavett, es annyira redukalta az allitasat, hogy nem tudjuk mi tortent. [A vegen miert nem redukalja ismeretelmeletileg arra a szintre, hogy elvben kizarhato, hogy valoban tudjunk barmit is (marmint a kormanyzati tevekenysegrol). Aztan lehet letenni a kanalat, megtorolni a leveses szakallat es hazaballagni - imigy musor tematikaja az evesre szukul, azert meg kar a filmet pazarolni.

meditáló · http://termeszethangjai.hu 2009.04.21. 23:34:57

nem azért, elolvastam pár kommentet és embertelen némelyek mekkor borjúk :) a Vágó Pityunak semmi köze a Providenthez, a Credithillel pajtáskodik a szentem.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.07.08. 16:33:46

@Karácsony Benő: Igaza volt, bukásakor minden rendelete visszavonásra került.

osborne 2009.09.14. 08:32:28

fyi: Hatalmasat bukott Vágó István - és a műsora is

stop.hu/articles/article.php?id=542258

citromosjegestea · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.12. 13:15:56

KFC- Vágó István hahah
hAsonlót csinált az egyik szaktársam a növ. tan prof. fejét montírozta be Super Mario testébe.. :D:D:D

marós 2009.12.10. 08:19:00

Azok ássák az árkot, akik mindenkor annak betemetését követelik. Azok síránkoznak a gyülölet beszéd miatt, akik azt kitalálták és folyamatosan alkalmazzák. Azok vádolják a másikat hazugsággal, akik saját bevallásuk alapján folyamatosan hazudtak. Akik lerabolták az országot azok akarják, elsősorban maguk között elhitetni, hogy nem ők lopnak, hanem az ellenzék. Azok hiányolják unus-untalan a másik oldal együttműködését, akik egyetlen ellenzéki javaslatot nem fogadtak még el. Szóval, mindenki a saját portája előtt söpörjön, aki csak a más szemében látja meg a szálkát, magáéban a gerendát sem, aki soha nem néz a tükörbe, az teljesen elvesztette a hitelét, és megundorodnak tőle.

marosy 2010.04.05. 20:53:01

A bemutatott árokások több mint 20%-a zsidó.

bz249 2010.04.07. 13:03:33

@marosy: ezt a szazalekot engedi a numerus clausus

palostrend · http://palostrend.hu 2010.08.24. 18:55:48

Magyarország a MAGYAROKÉ!!!

Magyarok hazatelepítése, zsidók kivándoroltatása

Ilyen címmel jelent meg 1942-ben egy nemzetvédelmi kiadvány, melyet cionista körök által ugyan el lehet hallgattatni, de a benne tárgyalt problémák mégsem söpörhetők szőnyeg alá.

Dr. Szabados Mihály, a Külföldi Magyarokat Hazatelepítő Magyar Királyi Kormánybiztosság előadója Dr. Makay Dezső, a Magyar Főudvarnagyi Bíróság és az Egyesült Keresztény Nemzeti Liga elnöke előszavával megjelent, 1945-ben indexre tett nemzetpolitikai értekezése ma is megszívlelendő. Helyesen állapította meg benne, hogy a Trianont megsemmisíteni hivatott európai revíziós kísérleteknél is fontosabb a „rohamos népszaporodás”-t elősegítő „földhöz kötött, biztos, megingathatatlan gazdasági létalappal bíró, öntudatos magyar kisemberek tömege” (7. old.) általi nemzetmegmentés: „Eredményesen semmi mással, csak rohamos népszaporodással, testben és lélekben egyaránt erős magyar népi tömegekkel vethetünk gátat a magyarságot kívülről és belülről egyaránt fenyegető veszedelmeknek.”

Nemzetpolitikai stratégiánk alaptétele könyve lényegét összegző alábbi javaslatterve, miszerint a magyarság „minőség- és mennyiségbeli megerősítésére az alábbi módok és lehetőségek vannak (7. old.): „A Csonka-Hazában legsúlyosabb gazdasági, szociális, egészségügyi viszonyok között élő széles magyar néprétegeknek megfelelő, erőteljesebb s főleg nagyobb gyakorlati eredményekkel járó, azonnal ható, mélyre nyúló gazdasági és szociális politikával az értékemelő, tisztességes megélhetést biztosító munkalehetőségekhez juttatása. Ennek eszközei a legszélesebb falusi magyar néprétegeket felölelő telepítés, illetőleg birtok-kiegészítés és a mezőgazdasági termelés belterjesítése, másrészt a magyarság testéről az idők során az ezer éves határokon kívül idegenbe szakadt s a magyarságra nézve már-már elveszni látszó magyar tömegeknek Magyarországba való visszatelepítése s ezzel egyidejűleg az idegen népelemű zsidóknak Magyarországból való kivándoroltatása, s az általuk a gazdasági stb. életben jelenleg betöltött helyeknek a magyarság kezére való adása.”

