HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Hankiss Ágnes

2008.07.17. 19:55 Árokásó

Nem is értjük, hogyan válhatott egy, a legmélyebb lövészárkok között egyensúlyozó asszony vérbeli árokásóvá. Hankiss Ágnes munkásságával szinte egyenértékű rokoni kapcsolatrendszere, csak röviden: édesapja Erdős Péter, a hírhedt kommunista popcenzor (a nyolcvanas években börtönre ítélt CPg punkegyüttes tehát H.Á. nagymamáját emlegette negatív jelzők között). A Nagy Imre környezetében dolgozó édesanyja révén Hankiss Ágnes ráadásul snagovi gyermek volt. Első férje a liberális-de-azért-kedveljük megmondóember, Hankiss Elemér professzor, második férje a Vitézy-klán tagja, aki egyúttal a Zorbánviktor, vagyis a patásördög rokona is (több áttéttel, thanks Syr). Fia pedig a BKV alázásában elévülhetetlen érdemeket szerző Vitézy Dávid, aki kora huszonéves Lauder-végzettként a Fidesz delegáltja a BKV felügyelőbizottságában. Huhh.

Hankiss Ágnes mindezeken túl szép értelmiségi karriert futott be: pszichológusként végzett, a tudományos publikációkon túl több szakmai és szépirodalmi könyve is megjelent. A rendszerváltozás után azonban fokozatosan beszippantotta a politika világa, ami Magyarországon egyet jelent az intellektuális elszürküléssel. Ősfideszesnek számít, 1990-es budapesti közgyűlési képviselőként valószínűleg még Demszky Gábor megválasztására is igennel szavazott. A liberális időktől egészen máig követte (sőt, talán alakította is) a párt holdudvarának világnézeti bakugrásait. Korábban a Hír TV-n, ma az Echo TV-n vezet műsort. Hír TV-s műsorában eredetileg Bayer Zsolttal alkottak műsorvezető párost. Bayer szokásosan öblös körmondataira Hankiss Ágnes rendre csak tipikus háziasszonyos, érzelemvezérelte, ráerősítő megjegyzésekkel tudott felelni kissé kellemetlen rekedtes hangján, hogy nahát, „ezek” tényleg milyenek.

Hankisshoz fűződik a jobboldali vuduzás megteremtése, amikor is 2006-ban a szocik szellemeskedő narancsos bukta-evését úgy kommentálta, hogy „az nem más, mint az ellenség rituális megevése és megemésztése, és ez bőven kimeríti a fekete mágia gyakorlásának fogalmát”. Hankiss Ágnes hozzátette: „minden ezotériához valamit is konyító ember tudja, hogy az átok visszaüt a gonosz varázslóra”, vagyis Gyurcsány Ferencre.

Hókuszpók megtalálásán túl tipikus női gonoszkodás volt részéről, amikor Dávid Ibolya 2006 tavaszi ingadozását úgy kommentálta, hogy „a változáskori problémákra ma már nagyon korszerű gyógyszerek vannak, talán érdemesebb lenne azokhoz fordulni”.

Előnye: összekötő középpályás lehetne

Hátránya: a jobboldal kispadjára került

Hiszterométer: 6/10

63 komment · 1 trackback

Címkék: hankiss ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr64572146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vegyeskazetta 2008.07.17. 21:10:35

A gyűlölt popcézár: egy dobozban maradt Erdős Péter-interjúLevetítettek a tévében egy 1987-ben készült, de eddig soha be nem mutatott Erdős Péter-interjút. Néhány név azok közül, akik a filmet a műsorban kommentálják, utána pedig kérdések és gondolatok, a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csumpitáz Alfréd 2008.07.17. 20:20:11

Szép lista, szép előélet. Azt nem értem, hogy az egész magyar politikai elit miért nem megy el a bús francba. Ágnesünk is volt már minden, csak énekes halott nem. Gondolom Viktorékkal együtt liberálisként kezdte, de ha megkapargatnánk a felszínt talán még egy KISZ tagság is előjönne. Az meg, hogy Erdős Péter lánya, az maga a mély magyar pikantéria. Akkor mit jönnek ezek az "Apró villával"? Komolyan, röhely és hányadék mind, jobbról balra!

