HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Hardy Mihály

2009.01.17. 17:31 politicus

Épp nézegettem, hogy a fenti úriember kimaradt a gyűjteményünkből, pedig ha valaki, hát ő biztosan emeli illusztris társaságunk fényét. Nem hiszitek? Akkor olvassatok!

Egy kis előzmény: Hardy Mihály két és fél évtizeden át dolgozott televíziós újságíróként. 2003 és 2005 között a Magyar ATV hírigazgatója is volt, előtte 1997 és 2000 között a TV 3-ban töltött be különböző vezetői posztokat, egyebek között hírigazgató és a HÍR 3 műsorvezetője is volt.

Újságíró pályáját az MTV-ben kezdte 1980-ban a híradó külpolitikai hírszerkesztőjeként. Ezt követően 1985 és 1991 között a Magyar Televízió moszkvai tudósítójaként dolgozott, később többek között az Esti Egyenleg, a Híradó, a Hét és az Európa Magazin szerkesztő-műsorvezetője volt.

2006-ban kommunikációs igazgatója lett Tesco Global Zrt.-nek Danks Emesét váltva ezen a poszton. 2008. február 1-jétől pedig a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Alelnöke a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Tagja a Magyar Szóvivők Egyesületének. Táncsics Mihály (1991) és Magyar Pulitzer Emlékdíjas (2000).

Ennyit röviden az életrajzáról. És most nézzük, mivel is érdemli meg Hardy az árokásó titulust. Egyetlen cikkel. És ez nem semmi a mai világban. Nem egész pályafutásával, hanem egyetlen egy írással. Egy írással, amit 2002. április 11-én tett közzé a Magyar Hírlap „Viktor, inogsz” címmel.

Az egyik legdurvább, legvisszataszítóbb publicisztika volt, amit valaha olvastam. Ehhez hasonlót 2002-ben a Mozgó Világban olvastam. Az írás válasz volt az április 9-én a TF-n megtartott híres Orbán-beszédre. Ami valóban nem a visszafogottságáról lett méltán híres. De Hardy cikke egészen mély bugyrait mutatta meg a gyűlölettől megcsömörlött, gunyoros újságírásnak. Csak néhány idézet a cikkből:

„Kiestél a szerepedből, és most itt áll egész Magyarország, és döbbenten látja: lehullott a lepel, megmutattad az igazi arcodat.”


„A lelátón csak az egy szem Kende Péter örülhetett felhőtlenül, hiszen ami a TF-en elhangzott, az mintha szóról-szóra igazolta volna A Viktor című könyv szerzőjének amúgy súlyos megállapításait.”

„Ahogy hallgattalak, az öregedő Fidel Castro jutott eszembe.”

„Az ország fele éppen azért szavazott a baloldalra mert nem a világvégétől fél, hanem tőletek! Tegnapelőtt óta pedig erre komoly oka van.”

„Nehéz lenne elleplezni, hogy hasonló fenyegetéssel, hasonló hangnemben Európában általában a szélsőjobb szónokai szoktak érvelni.”

„Szavaid bizonyítékául a tőzsde szárnyalását hozod fel érvként. Nos, kedves Viktor, a tőzsde igen finom barométer: az elmúlt négy évben is pontosan jelezte, hogy mit műveltetek a magyar gazdaságban. A külföldi befektető, látva a nagy étvágyatokat és mancsaitokat a magyar gazdaság kulcsvállalatainak széfjeiben, gyorsan megértette: itt nem terem babér, és továbbállt. Több százezer magyar kistulajdonos azonban, aki ezt nem tehette meg, ma is elborult arccal gondol a BUX mélyrepülésére, a tőzsdén bennragadt megtakarított pénzére, az odalett százezreire, megspórolt milliócskájára. Velük ki fog elszámolni, Viktor?”

A tőzsde Hardy szerint azt jelezte, hogy mit "műveltek" Orbánék a magyar gazdasággal. Mit mondana ma a neves újságíró a tőzsde zuhanórepülése és a magyar gazdaság elmúlt hat éves teljesítménye láttán. Pláne összehasonlítva az Orbán-érával. Ehhez képest az a magyar gazdaság aranykora volt...

„A Bokros-csomaggal ijesztgetni pedig egyenesen szamárság! Megjegyzem, a Bokros Lajos nevével fémjelzett megszorító intézkedésekre éppen azért volt szükség, mert 1994-ben az MDF-kormány akkora csődtömeget hagyott maga után (egyik közgazdász szellemi háttéremberüket Matolcsy Györgynek hívták), hogy nélküle latin-amerikai mértékű összeomlás és szegénység várt volna Magyarországra.”

(Teccenek hallani?! Nem a kádár-korszak, hanem az MDF-kormány!! Zseniális meglátás. Ennek az embernek elemzőnek kellett volna mennie… )

„Nem az a baj, Viktor, hogy nem vagytok elegen, hanem az, hogy nekünk van elegünk. Belőletek!"

Előnye: van szakértelme és most ott használja, ahol kell

Hátránya: megírta a „Viktor, inogsz”-t

Hiszterométer: 7/10

441 komment

Címkék: hardy mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr25883831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.18. 12:50:46

@politicus: mert valakit látványosan szeretsz, ami befolyásolja azt, hogy hogyan látod, amik történtek. Ezért nem mindegy, hogyan interpretálod a történéseket.

borigabi 2009.01.18. 12:50:52

@politicus: Akkor érdekes, hogy kit szeretsz és kit nem, ha ez erősen befolyásolja az objektivitásodat.

Hattory Hanzo 2009.01.18. 12:53:48

politicus

Azért lényeges, hogy kit szeretsz, mert ezáltal a konkrét tényeket figyelmen kívül hagyod, és mondjuk a reptér szerződés egyoldalú felmondását visszavásárlásnak értékeled.

molaris 2009.01.18. 12:53:49

Alig valakit lehet azon a turpisságon kapni, hogy a klaviatúra csépelése előtt, feltette volna az objektivitás szemüvegét. Nehéz így értelmes párbeszédet folytatni, és mint látszik itt sem sikerül. Mindenki szajkózza a saját politikai oldalának megfelelő paneleket, és messze kerüli a valóságot. Az nem lehet, hogy ennyire szerények legyetek agyilag.
Csak egyetlen példát: Bokrost mind a lengyelek, mind a horvátok páros lábbal rúgták ki. Csak itt isteníti az a néhány alombéli, akinek érdeke a neolib gazdaság továbbélése. Már mindenütt lecsengőben van, kivéve kis hazánkat. Miért is?

Addig, amíg újra ki nem kecmergünk a most nyakunkba kapott rabszolgaságból, nincs remény változásra. Ennek előfeltétele, a most regnáló hatalom elzavarása és számonkérése, megbüntetése.Nem szabad elfelejteni, hogy az eddigi kormányváltásoknál csak egyszer, 2002- ben volt olyan állapotban a kincstár, hogy abból tovább lehetett volna lépni, ha nem kisszerű, rövidlátó politikai elv mentén költik el. Ez legalább akkora csapás volt, mint az amit ki kellett védeni 90- ben.

Sokszor nem lehet eljátszani, hogy a posztkommunista banda lefosztja az országot, majd nehezen nyögve helyreállítja egy polgári kormány. Ha akkor, 2002- ben nincs az a manipulatív választás, bizony már 2 éve lenne Eurónk, és nevetve nézhetnénk a jövőbe. Most várhatunk egy újabb színjátékot, amit elénk tár Szélhámos Ferenc és társulata.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.18. 12:54:42

@mediakus: mondtam én, hogy most minden jó?:)

molaris 2009.01.18. 12:54:43

Alig valakit lehet azon a turpisságon kapni, hogy a klaviatúra csépelése előtt, feltette volna az objektivitás szemüvegét. Nehéz így értelmes párbeszédet folytatni, és mint látszik itt sem sikerül. Mindenki szajkózza a saját politikai oldalának megfelelő paneleket, és messze kerüli a valóságot. Az nem lehet, hogy ennyire szerények legyetek agyilag.
Csak egyetlen példát: Bokrost mind a lengyelek, mind a horvátok páros lábbal rúgták ki. Csak itt isteníti az a néhány alombéli, akinek érdeke a neolib gazdaság továbbélése. Már mindenütt lecsengőben van, kivéve kis hazánkat. Miért is?

Addig, amíg újra ki nem kecmergünk a most nyakunkba kapott rabszolgaságból, nincs remény változásra. Ennek előfeltétele, a most regnáló hatalom elzavarása és számonkérése, megbüntetése.Nem szabad elfelejteni, hogy az eddigi kormányváltásoknál csak egyszer, 2002- ben volt olyan állapotban a kincstár, hogy abból tovább lehetett volna lépni, ha nem kisszerű, rövidlátó politikai elv mentén költik el. Ez legalább akkora csapás volt, mint az amit ki kellett védeni 90- ben.

Sokszor nem lehet eljátszani, hogy a posztkommunista banda lefosztja az országot, majd nehezen nyögve helyreállítja egy polgári kormány. Ha akkor, 2002- ben nincs az a manipulatív választás, bizony már 2 éve lenne Eurónk, és nevetve nézhetnénk a jövőbe. Most várhatunk egy újabb színjátékot, amit elénk tár Szélhámos Ferenc és társulata.

torró 2009.01.18. 12:57:02

Az a helyzet hogy itt van egy kreatív nép tele jó gondolatokkal és csak asszisztálni engedik a hülye vezetők.A világot telehintettük egy rakás zsenivel akikből remekül profitálhattak,nekünk meg itt maradt, ami maradt!Ugye a politikusaink gyorsan rájöttek arra hogy lehet magukat bebetonozni.Lásd a visszahívhatósági törvényt. És ugye a demokráciát meg meg kellene tanulni. De mi még mindig a szocializmusi" majd a főnök megmondja" elvnél tartunk. És ezt ők ragyogóan ki is használják.
Volt HOFI-k egy műsora amiben amiben azt mondja hogy "tanulni kéne, főleg nekem meg neked, mert a munkás ököl vas ököl oda üt ahová köll, azt jelenti, ha nem tanulsz akkor egymást ütjük fejbe". Szóval. Ma is aktuális.

v.putin 2009.01.18. 13:05:06

Figyelitek?Szóvivők kamarája alakult!Hardy Misi és Hardy Ica benne van a tutiban,viszont szakértő értelmes emberek lennének miniszterek,polgármesterek,főosztályvezetők,
akkor ezekre a senkiházi seggnyaló,kapcsolathuszárokra semmi,de semmi szükség nem lenne.Talán ez a kiinduló kérdés?????

dr.pupak30 2009.01.18. 13:10:30

@molaris: gratulálok. te is csak odáig jutottál el mint a nagytöbbség. 1. Kik a felelősök? 2. hogy lehet őket megbüntetni.

