HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Eötvös Pál

2008.07.26. 22:28 McDon

Másodvonalbeli árokásó, sokszoros bajnokcsapat brigádvezetője, jelenleg a szakszövetség Sóhivatalának elnöke. A kubikosok Minarik Edéje.

Ars poetica:  „Vannak, akik ásnak. Mások ásatnak.”

(ismeretlen kubikos a XX. századból)

A kis Pali jele az óvodában a kaméleon volt, s ez meghatározta pályáját. Még ifistaként került az egyeduralkodó Jánosgyöngye Mgtsz elitbrigádjához, ahol többnyire csak tartalékként számítottak rá. Egyetlen emlékezetes mérkőzését a Meggymagosok ellen játszotta, ahol csodálatos humuszkaparással indította az egyesület balszélsőjét, Szabó LVI ’agydaganat’ Lászlót.

Az ellenfél a második félidőre már nem jöhetett ki.

A csapatot 1989-ben a megszűnés veszélye fenyegette, egyre több munkás igazolt el, s drámaian csökkent a támogatók száma is. Ekkor került a brigád élére stratégának Kereszty ’újságíró’ András, aki idegenlégiósként komoly tapasztalatokra tett szert, valamint brigádvezetőnek, a társak bizalmából, a veszélytelennek látszó Pali.

Kereszty taktikájának hála a csapat egyre sikeresebb lett, sokat segítettek az ifjú tehetségek, s még az is belefért, hogy a csapat vállalhatatlan munkaerőket, így Fehér ’etikusrecenzor’ Pált megtartott. S az ellenfelek sem voltak túl erősek.

Később Kereszty kivált a vezetésből, jó 10 éven át Pali (a brigád nagyobbik felének már: bá’) gyakorlatilag teljhatalommal vezette a brigádot. Ekkor ő már csak ritkán kubikolt, inkább csak összekötő volt és dísz. De micsoda csapatot válogatott össze!

 Az All Time TOP 20 Kubikosválogatottból hosszabb-rövidebb ideig négyen dolgoztak nála (igaz, egyikük később a legnagyobb ellenfélhez igazolt). Tehát Pali bá, ahogy régebben mondták a Jánosgyöngye barátai: kiválóan megteremtette a nyugodt munka feltételeit.

P. felfedezettjét, Gál ’junior’ Zoltánt édesapja  ugyan eredetileg vízhordónak „javasolta”, de balszélsővé nevelték. Előbb azonban önállósította magát, majd (sír)ásónak állt.

Maga Palibá’ inkább csak a szövetségi kapitány megválasztása előtti időkben volt aktív. A brigádvezető munkája ilyenkor rendkívül nehéz: nem tudhatjuk, hogy ki lesz a szövkap, s így azt sem, hogy az eljövendő években fiainknak balról vagy jobbról kell ásniuk. Általában trilógiára fogta szerszámát. Aktív munkásként utoljára  2002-ben találkozunk a nevével, amikor a korszerűnek ható „ások és temetek” módszert alkalmazta, egykori nevelőedzőjének, Andics Jenőnek „egyfelől-másfelől” technológiájával elegyítve.

Keményvonalasoknak és kötélidegzetűeknek a munkalapok:

Mario országa ,Választás, Félve

Valószínűleg ekkor szólhattak barátai Palibának, hogy elszokott ő már a kemény kétkezi munkától, továbbá az elkövetkező években jobbról kell ásatnia. S ez nem állt  kezére. Így aztán ünnepi alkalmakon kívül (új ásó avatása, ásóáremelés) csak egyszer kubikolt már, amikor a Teller-ügyben kapták illegális földmunkán. A szakszövetség szigorú megrovásban részesítette, de hősünk utoljára még felvette az eléje dobott ásót.

Felelősségünk, Lelebbezés

Ez már a csapat tulajdonosait is váltásra ösztönözte: Palibát lapátra tették.

(Őszerinte valójában az  eltérő brigádvezetési koncepció miatt, önként távozott – taktikusan csak fél évvel később.)