Francois Pignon 2008.07.17. 20:36:48

Távol álljon tőlem, hogy a blog kezdőpontjaként jelölt posztjaimhoz térjek vissza, az "Apák és fiúkhoz", de...

De, akkor is elmélkedik az ember, hogy milyen frankó ellenállók voltak a gyerekek, akikhez nem lehetett nyúlni, Hobótól ifj. Rajk Lászlóig.

Fura, de úgy tűnik, a kádári kommancsokba szorult valamiféle lekiismeret, így a meggyilkolt szülők gyermekeit hagyták szabadon(?) művészkedni, írni, zenélni.

Atán meg csodálkoznak, hogy a fiatal, feltörekvő vidéki értelmiség próbál forradalmat csinálni a közbeszédben.

Valahogy csodálkoznak, hogy mi meg okádunk ettől:
"apám öreg kommunista volt, mi a háromszobás belvárosi bérlakásban megszenvedtük az ő ellenzékiségét, csak minden második írásom jelenhetett meg a párt oda vonatkozó lapjában"

Na ezekből lesznek azok az enbékettes közírók, akiket mi igenis megvetünk.
Mert mi nem az apánk-anyánk pedigréjével írunk.
Hanem írunk. Az olvasók majd eldöntik, hogy. Nem Aczél elvtárs fogja eldönteni és pláne nem apa-anya pedigréje alapján.

Nem szaporítom a szót, ha átlagos családba születik, Hankiss Ágnes ma azt kérdezné tőlem: "Hány a zsömle?"

Fekete Pestis 2008.07.17. 20:53:39

Az lehet, hogy mind a 2 oldal hányadék, de
1. kifejezetten irritál, hogy az mszp az oroszokkal kollaboráns mszmp spinoffja, és tagjai az mszmpnek köszönhetően gazdagodtak meg. Minden tehetség, szorgalom nélkül.
2. A Zorbán legalább a középosztályt (is) támogatta : kutatásfejlesztés, KKV, kedvezményes lakáskölcsön, családtámogatás az adóból levonható. Ezek meg ? Csak az adót bírták emelni, meg a "zetnikumot" támogatják agyba főbe, az igazságosság meg a szociális egyenlóség jegyében.

Na, ez a különbség a 2 oldal között.
Haknis Ági ügyében maximálisan egyetértek a cikkíróval. Kövér Lacával, Detusch Für Tamással ( ja, már nem Für ? hát igen, a promiszkuitás, mint tipikus jobboldali ismérv :) ) együtt el kellene őnagyságát is hajtani a vérbe.

Csumpitáz Alfréd 2008.07.17. 20:54:33

Az utolsó mondat nagyon ott van! :) Amúgy nem csak az "apák-anyák" kérdés érdekes, hanem - pl. Hankiss esetében is - az aktuális szellemi uszadékfákba történő kapaszkodás, egészen a jelen évekig. Hankiss-Vitézy-(Orbán)-Echo TV... Csak azt nem veszi észre, hogy a rönk amibe kapaszkodik már rothadt, vagy a vízesés felé viszi a víz. Ki kéne szállni a sodrásból és körbenézni a parton, ahol mi, meg még elég sokan mások is állunk.

Csumpitáz Alfréd 2008.07.17. 20:58:19

Kérdés: miért van az, hogy az ilyen kádegyerekek osztják az észt még mindig a sajtóban, mint a Hankiss? És még progresszívnek és ellenzékinek is tartja magát! Vagy a baloldalon az Aczél! Az meg a másik. Most komolyan felhúztam magam...addig olvasgattam ezt a blogot...

Francois Pignon 2008.07.17. 20:59:28

Csumpitáz,
melyik utolsó mondatra gondolsz?