Ki nem szarja le? Az a kérdés ki mit tesz MOST az ország és azon belül a saját sorsának mejobbításáért. Nemzeti érzelmekre nem kapsz kenyeret és nem is fogsz. Persze nagyon szép egyébként és kell is, de nem ez kellene, hogy legyen a fő kérdés. Mert az országon kívül mindenki mindenki leszarja a hagyományainkat és nemzeti érzelmeinket.

borigabi 2009.01.18. 13:18:19

@molaris: és hol van az objektivitás szemüvege? :)

mediakus 2009.01.18. 13:21:14

@calam:
politicus objektivitását nem az határozza meg, hogy kit szeret, vagy nem, hanem, hogy a folyamatok milyenek, azokat önmagukban hogyan lehet értékelni.

borigabi 2009.01.18. 13:21:24

@pupak30: Mondjuk ha reálisan büntetnénk, az egész parlament nehéz vasban ülne - minimum! - a Csillagban. :)

mediakus 2009.01.18. 13:23:41

@calam:
nem mondtad ki, de azzal, hogy folyton Orbánt szidod, akit persze lehet szidni, nem is ezt vitatom el, de aki sokkal kevesebb kárt okozott ennek az országnak, mint utódai, gazdasági és társadalmi értelemben egyaránt. Az én szempontom nem a jobb- vagy baloldaliság, hanem a hasznosság. Én ezen a szemüvegen keresztül látom a világot.

Ha egy cégnél ilyen folyamatok mennének, ki lenne az, aki ennyi ideig megtűrné az ilyen vezetőket?????

BéLóg 2009.01.18. 13:27:06

@pupak30: Mondja ki is?
A fogyasztás ösztönzése nem "A Megoldás" hanem katalizátor. Belső fogyasztás növelésével be lehet indítani olyan folyamatokat, amelyek MELLÉ téve korrekt egyéb intézkedéseket BEINDUL a gazdasági növekedés, amely most éppenhogy minuszban van.
Azt hiszed amit leírtam én találtam ki? Semmi mást nem tettem, mint az ír meg a dán "csoda" után utána jártam, ezt mégis hogyan? miként?

Mit csinált Írország? Belső piacot. Aztán odament a munkaadókhoz és szerződést kötött velük, hogy X évig TÖBBET fizetnek be az államnak mint ami járna. Aztán odamentek a munkavállalókhoz és leszerződtek velük, hogy X évig nem kapnak és nem követelnek béremelést, nem sztrájkolnak.
Társadalmi Szerződést kötöttek az országgal, amivel minden résztvevő egyet értett.
Nem t'om, emlékszel-e a fidesz 7 évvel ezelőtti utolsó választási nagygyűlésére. Egy bazi nagy Szerződés volt a falon és mindenki odament és aláírta.
De a megtévesztett hülyéknek nem Társadalmi Szerződés kellett, hanem Útelágazágoságos Megyó, aztán meg Főnökétmegbuktató Sportminiszter!

Emellett meg hét év után is még mindig Orbánördög falrafestése az EGYETLEN módszer. A vicc az, hogy -- semmi mást nem csinálva, csak látva az időközi eredményeket -- már a birkanép sem veszi ezt be, sőt most tán épp ők mondják, ördög vagy rémálom, MOSTMÁR MINDEGY, csak ezek tűnjenek el végre.

Ezen meg semmiféle vonyítás nem tud már segíteni!

Nemrég a Népszavában jelent meg egy Orbán cikk, tudod mit írt benne a Bérenc? Hogy Orbán végre megmutatta az igazi arcát! Érted? nem Hardy Mihály írta, mégis UGYANAZT a szöveget adta elő! A lózungot, a népnek szánt üzenetet, amit talán hardy kezdett! Hogy Orbánnak X arca van! Orbán csal, Orbán lop, Orbán gyerekeket ront meg, Orbán tőkéseket üldöz, Orbán nyugdíjasokat foszt ki, Orbán diktátor, Orbán kutakat mérgez.

Egyik nap az volt a baj hogy Orbán minden, pártelnök, miniszterelnök, mikor a maszopnál szimplán lenyúlta Láriferi az összes posztot, akkor hirtelen más lett a jelszó! Orbán bábokat ültet a maga helyére.
Amikor Orbán beszélt, akkor diktátor volt, egyszemáélyes, személyi kultuszos. Amikor csöndben maradt, akkor nemjárbeamunkahelyérelógós.

Köcsög egy aljas banda, mind!

Neked is leírom, nézz nyugodtan után hányszor bukott meg Francois Mitterrand ANÉLKÜL hogy kilépett volna a politikából, UTÁNA pedig hány évig is volt hatalmon? Tudom hogy sokan rettegnek ettől a példától, de Isten adja hogy igazuk legyen félelmükben!

borigabi 2009.01.18. 13:27:25

@mediakus: Senkit nem tűrnének meg ezek közül - az elmúlt 20 évet tekintve.

BéLóg 2009.01.18. 13:32:50

@borigabi: A magyar jonatán alma minősége kiváló. Ne etessél már baromsággal, ma is azt veszem, a piacon tonnaszámra, nem az ízetlen de óriási meg színes exportszart. A jonatán almám a pincében egész télen kitart, mások már egy hét múlva rohadni kezdenek, pedig nincs rajtuk tükörnyomás vagy csiápa!
A piacot azzal baszták el, hogy a szubvencionált szart beengedték, a magyar termelőnek meg nem adtak semmit! Ez pedig nemcsak a szabolcsi almánál történt meg.

Összekevered az okot az okozattal, ne nézzél már ennyire hülyének, hogy ezt senki nem veszi észre!

dr.pupak30 2009.01.18. 13:35:22

borigabi: igen, ez igaz. viszont ismerek egy csomó országot ahol a helyzet sokkal súlyosabb mégsem utálják egymást az emberek politikai hovatartozásuk vagy nézeteik miatt. ami egyébként is egy vicc. mi nagyon jól tudunk a múltba révedni, nyöszörögni, felelősöket keresni, megsértődni, nemzeti értékeinkre nagyon büszkék lenni. A rossz hír az, hogy az országon kívül a kutyát nem érdekli. Vihar ez a biliben.
sokaknak savanyú a szőlő mert nem volt elég bátorságuk és tehetségük összedolgozni vagy összelopni a pénzüket. azok kiabálnak a leghangosabban. akik összelopták magukat jobb és baloldalon azok meg röhögnek a markukba.
Kiváncsi vagyok, hogy azok akiknek a jobb oldali kormányzás se hozza el amit szeretnének, kire fognak majd köpködni?
Engem az érdekel ki mit tesz azért, hogy az ország előre lépjen.
Pl. vizitdíj segített volna megszabadulni ettől a csődtömegtől amit magyar egészségügynek hívnak? Igen segített volna. Erre elqrják, újabb éveket véve el a jövőmből. Ez az igazi nemzetrombolás. De lehetne példákat hozni fordított relációban is.

lordvico 2009.01.18. 13:35:32

No elolvastam Hardy cikkét, mellé Orbán 2002es beszédét, a Bayer cikket és melléteszek gondolatban néhány Gyurcsány beszédet.
A Hardy cikkben pontosan lehet találni egy tipikus árokásási technikát. Ez a cikk arról szól, hogy Hardy csúfolódik egy vesztésre álló politikussal. Nem túlzottan merész dolog vesztes emberre rákiabálni hogy háhá jólkikaptál. A cikkvégi többesszám a legárulkodóbb(elegünk van belőletek) Ez ugye azt jelenti, hogy van egy nagy tömeg választó, aki hozott egy döntést, én pedig odaszaladok eléjük és jól kikiabálom, hogy mi hogy megvertük a rossz Orbánt. Belead a szavazó tömeg szájába egy olyan véleménynyilvánítást, ami nincs, vagy csak x%-ban lehet igaz. Akár Terence Hill, amikor odamegy Bud Spencerhez és odasúgja neki: az a fickó ott azt mondta simán lecsap téged. Persze ezután el is indul a bunyó.
Bayer esete már érzelmi politizálás területe, sőt nem is igazán politizál, inkább támad. A cikk alkalmas a zsidóság elleni kollektív hangulatkeltésre, biztosan nem lett volna szabad leközölni. Ez viszont nem politikai árok, hiszen az ország nem oszlik antiszemita és nem-antiszemita térfélre, hiába szeretnék sokan ezt láttatni.
Orbán belinkelt beszédét is megnéztem, hogy ugyan mi a csuda lehetett benne ami Hardynak olyan vérlázító. Nos kettő helyen szerepel benne a szocialisták szó, a baloldal egyszer sem. Hardy erre a kettőre viszont alapoz, idézi hogy a szocialistákkal a nagytőke jut hatalomra, majd hozzáteszi hogy ez a kijelentés félelmet kelt és ezért félnek az emberek a Fidesztől. Kétségem sincs afelől, hogy százezrek tényleg elkezdtek félni, mert a sajtó mondta hogy most félni lehet.
Jé ez ismét árokásás...
Szeretném ha a fórumozó társaim jeleznék, féltek-e 1998-2002 között, ha igen akkor pontosan milyen helyzetekben jelentkezett e félelem (pl. mi lesz ha OV leüt amikor hozzák a nyugdíjam, stb)
Illetve azt is szeretném, ha elmondanák a 2002-2009 ig terjedő években megszűnt e ez a félelem, vagy OV puszta létezése, egyáltalán a gondolat kiváltja.
Visszatérve a nagytőkére, nem maga a tőke jutott hatalomra, hanem az ország kezd fokozatosan tulajdontalan (hiteles lakás nem tulajdon) és nagytőkés csoportra oszlani. A nagytőke úgy keletkezik, hogy a 7. kerület házait magántulajdonba adjuk 20millióért, majd továbbadjuk 400-ért. Kérdezném a 7. kerületi fórumozókat, ez a gyakorlat kelt-e bennük félelmet?
Mi is maradt még? Ja igen, Gyurcsány beszédei. Szeretném kérdezni, vannak e olyanok, akik bizonyos pillanatokban képesek a Miniszterelnök tekintetét szemkontaktusban, akár tévén át viselni? Amikor komolyan kihangsúlyoz valamit, elviselhetetlen tűz lobog a tekintetében. Ez persze nem baj, csak félelemkeltő... Ilyen lehetett amikor mondta hogy "kurva ország" és "hazudtunk reggel délben meg este".
Itt meg szeretnék állni, és az őszinteségről beszélni. Az őszinteség nagyon nagymértékben hiányzik szinte mindenkiből. Nem tehetjük meg hogy igazat mondjunk mert akkor nem úgy történnének a dolgok, ahogy mi szeretnénk.
Pl. ha megcsalom a feleségem, és ezt rögtön bevallom neki, akkor ott fog hagyni, esetleg megver, vagy nem főz vacsorát, de mindenképp nekem lesz kellemetlen. DE! Mi van, ha sikerül olyan feleséget találnom, akinek 1-2 évente bevallhatom, hogy hazudtam, megcsaltam, nem mondtam igazat, ő pedig cserébe szelíd mosollyal megsimogatja az arcom? Hát az a jackpot, onnan kezdve egy percig sem kell semmiben ügyelnem a valóság látszatára, tudni fogom, hogy neki ígyis-úgyis jó, hisz képtelen a változtatásra.
Mert azt mondja, úgyis hazudna nekem az összes másik férfi is, minek változtassak???
Magyarországon most itt tartunk, a Miniszterelnök bevallotta, hogy hazudott, a magyar szívek pedig összeszorultak, mi van ha most emiatt változtatni kell? Nem, ezt nem lehet, inkább elnézzük, mondjuk azt magunknak, hogy mindenki más is hazug.
Bocsánat a hosszú posztért, a végére már csak néhány kérdés maradt:
Jobb e a biztos rossz, vagy válasszuk inkább az esélyt a változásra?
Szabad e egy jobb jövő esélyét előre elvágni(úgyse lesz jobb, úgysincs esély, úgyis csak rosszabb lesz)?
Haladhat-e előre egy olyan ország ami ellöki magától a jobbá válásnak még az esélyét is?
Várhatunk e igazmondást olyan embertől, aki egyszer megmondta hogy hazudni szokott, és még csak nem is ígérte, hogy ez a jövőben máshogy lesz?
A válaszokat előre is köszönöm!

borigabi 2009.01.18. 13:39:12

@BéLóg: Nem tudom hogy mennyi közöd van a mezőgazdasághoz, azon kívül, hogy vásárolsz termékeket. Én évente több száz kamionnyi zöldséggel és gyümölccsel dolgozom, elég jól képben vagyok hogy mi az, amit a magyar termelők produkálnak - hangsúlyozva, hogy tisztelet a kivételnek.