Mai helyzetünk ismeretében, a Trianon óta eltelt kilencven esztendő terheivel a hátunkon persze könnyen tűnhet úgy az olvasónak, délibábkergetés a magyarok hazatelepítése és a zsidók kivándoroltatása, azonban megítélésünk szerint még sincs ennél eredményesebb, hosszabb távon nemzeti életlehetőségeinket biztosító alapvetés, még akkor sem, ha az „idegenbe szakadt” magyarság millióinak hazatelepítése rengeteg kérdést vet fel. Még mielőtt valaki azzal vádolná a szerzőt, hogy javaslatával a haramia utódállamok magyarságának egészét akarná szülőföldje elhagyására kényszeríteni, leszögezendő, hogy terve (19. old.) az utódállamokon kívül „a magyarságukban leginkább veszélyeztetett” véreinkre vonatkozott elsősorban (számukat az akkori statisztikák alapján 900 000-ben jelölte meg (beleértve ebbe (15. old.) „a Moldvában részben elrománosodott 110 000 csángó magyar közül remélhetőleg még megmenthető mintegy 60-70 000 csángó”-t is), amelyet mellesleg a Teleki-kormány el is fogadott 1940. november 13-i ülésén (20. old.), tekintettel az „elmagyartalanodás veszélye” (22. old.) következtében arra, hogy „magyar vérben sajnos nem vagyunk oly gazdagok, hogy egyetlenegy magyarról is lemondhassunk” (21. old.).

A visszatelepülést szerinte természetesen csak felelős kormányprogram alapján lehet fokozatosan végrehajtani, előfeltételéül szabva a külföldi magyarok helyzetének pontos felmérését, a „származáshelyi és családi kataszterük” elkészítését szolgáló „adatfelvevő munká”-t (24-25. old.), leszámolva a visszatelepítés eredményességében eleve „kételkedőkkel” és „gáncsvetőkkel”, hangsúlyozván, hogy „kellő felvilágosítás, lelki és érzelmi előkészítés után, elenyészően csekély kivételtől eltekintve, a külföldi magyar tömegek bizonyára szívesen hazavándorolnának, ha részükre itthon a tisztességes és biztos megélhetés előfeltételei biztosíttattak”, amire „legjobb példa” „a bukovinai székelyek hazatelepítése”: „Bukovinából a székelyek az utolsó emberig hazajöttek (28. old.), „százas tömegekben” menekülve „1940-1941-ben a román üldözések poklából haza, Magyarországra” (29. old.).

Talán nem is kevesen mondják, hogy mindez ma már elérhetetlen, mindenesetre a szerző szándékának tisztaságát senki nem vonhatja kétségbe, mint ahogyan azt sem, hogy miért tartotta fontosnak a zsidókérdés „intézményes” és „tervszerű” megoldásaként kivándoroltatásukat, leszögezve, hogy addig kell őket „Magyarországból intézményesen kivándoroltatni, amíg abból az országnak, a magyarságnak nem kára, hanem haszna van, amíg tehát vagyonukat, gazdagságukat külföldre ki nem mentik” (31. old.), elismerve ugyanakkor, hogy ezt hazánk egymagában aligha tudja megoldani, csak a hasonló helyzetben lévő államok együttműködésével, nem hagyva továbbá kétséget, hogy minden zsidó kitelepítendő, „még ha kikeresztelkedett is” (ennek viszont fajbiológiai és genetikai szempontból kétségtelenül ellentmond az a felvetése, miszerint megfontolás tárgyává teendő, hogy „az olyan félvér keresztény zsidót, akiben tősgyökeres (nem asszimilált) magyar vér van, nem lehetne-e Magyarországon meghagyni” (33. old.).).