Csumpitáz Alfréd 2008.07.17. 21:20:29

A "Hány a zsömle?" mondatra. Vizuális típus vagyok, már láttam Ágnes asszonyt fehér köpenyben és visszércsizmában egy pénztárgép mögött. :)

csaszu · http://csaszu 2008.07.17. 21:28:22

Szerintem sokkal több embert lehetne zsarolni a multjával, hogy átálljon a konzervativ oldalra . Sajna a Schmitt Pál és a Cser Ágnes, Szűrös, Pozsgay nem vált be annyira, mint Csintalan Sándor. A hardcore komcsikat jobban el tudjuk fogadni, mint a reform komcsikat, akik megpróbálnak felébreszteni minket a kommunista álomból. Most úgy látom, hogy a fidex-el közösen visszaaltatnak. Hozzá kell szoknunk a kommentekben is az ősi kiszes, mszmp-s mondatokhoz, mint pl. : szemét elnyomó amerika, tetü multik, aljas tőkések, csaló vállalkozók, már megint minket kisembert bántanak, a zsidók összefognak ellenünk, a romák ingyenélők stb.,

Éljen újra a proletár diktatúra ! Megkeresem az úttörő nyakkendőmet és rá tűzöm a kokárdát !


Pajtás daloljunk szép magyar hazánkról ....

kamasuka 2008.07.17. 21:44:37

Amíg bal oldalon ott egy Albán úr, addig egy Hankiss semmit sem számít. Bár tény, hogy szép életpályája van (Vitézyt nem tudtam, az nekem is új :), mégis, mi az azokhoz képest, akik bal oldalon 44 évig a szocializmus-kommunizmus szekerét tolták az MSZMP-KBban, a KISZben, a pártban, majd hirtelen váltottak, és ők lettek a legnagyobb kapitalisták, gyárosok, bankárok, vagyis ami ellen 44 évig küzdöttek. Na ez az igazán undorító!

Vagy ott a főpolgármester: évekig "ellenáll" meg terjeszt, aztán meg ő az aki a legjobban örül, ha pofánvernek vele nem szimpatizálókat az utcán, mégha nem is voltak azok sem kismiskák.

Francois Pignon 2008.07.17. 22:02:55

Nos, akkor hadd gonoszkodjak. Ha hősnőnk mögött nem lenne ez a pedigré, mire vinné?
Lett volna intézetigazgató? Lenne ismert árokásó?
Ha Orosházára születik egy tetőfedő és egy titkárnő gyermekeként, a képességei alapján vitte volna bármire?

csaszu · http://csaszu 2008.07.17. 22:13:15

Azokat nem szídja egyik oldal sem, akik 44 évig a kommunizmus szekerét tolták, a fiatal reform kommunistákat szidja az ország fele, mert átmentették a hatalmukat, pedig ők már nem amerika, meg a multik, meg a zsidók, meg a mittudomén szídásával akartak megélni, hanem egy új tőkés rendet akartak megvalósítani ( ahogy 1990-ben szinte mindenki ), csak azóta kiderült, hogy tehetség is kell a vagyonosodáshoz, nem elég az összeköttetés, meg a származás. Mi a sikertelen többség, a sikeres kisebbséget okoljuk a bajainkért, nem a tehetségtelenségünket. Szerintem magunknak is otthon el kell mondanunk az "öszödi beszédünket ". Ezt proletár öntudatot ( ami ma nemzeti öntudat ) félre kell tenni ! Lehet, hogy nincs igazam, de nekem bejött

Syr Wullam 2008.07.17. 22:23:56

Ummm, ténybeli tévedés: "második férje a Vitézy-klán tagja, aki egyúttal a Zorbánviktor, vagyis a patásördög rokona is". Nos, nem. Vitézy nem Orbán-rokon, ellenben az első (?) felesége O. V. anyai nagynénije. Ja, és a féltestvér kimaradt. ;-)

Prozopográfiai és networkológiai szempontból érdekes lehet, amúgy meg ki nem dob rá egy barna macit ... Puch László és ifjabb Vásárhelyi sógorsága ennél pillanatnyilag (!) érdekesebb adófizetői szempontból.