A külföldi az sokszor nem szubvencionált, hanem egyszerűbben olcsóbban termel, mert ÉRT HOZZÁ és modern technológiát alkalmaz, nem pedig 30 éves fákról próbál léalmát eladni étkezésiként. De ebbe nem mennék bele, mert 5 oldalon keresztül elemezhetném.

Ja, arról meg nem is beszélve, hogy sokszor a "magyar termék" címke csak a nagykereskedőnél kerül rá az árura... :)

dr.pupak30 2009.01.18. 13:41:16

@BéLóg: irországban dolgozom. tudnék neked mesélni az ír gazdaságról. tudnék neked mesélni az áldozatokról és a jelenlegi állapotokról jó hosszan.
Csak hogy érzékeltessem írországban esélyed nincs felszálni egy buszra a nélkül hogy nem fizetnéd meg a viteldíjat. Vagyis az írek tudták, tudják mi az ára annak, hogy oda kerülhessenek ahol most vannak. Magyarországon a fejekben van a baj. A gazdasági előrelépéshez erőfeszítéseket kell tenni, amire a magyar társadalom nem képes. Ehhez semmi köze nincs a politikai hovatartozásnak.

qwert77 2009.01.18. 13:41:53

@BéLóg:
ez a belső piac jól hangzik, de ma ha az embereket fogyasztásra akarod ösztönözni, akkor abból nem magyar termékeket fog venni, hanem bemegy x bevásárlóközpontba ahol megveszi az import zöldséget, gyümölcsöt, stb, aztán a maradékból meg kanyarít hozzá egy import plazmatévét, vagy devizahitelre egy idő után vesz egy külföldi cég által épített lakást..Nesze neked külső eladósodottság.. A legjobb program lemásolása sem ér semmit, ha nincs mögötte meg a megfelelő bázis, és a megvalósíthatóság.
A társadalmi szerződés meg nem azt jelenti, hogy egy pártrendezvényen aláírnak egy plakátot.. És aki nem akarja azt a programot, az hazaáruló, megtévesztett.
A társadalmi szerződés alapja az, ha ma egy politikai erő kiáll és azt mondja, hogy nagy szarban vagyunk, és olyan intézkedéseket kell hozni, amik nagyon fájni fognak, és nem 300 Ft, meg tandíj, meg 4 %-os különadó.. Hanem annál sokkal mélyebbre ér, mindenkitől (nyugdíjas, közszolga, gyerekes, segélyezett stb.) áldozatokat követel.
Mert adócsökkentéssel kampányolni lehet (ismerős 2006-ból), a támogatottságot is meg lehet szerezni vele, de amíg a program nem tartalmazza azt, hogy ez milyen áldozatokkal jár, addig ugyanott tartunk, mint a 2006-os mszp-programmal..

lordvico 2009.01.18. 13:42:38

@pupak30: A vizitdíjat eredetileg a hálapénz felszámolására szánták, természetesen sok pluszpénzt jelentett volna, de a vizitdíj nem reform, a nevében is benne van, ez egy díj. Reformnak nevezzük mikor az általad befizetett adót hatékonyabban költik el, és a pénzedért emelkedő színvonalat látsz. Amikor a magasabb színvonal pótlólagos befizetéssel valósul meg, azt adóemelésnek nevezik.
Ennek megfelelően a tandíj sem reform, hanem díj.

lordvico 2009.01.18. 13:46:12

@pupak30: ezzel viszont egyetértek!
Kétféle erőfeszítést tehet egy állampolgár, vagy elkezdi masszívan emelni a saját színvonalát, és mikor ez tömegesen megjelenik az állam működésében, felér egy szellemi reformmal. Vagy, és ez igencsak kényelmesebb, befizeti a fejlődés árát, a fizetéséből, és beletörődik, hogy nem mehet pihenni, nyaralni, művelődni, viszont nem kell személyesen sem fejlődnie.

BéLóg 2009.01.18. 13:48:40

@borigabi: Azért azt csak nem mondod, hogy az a többezer hektár almás az mind szar volt? Én sem állítom azt, hogy minden magyar almatermesztő világbajnok.
Tán nem mondok nagyot, ha azt állítom, mindenki íygy vesz a piacon: Előbb veszek keveset, megnézem, ha jó, odajárok vagy veszek többet. Nem azért veszek magyar jonatánt mert kokárdával kelek, fexem, hanem mert jó és tartós.

Az almás példámat is megfelelően kéne érteni.
AHELYETT hogy N darab bulizós atyámfiaborjánakhavernak címzetes pénzeket osztogatnék feneketlen zsákba, RÁBÍZNÁM a nagybüdös piacra, hogy maga szelektáljon. Bármely iskolában van egy Manci néni, aki el tudná intézni, hogy X vagy Y, akár te is naponta Z kiló almát hozzon az iskolába amit bizton megvesznek tőle mert az állam ad rá pénzt. Manci néni magának is a legolcsóbban a legjobbat veszi, az iskolában is ezt tenné. A pénz meg EGYENESEN oda kerülne ahova kell!
Iskolatejjel dettó ugyanez történne.

Szerintem mi nem két malomban őrölünk, mert én értem te mit mondasz. Talán te is átlátod az én agymenésemet.

qwert77 2009.01.18. 13:52:05

@BéLóg:
Manci néni akkor venné a legolcsóbbat a legjobban, ha nem lenne almafája. Mihelyst van neki Manci néni a legolcsóbban az ő almáját fogja eladni-megvenni..

BéLóg 2009.01.18. 13:59:50

@qwert77: Te, a Samsung tévé ÁFÁJA tán Koreába megy? Olyan nehéz megérteni? A FOGYASZTÁS ösztönzése esetén hótt mindegy, hogy koreai vagy japán vagy német árut veszel mert a lényeg a VESZEL szón van.
Azután nemcsak áruk fogyasztása, fogyasztás. Ha valakinek több pénze van és EZÉRT többet megy moziba, színházba, nyaralni, könyvet venni, költ a hobbijára, satöbbi, satöbbi.
Ma az emberek és a családok NEM költenek ilyesmire vagy töredékét. Ezért tönkremegy a színház, bezár a mozi, lehúzza a rolót a könyvkiadó, csődbe megy a vendéglős, satöbbi.

Az egyetlen észszerű és normális ötlet 7 éve ettől a kormánytól az ÁFA megemelése. Bár megtennék!
De emellett azonnal csökkenteni kellene mindazok adóját (SZJA meg vállalkozói adók), aki ADÓZNAK! Mekkora buli lene! Az adózatlan jövedelmeket felélők befizetnének végre a kőcségvetésbe, a VALÓDI adózóknak meg hirtelen több pénz maradna a zsebükben, amit mire is költenének?
Költői kérdés annak, aki Keynest legalább hallomásból ismeri.

dr.pupak30 2009.01.18. 14:02:38

@lordvico: a jobboldal tevékenységében a félelemkeltő az, hogy a politikai előny és hatalom megszerzésért bármit képesek beáldozni amit demagógiával adnak el.

a baloldal tevékenységében pedig, hogy a gyávaságukból és alkalmatlanságukból adódó tehetetlenségüket és rossz teljesítményüket hazugságokkal palástolják.

BéLóg 2009.01.18. 14:03:38

@qwert77: És ez szerinted baj? Ha van almafája, akkor termelő és Manci néni eddig a kivágásán gondolkodott, nem azon, hogy permetszert vegyen a férgek ellen mert amúgy nem vennék meg.
Ne legyünk már gyerekek, hogy ilyen fasságos részletekkel foglalkozunk, miközben NINCS se iskolatej, se iskolaalma akció!
Ha nem látod be, hogy "magyar almát az iskolákba" ezerszer jobb, mint ötszáz dühös útlezáró almáskertesnek kifizetni egymilliárdot, akkor tök fölösleges beszélgetnünk!

dr.pupak30 2009.01.18. 14:06:04

@BéLóg: mi lenne, ha mondjuk azt mondanák. Polgártárs ne fogyassz annyit, elég neked egy kocsi, egy tévé egy akármi. inkább takaríts meg, amely a beruházások és állami kiadások forrásaivá válhat, mely után kamatot kapsz. Lehetne ez is nem? Miért nem mondják ezt?

qwert77 2009.01.18. 14:08:17

@BéLóg:
Az ÁFÁja nem, de ahhoz, hogy behozd a forintot euróra, dollárra kell váltani. A spekulánsok meg ott állnának várva, hogy egy fejlődő gazdaság éppen kiárusítja a fizetőeszközét..
A fogyasztás kell, de nem határok nélkül.
Ráadásul a végtelenségig a fogyasztás sem bővíthető ,lásd mai helyzet, akkor meg majd jön az új Keynes, és mindenki az ő modelljét akarja követni.

BéLóg 2009.01.18. 14:13:10

@pupak30: És az írek tán így születtek? Amikor szarban voltak, nem egy "kurvaírország!" lózunggal fellépő embert választottak miniszterelnöknek (szerintem ők felkoncolták volna a magukét egy ilyen után) aki azután senkivel nem egyeztetve "reformoknak" nevezett pénzfacsaró hadműveletbe kezdett volna. Nem.
Ugye nem állítod, hogy mi genetikailag volnánk képtelenek ugyanarra, mint ők. Én azt látom, úgy 1945-ig nálunk sem tudot senki sehol lógni, sőt, még a hatvanas években is a kalauz pofozta fel a lógós diákot!
Csak nem az történt, hogy a liberálkomcsik és leszármazottaik a vérliberálisok egyre nagyobb teret nyerve erkölcsileg és gazdaságilag is leamortizálták az országot?