A kubikosszakmában gyakori a feljebb buktatás, így lett Palibá a szövetségi Sóhivatal vezetője 2004-ben. Ritka eset, hogy valaki azon szervezet első embere legyen, mely szűk egy évvel korábban majdnem kizárta (vö.: Nagy Imre), de Palibá különleges anyagból van gyúrva.

2007-ben megújították megbízatását. Talán nem véletlenül.

Hivatalának legutóbbi emlékezetes döntése az volt,  amikor Kiváló Kubikos (ejtsd: Prima Primissima) kitüntetésre a niemand Szántó Dávid mellett a méltán népszerű Veiszer Alindát javasolták. Értjük és elhisszük persze, hogy nem Palibá fejéből pattant ki ez az ötlet  sem. Mi azonban erről a helyről, testületileg üzenjük, hogy inkább a máglyahalál (ungabungával!), de akkor sem fogadjuk el, hogy VA kisasszony bármilyen, a Tiszta udvar, rendes háznál komolyabb kitüntetést kaphasson. Nem, nem, soha!

Közeleg az alkony. Palibá 2010-ben kora és a (várható) változó körülmények hatására csomagolni fog: leadja a szolgálati kocsi kulcsát, leveti Hugo Boss öltönyét (melyet oly brigádvezetősen tudott panyókára vetni!), s hazatér.

Következnek a jól megérdemelt pihenés évei. Svejci sapka, mackófelső, csatos bambi, ulti- és dominóparti a cimbikkel.

S természetesen, ahogy Edétől tanulta: hozzá az otthonról hozott, papírba csomagolt szendvics.

Nyugdíjas kubikosoknál ez már csak így szokás.

Előnye: nem iszik.

Hátránya: de vezet.

Hiszterométer: (5(dolgozó)+9(vezető))/2 = 7/10

41 komment

Címkék: eötvös pál

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr5587131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CiscoKid 2008.07.27. 06:30:09

Pali bácsinak valóban itt a helye, de kedves McDon vagy egyáltalán nincs humorérzéked, vagy csak most hagyott cserben, de ez a post nagyon gyenge lett. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.27. 11:03:13

Eötvös Pali bá' és Barát Etele véletlenül nem ikertestvérek? Egyébként képzeljük el togában és babér koszorúval a fején. Hát nem osztanátok rá az öregedő Ceasar szerepét? Ugye, hogy rejlenek benne lehetőségek még 2010 utánra is!

Reckl Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.27. 19:49:52

Persze "fénykorában" nem ismerhettem, de a amióta igen ('90-es évek második fele) egy szürke, jellemtelen figurának tűnt.

Szerintem írásai kifejezetten unalmasak, ötlettelenek. Az, hogy pártmunkás, na igen. De hogy nem is jó újságíró, arra nincs mentség. Szerencsére nincs nagy hatása már, ő inkább az Árokásó Panoptikum tagja.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.28. 00:07:25

Valaki kifejthetné, mi is a probléma Alindával? Már politikai szempontból (gondolom úgy értettétek).

vattafák 2008.07.28. 08:30:47

olvasás közben úgy éreztem, mintha valami olyan körhöz szólna a post, aminek én nem vagyok tagja. nem igazán tudom követni a vakerát, másrészről:
bobohoz csatlakoznék én is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.28. 10:23:02

majd Don ecseteli, itt talán azért szerepel, hgy mégis csak ilyen fiatalokat nem szokás jelölni... amúgy Alinda-rajongó vagyok én is :)

vattafák 2008.07.28. 11:30:44

"Nem, nem, soha"
esetleg ő örök fiatal?

