HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Kubikus Políszi

2008.07.02. 19:31 Árokásó

Kedves Kubikusok!

Az Árokásó políszije igen egyszerű: a Top 20 alapján, bejegyzésenként egyesével felterjesztjük a listára jelöltjeinket: név, jellemzés, előnye, hátránya, hiszterométer szint. Az egyes bejegyzések címe az árokásó neve legyen. Az első százig meg sem állunk. A jellemzés hossza körülbelül egyezzen a Top 20-ban használt szövegmennyiséggel. Lehet linkelni is, ha kiemelkedően mély árkot találunk egy-egy véleménymunkás teljesítménynaplójában. Képet mellékeljetek, ha találtok az illetőről, lehetőleg bélyegkép méretben. A bejegyzés címkéje az árokásó neve legyen, alulvonással összekötve. Minden szerző maga publikálja bejegyzéseit. A blogról ebben a bejegyzésben, az egyes szerzőkről pedig a róluk szóló posztban vitatkozunk. Akik csatlakoznának a blogíráshoz, azok a nevemre kattintva küldjenek egy rövid mailt, és küdjük a meghívót.

Jó munkát, jó szórakozást kíván az Árokásó!

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr68550120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.07.02. 23:59:38

hohó mr. pharmacist, szerintem akkor valamelyiket ami még nem volt, akár fel is rakhatnád majd ;]

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.03. 08:29:32

javaslom, kamerádok, hogy címkébe csupán az árokásó neve kerüljöün (ahogy a grósz_k posztnál is van), így a címkefelhőben lehet követni, hánynál, kiknél tartunk...

Árokásó 2008.07.08. 09:38:00

Július 7-én 2552 egyedi látogatója volt az Árokásó blognak ;)

Árokásó 2008.07.09. 19:45:19

Kedves Kubikusok!

Szvsz mellőzhetnénk a "tovább" gombot a bejegyzésekben, hiszen amúgy sem hosszú a szöveg, és hadd lássuk a főoldalon egyszerre, hol áll a versenyzők hiszterométer szintje. Mit gondoltok?

Francois Pignon 2008.07.09. 20:00:31

Nem is tudom, számomra meg elég kuszának tűnik úgy az oldal.
Amúgy azt gondolom, hogy lehetne szerkeszteni is a blogot. ;)

Francois Pignon 2008.07.15. 12:54:38

Ajánlom a bejegyzést újfent a kedves krónikásók figyelmébe.

vakablak 2008.07.15. 16:56:30

Kérdésem volna, tisztelettel. Lehet, hogy leírtátok valahol, de nem találom: az árokásó precíz és tömör definíciója kellene, abban az értelemben, ahogy ti itt használjátok.

Árokásó 2008.07.15. 17:17:03

Árokásók: "A közbeszéd elszánt rongálói" copyright Ács Feri. Ennyi az alap. Ezen túlmenően az egyes blogszerzők eltérően gondolkodhatnak az árokásók mibenlétéről.

vakablak 2008.07.15. 17:39:24

Értem. Ez megintcsak sokmindent megmagyaráz. Ez egy annyira tág definíció, hogy akit csak ekézni támad kedve valakinek ez alapján, lehet. Árokásó tehát mindenki, aki szerintem elszántan rongálja a közbeszédet, de hogy mik a rongálás és elszántság kritériumai, arra nézve nincs fogódzó. Szabad a gazda, üsd-vágd, nem apád. És mivel mindenki, aki ide írogat, szemlátomást bevallottan és erősen "jobboldali" (bármit is jelentsen ez), a blogból hamar és nyilvánvalóan kiderül, hogy a haza nagy mételye elsősorban a baloldali és a liberális újságírás ill. közéleti jelenlét, mert lám, a sok tetű ott rongálja elszántan a közbeszédet. Gratula.