Nem örök érvényű a mondás: Fejétől bűzlik a hal!

Ki a faszom nem vállal be bármilyen kis stiklit, ha a nyakába rakott terheket elviselhetetlennek érzi? Ki lesz kicsiben becsületes, ha azt látja, a főnökei ezerszer nagyobb gazemberek?
Miért van az, hogy egymillió sikkasztása tíz év, tízmillióé egy év, százmillió után néhány hét előzetesben, egymilliárd felett meg SEMMI?
Ez pontosan mutatja, hogy mi az ára a rendőrnek, az ügyésznek és a bírónak MA Magyarországon.
Nem a BKV jegyeken kell elkezdeni a szigorítást, a mocsok szadeszt és a hazug maszopot5 kéne végre elzavarni, de úgy, hogy jó idejig még bele se tudjanak szólni a történésekbe!

qwert77 2009.01.18. 14:15:03

@BéLóg: Szerintem ugyanaz az 500 dühös almáskertes szállítana az iskolákba is.. És ha az iskola nem fizet neki az előző évi árnál 10 %-kal többet, ugyanúgy lezárja az utakat. A főszereplők ugyanazok.

borigabi 2009.01.18. 14:15:52

@BéLóg: Értelek, nekem igazából a termelők mentalitásával van bajom. Amíg a holland azért termel jó minőséget - tud olyat is, csak az drága a magyar piacra :) -, mert tudja hogy jó pénzt csak azért kap, vagy a francia azért termel jót, mert büszke arra, hogy jó minőséget termel, addig a magyarok hozzáállása az, hogy "csak szabaduljak meg tőle". Érzed a különbséget?

Támogatást meg itt úgyis az kap, aki a) zsbbe rakja egy részét, vagy b) valakinek a f..kavége illetve c) mindkettő. :)

BéLóg 2009.01.18. 14:18:08

@pupak30: Azért, mert a megtakarítások után a BANKnak van haszna és nem az államnak!
Az embereknek nem két tévéje van hanem egy de az is tízéves. Nem két kocsija hanem egysem, nem havi egy mozit néz hanem negyedévente, satöbbi.
nem hiztel kell az államnak hanem adóbevétel. Adóbevétel meg akkor van,ha az emberek dolgoznak. Dolgozni meg akkor dolgoznak, ha egyben fogyasztanak is.

Írtam már: A fogyasztás ösztönzés nem "A Megoldás" hanem "A Katalizátor". Ismered a kémiát, nem? Akkor tán azt is tudod, mik a feltételei és korlátai a katalizációnak. Szart sem ér ha nincs mellette más és nem lesz jobb tőle az eksün ha túladagolod. Vagyis ebben veled sem vitatkozom, tán csak látod, nem?

dr.pupak30 2009.01.18. 14:20:37

bélóg: nem így születtek. nekik 90 év demokrácia kellett, hogy ide eljussanak. Ők olyan országban éltek, ahol politikai hovatartozásuk miatt gyilkolták egymást az utcán. Megértették, hogy ez sehová nem vezet. 90 év kellett nekik.
Azt is elmondanám, hogy a nagyon népszerű miniszterelnökük a közelmúltban gyanús ügy miatt hirtelen eltűnt a politikai színpadról egyik napról a másikra. Örülök, hogy itthon legalább van valami kontrol, mert a mindenkori ellenzék árgus szemekkel lesi hogy mit csinál a kormány. jobb ez mint az a politikai birkaság mint ami pl. az íreknél van. A baj csak az, hogy itt túlzásba viszik, ami már az ország ellen dolgozik.

BéLóg 2009.01.18. 14:20:55

@qwert77: Kétféle mentalitású ember van. Az egyik én: Csináljuk meg, majd meglátjuk. A másik te: El se kezdjük, úgyis szar lesz.
Nem tudok neked mit többet írni, vaze.

qwert77 2009.01.18. 14:30:07

@BéLóg:
Csináljuk meg, majd meglátjuk? Ilyen min.elnökünk van jelenleg, csak más oldalról közelíti meg az eseményeket.. Majd meglátjuk, aztán ha nem jött be?? Ez egy ország, nem egy vállalkozás.
Amit írsz, az az 1930-as évek amerikai válságkezelése 2009-ben... Azóta a pénzügyi rendszer, az egész világgazdaság megváltozott..

robotkar 2009.01.18. 14:53:43

@politicus: Na mi van politicus, csak nagy szájjal osztod az észt, de a tévedésed beismerése már nem megy? És még te árokásózól itt...

aachi2 2009.01.18. 15:03:42

@politicus:

"Nem OV szakította ketté Magyarországot, nagy-nagy tévedés. Az egész folyamat már 1998-ban elkezdődött."

háki akkor? melyik oldal hazaárulózik, csürhézik, füttyög, meg dobál tojást? melyik oldalé a gyűlölet kultúrája? újraszámoltatnák a saját maguk által levezényelt választásokat, kétségbevonják a demokratikus választási eredményeket, fenyegetőznek, szétverik budapester. jó reggelt.

aachi2 2009.01.18. 15:05:53

@robotkar:

"@politicus: Na mi van politicus, csak nagy szájjal osztod az észt, de a tévedésed beismerése már nem megy? És még te árokásózól itt... "

ez a csávó önmaga karikatúrája, azt hiszi ő itt valami objektív blogot csinál. röhely. de mások is. akiknek bayer zsidós turházása nem árokásás ellenben hardy elképesztően durva azok mar az 1984es duplagondol szinten vannak.

CrL 2009.01.18. 15:21:45

mindenkinek aki Bayert hiányolja, csaxólok a top20-ban megtalálja:

arokaso.blog.hu/2008/07/02/arokaso_top_20

politicus, btw hogy találtál rá erre a HM írásra?

Hattory Hanzo 2009.01.18. 15:48:52

CrL

"politicus, btw hogy találtál rá erre a HM írásra?"

Azóta nem olvas semmit. Másképp nehezen képzelhető el, hogy számára ez az egyik legvisszataszítóbb írás, amivel valaha találkozott.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.18. 17:14:38

@CrL:
aki annyira netalanalfabéta, hogy csak zajong, milelőtt/ahelyett, h körbenézne, kiket írtunk már meg, annak talán válaszolni sem érdemes...
örülük, hogy idén is életjeleket mutat a blog...!

viszont ennyi hsz-t soha nem fogok elolvasni... százanként összefoglalókat kéne íratni! :p

molaris 2009.01.18. 17:46:49

@lordvico:
Nagyon jó meglátások, viszont azt is látni kell, hogy az esélyteremtésre az a 4 év rövid volt. 2002- t nem kellett volna elbaltázni, azzal a felkiáltással, hogy beszélnek az eredményeink. A szocik minden porcicát megmozgattak a győzelemért, a Fidesz meg szép nyogodtan szuszókált a fotelban.

lordvico 2009.01.18. 18:04:17

@molaris: nem nagyon emlékszem már az akkori mozgósítás/kampány intenzitására. Úgy gondolom a jobboldali kampányok túl sok aktivitást céloznak. "hozz még egy embert" és hasonlók. Tegyél te is valamit. Persze ez az egy lehetséges út, de ezt nem szeretik hallani a magyarok.

Szerintem a szocialisták megrendíthetetlen szavazóbázisa a "tesszük a dolgunk" típusú szlogenben bízik. Mint Kádárék idejében, a politikusok teszik a dolguk, nekünk nem kell odafigyelni úgysem értenénk.
Ezt Medgyessy is hangoztatta, pl a fiatalok menjenek fagyizni, ne politizáljanak. Élvezd az életet és mi gondoskodunk rólad.

Kiscsillag nevű zenekart idézném:

Meleg a moslék, és puha a szalma
szaros a hátam, szeret a gazda
ez is Magyarország, arany a szegélye
beteg a királya, de boldog a népe.

Sajnos a Provident hitelek népszerűsége a gondoskodó szocializmus bukását jelzi, és ha egyszer ez szétárad a lelkekben, nagyon lecsökken a szavazótábor.

Francois Pignon 2009.01.18. 19:26:43

@szamárfül/murci: Szerencsére nemrég végeztem el egy gyorsolvasási tanfolyamot. Átfutottam az egészet, a hozzászólások Orbánról, Ferihegyről, almáról, és igen, oroszokról szólnak.

mediakus 2009.01.18. 19:38:15

@Mike36:

NA! 356 komment után vetted a fáradtságot és elolvastad a post két lényegi elemét. Gratula.:):)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 19:42:20

@szilly: Milyen sületlenségekről beszélsz?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 19:43:31

@borigabi: Ezt az ordas hazugságot még meddig fogja zengeni az orbánfóbiás baloldali zombihad?? Szabad megkérdeznem?? :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 19:44:57

@hoel: üljél le, pihenjél, vegyél egy forró fürdőt, aludt ki magad, majd amikor rendbe jöttél, fogja neki az egyébként nem túl hosszú post újraolvasásának. Hidd el, megéri.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 19:59:10

@aachi2:

"megszavaztad a reformokat a népszavazáson vagy te is besegítettél keresztbefeküdni a fidesznek?"

Mármint milyen reformokról beszélsz? A 3 díjról? Azok reformok lettek volna? Valóban? 3 díj bevezetése az reform? Mindjárt azt is kitalálod, hogy az éves költségvetés elfogadása az a strukturális átalakítások netovábbja?

"sok mindenhez meg 2/3ad kellene. miért az a természetes hogy azt meg se lehet csinálni? inkább rohadjon meg az ország de amíg a fidesz nincs kormányon nem lesz 2/3os reform ?"

Ne azzal gyere, hogy mihez kell kétharmad. Van itt 2500 ügy, itt ebben az országban, amihez a kormányzati többség is bőven elegendő. Sőt amint látom, a kisebbség is. Szóval volna itt ezer dolog, amit meg kell oldani, ha azzal készen vannak, lehet jelentkezni az ellenzéknél támogatásért. Addig meg munka van, tisztelettel!

"hamis kérdés. korrigáljuk: melyik a jobb: ha valaki hazaárulónak nevezi az ellenzéki újságírokat, vagy ha valaki antiszemitának/fasisztának nevezi az antiszemitákat/fasisztákat."