McDon 2008.07.28. 11:43:25

szolg, közlemény: murci, maga szektás elhajló:-)

vattafék, reckl

Önök gondolom hamvasan fiatalok, így nem élhették át viszonylag ifjan egy (volt) központi pártlap, később "csak" irányzatos újság kollektívájának mindennapjait. Ez élményszerzés és a cikk befogadásának szempontjából hátrány, nyugodt jövőjüket tekintve előny: örüljenek neki:)

popp/murci: először is: DDDD. Azt nem ígérhetem, hogy továbbítom, nem vagyunk olyan viszonyban. De lehet, hogy a MÚOSZ-ban valakinek lassan feladata lesz blogunkat figyelnie, szóval Palibá lehet, hogy jelentkezik. A babérkoszorúért:) (Rózsa Ferenc díja már van:) A tóga meg csak egy lepedő:-)

S a nagy kérdés: Alinda. Őszintén szólva meglep, hogy az ő nevére kapták fel többen a fejüket, ahelyett, hogy egyéb részleteket kérdeznének Palibá életéből. Ebből nagyrész két dolog következik: jobban érdekli Önöket a kultúra, mint a sport (Szántó Dávidra senki nem reagált, eddig:-), továbbá inkább a nőket nézik meg, mint a pasikat. Mindkettő dícsérendő:-)(Ergo: több itt a hetero pasi+leszbikus nő, mint a maradék csoportok:)

Vakvéletlen folytán (nevezzük kapcsolatnak:)(de nem vele, mielőtt félreértenék), Alinda pályakezdését a Klubrádióban viszonylag közelről követhettem, érdekességképpen hallgattam műsorait, sipítozó hangját, felkészületlenségét, s közben sugárzó, s egyben alig mérhetető agresszivitásának jeleit.

Első tévés (Kulturház) szárnypróbálgatésainak is szem- és fültanúja voltam, s bevallom: nem változott pozitív irányban a kép.

Meglepett hát, hogy adatgyűjtés közben ezt a linket találtam:

comment.blog.hu/2007/01/10/veiszer_alinda

Ez ellentmondott a (bennem) róla kialakult képnek, így tovább kutakodtam, s ezeket találtam még: (hangsúlyoznám, egyik sem nevezhető ellenséges médiának)

ÉS: www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0702&article=2007-0114-1947-43MFHA


Népszabó I. nol.hu/cikk/417536/

Népszabó II.nol.hu/cikk/494417/

Origó: www.origo.hu/vendegszoba/noilapozo/20080701-veiszer-alinda-televizios-radios-musorvezeto-chat-vendegszoba.html

S a kötelező olvasmány:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119577

Megjegyzés: amennyiben csak VA megjegyzéseire kíváncsiak, szövegkörnyezetükből kiragadva, akkor keressenek rá a vlina80 nick bejegyzéseire. (bal oldali oszlop, keresés, nicket beír, legördülünk, nickek között.OK.)

Némileg persze befolyásoltam Önöket, mert elmondtam előzetes tapasztalataimat a kisasszonyról, meg ugye a cikk. De remélem, hogy a cikkek után érdemben tudunk - úgy pár óra múlva, de még a munkaidő vége előtt - vitatkozni.


Mielőbbi viszontlátásra!

McDon 2008.07.28. 12:01:44

vattafák 07.28, 11.30

az árokásó őszinte hely, így első fülöncsípési kísérletem közben bekövetkezett kudarcról kell beszámolnom. Most Ön csípett fülön. Az volt az (egyik) koncepcióm, hogy a szövegbe (kurziváltan, khm...)beleszövök kommunista szlengeket, s egy -az Ön által említett - esetben egy még régebbit. (Bár a !No pasaran! is valami ilyesmi, ugye:)

Sajnos, menet közben kiderült, hogy a sok kurziválás - gyakorlatilag -szétvágja, szemnek befogadhatatlanná alakítja a szöveget, így maradt ez az öszvér megoldás: kevesebb segítség, szebb kinézet. Remélem, megbocsátják nekem, hogy arra a népi mondásra hivatkozom: az első palacsinta ritkán sikeres. Persze, ha a többi is ilyen tré lesz, akkor marad a szerkesztés és/vagy a fasiszta/náci/ultrabal kommentelők kitiltása, azaz a hely "Tiszta udvar, rendes ház"-zá alakítása, mint feladat:-) Dazsivjom, uvígyim.