norbi 2008.07.17. 22:41:16

Kedves Ágnes inkább a Majmok Bolygójában lenne jó szereplő! (Külsőleg, belsőleg:-))

Kincsem 2008.07.17. 22:50:38

Sokáig a belterjes pesti liberális értelmiségi világ önszervező szűrőrendszere választotta ki, hogy ki jófej, ki nem. Ki az, aki irodalomban, tudományban, politológiában, szociológiában fontosat és érdekest mond, és ki az, aki bár a kutyánkkölyke, azért eléggé hülyécske. Ezekből lett aztán a fidex értelmiségi holdudvara. (kivéve a már elhunyt Benczét) Féltehetségű, a saját értékrendjének sem megfelelő kudarcos emberekből állt össze ez a kör. Az 1994 környékén még harcos Népszabadság szerző, Orbán-szapuló Bayer Zsoltból, a libcsik közt kis hülyének tartott Pesty Laciból, a pszichológus szakma számára egyre hiteltelenebb Hankiss Ágiból, a történészként semmire sem tartott Schmidt Máriából. Ez utóbbi legalább jó szervező, és, ha nem is nagy történész, legalább összerakott valamit. Politikailag célzatosan? Igen. És működik is. Hankiss Ágnes viszont elképesztően színvonaltalan varjúnéniként károg a tv-ben, saját rosszkedvét okádja az emberekre. Mindezt persze a zorbáni defetista offenzíva jegyében. Méltó szellemi partnere a morálisan, szellemi értelemben egyként rongy Bayer Zsoltinak, azaz konzervatív morális fárosznak, aki a néhai Margit utcai kuplerájt Deutsch Nemfür Tamás társaként kapucnival a fején, kamerák kereszttüzében hagyta el egy balsikerű hajnalon. A fidex és Zorbán nyomhatja erőből a társadalomjobbítást, de félanalfabéta Magyar Nemzetesekkel, intellektuálisan erősen leszabályozott értelmiségiekkel maga körül tényleg csak erőből lesz képes. Magyarországnak azonban nem ilyen félig felkészült, vagy inkább felkészületlen szellemi elitre van szüksége (Rákay Másfélmillió Filip, hohó!, jó vicc), hanem komoly, nagy kapacitású szellemekre. Kiváló alkotókra, írókra, rendezőkre, akik bármennyit ekézi is a nemzetközileg erősen visszaigazolt ballib értelmiséget a jobbos sajtó, mégiscsak a túloldalt hitelesítik még mindig. Sajnos be vannak szorulva oda, mert Zorbán olyan túlkoros osztálytársat játszik, aki mindig a gyengébb és éretlenebb gyerekekkel veszi körbe magát, hogy ő maradhasson a nagyvezííííír. Ez neki jó, mert elhiheti, hogy nagyokos, nekünk, magyaroknak meg nagy baj, mert a lekozmált komenistáknak sincs alternatívájuk, csak ugyanolyan kádárfiókák, amilyenek ők maguk is.

gizi 2008.07.17. 22:51:29

norbi!
igazad van...

sirmorton 2008.07.17. 22:59:20

Bocsánat, én úgy tudom, hogy Hankiss Ágnes nem Erdős-, hanem Erdei-lány. Úgy tudom, az apja '56 környékén miniszter volt (nem pedig popcézár, és a hölgy egyike volt azoknak a politikuscsemetéknek, akik '56 után egy-két évet töltöttek Bulgáriában. De lehet, hogy én nem tudom jól.

Golematis 2008.07.17. 23:01:47

Panoptikum.
Hánytatótabletta reklámnak, jobbos szolgaléleknek kitűnő. Kell ez nektek?
Kiment a cirkusz az utcára.

Árokásó 2008.07.17. 23:05:00

Várjuk gyakorlott polfórumosok, polidilizők közléseit a legkreatívabb árokásó toposzokról gyűjteményünkbe!

arokaso.blog.hu/2008/07/17/arokaso_toposzok

Köszönjük!