Hogy a saját, hevenyészett definíciómat is ideírjam, szerintem árokásás az a fajta tevékenység, amely a közös gondolkodást, a párbeszédet és egymás elfogadását hatékonyan gátolja. Ahhoz tehát, hogy valaki árokásó legyen, nem kell neves publicistának vagy közéleti személyiségnek lenni. Amit ti itt műveltek, tisztelt jobboldali felebarátaim, az maga a megtestesült árokásás. Mire a listátok végére értek, nem marad majd a közéletnek egyetlen olyan ismert baloldali ill. liberális személyisége, akit ne ekéznétek miszlikbe. Ez vajon a baloldali ill. liberális olvasók között milyen érzéseket szül? A zabolátlan pocskondiázás pont a párbeszédet lehetetleníti el.

Ti szívósan és gőzerővel azon dolgoztok, hogy ne kelljen az ellenoldallal szóba állni, és hogy onnan se legyen senkinek kedve veletek szóba állni. Ezért aztán - nomen est omen - az árokásó blog beteljesíti a nevét, és csak ássa, csak ássa, csak ássa, a sok nagy és mély meglévő árok mellé behúzza a sajátjait. Szomorú dolog ez.

Az ingerkedésből és gyalázásból sosem lesz belátás, belátás nélkül sosem lesz párbeszéd, párbeszéd nélkül pedig az egyetértés leghalványabb formáinak sincs esélye. Nincs hát és nem is lehet közös cselekvés. Romboljátok az országotokat - legalábbis elvben. A gyakorlati megfontolás nyilván az, hogy a hatalom maholnap úgyis a jobboldalé lesz beláthatatlanul hosszú időre, eljött hát a nemes/nemtelen (nemkívánt törlendő) bosszú ideje, párbeszédre, egyetértésre, közös gondolkodásra és legfőképpen közös cselekvésre nincs is szükség. Hulljon hát a férgese!

Ijesztő.

Syr Wullam 2008.07.16. 00:11:30

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. 16:56:30

"Kérdésem volna, tisztelettel. Lehet, hogy leírtátok valahol, de nem találom: az árokásó precíz és tömör definíciója kellene, abban az értelemben, ahogy ti itt használjátok."

Kérdésedre vendégszerzőnk, TGM adja meg a választ:

"– Mit ért Ön globalizáción?

– Erre nem válaszolok, megmondom, miért. Van a magyar kultúrának egy sajátossága, amely a skolasztikából eredő osztrák közoktatás következménye: túlsúlyt fektet a szótári definíciókra. Bárki, aki a filozófiából indul el, tudja, hogy reflexiós definíciókra van szükség.
Különben is, ilyesmiről úgy érdemes beszélni, hogy azt értjük rajta, amit szoktak, és beszélünk a jelenségről, nem pedig arról, hogy valamelyik szótár ezt esetlegesen miként definiálja."

Forrás: www.szombat.org/„a+hanyatlas+folytatodni+fog”.html

vakablak 2008.07.19. 04:37:18

És szerinted nekem kim TGM? Apám? Mentorom? Idolom? Francokat: TGM egy idióta. Ha egyszer meghalna, nem csodálkoznék, ha a boncolásán az derülne ki, hogy gyerekfej nagyságú tumor volt a fejében.

Csöppet sem ügyes, hogy vele takarózol - nyamvadt dolog. Feltettem egy halál egyszerű kérdést, hogy definiáljátok azt a szót, ami körül ez a blog forog. Kaptam egy olyan definíciót, amibe belefér Piroska, a farkas, Piroska nagymamája, a leforrázott kismalac, és a vasorrú bába is. Kilóg a lóláb, ugye. Nagyjából ezt leírtam, erre jön Syr Wullam kapitulációja - nincs is definíció, legalábbis nincs kényelmes, védhető.

Mást mondok. Tételezzük fel, hogy ide csak úgy lehetne állítólagos árokásókról szóló cikizéseket beküldeni, hogyha a beküldő mellékel az írásához még KÉT olyan nevet, akik az árokásóval azonos politikai táborba tartozó közírók/közéleti személyiségek, azonban akik a beküldő véleménye szerint NEM árokásók. Természetesen már felhasznált neveket nem lehet újra beküldeni. Mi is lenne ebből? Menne? Nem menne?