Francois Pignon 2008.07.28. 13:21:45

popp,
hát nem tudom, az ötvenes éveiben meggyilkolt Ceasart lehet-e öregedőnek nevezni. Olyan jól viszont biztos el tudná játszani, mint Delon a legújabb Asterix-filmben. Elég trágya volt benne.

McDon 2008.07.28. 14:07:07

Francois
Makeup? Arcfelvarrás? Manapság minden megoldható.
Mondjuk jövőre, mintegy életműdíjként megkaphatná a Prima Primissimát.

Bátraknak egy kép:
hetilap.hetek.hu/images/05.040/fokusz/eotvos.jpg

S két ebéd utáni kérdés:
1. Mit formáz EP az ujjaival?
2. Ki van a háttérben? (guglizni nem ér!)

Francois Pignon 2008.07.28. 14:23:36

Renault jelet? Valahol láttam ilyen képet Gyurcsányról is.

popp 2008.07.28. 14:28:47

Francis, hogy visszakötekedjek, most írom fiktív darabom Ceasar estéjéről (melyben túléli Brutust így a merényletet is), Eötvös ihletett ;)!

McDon 2008.07.28. 14:37:36

popp

Akkor már megérte ez a poszt. a jelre és társra nem válaszolt.

francois

Nem rossz tipp, mert valóban volt olyan szolgálati autója, de nem. S lehet, hogy én vagyok fixált már blogilag, de....

McDon 2008.07.28. 14:39:05

popp

Rákérdezni sem merek, kinek szánja Brutus szerepét:(
S VTK kit fog alakítani?

vattafák 2008.07.28. 15:39:07

hát, McDon, offoljunk akkor Alindáról. köszönöm a linkeket, elolvastam őket, de ezúttal is inkább saját tapasztalataimra támaszkodok. véletlenül akadtam a Zárórára, de elég üdítőnek találtam ahhoz, hogy relatív listámon jó helyen szerepeljen. egészen a posztodig tényleg fogalmam sem volt arról, milyen is a múltja, szakmai háttere, beállítottsága. hogy őszinte legyek, most sem tudom, csak a körülményeket vélem ismerni. de azt élvezem (élvezem!) hogy mindezek nem is merültek fel bennem kérdésként. és nem tolakodtak elém a válaszok.
az apropó, ami témán kívülre sodort, az az érthetetlen véleményed (e téren láthatólag továbbra sem fogunk egyetérteni), a címszemély szerepét nem tudom és nem akarom védeni, hát mit írjak akkor?

McDon 2008.07.28. 15:50:07

vattafák

nem kell túlbonyolítani. 1 strigula Alindának.

S ez nem off, teljesen érthető, hogy egy gyakorlatilag megközelíthetetlen 60as pasi helyett, aki ráadásul hátralépett a tűzvonalból, egy huszonéves csajsziról beszélgetünk, aki ráadásul szerepel a posztban, s lehet belőle - szorgos munkával - jó kubikos.Esetleg újságíró is. (magánvélemény)
Irodalmi munkásságuk hasonló. (magánvélemény2)

popp 2008.07.28. 16:07:51

Brutus szerepében domboríthatna Bancsik Bandi a megboldogult Pártélet rovattól. VTK meg lehetne Octavianus.

McDon 2008.07.28. 16:52:22

popp

Bencsik, de egyébként ok. S Kereszty? Rényi Péter?
Szabó "agyadaganat" László?

A munkaidő végeztével eredményt hirdetek: vattafák és nyomasek for Alinda, s (belülről) Murci.

A másik rejtvényre [07.28. 14:07]nem érkezett helyes válasz. Jó pihenést!

popp 2008.07.28. 17:42:33

"Szabó László, te kedves, ismeretlen tettes." Tényleg Bencsik, aki azért inkább Brutusa Eötvösnek, mint az említett urak.

özvegylegény 2008.07.28. 20:54:53

Jelemző.

Eötvös "Csöpi" Pálról szóló topicnál sütögetitek el Veiszer Alindát...