Francois Pignon 2008.07.17. 23:06:14

Kedves barátaink, akik bárhonnan idetévedve olvassátok ezt a blogot.
Legyetek kedvesek, bővítsétek már az árokásó szókészletet! Mik a legtutibb árokásó jelzők, minősítések, szövegek? Írjátok meg ide, ami csak eszetekbe jut:
arokaso.blog.hu/2008/07/17/arokaso_toposzok

Francois Pignon 2008.07.17. 23:07:02

Árokásó szerszáma megint gyorsabban forgott. ;)))

Syr Wullam 2008.07.17. 23:11:00

Kincsem, minden szavaddal egyetértek. :-(

IS 2008.07.17. 23:21:36

"2. A Zorbán legalább a középosztályt (is) támogatta : kutatásfejlesztés, KKV, kedvezményes lakáskölcsön, családtámogatás az adóból levonható."

a kutatásfejlesztésre/KKV-ra kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz. A
- Széchenyi-kártya
- lakáskölcsön
- családtámogatás
rövid távon mind népszerű volt, hosszútávon pedig mind hazavágta a gazdaságot/társadalmat. Ha marad, neki kellett volna visszavágni: 'ja bocs, erre nem telik'. Ilyen felelőtlenül, bár népszerűen én is tudnék kormányozni.

flyingblue 2008.07.17. 23:24:37

Hankiss Ágnes eredeti neve Erdős Ágnes, lánya a 70-80-as évek kommunista popzenei császárának, a főcenzor Erdős Péternek. A Hankiss nevet Hankiss Elemértől, volt férjétől kapta. Jelenleg a miliárdossá vált Fideszes Vitézy felesége.

Kincsem 2008.07.17. 23:33:51

"a miliárdossá vált Fideszes Vitézy" fivérének a felesége. A nem milliárdos tv-rendezőé. A miliárdosnak lent az Adrián van terebélyes kikötője. Bátyjának meg egy bekeseredő felesége Budán.

November Spawn 2008.07.18. 01:04:13

Ha már a "Vitézy-klán" szóba került itt, szerintem a Vitézy Zsófia is megérdemelne egy post-ot.

Legalábbis amennyit én láttam belőle a HírTv-n (a Puzsér Róberttel szemben, sajnos nem jut eszembe a műsor címe), az nettó szemellenzős árokásás volt.

fraki 2008.07.18. 02:23:13

Ezzel a nővel az a baj, hogy rettentő színvonaltalan.

bjela 2008.07.18. 02:56:26

akit Haniss nyalt nem fogja abalosokat nyalni .
amúgy volt apáczaisként látom az elitben a kádergyerekeket minden oldalon . majd mind közepes tanuló volt , a kitünők , jelesek nem jutottak oda . megfogadtam melós apám tanácsát : úrigyerek a teniszpályán , proligyerek a pénisz táján játszadozzon .

Barnabás 2008.07.18. 06:34:49

Árokásó.
Te nem igazán vagy Hankiss Ágnessel egy súlycsoportban iskolázottság szempontjából.Egyébként nem ártana a te családfád körül is szétnézni.

Rá Dios 2008.07.18. 07:06:51

Én egy politikától csak elvileg mentes testületben az évek során hol vitatkoztam, hol egyetértettem Hankiss Ágnessel, aki eléggé VALAKI ahhoz, hogy végül saját jogán is tudtam becsülni.
Ezt csak azért mondom, mert a szülők, házasságok, származás alapján a lehető legnagyobb mértékben különbözve is az a véleményem, hogy az egyént ennek alapján sem előny, sem hátrány nem "illeti".
Jó, tudom, nem így van, de így kellene legyen...:-)

M a r c e l 2008.07.18. 08:16:29

Jó cikk, végigröhögtem :=)

huta9020 2008.07.18. 08:39:52

Fika blog fókáknak... bocs, fikáknak :-P

betyár (törölt) 2008.07.18. 08:47:53

Francois Pignon,

orosházi titkárnő és tetőfedő gyereke egyébként jó eséllyel akkor sem viszi semmire, ha tehetséges. Viszont ismerünk olyat, aki egy szövőnő és egy alkesz teherautó sofőr gyereke, hagyományos értelemben nem túl tehetséges, hiszen nappalin csak egy gyakorlati tanári főiskolai diplomát volt képes szerezni, mégis meglehetősen sikeres lett.