Ez gyengére és szánalmasra sikerült, próbáld meg újra, de most már korrekten.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:08:25

@calam: reakcio.blog.hu/2009/01/11/ezt_lattam_2008_ban

Ezt olvasd el, és választ kapsz arra, kit is imádok és kit nem. Amúgy, ha sikerül bármely írásomból vagy hozzászólásomból bizonyítani, hogy Fidesz imádatom van, akkor jelöltetheted magad egy oscar-díjra is. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:11:43

@calam: Egy soromból nem derül(het) ki, hogy imádom-e Orbánt vagy sem, de lassan én leszek az Orbán-fan, te és hasonszőrű baller trollok majd szépen elmagyarázzák nekem, hogy én kit imádok...Nem semmi...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:13:37

@aachi2:

"hardy egy kultúrált normális cikket írt. "

Az orbánfóbiásoknak minden cikk korrekt, ami Orbánt gyalázza, tehát innen nézve egyet is értek veled. :)

Sajnáltam is volna, ha megzavarja a világképedet. Ami természetesen nem olyan szűk mint az enyém...:)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:20:04

@Hattory Hanzo: Ugye nem te fogod eldönteni, hogy mely írást tartok visszataszítónak és melyiket nem? Azóta egyébként valóban nem olvasok semmit, még jó, hogy a saját blogom, meg a Reakción meg az itt megjelenő írásaim másról árulkodnak.

Bár ezeket természetesen neked nem kötelességed ismerni...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:23:51

@aachi2: Öcsisajt: én nem hiszek semmit. Főleg azt nem, hogy objektív blogot csinálok. Bár a te szemüvegeden keresztül nézve a világot, minden, ami nem ekézi, gyűlöli vagy fröcsögi Orbánt, az számodra már valami szélsőjobbos anakronizmus, ezt megértem.

Ráadásul ez egy közösségi blog, nem az enyém. Ami Bayer cikkét illeti, csak a két legutóbbi írásomra hadd hívjam fel a figyelmet:

reakcio.blog.hu/2009/01/11/ezt_lattam_2008_ban
politika.blogter.hu/260310/tavol_a_medencetol

Ha ezeket elolvastad, gyere vissza és kezd előröl, de most mást korrekt hangnemben.

molaris 2009.01.18. 20:27:03

@lordvico:
Közben telefonlánc, beépített emberek a választási helyszíneken, autósszolgálat, kaja-pia-magyarnóta, stb. A butus Meggyessy meg bohóckodott. Végig.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.18. 20:33:57

@robotkar: Robokar:

Így indult a beszélgetésünk:

"Ha már Ferihegy: Emlékezetes, hogy ezzel kapcsolatban is micsoda hiszti volt az eladás miatt, holott nemzetközi elemzők szerint is rekord magas áron ment el."

Erre válaszoltam:

"Mellesleg a repteret azért lehetett eladni rekordáron, mert volt egy kormány, amelyik visszavásárolta az állam számára."

Válaszoltam. Tévesen. Itt ugyanis jogilag valóban nem visszavásárlásról van szó. Elnézést, tévedtem. A tényt akartam csak kiemelni. Azt a tényt, hogy a GYurcsány-kormány sosem privatizálhatta volna rekord áron a repülőteret, ha az nem lett volna az állam tulajdonában. Az ÉS egyébként ezt írta erről: "A rekordáron privatizált Ferihegyi reptér gazdasági sikersztoriként vonult be a gazdaságtörténetbe. Kétségtelen: a 18 milliárd forint kártérítés - amelyet a magyar államnak bírósági döntés alapján kellett kifizetnie az Orbán-kormány idején kiebrudalt kanadai befektetőknek - töredéke az eladásból befolyt mintegy 465 milliárd forintnak."

Azaz a lényeg az, hogy lehetett miből sikersztorit fabrikálni. Mert volt reptér. Az pedig, hogy milyen úton-módon jutott vissza az állam tulajdonába, az így utólag a siker ismeretében nem tűnik túl fontosnak. Bár a téma terelése szempontjából kétségtelenül hasznos...

Francois Pignon 2009.01.18. 20:43:38

@molaris: Hajaj, Medgyessy bizony csak strómanja volt Kovácsnak, Lendvainak meg a pártszervezőknek.
Elég gyorsan el is akarták takarítani az útból. Mert a D209-es papírok ugye nem a Fidesztől érkeztek a Magyar Nemzethez. Nagy talány, vajon vereségre számítottak-e a jelölésekor.

pbgi 2009.01.18. 22:30:05

Jó írás.
2002-ben ezek a "Fidel Castro"-s kirohanások nem voltak mindennaposak.
Ma már sajnos megszoktuk, de mindazonáltal szokatlanul gusztustalanra sikeredett Hardy cikke.

Kopi3.14 2009.01.19. 00:34:55

BéLóg 2009.01.18. 12:23:25

"A középosztálynak adott minden fillér visszakerül a kőcségvetésbe. Ők ugyanis nem a kajmán szigetekre vinnék ki amit kapnak, nem offshore cégbe,m hanem új ruha kerülne a gyereknek, könyvet vennének meg színházba mennének, elmennének belföldre üdülni, lecserélnék a régi dolgaikat, amit ma NEM tesznek mert szarban vannak. Vajon miért döntött úgy Merkel asszony, hogy aki Németoban jövőre új autót vesz, 2500 eurót kap kedvezményként? Ugye nem gondolod, hogy minden autót a németek állítanak elő? Jól tudja hogyan kell a FOGYASZTÁST ösztönözni. Vajon hány ilyen új autó lesz? Tízezer? Százezer? Nem tudom, de még egymillió esetén sem érezné meg a fejenkénti 2500 EUR-t a német állam! CSERÉBE viszont százazrek munkahelyét fogják megmenteni, az autógyártóktól kezdve az autószalonokon, szervizeken, benzinkutakon, satöbbi, satöbbin át.
De hát Merkel hazafi, Gyurkaferkó meg csupán egy Sajátzseb Kurvaország miniszterelnöke!"

Nézzük csak: mennyire jellemző, hogy a magyar magyarországon nyaral? Nem annyira, inkább rohan horvátba, görögbe, spanyolba, olaszba, akárhova, csak el otthonról, mert megteheti. És a középosztály, amelyiknek van egy kis pénze ilyenre. Mennek a midnenféle olcsóhús utazási irodákkal, aztán midnen évben sír egy repülőnyi, hogy de őket otthagyták. Azon pénzekből mennyi marad az oirszágban? Bizony a java kimegy külföldre, a szállodákhoz, légitársaságokhoz, akármikhez. Csak egy része marad itthon, egyáltalán nem a teljes vagyon.
Autóból mit lehet venni, ami a magyar ipart támogatja? Suzukit, audit? Ezekben van a legtöbb pénzarány, ami itthon is marad.

De a teljes piacból az otthon gyártott járművek mekkora részt tesznek ki?
És Németországban mekkora a hazai termelés? Pont itt a németeknél a saját gazdaságot támogatják jelentősen az ilyen akciókkal, mert a német saját márkát vesz jelentős számban. VW-t, Fordot, Opelt, BMW-t, Audit, Mercedest, meg Porschét. Külföldit arányaiban jóval kevesebbet. Plusz itt ha veszik a saját autót, akkor jelentős beszállítói ágazatot is fenntartanak- tudom, ebben mozgok. De otthon? Talán az ország jelenlegi gondjait nem az offshore cégekben kéne vizsgálni, hanem valóban ott, ahol vannak. Hogy a magyarnak büdös otthon tölteni a szabadságát. Inkább megy midnenhova máshova, hogy elmondhassa én voltam ott. De a saját hazáját alig ismeri. És ezen nem a politika fog változtatni, hanem az emberek gondolkodása, ha valaha is eljutnak oda.

borigabi 2009.01.19. 00:40:01

@politicus: Melyik kommentemből állapítottad meg nagy bölcsességgel, kedves szemellenzős blogtárs, hogy én baloldali vagyok? :)

Kopi3.14 2009.01.19. 00:48:25

politicus · reakcio.blog.hu 2009.01.18. 11:35:24
@Kopi3.14:

"magyarigazolvánnyal rendelkezők kedvezménye. Vagyis a saját hazájában az ittdolgozó, itt élő, ide adózó, ide izzadó, nyögő ember háttérbe lett szorítva, hogy a máshol boldogulónak itt is könyebb legyen."

Tán kicsit rasszista vagy, nem???

Raszista a halál.
De gondolkozz már el: van gy halom munkás az országban, akinek az utazásához a vonatjegy teljesárú. Erre valaki dönt, hogy aki külföldön élő magyar, az mind megkaphassa a kedvezményt, amire az ittenieknek nincs lehetőségük. Mire fel? oldaltól függetlenül, amikor munkát is hamarabb adtak volna határon túli magyarnak, meg teljes TB ellátást, miközben járulékot nem ide fizettek, akkor vajon hogy érzi magát a szerencsétlen melós, aki adót fizet, alig keres valamit, és még teljes áron is utazik? Vajon ő örül neki, mikor már egy halom nyugdíjas ingyen utazását is finanszírozza, hogy még valakit ő támogasson meg?

robotkar 2009.01.19. 03:03:16

@politicus: Aztán úgy folytatódott, hogy fejtsd már ki bővebben ezt a visszavételt, mire te mélyen hallgattál. De látszik, hogy még most sem fogod fel a helyzetet.

"Mert volt reptér. Az pedig, hogy milyen úton-módon jutott vissza az állam tulajdonába, az így utólag a siker ismeretében nem tűnik túl fontosnak."

Látod, most ugyanazt a baromságot írod le újra, pedig ennyi idő alatt azért lett volna időd kicsit utánanézni a történteknek. Persze ha egy percre levennéd a kis szemellenződet.

1. Valószínűleg nem egészen egyértelmű neked, hogy Ferihegy 2B terminál =/= Ferihegyi repülőtér.
Amiről te írsz, az egyetlen épület egy nyúlfarknyi rész az egész reptérhez képest nem pedig maga a reptér (tudod 1. terminál, 2A terminál, cargo terminál, állóhelyek, futópályák, hangárok, stb.). Reptér mindig volt, SOHA NEM VOLT ELADVA, tehát nem volt mint visszaszerezni, felejtsd már el ezt a hülyeséget.

2. Még a 2B terminál esetében sem lehet visszavásárlásról beszélni mivel még az sem lett eladva, hiszen nem is létezett korábban, eleve a kanadai befektető húzta fel a semmiből a 2A terminál (akkor még simán 2) mellé. Az eredeti konstukcióval is simán el lehetett volna adni a repteret és kevesebbet buktunk volna úgy az üzleten mint a 18mrd Forintos kártérítés + visszavásárlás. De persze nekünk fontosabb volt a kiebrudalás mint a pénz.

Vicces, hogy még az ilyen kérdéseket is szemellenzővel nézed és hajtogatod a baromságodat anélkül, hogy legalább alap dolgokkal tisztában lennél.