Munkahipotézisem (és mint mindig, tévedhetek), hogy megakadna a szerkezet, jelen esetben legkésőbb, amikor baloldali ill. liberális jelöltet kellene találni. Ebből következhetne egy pár dolog:

- nincs a baloldalon ill. a liberálisok között egyetlen egy sem, aki ne volna árokásó
- az árokásói portrét író szerző ismeretei hiányosak az adott oldalt illetően
- az árokásói portrét író szerző ismeretei alaposak, ő maga viszont végletesen elfogult.

Könnyen lehet, hogy ha egy elkötelezett baloldali v. liberális próbálna írni ide egy szerinte árokásó jobboldaliról, akkor ő sem tudna két további olyat megnevezni, akik szintén jobboldaliak, de nem árokásók, vagy legalábbis roppant hamar kifogynának az ilyen jelöltek.

Ha ez a szimmetria kialakulna - amire szerintem komoly esély volna -, akkor így módosulnának a lehetséges következmények:

- nincs olyan közíró ill. közéleti személy, aki ne volna árokásó
- nincs olyan beküldő, aki alapos ismeretekkel rendelkezne az ellenoldal közírói tevékenységéről
- az össze beküldő végletesen elfogult.

Abban biztosan egyetértünk, hogy pusztán logikailag akkor igazán érdemes csak az árokásás jelenségéről blogot írni, ha az egyfajta deviancia, amit pellengérre lehet tűzni. (Ezt a jelleget sugallja ez az egész blog. Azaz: vannak a normálisok, meg vannak az árokásók.) Ha simán mindenki meg tudna nevezni két "ártatlan" jelöltet, akkor tudhatnánk, hogy az árokásók aránya nem haladja meg az 1/3-ot. (Ha csak átlag egy ilyen jelöltet tudnának megnevezni, akkor legalább 50% ártatlan közírónk volna, kritizált oldalanként.) Ha a fenti vizsgálat eredménye az volna, hogy "nem árokásó" jelölt alig van, vagy egyáltalán nincs, akkor abból vagy az írásokat beküldők alkalmatlansága (pl. elfogultsága) következne, vagy pedig az, hogy gyakorlatilag a teljes közélet árokásókból áll (legalábbis a kölcsönösen a túlpartról vizsgálva). Ez utóbbi esetben megdőlne az a kiindulási feltétel, hogy az árokásás, mint olyan, deviáns magatartásminta. Hogy lehetne deviáns az, aki pont azt teszi, amit mindenki más?

Persze erre is nyilván kapok egy rébuszos TGM-idézetet, aztán kenjem a hajamra.

CrL 2008.07.19. 05:14:16

vakablak, kicsit túlbonyolítod. bármelyik közszereplő aki a mesterséges megosztottságért tett valamit az elmúlt 18 évben az árokásónak számít.

ide a top100 kerül fel - mínusz politikusok. (grósz károly erősítette a szabályt)

Syr Wullam 2008.08.04. 10:31:42

Hehe, a TGM-idézetet poénnak szántam. Nem jött át, így jártam. Nincs több TGM. ;-)

CrL 2008.10.29. 06:20:52

murci: sztem a mostani profi ;] (térképen látom van egy hajótörött olvasónk is)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.29. 10:35:17

Crl, félreértesz - és valszeg IE-d van, nem Ffox: én az url előtti kis "Blog"t mondom, ami FF alatt már más...
nem akartam leszedni a fejlécből a kisvakondot :)

hajótörött olvasó? :DDDDDDDD

CrL 2008.10.29. 14:07:59

akkor én voltam félreérthető mert én is FF-et használok és az új kisásó ikonra értettem ;]

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.29. 15:18:29

emlékszem egy másik magyar blogra, ahol fent volt a who's among us applikáció. A bloggazda írt egy posztot abból, hogy valaki a nyugat-kazah pusztaságból nézett be a blogra. Bloggerünk feltette a lakonikus kérdést: "Te ki a fasz vagy?" :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.29. 16:38:37

én sokkal udvariasabb voltam oslói vendégeimmel :)

mindenesetre tök érdekes dolgok ezek

CrL 2008.11.13. 12:47:44

márcsak a logó miatt, kisvakond fesztivál:

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-238455
süti beállítások módosítása