Az a gyanúm, hogy ha a nómenklatúrabeli kapcsolataiból élne, akkor a másik oldalon lenne, de ebben nem vagyok biztos. De hogy igazi árokásó , az biztos.

Egyébként én úgy tudom, hohy a Lauderban a diákok jó része nem zsidó, azért mennek oda, mert az ott szerzett kapcsolati tőkét később jól lehet használni.

Gabo1000 2008.07.18. 08:54:38

Kincsem!
És hol vannak a számodra nagy kapacitású szellemek? Nehogy azt mond, hogy az MSZP-ben, vagy az SZDSZ-ben.

betyár (törölt) 2008.07.18. 09:04:06

kincsem,
"a libcsik közt kis hülyének tartott Pesty Laciból, a pszichológus szakma számára egyre hiteltelenebb Hankiss Ágiból,"

HÁt lehet, hogy pesty hülye, de hogy jó dokumentum filmeket csinál, az biztos.

Azt, hogy Há-t hiteltelennek tartja a szakma, az nem tud meggyőzni semmiről, a következők miatt: állítólag van Budapesten egy szakmailag elismert jó pszihológus, akit azért raktak ki a pszichológiai társaságból (asszem ez a neve), mert kiderült, hogy miépes. Nem félreértés, az őt kirakók mondták, hogy elismerik, hogy szakmájában kiváló, de egy miépes nem lehet a társaság tagja. Na ennyit a pszichológus szakmáról. Ez persze nem jelenti azt, hogy HÁ jó pszichológus:)) ezt én nem tudom.
Schmari pedig a "történész szakma" haragját azzal vívta ki, hogy a holocaust és a Rákosi-kor értékelésében nem volt píszi, pont annak a kádercsapatnak az elvárásáainak nem felelt meg, akit itt ekézünk. Na persze ő is jó helyre született:)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.20. 02:53:28

ejjj árokásó(k)!

m'é' fáj az nektek, ha egy nő szép is és okos is?
nem érdemeltek ti mást, mint a lendvai ildikót; hallgassátok ti csak annak/neki az okos szavait, gyönyörködjetek csak annak/neki a bájaiban...

többször és figyelmesen elolvastam a bejegyzést, de még mindig nem értem, hogy miért is volna/lenne árokása H. Á. (?)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.07.20. 03:10:55

És!

Földesi Margitot hová tettétek? Most akartam beírni a Földesi Margit-os topicba, hogy:

ejjj árokásó(k)!

m'é' fáj az nektek, ha egy nő szép is és okos is?
nem érdemeltek ti mást, mint a lendvai ildikót; hallgassátok ti csak annak/neki az okos szavait, gyönyörködjetek csak annak/neki a bájaiban...

többször és figyelmesen elolvastam a bejegyzést, de még mindig nem értem, hogy miért is volna/lenne árokása F. M. (?)

Hol van Margit?!

ü
bbjnick

Kirongozi 2008.07.20. 19:40:41

Aki veszélyes lehet rátok, azt azonnal támadjátok, selejt liberálbolsevikok. Hankiss Ágnesnek és Bayer Zsoltnak a térdéig sem fogtok érni soha. Az ugatásban bajnokok vagytok.