Ha egy igazi Fideszes reptér privatizációs sikersztoriról akarsz olvasni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a posztot: basahalom.blog.hu/2008/11/05/repteri_kotyavetye

mediakus 2009.01.19. 09:41:27

@pupak30:
nem mondanám, hogy értelek. A baloldal nem volt mindenre képes, hogy megtartsa a hatalmat? ELég csak a 2002-es és 2006-os választásokra ránézni!!!!

lordvico 2009.01.19. 10:11:53

@mediakus: mindenkinek javaslom, ne fújjuk fel ezt a "bármire képes a hatalomért" érvet.
A demokratikus pártrendszer versengésre alapul.
Már Petőfi idejében is képesek voltak leitatni, uszítani, manipulálni a választókat. A verseny sajnos ezzel jár, nem lehet úgy nekivágni, hogy nekem tulajdonképp mindegy, nyerek-e vagy nem.
Van, aki tésztát osztogat, van aki tömegrendezvényeket tart, van aki manipulál, nekünk kell okosnak lenni, hogy melyik meggyőzésnek engedünk.

mediakus 2009.01.19. 10:13:03

@lordvico:
tökéletesen egyetértek. Csak azt nem szeretem, hogy kiemeljük az egyiket és hanyagoljuk a másikat
nem a hatalom minden áron való akarása a bűn, hanem annak jogtalan megszerzése

lordvico 2009.01.19. 11:12:43

@mediakus: sajnos csak annyi, hogy bűn, még nem sok tényleges hatást vált ki. Nagyon sok bűnt megbocsátunk a pártunknak (én a magaménak, más a sajátjának). A végén kell egyenleget vonni, ha túlsúlyba kerülnek a rossz húzások.
Az árok azok között az emberek között húzódik, akik súlyos negatív végállapot esetén is ragaszkodnak a párthoz, és akik belátják a valóságot.
Persze simán mondhatom hogy ez egy rosszul kormányzó párt, de én így is rá szavazok, de ezt senki nem szereti mondani, inkább azt mondják, másik se lenne jó.
Mint amikor trabid van és azt mondod a többi kocsi se jobb. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 11:48:34

@borigabi:

borigabi 2009.01.17. 22:54:47
@Trebitsch: Hiába magyarázod nekik, val.szeg a gazdasági válságot is Fletó okozta. :)

borigabi 2009.01.18. 01:38:14
@BéLóg: Te, és amit itt leírtál, azt az Orbán ígérte? Ja, és be is fogja tartani..? :D

borigabi 2009.01.18. 01:45:22
@Preston: Persze és komcsi is. :)

borigabi 2009.01.18. 02:03:52
@Trebitsch: Okos. Egyébként igen, ha ffelhozom azt, hogy az Antallék elb@szták az orosz piacot

borigabi 2009.01.18. 02:16:13
@changebug: Nem érted. Nekik ez a stílus jön be. Leírom mégegyszer, hogy mindenki értse: e z a s t í l u s j ö n b e. :)

borigabi 2009.01.18. 09:57:23
@D - Lord: Bocsi, először az MDF-es Horvárh Balázs akart tömegbe lővetni - igaz, ő élessel -, a taxis-blokád idején. Csak a rendőri vezetés beintett neki. :)

Esdekelve kérek elnézést, ha ezek után azt mertem feltételezni, hogy te balos vagy. Ha nem így van, akkor bocsánatot kérek.

Amúgy ez a "rettentően odafigyelek, hogy ide is oda is üssek", ez annyira gyenge. Látom, bevált a szemellenző biznisz...:)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 11:50:41

@robotkar:

Aztán úgy folytatódott, hogy fejtsd már ki bővebben ezt a visszavételt, mire te mélyen hallgattál. De látszik, hogy még most sem fogod fel a helyzetet.

"Mert volt reptér. Az pedig, hogy milyen úton-módon jutott vissza az állam tulajdonába, az így utólag a siker ismeretében nem tűnik túl fontosnak."

Látod, most ugyanazt a baromságot írod le újra, pedig ennyi idő alatt azért lett volna időd kicsit utánanézni a történteknek. Persze ha egy percre levennéd a kis szemellenződet.

1. Valószínűleg nem egészen egyértelmű neked, hogy Ferihegy 2B terminál =/= Ferihegyi repülőtér.
Amiről te írsz, az egyetlen épület egy nyúlfarknyi rész az egész reptérhez képest nem pedig maga a reptér (tudod 1. terminál, 2A terminál, cargo terminál, állóhelyek, futópályák, hangárok, stb.). Reptér mindig volt, SOHA NEM VOLT ELADVA, tehát nem volt mint visszaszerezni, felejtsd már el ezt a hülyeséget.

2. Még a 2B terminál esetében sem lehet visszavásárlásról beszélni mivel még az sem lett eladva, hiszen nem is létezett korábban, eleve a kanadai befektető húzta fel a semmiből a 2A terminál (akkor még simán 2) mellé. Az eredeti konstukcióval is simán el lehetett volna adni a repteret és kevesebbet buktunk volna úgy az üzleten mint a 18mrd Forintos kártérítés + visszavásárlás. De persze nekünk fontosabb volt a kiebrudalás mint a pénz.

Vicces, hogy még az ilyen kérdéseket is szemellenzővel nézed és hajtogatod a baromságodat anélkül, hogy legalább alap dolgokkal tisztában lennél.

Ha egy igazi Fideszes reptér privatizációs sikersztoriról akarsz olvasni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a posztot: basahalom.blog.hu/2008/11/05/repteri_kotyavetye


Na fussunk neki még egyszer, mert látom, nem elég, ha egyszer leírom, pedig a helyzet nem túlságosan bonyolult.

Tehát:

"Amiről te írsz, az egyetlen épület egy nyúlfarknyi rész az egész reptérhez képest nem pedig maga a reptér"

Nem! Nem! És nem! Nem erről írtam, de úgy látom a baloldali napszemüveg nem engedi át az objektivitás sugarait. Szóval egy kanadai cég (nem fontos melyik), pályázat során 1994-ben megbízást kapott a Ferihegy 2/A bővítésére és a 2/B terminál megépítésére (tehát nem egy épületre). Az Orbán-kormány egy 2001. december 20-i rendelet alapján megszüntette azt a céget, amelyben 1/3 részben a kanadai cég is tulajdonos volt (az LRI-t), a reptér működtetését pedig egy új társaságra bízta, ez lenne a Budapest Airport (BA) Zrt. Ezt támadta meg a kanadai cég és követelt kártérítést, amelyet később meg is kapott, így a magyar állam a BA Zrt. 75 százalék mínusz egy szavazatát és annak 75 évre szóló üzemeltetési jogát
464,56 milliárd forintért értékesítette. Ez a történet röviden. Amiért ezt a történetet szóvá tettem, az az volt, hogy minden idők legtehetségesebb kormánya, az árokásás semmilyen válfaját nem ismerő és politikailag mindig méltányos, ellenben gazdaságpolitikáját tekintve szenzációs Gyurcsány-kormánynak sikerült szerint tennie több mint 460 milliárd Ft-ra, amihez sosem juthatott volna hozzá, ha az elődje nem kaparja ki számára a gesztenyét. Nem tudom, kapizsgálod-e már, vagy újra és újra vissza kell ide térni és elmagyarázni neked azt, ami szerintem ennyiből már mindenki számára világossá vált.


Szóval melyikünk is vegye le a szemellenzőt? A többi hülyeségedet pedig a függetlenségedre való tekintettel nem forszíroznám. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 11:56:00

@Kopi3.14:

Az a gáz ezzel, hogy tényleg rasszista a megjegyzésed. De ezt a játékot már 2004-ben eljátszotta a baloldal, sőt 2002-ben emlékeim szerint 23 millió "román" beözönlésével riogatták a magyar választópolgárokat (lásd gyűlöletkampány), meg azzal, hogy azok majd egyszerre mind átjönnek és az Orbán-Nastase paktumnak köszönhetően elveszik a "belmagyarok" elől a munkalehetőségeket. És mi lett belőle? A nagy büdös semmi. Csak az a gyűlöletpolitika maradt itt, amit az MSZP és az SZDSZ páros meghonosított és, amit a Fidesz oly gyönyörűen tökélyre fejlesztett.

Ez az oka annak, hogy bal és jobboldal között még itt a kommentelők között sem lehet értelmes párbeszédet folytatni, mert azonnal előkerülnek a Kaya, Joszip, Orbán-bánya, szőlő, taggyűlés, Ezüsthajó és Happyend típusú történetek 7 évvel a kormányváltás után. De, hogy ma Magyarország milyen állapotban van, arról nem szól a baloldali fáma, bizony nem. Egy a cél: jól sárba döngölni az ellenfelet, hogy ne legyen megállapítható a különbség. Ehhez persze az ellenzék segítsége is kell...

mediakus 2009.01.19. 11:56:30

@lordvico:

kár, hogy így vélekedsz, sajnálom. Én ezt a gondolkodásmódot nem tudom a magamévá tenni. Nekem és mindenkinek az a jó, ha a kormány (a mindenkori) jól kormányoz. Az a jó, ha nekem is bmw-m van, nem csak trabantom. Én nem tudok támogatni egy olyan vezetést (vállalati, állami mindegy), amelyik csak herdálja a pénzt, rossz döntéseket hoz, a problémák megoldására pedig alkalmatlan. Erre nem az a válasz, hogy a másik se lenne jobb. Erre az a válasz, hogy nézzük meg, mit csinálna a másik. És ha az sem jó, akkor attól is elvesszük a döntési pozíciót. Ha így működne ez politikai szinten is, akkor bizonyára nem itt tartanánk.

mediakus 2009.01.19. 12:00:08

nem rossz eredményt hoz a bejegyzés, ilyen sok kommentet csak Babarczy Eszter produkált :):)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.19. 13:13:28

@mediakus:
Node ott az eszmetortenesz asszony is besegitett a vita korbacsolasaba, itt pedig Mihaly nem bukkant fel. Legalabbis nem vallotta be.