Kivándorlásuk indoklásául leszögezte mindazon mellette szóló, statisztikailag igazolt tényeken alapuló érveket, melyeket nem zsidó részről nemzetközi viszonylatban leginkább Pierre Paul Leroy-Beaulieu, du Mesnil-Marigny, Houston-Stewart Chamberlain, magyar viszonylatban Bosnyák Zoltán, Dánér Béla, Dezséri Bachó László, id. Egan Lajos, Istóczy Győző, Kovács Alajos, Ónody Géza, Verhovay Gyula, Zimándy Ignác, zsidó részről Fejér Lajos, Giovanni Papini és Otto Weininger megfogalmaztak, nyomatékosítván, hogy „a zsidóság kivándoroltatásánál nem fogadhatják el a magyarokat érzelmi szempontok. Részben ugyanis a zsidók bevándorlása is előidézte az ugyanarra az időszakra eső súlyos magyar vérveszteséget okozó milliós magyar kivándorlást. Másrészt az üzleti életben legtöbb esetben irgalmat nem ismerő zsidók gazdasági politikája minden részvét nélkül megrövidítette a nekik gazdaságilag kiszolgáltatott magyarságot. Egyébként érthetetlen és lehetetlen is lett volna a magyarországi zsidóságnak oly rövid idő alatti oly aránytalanul nagy vagyonosodása, vagyonhalmozása. Végül a magyaroknál vagyonosabb zsidók is bizonyára minden lelkiismeretfurdalás nélkül foglalták el a magyaroktól a saját országukban őket jogosan megillető magyar gazdasági, társadalmi, kulturális stb. életben jól jövedelmező, vezető, irányító állásokat. Ugyanakkor pedig a magyar sorsközösség áldozatvállalásánál, így a világháború véráldozatánál is messze elmaradtak a magyarok mögött.” (Ennek részleteiről kitűnő látlelet Egán Lajos és Kontra Aladár röpirata: Magyarok Romlása. Bp. 1913. Stark Ferenc Könyvkereskedése, Élet Irodalmi és Nyomda Rt.) Egyébként kivándoroltatási kívánsága alátámasztására idézte (34. old.) a „Zsidó Sárgakönyv” egyik íróját, D. Sabbatai-t is, aki szerint „a magyarországi zsidókérdés megoldására egyetlen, célra vezető és gyökeres megoldásként a zsidóknak Magyarországból való kivonulását jelzi, az a zsidók érdeke is, mert a magyarországi zsidóság elpusztulhat, ha nem néz szembe a valósággal és a valóságos lehetőségekkel.” (Hozzáteendő, hogy számos hazai zsidó szerző is lényegében ugyanerre a végkövetkeztetésre jutott, mint például Szilárd Andor, aki röpiratában (Így kell megoldani a zsidókérdést! Bp.1939. Szerző, Rechnitz és Pauker Könyvnyomdája) megoldási javaslatként vagy kiemelt adófizetést, vagy ennek elutasítása esetén önkéntes kivándorlásukat javasolta „200 000 négyzetkilométer kiterjedésű, lakható, tűrhető, vagyis kibírható klímájú területre”, ahol „12-14 000 000 (tizenkettő usque tizennégy millió) egyén letelepedhetik és meg is élhet” (13-14. old.), vagy 1944-ben dr. Berend Béla főrabbi.)