Kincsem 2008.07.22. 07:43:47

Gabo1000!
A nagy szellemek egymás társaságában vannak, meg a saját gondolataikban.
Betyár! Schmidt Mari egy brahista. Kirakja a Terror Háza falára a régi haverok ávós apukáinak fotóit, holocausttagadóval parolázik. Nem hiszem, hogy olyan hülye lenne, hogy egy mukkot is komolyan venne a koholmányokból, csak élvezi, hogy olyan pozícióba tólta magát a Fidesz és a Szoclib oldal közé, amiben sokminden marhaságot megtehet. Bosszanthatja az értelmiségieket, a történész szakmát, amely persze ugrik, hörög, véres lében szemet forgat, ami vicces, - mellékesen teljesen komolyanvehetetlenként tekint a jól feltőkésített XIX-XX-XXI-XXII.stb Századi Intézetek elnökasszonyára. Ami pedig már nem vicces. Legalább is egy a (történészi) hivatására büszke ember számára nem az.

tevevanegypupu 2008.07.23. 21:20:39

A balliberalis ertelmiseg legnagyobb resze Budapesten elt es el. Nyilvanvalo, hogy az szdsz-hez csatlakoztak es mivel az szdsz osszeallt az mszp-vel, kenytelenek annak a szolgalataban is irni. Meggyozodesem, hogy otthon, a tukor elott szegyellik magukat, hiszen elkepzelhetetlen, hogy ne mernek fel azt a "szellemi kincset" amit tamogatnak. Hogy miert? Nem meggyozodesbol, hiszen ki tetelezi fel roluk, hogy barki is komolyan veszi kozuluk mondjuk..akarmelyiket is?
A penz viszont onnet jon, szponzorok osszekottetesek, kulfoldi ismeretsegek es persze a lehetosegek hosszu sora meg akkor is, ha majd nem ok lesznek hatalmon. Hiszen a penz ott marad. Mecenasok pedig kellenek. Es ha mar arrol beszelunk, hogy ki veszi magat korul niemandokkal, akkor at kellene tekinteni Gyurcsany minisztereinek nevsorat es partvezetoi valasztott tarsait. Utana lehet kritizalni Navracsicsot, Vargat, Jarait es Schopflint, Szajert, Pokornit. Ja es Hankiss Agnest az RTL Klub sztarjai mellett.

McDon 2008.07.23. 21:40:42

tudjátok, hogy Ági (még lánykori nevén, kis segítség) szerepel egy híres zeneszámban?

Árokásó 2008.07.24. 11:12:26

McDon, wanna join to the blog club?

McDon 2008.07.24. 11:59:55

szíves örömest (anti-WA vagyok). de csak olyan klubba lépek be, ahol legalább egyvalaki tudja, melyik zeneszámban szerepelt Ágicica:)

proligyerek 2008.07.25. 22:27:03

Ági néni megszavazta Suchot a rádió élére pedig nem kellett volna. Most már a közszolga rádiók is a kormányé. De jó is hogy végső soron a pénz beszél, és a proli fidex szavazó ugat, Példa rá a fidex neokon vonala, Schmidt Máriástól, Rogánostul, mindenestől. Csóró proligyerek meg így szavazzon a fidexre.

2010-ben a Jobbikot a parlamentbe bevinni!

rexford 2008.07.26. 12:31:59

McDon, nem valamelyik Cseh Tamás-számban?

Kündü, a Kurszán 2008.07.26. 19:37:16

"Kincsem":

Remélem, hogy az itt kiborított gyomortartalmad az antiszociális és deviáns semmilyenfajta MSZP-közeli és maoista-nihilista beltenyészet
képviselői témakörében is megjelenik, esetleg más testnedveid formájában...

A hanglejtésein kívül kedvelem a hölgyet, értékelem
a háttérfeltáró munkáját.

Kündü, a Kurszán 2008.07.26. 19:42:19

"November Spawn":

Vagyis minden Fidesz-közeli újságíró idetartozik, árokásó...

Ennyit a gyurcsányista agymosottságról.