h1j4ck3r 2009.01.19. 13:42:32

Nem hiszek benne, de talán mégis összejöhet:
Kedves Mindenki! (igen, jobbos és balos is)
Valaha régen a szocikra szavaztam. Nem, nem azért, mert hittem, h ettől jobb lesz (ettől még ugyanúgy politikusok ültek a pártban, akik között a magyar népbetegség uralkodott el - a lopás), hanem azért, mert egyszerűen elegem lett abból, ami a '98-as időszakban felütötte a fejét. Nevezetesen: a nagy nemzeti érzelgősségből, és a "ki-a-nagyobb-magyar"-ságból (biztosan mindenki emlékszik a "hordj-kokárdát-a-nap-24-órájában-különben-nem-vagy-magyar"-(mert szvasztikát mégse lehet...)) mozgalomra. És főleg a képmutatásból, mert mindez egy olyan ember szájából hangzott el, aki nemcsak, h nem magyar, de cigány!!! Namármost: sose szerettem a dzsipókat (sőt!!), így számomra egyértelmű volt, h a köv ciklusban semmiképp nem segíthetek hatalomra egy szélsőjobbos cigányt. Őszintén szólva ha csak a Sátán, v Szaddam indul a választásokon Viktorka ellen, akkor is inkább rájuk szavaztam volna, semmint egy ilyen hatalommániás, demagóg ro...cigányra. Így került a képbe először Medgyessy, aztán Fletó (végülis, legalább nem a Sátán...). Nem tudom és nem is érdekel, h ki, mit, hol és mikor "kúrt el". Ekkúrták és kész. De! Azt ne mesélje be nekem senki, h senki sem volt tisztában vele, h tök üres az államkassza és először csak akkor tudatosult a fejekben, amikor Fletó azt mondta, h "elkúrtuk"...mert akinek igen, az addig nem ebben az országban élt. Amúgy (még mielőtt megkapnám a tiszteletbeli "mocskoskommunistaorbánelleneshazaáruló" címet) Fletóról is megvan a különbejáratú véleményem, igaz vmivel hízelgőbb, mint Adolf Viktorról (révén, inkább egy zsidó vezesse az országot, mint egy cigány...). Szal: Fletó bebizonyította, h abszolúte alkalmatlan a miniszterelnöki posztra. Olyanokat, amiket ő mondott, senki más nem merne bevállalni (mert a legjobb esetben is felnégyelnék érte...); nem való egy miniszterelnöknek ilyesmiket hangoztatni, na. Oké, váltsuk le, benne vagyok. De ki kerüljön a helyére? (és valójában EZ a 100 millió dolláros kérdés!)Nah, első pontban bejött a képbe NAGYONNAGYMAGYAR népmegmentő, I. (Szent) Orbánviktor (aki, miután 2002-ben bebukta a hatalomért folytatott keresztesharcát, sírva rohant külföldre, h aláássa Mo. és a demokratikusan megválasztott kormány renoméját...). Mondom, akkor inkább a Sátán. Ki van még? GyF?? Ezt a verziót már inkább nem is kommentelem...
Van még rajtuk kívül valaki? Sajnos nincs. És ez a valódi probléma! A fidesznek nincs politikai programja (soha nem is volt); a szociknak ugyan van, de milyen? NINCS VÁLASZTHATÓ KORMÁNY MAGYARORSZÁGON! Ha a kisebbekre szavazol, ők nem fognak hatalomra kerülni, legfeljebb koalíciót alakíthatnak majd vkikkel ésvégig alárendelt szerepet fognak betölteni a kormányzásban...
Mert amúgy mindkét pártban ülnek normális, használható gondolatokkal rendelkező emberek, csak az ő szavuk nem hallatszik ki a "gyurcsányista", "orbánista" demagógia mögül. Talán, ha félre tudnák tenni a pártpolitikai érzelmeiket, létre tudnának hozni egy olyan pártot, aminek lenne stabil, jól érthető és megvalósítható programja és nem a nemzeti széthúzásra játszana.
Talán fel kéne ehhez nőni és nem egymásra kéne mutogatni, h "ő ennyit, ő meg annyit lopott, amikor odakerült". De amíg az ország 2 részre van osztva 2 színárnyalat miatt, addig nemcsak, h előrelépés nem lesz, hanem hamarosan országunk sem...
ez csak egy vélemény; lehet érte szeretni, meg utálni, egyetérteni, meg mindent megcáfolni, DE ANYÁZNI NEM! Azt mindenki tartsa meg magának...

mediakus 2009.01.19. 14:01:43

@h1j4ck3r:

hű vagy a nickedhez, szépen eltérítenéd a beszélgetést, remélem nem hagyják, sőt nem is kellene, hogy ez az írás sokáig éktelenkedjen itt. Remélem, akinek joga van hozzá gyorsan kimoderálja ezt a tőről fakadt rasszista bejegyzést.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 14:14:52

@mediakus:

Éppenséggel kimoderálhatnám, de itt hagyom, hadd éktelenkedjen itt minden független, előítélettől mentes baloldali honfitársunk okulására. Lássák kivel, kikkel szűrik össze a levet.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 14:17:08

@h1j4ck3r:

"DE ANYÁZNI NEM! Azt mindenki tartsa meg magának..."

Hát ezzel az erővel az egész kommentedet megtarthattad volna...

robotkar 2009.01.19. 14:29:55

@politicus: "Nem! Nem! És nem! Nem erről írtam, de úgy látom a baloldali napszemüveg nem engedi át az objektivitás sugarait."

Nem erről írtál? Tényleg? Nekem nem úgy tűnik:

"Mellesleg a repteret azért lehetett eladni rekordáron, mert volt egy kormány, amelyik visszavásárolta az állam számára."

Ezt írtad szó szerint. Ez pedig úgy ahogy van nettó baromság, ostobaság, nevezd ahogy akarod. Nekem ehhez nem kell szemüveg, én pusztán a tényeket mondom kezdettől, amik mint tudjuk makacs dolgok.

"szóval egy kanadai cég (nem fontos melyik), pályázat során 1994-ben megbízást kapott a Ferihegy 2/A bővítésére és a 2/B terminál megépítésére (tehát nem egy épületre)."

A Ferihegy 2A bővítése maga a Ferihegy 2B. Pont. Ha életedben nem is jártál még a reptéren, legalább egy fotót megnézhetnél róla. gyk: Tehát továbbra is EGY épületről beszélünk, hiába próbálsz ferdíteni.

"Az Orbán-kormány egy 2001. december 20-i rendelet alapján megszüntette azt a céget, amelyben 1/3 részben a kanadai cég is tulajdonos volt (az LRI-t),"

LRI???????? LRI???????

Előre is bocsánatot kérek, de Te tényleg ennyire nagyon hülye vagy, vagy ezt most csak így megjátszod? Tudod egyáltalán mi volt az LRI?

!! LÉGIFORGALMI ÉS REPÜLŐTÉRI IGAZGATÓSÁG !!

__IGAZGATÓSÁG__, VÁGOD!? Nem Rt, nem Kft, hanem I-G-A-Z-G-A-T-Ó-S-Á-G! Ez egy állami szerv (volt) az isten szerelmére, ami magában foglalta pl a légiirányítást is, SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM VOLT CÉG, ennek megfelelően kanadai tulajdonosa sem lehetett. Bocs :) Amiről te beszélsz azt Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft-nek hívták és csak és kizárólag a 2B terminál tulajdonjoga tartozott hozzá, SEMMI KÖZE NEM VOLT A REPTÉR TÖBBI RÉSZÉHEZ! S-E-M-M-I! Legalább keresnél rá a Google-ben ha már olyasmiről írsz amiről ennyire nem tudsz semmit könyörgöm!

"Amiért ezt a történetet szóvá tettem, az az volt, hogy minden idők legtehetségesebb kormánya, az árokásás semmilyen válfaját nem ismerő és politikailag mindig méltányos, ellenben gazdaságpolitikáját tekintve szenzációs Gyurcsány-kormánynak sikerült szerint tennie több mint 460 milliárd Ft-ra, amihez sosem juthatott volna hozzá, ha az elődje nem kaparja ki számára a gesztenyét."

Amiért szóvátetted annak az az oka, mert a Fideszes szemellenződön ennyi szűrödött át és ezt mindenképp meg akartad osztani a hallgatóságoddal, amiben az sem zavart meg, hogy egyébként egyik ordas baromságot írod a másik után. Nem tudom kell e még ecsetelnem, hogy miért nem volt itt gesztenye amit ki lehetett volna egyáltalán kaparni.

"Nem tudom, kapizsgálod-e már, vagy újra és újra vissza kell ide térni és elmagyarázni neked azt, ami szerintem ennyiből már mindenki számára világossá vált."

Nem, szerintem égesd még magad egy kicsit, hátha akad még aki számára nem vált világossá, hogy hatalmas pofával osztod az észt olyasmiről amiről egyébként halvány lila keresztfingod sincs. Nem tudom, kapisgálod-e már, hogy kicsit több közöm van a reptérhez mint neked. Nehogymár pont egy olyan ember akarjon kioktatni a aki az LRI-re képes azt mondani, hogy cég :)))) Kicsit korábban kell felkelned ahhoz, hogy engem ebben a témában megszorongass, ezt csak barátilag mondom :) Ismét bocs.

Mellesleg ha vetted volna a fáradtságot és elolvastad volna Hattory Hanzo kommentjét, akkor egy beégéstől megkímélhetted volna magad, bár én őszintén élvezem amikor magukat borzasztó okosnak gondoló (egyébként a témáról semmit sem tudó) emberek ilyen szinten csinálnak hülyét magukból.

lordvico 2009.01.19. 15:07:58

@mediakus: félreértettél, én csak leírtam hogy sokan így gondolkoznak, és ezért nem működik a váltógazdaság Magyarországon, a"másik se jobb" gondolkozás miatt. Valszeg túl elvontan fogalmaztam és nem ment át. :)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.19. 15:29:18

@robotkar:

Imádom az olyanokat, akik nagy mellénnyel hozzászólásokat eresztenek rá a világra, a bennfentesség látszatát keltik, de minden érvük egy paraszthajszál vastag pallón ingadozik. Onnan lehet a leginkább tudni, hogy fogytán vannak az érvek, amikor az ember elkezd személyeskedni.

"Előre is bocsánatot kérek, de Te tényleg ennyire nagyon hülye vagy, vagy ezt most csak így megjátszod? Tudod egyáltalán mi volt az LRI?"

Na akkor ne kerülgessük a forró kását és idézzük a vonatkozó cikket: Rajnai Attila: Ferihegyi haszonlesők VI.

"az Orbán-kormány egy 2001. december 20-i szakminiszteri rendelet alapján megszüntette az LRI-t, a reptérműködtetést pedig egy új társaságra, a Budapest Airport (BA) Zrt.-re bízta."

Nem tudom érthető-e?: Repülőtéri Igazgatóság (LRI) által kétharmad, a kanadai ADC által egyharmad arányban létrehozott projekttársaságot a Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő (FUF) Kft. működtette.

"Amiről te beszélsz azt Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft-nek hívták és csak és kizárólag a 2B terminál tulajdonjoga tartozott hozzá, SEMMI KÖZE NEM VOLT A REPTÉR TÖBBI RÉSZÉHEZ! S-E-M-M-I! Legalább keresnél rá a Google-ben ha már olyasmiről írsz amiről ennyire nem tudsz semmit könyörgöm!"

Ne könyörögj, nem kell. Újra a fenti cikkből idézek. (elkerülve a bennfenntesség látszatát):

"A kártérítéssel ugyanis az államé lett a Ferihegy 2/B megépítésére, a 2/A felújítására, valamint a két terminál üzemeltetésére létrehozott projekttársaság."

Nem tudom, világos-e? NEM kizárólag a 2B terminálról volt szó, hanem a a 2/A felújításáról, valamint a két terminál üzemeltetéséről. Legalább keresnél rá a Google-ben ha már olyasmiről írsz amiről ennyire nem tudsz semmit. Illetve miket is beszélek, talán nyisd ki a fiókodat és vedd elő azokat az iratokat, amelyeket úgy látszik nem ismersz pontosan. Pont.