Én még Rudi Zolinak is emileztem, hogy milyen jó: föltanálták ezt a csajt...

A tokás képei nem tetszenek.

No, de mikor látunk ÉPESZŰ történelem - magyar szakos bőcsészt végre?!

Alinda ebben a szerepben jó.

popp 2008.07.28. 21:03:11

Azon , hogy jó lehet vitatkozni, de semmiképp sem árokásó.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.29. 01:08:13

Akkor folytatom az Alindás szálat.

Elolvastam a linkelt írásokat. Igazából mindenütt támogatólag beszélnek róla, talán az és kivételével. De ott is 1 adás alapján a szerző a saját ellenszenvét kéri számon Alindán, már ami a volt akadémia elnököt illeti. Szerintem ha mondjuk az Eötvös ült volna vele szemben (hogy ontopic is legyek), kenyérre lehetett volna kenni a kritikust.

Szerintem McDon is ebbe a hibába esik - már ha ez hiba: látta a szárnypróbálgatásokat, kialakított magában egy képet róla és nem tud/akar tőle szabadulni. (Az off offja: Én például így vagyok, csak hogy még jobban belekeveredjek a dologba, a mancs újságíró Jászberényi Sándorral. Ő a számomra mindig csak a hüleségeket összehordó bugyisanyi marad, hiába csinál Fatah tagokkal interjút).

Mellesleg aki eredetiben olvassa a Spiegelt és a BBC-t tartja etalonnak (mint ez kiderűlt), szerintem jó úton jár, főleg a többihez képest. Igaz, egy "hibáját" én is felfedeztem: Baló György a példaképe. Ezzel semmi bajom nem lenne, ha nem rendeznének válaszásokat magyarországon időnként, melyet ő prezentál a közszolgálatin általánam a nézőknek. Na, így lehet hosszú évek munkáját egy jók irányzott dobással a szemetesbe hajítani. (Vagy egy mosóporreklámmal, a la Horváth Jancsi)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.29. 01:09:36

Ops, a Magyarországon az nagybötü akart lenni, mielőtt még megdobálnak tojással..

McDon 2008.07.29. 02:29:41

Kedves nyomasek!

1. Magának mi a véleménye arról, hogy ha valakitől kérdeznek hármat, válaszol kettőre?

2. Ahogy színházi körökben az a bonmot, hogy "dícsérjen meg téged az MGP", interjúban meg az: "kérdezzen kedvesen a Pogonyi".

3. Az ÉS cikkírói többnyire- kivéve mondjuk Váncsát, rulez! - eléggé maszop-szervilisek. Nyilván ezek az emberek a pártrádió üdvöskéjét szopatnák, naná...

3. S mégis, kinek kellene vezetnie a választási műsort? VA-ra gondolt? Baló gülüszemével is rulez. Egyébként ő volt az egyetlen ember, aki Antallal normális interjút tudott csinálni. S még a feleség-hendikepet is jól kezeli:-)

4. Ez a "többiekhez képest" olyan szöveg, mint amit kommancsok mondtak anno: lehet, hogy én sem vagyok jó, de ha más lenne, az még rosszabb lenne. Bullshit, anyway. BBC/Spiegel min a csúcs?
Nem értünk egyet, ebben sem.

5. Horvát (nincsen benne h...h-val a XX. század legnagyobb irodalomtörténésze volt, OFF) Jánosnak vérciki a Castro-interjúja volt, s még azt is "lehozta". S a Sport TV-ért full respect.
Egyesítette az országot:-)

6. Ez a zindexes szopatom (nyalatom) magam topic Ön szerint elfogadható?


6. ad Magyarország: nem vagyunk nagybetű-fanatikusok - sem. S hogyan kerül a tojás a kommentárjába? Mi értelme volt ennek, Bobó? Vagy ez egy comingout? Én (mivel olyan emailt adott meg:-) pontosan tudom, ki maga,s alapvetően kedvelem is, amiket ír.
Továbbá tisztában vagyok azzal, hogy fikázni jobb és könnyebb; ez a hájpolásuk szerintem nem sikerült.