A trianoni haramiaállamokban élő zsidóság nemzetünkhöz viszonyulása megerősítette érvelését, ugyanis (34. old.) „a trianoni békeparancs következtében Magyarországtól elcsatolt területeken élő zsidók” „tömegesen, szinte egységesen fordultak el a magyarságtól. Az utódállamokhoz csatolt 496 000 főnyi zsidóságból az 1910. évi magyar népszámlálás szerint még 258 002 zsidó vallotta magát magyarnak (52 %), addig az 1930. évi utódállamok-beli népszámlálások szerint már alig 75-80 000, mintegy 15 %, míg 85 % más nemzetiségűnek. (Dr. Szabados Mihály: Az országcsonkítással elszakított zsidók és a magyarság. Katolikus Szemle, 1938. április)”. Véletlen-e a szerző e tényekből levont következtetése, az, hogy a jelek szerint a történelmi próbatételt „igen rosszul állották meg a zsidók. Úgy látszik, a hűség nem a zsidó tulajdonság”, amiért „joggal nem igényelhet méltányosságot”. („Hűségük”-ről alighanem elég elolvasni Jócsik Lajos kiváló könyvét (Idegen igában. Húsz év cseh uralom alatt. Bp. 1940. Athenaeum), amelyből megtudjuk, hogy a felvidéki zsidók „idegesen helyezkedni próbáltak a volt és az új gazdanép között” (197. old.): „A kisebbségi évek során a zsidóság nagy tömegei kapcsolatukat a magyarsággal visszafejlesztették és az új gazdanép felé törekedtek. A magyar iskolák helyett a zsidó fiatalság a többségi iskolákat kereste fel. A háború előtt a Felvidéken a zsidóság volt a legagilisabb eleme a magyarosodásnak. A háború után éppoly lelkesen segíti a csehesítést és a szlovákosítást. Kárpátalja falvaiban a csendőrök és a fináncok gyermekei mellett a zsidók gyermekei járnak a cseh iskolákba. Sok helyen maga a zsidóság kéri érdekből, kiszolgáltatottságból vagy opportunizmusból a szláv iskolák létesítését. Érsekújvárott a magyar zsidó neológ felekezeti iskola egyik napról a másikra tanítóstul és tanulóstul szlovákká alakult át. A kisebbségi élet elején a zsidó fiatalság még magyar középiskolákat végez félig vagy egészen, de az egyetemeken már mint cseh és szlovák hazafiak jelennek meg.” (198-199. old.) Személyes tapasztalatból is ismerte őket (199-200. old.): „Volt nem egy zsidó osztálytársam, aki velem együtt végezte az egyik felvidéki kisebbségi magyar középiskolát. Az egyetemen a nacionálék kitöltésénél kitartóan szlovákoknak vallották magukat, hogy meneküljenek azoktól a következményektől, amelyekkel a magyar nemzetiség bevallása járt a cseh főiskolákon. A katonaságnál ugyanakkor abba a kellemetlen helyzetbe kerültek, hogy nyíltan kellett megvallaniok nemzetiségi hovatartozandóságukat. A tiszti iskolában többször állítottak össze például nemzetiségi statisztikákat az önkéntesek bevallása alapján. Említett osztálytársaim közül többen három statisztikai felvételnél három nemzetiséget vallottak be. Először zsidók voltak, tehát zsidó nemzetiségű izraeliták. A második bevallásnál németeknek mondták magukat, a harmadik statisztikai felvételnél már szlovákok voltak. Bizonytalanul ingadoztak a csoportok között s állásfoglalásukat az a szempont határozta meg, hogyan biztosíthatják egyéni érdekeiket és érvényesülésüket. (A visszacsatolás után ismét magyarok.)”)

Miként írja (34. old.), mind külföldi rászorult magyarjaink visszatelepítése, mind a hazai zsidóság kivándoroltatása „csakis és kizárólag állami feladat lehet és ezt a munkát egy és ugyanaz a kormányzati szerv kell, hogy végezze. Nem végezheti tehát ezt a munkát nyerészkedésre törekvő magánvállalat, amely éppen emiatt a minél nagyobb haszon reményében a tiltó rendszabályok kijátszásával az állam nagy károsodására esetleg a zsidók vagyonát tilos úton ki akarná menteni.” A zsidóságnak így a keresztényszocialista társadalmi igazságosság elvei alapján visszafoglalt vagyonából valósítható meg szerinte véreink hazatelepítése, lehetővé téve az „itthoni zsidó üzletek, kereskedelmi és ipari üzemek elsősorban a hazatelepítendő külföldi magyarok részére” való fenntartását, hogy „így elhelyezésüket és boldogulásukat, a magyar földben leendő meggyökerezésüket könnyebben biztosíthassuk” (42. old.).

A külföldi magyarjaink visszatelepítésével járó lakosságcsere eredményeként (51-52. old.) a „Budapestről s egyéb városokból elvándorló zsidók helyébe részben a hazai keresztény magyarok fognak bevándorolni a városokba, illetőleg helyüket elfoglalni, részben pedig a zsidók által elhagyott foglalkozási, gazdasági ágakat, házukat, lakásukat, ipari üzemeiket, kereskedői üzletüket stb. hazatelepítendő külföldi városlakó magyarok részére kell fenntartani és velük a fenntartott helyeket nagy gondossággal, előrelátással és szükséges rendszerrel betölteni”, így visszájára fordíthatók az addigi áldatlan állapotok, hiszen (61. old.) a „hazatelepítendő értékes iparos, ipari munkás, kereskedő és értelmiségi külföldi magyarokkal magyarrá és kereszténnyé tehetjük hazánk elzsidósodott városait is, így pl. Budapestet, Újpestet, Miskolcot, Debrecent, Munkácsot, Ungvárt, Nagyváradot, Kolozsvárt, Máramarosszigetet stb.”. E pontnál feltétlenül idéznünk kell „Az elsodort falu” íróját, Szabó Dezsőt, aki a „Virradat” hasábjain (Budapest visszafoglalása. 1921. febr. 11.) ugyanerre a következtetésre jutott: „Az 1910 óta Budapesten letelepült zsidók, bármily vallásúak (mi nem akarunk felekezeti politikát csinálni), visszatoloncolandók illetőségi helyükre. A rendelet kilencvenkilenc percentjében árdrágítókat, lánckereskedőket, zugügyvédeket, az emberiség morális söpredékét fogja érni, tehát tisztítás lesz az európai kultúremberiség érdekében. De nem svindli, tessék-lássék eltoloncolásokat kérünk. A legkiválóbb morális testületek ellenőrizzék, hogy az európai kultúra, az általános emberi morál e szégyenfoltjai tényleg eltávolíttatnak a magyarság fővárosából. Az így üresen maradt lakásokat, állásokat, üzleteket etc. Egy e célra alkotott bizottság ossza el a középosztály, munkásság és menekültek legérdemesebb, s arra leginkább rászoruló tagjai közt.” (Szabó Dezső vezércikkei a Virradatban. Bp. 1999. Szabó Dezső Emléktársaság, 76. old.)