McDon 2008.07.26. 21:16:44

Tisztelt Kündü!
"Már bocs', de eszemben sincs elhinni a "papája Erdős Péter" - kijelentést! Bizonyító link?!"

sajnos blogunknak nem áll módjában DNS-vizsgálatot végeztetni, így kénytelen elfogadni hősének kijelentését. Kérjük, értékelje, hogy Ágnes pettyes származása dacára, kis kitérők után az - Ön szerint - jó sarokba állt. Mint HÁ példája is mutatja, a neofita hév csodákra és a múlt teljes eltörlésére képes.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.26. 22:41:05

Nahat Cseh Tamasnal Erdos Agi Hankiss Agnes?
Ilyen karriert.(:

McDon 2008.07.26. 23:03:44

dromedar

Ez is "bizonyítja", hogy ki volt az apja:-)

A Kötéltánc című kötetében mindkét férjének hatását felfedezheti az olvasó. Martinovics tanulmánya kifejezetten érdekes, de második férjének alig nézhető filmjéhez írt forgatókönyve gyakorlatilag olbashatatlan. (Érzékeny búcsú a fejedelemtől.)

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.26. 23:23:10

McDon
sajnos nem ismerem Hankiss Agnes konyveit, bevallom sokkal inkabb erdekel Elemer. Agnest a Hir teveben lattam talan ketszer-haromszor. Egy balliberalis blogban targyaltak aztan rola, meglehetosen markansan meltatva munkassagat.
Erdosrol pedig inkabb Csepregi Eva jut eszembe.(:

popp · http://koncertblog.com/ 2008.07.27. 15:41:27

Élete csúcspontján ragadta meg Bereményi hősnőnket. Vajon mekkora szerepet játszott ez abban, hogy az e számot is tartalmazó album végül megjelenhetett? Arra is kiváncsi volnék, hogy Fáskertiné csípeje, hogy viselte Erdős Ági feltűnését?

özvegylegény 2008.07.28. 21:29:00

"Sirmorton":

Te tudod jól.

Erdős Péterrel az atyai háttérben sohasem lehetett volna "Snagovi Gyerek".

De az lett. Ami meghatározta a világnézeti és poltikai állását egyéletre.

Ha "Erdei Ferenc", az aligha valószínű:
egy népi íróból a Parasztpárton átlépve lett kommunista apa nem volt ellenzéke Kádárnak.
apa

kerdy 2008.08.01. 13:19:38

azzal nem értek egyet,hogy vidéki emberek gyermekeiből ne lehetne senki..
igazából a példaképem e tekintetben az a fiatalember aki egy pápai alkoholista biciklitolvaj gyermekeként az lett aki..
mi az hogy..nagyon is ..az lett.

Hankiss Ágnes múltjában sokkal érdekesebb lenne ha valaki venné a fáradtságot és fellelhetővé tenné azokat az irásait amit kutatóként a nemzetbiztonsági anyagok átvizsgálása után publikált..ha ugyan publikálta.Gyakorló szakpszichológusként már ismerhetjük egy közkincsé tett véleményét egy bizonyos torzult személyiségről..

maria 2008.10.07. 19:10:38

Kedves Hankiss Ágnes, nagyon hiányzik az Echo TV-ből Tőkéczki tanárúrral együtt, ha szabad, kérem irja meg, hol hallhatjuk ezután.
Szeretettel üdvözlöm Mária

molaris 2008.10.08. 11:28:15

Hm...., szóval Ő az ízig vérig nő! Szebb és okosabb is mint Morvai Katalin. Amiket meg mond, tátva néha a szám. Na nem igen vitatkoznak vele.

benoke 2008.11.04. 21:26:56

Ő dr Erdős Péter lánya és Csepregi Éva mostohalánya.

csabakirályfi 2009.09.11. 15:04:50

Én csak azt szeretném amúgy Freudosan megérteni, hogy Vitézyné Erdös Ágnes miért hívódik Hankissnak az elsö (?) férje után, aki emlékeim szerint egy liberális flagship volt anno?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.09.26. 14:42:03

@molaris: mármint Krisztina.
szépséggel nem lehet történelemkönyvbe kerülni, hoyg Ági milyen okos én nem tudom, de hoyg az euban eddig semmit nem csinált, és véleményem szerinte semmit nem is fog, az olyan biztos, minthogy a tél után a tavasz jön.
süti beállítások módosítása