Tpasztalatom szerint ilyen indulás, mint a kisasszonyé után legalább öt út van:

A, 100% bulvár (példa: Marsi Ancsus)
B, Ásónő (akik korán halnak, bocs; long life for VA)
C, Jakupcsek
D, Kálmán Olga (rulez)
E, Lakat T. Károly, XX-kromoszómával

VA előtt nyitva áll mindegyik, önmaga (továbbá stylistjai és kritikusai, mint Ön) döntik majd el, melyikre "marketingolható".

A Klubrádiót nem érzi cikinek?

S igaza van: egy férfi (többnyire) egy nőről mindig nőként is véleményt alkot. Természetesen nem feltétlenül kopulálási szándékkal, de a jő nőkkel mindig engedékenyebbek vagyunk. Nekem, hogy önfeltárjak, sokáig szimpatikus volt Jakupcsek. Innentől hímsovinszta disznó lennék?

Fejtörőnkön nem akar részt venni? [07.28, 14:07]

S elárulja végre a többieknek, ki Maga? Mert fél-comingoutjával nehéz helyzetbe hoz. Én tudom, kicsoda Ön, de ezt a blog látogatóival nem oszthatom meg. Ha meg teljes inkognító, akkor miért használja munkahelyi mailjét?

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.29. 09:17:00

Kedves McDon!

Emailcímem tüzetesebb tanulmányozására kérném, mielőtt bármit is válaszolok.

McDon 2008.07.29. 10:49:17

Tisztelt Nyomasek!

Tanulmányoztam, igaza van. Az Ön által megadott cím szintaxisában nagyon hasonlít az egyik legnagyobb portálére, a user pedig annak vezető kritikusáéra. Elnézését kérem, hogy komolyan vettem Önt. Nem voltam a Szeszélyes Évszakok gyakori nézője, így a nyomasekbobó humor avatott ismerőjének sem nevezhetem magam. Önt ezt a mailes dolgot feltehetően jó viccnek tartja, én, valamint - gondolom - az érintett szerző kevésbé.

Vissza Alindára, ha megengedi. Újraolvasva bejegyzésemet, állításaimat az - Ön (bármelyik) személyétől függetlenül - fenntartom. Látott már valakit, akit minimális szakmai gyakorlattal azonnal sztárolni kezdtek, s később valóban azzá is vált? Én még nem, az ellenkezőjére (nevezzük 6. változatnak) számtalan pálda akad. Nem tartja túlzásnak és/vagy némileg politikailag motiváltnak, hogy valakit pár évvel a pártrádiós debütálása után az egyik (anyagilag) legjelentősebb kitüntetésre terjesszen fel a meghatározó szakmai szervezet?
S végezetül, hogy ne csak VA-val foglalkozzunk, hanem társával is, hogy visszakanyarodhassunk EP szerepéhez. Milyen emlékezetes sportriporteri munkája, életműve van SZD úrnak, mely a Prima Primissimát indokolná?
Az írásomban fellelhető gúnyolodás (vélhetően az én hibámból) nem érte el a kívánt hatást, így engedje meg, hogy most mindenféle humorizálás szándéka nélkül leírjam: a MÚOSZ jelölése bornírt, s kifejezetten sértő sok, valóban jó újságíróval szemben. Mondjuk az Ön alteregójával is.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.29. 12:19:05

Tehát (remélem nem unalmas az üzengetés a többieknek):

Én Alinda munkásságát a TV-n keresztül ismerem csak, konkrétan a Zárórából (van valami vetélkedőszerű műsora is fiatalokkal, de arról általában lemaradok). Ha jól veszem ki, a kitüntetések ütöték ki a biztosítékot. Vagyis a jelölés csak, mivel nem került be a prímák közé egyik fent nevezett (VA, SZD) sem. Amennyiben elfogadjuk, hogy ez nem életműdíj, hanem "a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése" a célja, akkor a fiatalabbak jelölése igen is helyénvaló. Szerintem, ha valaki ilyen fiatalon népszerű dolgokat művel, ráadásul a bulvármédia "segítsége" nélkül, az megbecsülendő a mai világban.