A „Magyarok hazatelepítése, zsidók kivándoroltatása” szerzőjének kivándoroltatásukkal kapcsolatos állásfoglalásának jogosultságát megerősítette kora történelemtudományának klasszikus magyar képviselői közül Hóman Bálint (1885-1951) is (Magyar sors – magyar hivatás. Múlt és jövő. Bp. 1942. Athenaeum, 106-107. old.):

„Külső életformákra és nyelvi tekintetben a magyarhoz hasonulva, de népiségét megőrizve él népünk között a múlt században egyenként bár, de igen nagy tömegben beszivárgó zsidóság is. Beolvadását a magyar társadalom széles rétegeinek ösztönös elzárkózása mellett, erős faji öntudata s a magyarságtól idegen erkölcsisége és szellemisége akadályozta meg.

A nyugati keresztény kultúrközösség népeinek fiaiból a magyar társadalom közösségeibe illeszkedő egyének és csoportok – a történeti fejlődés szabályainak megfelelően – egy-két nemzedék multán áthasonlottak, beházasodtak, elkeveredtek, beolvadtak a történetileg kialakult magyar fajba és ma ennek a szerves részeként élnek. A keleti orthodox közösségből jött román és szerb jövevények – kevés kivétellel – még az értelmiségi réteg keretében sem tudtak áthasonulni, mert kultúrájuk más talajban gyökerezett. A zsidóság sem ment át ezen a folyamaton. Önként vagy kényszerítve – ezt vitatni lehet –, de önálló, sajátos világszemlélettel és felfogással élte és éli ma is a maga sajátos népi életét a magyarság körében. A régiek még igazodtak valamennyire a magyar közszellemhez: az újonnan jöttek teljesen elkülönültek és ezért a magyarság is idegeneknek tekintette és tekinti őket. Ezeknek az újonnan jött elemeknek a felforgató mozgalmakban, a romboló eszmeáramlatok terjesztésében vitt vezető szerepe, a zsidó értelmiségnek a magyar múlt hagyományaival és magyar fajtánk eszményeivel, társadalmunk gondolkodásával és a kereszténység eszméivel szembehelyezkedő szellemisége, mértéktelen gazdasági érvényesülése és erre alapított hatalmi törekvései napjainkban nálunk is kiváltották a ma Európa-szerte uralkodó zsidóellenes hangulatot. A magyarság – más népekhez hasonlóan – nem kívánja magába olvasztani, inkább kirekeszti nemzeti életéből az oda idegen testként beékelődő zsidóságot.”

Amint könyvéből mindvégig kitűnik, külföldi magyarjaink hazatelepítési tervét természetesen csak a Kárpát-Duna Nagyhaza Trianon előtti teljes területi egységén belül tartja maradéktalanul megvalósíthatónak, melyre ma hiába mondjuk, hogy „esély sincs” rá, mert ha valahol, hát itt igaz Deák Ferenc bölcsessége: „Amit erő vagy hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse újra visszaadhatják. De amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önként lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges.”

Végső soron ennek az időtlen igazságnak megszívlelésére tanít ma is Szabados Mihály műve.

Ifj. Tompó László

Bödönödön 2011.11.23. 17:18:16

Jobb ha lapít Vágó,mert a hiteleseknek eszébe jut,hogy ki is szerzett milliókat azzal a reklámozással,amely őket csődbe vitte?Ha a balfék Heti Válaszos veszi a lapot,akkor kimegy kezetmosni.Majd hozzáteszi,hogy most-kivételesen-sósavval mosta,mert a ripacsok keze után kevés a víz...
süti beállítások módosítása