A másik díj, amiről csak az egyik belinkelt cikk szól, a 2007 legjobb női közszereplőjének járó a Nők a Médiában Egyesülettől. Korábbi díjazottak: Kálmán Olga, Krizsó Szilvia. Ehhez azt hiszem nem kell semmit se hozzátennem, önmagáért beszél és elismerésre méltó teljesítmény.

Másrészt: ha bárkinek lenne "rajongói fóruma", az két dolgot tehet. Vagy tudomást sem vesz róla, vagy megtiszteli őket, és maga is részt vesz benne. Tegyük hozzá, az indulás után 2 évvel. (lásd még: szavayagi.hu)

De természetesen nem akarlak meggyőzni, távol álljon tőlem. Csak be szerettem volna mutatni, mennyire más, ha valaki a kezdeti munkáitól ismer valakit és nem bocsátja meg neki a kiinduló klubot, vagy ha csak a Zárórából, amit sikerült talán visszahozni az értelmiségi agymenésekből a fiatalok felé. Ezzel nem akarom lebecsülni az elődök munkáját, de addig jobbára altatóként szolgált számomra a műsor.

Baló: mint írtam, elismerem interjúit, az Antall-lal készülteket különösen. Pont ezért nem értettem a szakmai hibákat a választási műsorokban, melyek még egy magamfajta laikusnak is feltűnnek. Észre kéne már vennie, nem elég csak egész este a százalékokat szajkózni, az összefüggésekre és a stratégiákra jobban kíváncsi az ember, mint a puszta számokra, különösen a mai internetes világban.

Jakupcsek: számomra kiírta magát a megbecsült műsorkészítő szerepéből kereskedelmi médiumos ténykedéseivel.

Fejtörő: szerintem ördögűzésre buzdít éppen. A háttéremberről fogalmam sincs. Mellesleg kicsit kutakodva a dolog után a következő meglehetősen szivatós interjút találtam: hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=45777
Habár meg vagyok róla győződve, utána EP érezte magát győztesnek (már ha lehet arról beszélni), akár Sváby anno Orbánnal szemben.

McDon 2008.07.29. 12:42:20

Tisztelt Nyomasek!

Örülök, hogy "lejött" Alindáról, őt láthatóan másként látjuk, s nem igazán közelíthető a véleményünk. Back to Palibá.

Az ördögűzés brilliáns..:-) Pláne, ha megnézi (tipp után szabad guglizni:), hogy ki a másik személy. Kaméleon2, mint minimum.

Az Ön által idézett cikk pont arra világít rá (miközben a Népszabónál bőven voltak olyan arcok, akik tudtak volna hasonlóan érdekeseket kérdezni, mint Tihanyi), hogy EP "közvetítő és dísz" funkciója pontosan abban állt a "nagyinterjúknál", hogy ilyen szemtelenségek ne fordulhassanak elő. A maszatolás Paganinije volt, na.

A Hetek-cikk vége különösen szép. (Az ÉS-t konkrétan helyreigazításra kötelezték: www.es.hu/pd/display.asp?channel=VISSZHANG0703&article=2007-0121-2129-51WFSC)

Ha megengedi, idézem, annyira EP:
"– Mondja, a Népszabadság éléről magától jött el, vagy jönnie kellett?
– Na látja, ez az a kérdés, amire valóban nem válaszolok."

Látom magam előtt, amint a szállodában megkérdezi EP-t a pincérkisasszony a reggelinél:
-Teát parancsol vagy kávét?

EP válasza: (sejti)

P3000 2008.07.31. 11:39:45

Hát ez elég gyenge lett, szerintem ezt az erőltetett poénkodást nem kellene forszírozni McDon, a béna magázódás a kommentek között meg kifejezetten kínos.
Csak egy biztos: neked mindenkiről Veiszer Alinda jut eszedbe. (Talán kitúrt a Klubrádiótól vagy mi?)
Egyébként ha őt meglátom a tévében bennem mindig felmerül hogy vajon mit kell csinálnia ma egy kezdő riporternek hogy heti öt óra képernyőt kapjon?
Ez a teperés nekem sem szimpatikus, a műsor is jobb lenne ha cserélődnének a riporterek. De azért zsigeri gyűlölet nem keletkezett bennem emiatt.

McDon 2008.07.31. 11:59:36

P3000
"Csak egy biztos: neked mindenkiről Veiszer Alinda jut eszedbe. (Talán kitúrt a Klubrádiótól vagy mi?)"

Asszem ezen a poszton kívül nem és itt is csak válaszként írtam VA-ról. Ballib múltam a Klubrádióra -azért- nem terjed ki. A kérdés meg valóban az, hogy "bennem mindig felmerül hogy vajon mit kell csinálnia ma egy kezdő riporternek hogy heti öt óra képernyőt kapjon?".
De ezzel lezárnám VA-t. (Ezt pár bejegyzéssel feljebb már megtettem - volna.)

P3000 2008.07.31. 12:07:29

Oké, no offense, csak ironikusan írtam.
Az a helyzet hogy ha lesz két év múlva kormányváltás, akkor repül az egész kultúrházas brancs, és jön majd a helyükre rákay kálmán nemzeti félórát tartani kovács ákossal.
egyébként tényleg a kultúrház már megszünt vagy mi? mostanában nem látom a tévében.

McDon 2008.07.31. 12:14:06

P300
"Az a helyzet hogy ha lesz két év múlva kormányváltás, akkor repül az egész kultúrházas brancs, és jön majd a helyükre rákay kálmán nemzeti félórát tartani kovács ákossal."

ettől én is tartok. S hogy a jelenlegiek nem ásnak, abban az is benne van, hogy azért nem akaródzik nekik az ATV-re menni, szóval így jön a jelenlegi "kiegyensúlyozottság".

P3000 2008.07.31. 12:28:06

Ja, végülis nem rossz, kifejezetten jó is tudott lenni, de attól a göndörhajú csajtól (talán Nóra)és az affektálásától kifejezetten ráz a hideg. Na meg Németh Juci felülreprezentálása is unalmas. A faszi műsorvezetők erősebbek voltak.

McDon 2008.07.31. 12:32:46

Winkler Nóra. Juci példája meg azt bizonyítja, hogy politikai oldaltól függetlenül nem nyerő énekes(nőke)t másra használni, mint amhez értenek.
Rózsa Péter erősebb volt?:) khm...

P3000 2008.07.31. 12:57:45

Hehe, igazad van, ő se volt egy telitalálat, de akkor egyezzünk meg abban hogy Galamb már majdnem nézhető. Az meg hogy nem tudnak 5 képernyőképes fiatalt összeszedni egy kultúrális műsorhoz, az finoman fogalmazva is szégyen.
A szokásos Budapest központúság itt is zavaró számomra, főleg amikor volt valami olyan műsorelem hogy vidéki kiállításokra utaztak LE. Akkor aztán ment a "hú ti itt vidéken mit szóltok a kultúrához, nem rossz mi?" meg a "vidéki emberek számára mit jelent egy ilyen nehezen befogadható kiállítás?". Persze mindezt Szegeden vagy Debrecenben. De szerintem még Kőbányán is elsütötték volna, hiszen az már nem a Ráday utca, vagy az Erzsábet tér.
(a fenti kijelentések persze nem szószerint hangoztak el)

polkadotumbrella 2009.03.23. 14:08:38

De kár hogy a google, Szántó Dávid keresőszóra ilyen niemand emberek írásait kidobja ...

osborne 2009.03.23. 21:05:25

@polkadotumbrella: de kár, hogy hazudsz. csináltam egy gugli tesztet, de még az ötödik oldalon sincs Szántó Dávid és az árokásó.
süti beállítások módosítása