"Amiért szóvátetted annak az az oka, mert a Fideszes szemellenződön ennyi szűrödött át és ezt mindenképp meg akartad osztani a hallgatóságoddal, amiben az sem zavart meg, hogy egyébként egyik ordas baromságot írod a másik után. Nem tudom kell e még ecsetelnem, hogy miért nem volt itt gesztenye amit ki lehetett volna egyáltalán kaparni."

Nem volt. Az a 465,56 milliárd pedig csak előpattant a bokorból, hogy azzal is szépen be lehessen tömködni a GYurcsány-kormány által felduzzasztott költségvetési hiányt...

Csak mint kommentelő a kommentelőnek mondom: ha valaki a bennfentesség látszatával takarózik és adja az okosat, az többet is mutathatna e szerény teljesítménynél.

De én mindig is szerettem a heroikus küzdelmeket, a lehetetlennek látszó küldetéseket, ennek a végét is kivárom és szurkolok neked, hogy sikerüljön. :)

robotkar 2009.01.19. 16:38:34

@politicus:

Hát te hihetetlen vagy öregem. Most az jön, hogy megpróbálsz úgy csinálni mint aki egész mást írt mint amire válaszoltam? Ennyire nem lehetsz hülye. Nem tűnik fel, hogy itt van az összes kommented?

Nos te ezt írtad az LRI-ről:

"Az Orbán-kormány egy 2001. december 20-i rendelet alapján MEGSZÜNTETTE AZT A CÉGET, AMELYBEN 1/3 RÉSZBEN KANADAI A CÉG IS TULAJDONOS VOLT __(AZ LRI-t)__"

Ezt Te írtad vagy nem Te írtad? Meséld már el, hogy ezt szerinted, hogy lehet másképp érteni, minthogy az LRI-ben volt tulajdonos a kanadai cég!
A FÜF-ről egyetlen szót nem szóltál amíg én nem írtam, szóval... :)

"Nem tudom, világos-e? NEM kizárólag a 2B terminálról volt szó, hanem a a 2/A felújításáról, valamint a két terminál üzemeltetéséről."

Nem tudom világos e, Te a kezdetektől a TELJES REPTÉRRŐL VISSZAVÉTELÉRŐL BESZÉLTÉL, most meg azzal akarod ezt igazolni, hogy a 2B felépítése mellett a 2A-t kifestették (a két épület egyébként egy épület ha eddig nem esett volna le, csak a másik fele (2B) épült meg később)? Ennyire baromira fájna beismerni, hogy közelében sem jártál a valóságnak?

Ismét tőled idézek: "Mellesleg a repteret azért lehetett eladni rekordáron, mert VOLT EGY KORMÁNY, AMELYIK VISSZAVÁSÁROLTA AZ ÁLLAM SZÁMÁRA."

Vagy talán ezt se te írtad? Vagy a reptér a te nyelveden a 2B terminált jelöli?

"Az a 465,56 milliárd pedig csak előpattant a bokorból, hogy azzal is szépen be lehessen tömködni a GYurcsány-kormány által felduzzasztott költségvetési hiányt..."

Feladom, igazad van, mind a 465.56 milliárdot az utolsó fillérig egyszemélyben Orbán Viktor teremtette elő, ő ragadta ki a gonosz imperialista karvalytőke karmaiból azzal, hogy a teljes reptérből egyetlen terminált (szerződést szegve) megszerzett (ami után egyébként már a Gyurcsány kormány fizette ki a megítélt kártérítést). Nélküle kétségtelenül nem lenne Ferihegy amit el lehetett volna adni (mert amúgy az LRI tulajdonrészét a FÜF Kft-ben nem lehetett volna ám eladni, áááá!). Vicces egyébként, hogy két sorral feljebb még te is beismered, hogy csak a terminálról volt szó, de azért újra bedobod, hogy az egész reptér ezen múlott :)

"Csak mint kommentelő a kommentelőnek mondom: ha valaki a bennfentesség látszatával takarózik és adja az okosat, az többet is mutathatna e szerény teljesítménynél."

Én csak annyit mondok neked drága barátaim: tévedést beismerni nem szégyen, bár látom, hogy belőled hiányzik ez a képesség. Ha pedig folyamatosan újabb csúsztatásokkal akarod fedezni a tudatlan megnyilvánulásaidat, akkor ne lepődj meg azon ha az emberek hülyének neveznek. Arról pedig szerintem ne nyissunk vitát, hogy ki bennfentes (bár rajtam ne múljon) annyit azért megjegyeznék, hogy amit leírtam azt egy újságból is tudhattad volna, ha egy figyelmesen olvasol (szemüveg nélkül lehetőleg).

Látom amúgy továbbra sem sikerült Hanzo kommentjét olvasnod, pedig ő tökéletesen összefoglalta a lényeget. Beidézem neked, hátha...

"Hattory Hanzo 2009.01.18. 11:29:33
"A Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft. 1996-ban jött létre magyar-kanadai vegyes vállalatként, hogy bővítse Ferihegy 2-n az A terminált, és megépítse a B terminált. Erről és a későbbi üzemeltetésről 1995-ben a cég kanadai tulajdonosával az Airport Development Corporation-nel az akkori magyarországi vagyonkezelő kötött haszonbérleti szerződést. A terminál megépült, 1998. decemberében átadták a forgalomnak, üzemeltetésére a Kft. 2010-ig szerzett jogot a szerződés alapján.

Ezzel a jogával azonban nem tudott élni, mert egy olyan Fónagy János által jegyzett miniszteri rendelet született 2001. decemberében, amely alapján az ÁPV Rt. megszüntette a vegyes vállalattal kötött haszonbérleti szerződést. Az így előállt szerződés szegés miatt indított pert a kanadai Airport Development Corporation, amelyet meg is nyert 2006. szeptemberében, s így a Magyar Államnak 74 millió dolláros, 17 milliárd forintot elérő kártérítést kellett fizetnie.

A FUF Kft. gyakorlatilag 2001 óta már nem működött, és végelszámolására csak azért most kerül sor, mert a Magyar Állam ellen indított kártérítési per miatt fenn kellett tartani a gyakorlatilag alvó céget."

A visszavásárlás "polgári" értelmezése."

Jöhet a következő menet :) De lehetőleg ha egyszer már leírtad valamiről, hogy kék akkor ne akard utólag bebizonyítani hogy te zöldet írtál és én vagyok a hülye mert a kékre reagáltam. Köszi előre is.

Kopi3.14 2009.01.19. 19:49:22

@politicus:
miert rasszista? Mert felszolalok az orszagban elok hatranyos megkulonboztetese ellen? Akik egyebkent az orszagot "cisnaljak"? Akiknek annyi a bunuk, hogy nem a hataron tulra szulettek, igy mar egybol nem is szeretik oket?
Sajat meglatasom az, hogy a hataron tuliaknak is azt kell megadni, Mo-n, amit az atlagos magyar allampolgar megkap. nem tobbet.Emellett segiteni a kornyezo orszagokban elo magyarokat, akik "nem onszantukbol" kerultek mas orszag fennhatosaga ala, hogy a sajat helyukon identitasukban minel inkabb erosek legyenek. De ahhoz a magyar utazasi kedvezmeny semmit nem ad hozza.
van peldam is: Deliben talakoztam olyannal, aki magyarigazolvannyal kunyeralt "jegyre". Ket nappal kesobb ugyanugy szazotven forint hianyzott neki a hazautra, mint korabban, amikor en is adtam neki.
Bocs, de midnen selejtet csak azert, mert osei magyarok voltak had ne tamogassunk mar, mert jajj szegeny kulfoldon kell, hogy eljen. Van eleg sajat belso baj is, akiket tamogatni kell, problemajukat megoldani, de minimum valami elkepzelest kialakitani, hogyan lehetne a helyzetuket kezelni.

Sarkitom, mert erre mar nem emlekszem- de ha lenne olyan opcio, hogy a magyarigazolvayosok kedvezmenyeket kapnak, ha Mo-n vallalnak munkat, akkor az nem kirekeszto a magyar nehez helyzetu kornyekeken elokkel szemben, akiknek nincs eselyuk munkara, a balszerencsejuk meg az, hogy a rendszervaltaskor ottragadtak a vilag vegen, ket tonkrement tsz rosszminosegu foldjein, nyakukban egy csaladi hazzal, ami anyagkent tobbet er, mint ingatlankent, es igy kvazi roghoz is lettek kotve?

robotkar 2009.01.21. 10:27:46

@politicus: Na mivan Politicus, kifogyott a szufla?

Invictus 2009.01.22. 00:46:39

@h1j4ck3r:

Köszönjük a hozzászólást, a tipikus maszopszavazót hallottuk.
(természetesen az elkúrás sokkal kisebb baj, mint hogy a cigányorbán koronát úsztatott, most nem fog többet, mert ti mindig leszavazzátok majd, ha ennek az ára, hogy rámegy az ország, akkor menjen rá... logika, józan ész semmi, érzelem minden... és még a baller szavazók szeretik magukat higgadt racionális paliknak beállítani (szemben a jobberekkel, akik mind "őrjöngő viktor-viktorozó idióták", természetesen...))

Invictus 2009.01.22. 00:51:18

@robotkar:

Lovagolhattok ezen a ferihegy ügyön persze, mint szegény hülye Megyó a 2002-es TV-vitában (biztos ő is vesztett rajta némi lovettát), de azóta történt egy és más... de persze ti akkor is ezen (meg kayaibrahimon és az orbánbányákokon) fogtok lovagolni, amikor a 20. szoci kormány viszi majd éppen albánia és moldova szintje alá az országot...

robotkar 2009.01.23. 12:51:07

@Invictus: Ha azt sem tudod miről van szó, akkor inkább ne szólj bele.

Politicus, te viszont megszólalhatnál!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2009.01.23. 21:37:44

@robotkar:

"Ha azt sem tudod miről van szó, akkor inkább ne szólj bele."

Ahogy mondod.

Egyébként pedig a rendelési idő lejárt, tudása további pallérozása érdekében, kérem, forduljon kezelő orvosához, gyógyszerészéhez.

robotkar 2009.01.24. 14:00:33

@politicus: Ez aztán érv volt a javából.
Lényeg, hogy Ferihegyet visszavásárolta a mindenható Orbánviktor, de én vagyok a tudatlan. Hát ez is egy nézőpont. Az agymosottaké. :)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.27. 15:19:43

Álljunk meg egy szóra! "Elleplezni" - nem vagyok benne biztos, hogy ez a szó nem erőltetett kissé. Leleplez, eltitkol - logikailag persze ésszerű volna, hogy van elleplezés, de a nyelvre nem húzható rá a logika egy az egyben.

Gandalf Garaboncias 2009.02.03. 12:45:08

Ó, tényleg, észre sem vettem! Köszönöm!

Ezek szerint nem csak az én csőrömet piszkálta. :D

elfelejtette 2009.02.13. 22:27:26

MÚOSZ közeli, eleve gyanús. Az a szervezet, vagy tudja a jóég mi, hasonló elfekvő régi elvtársak kedvenc értelmiségei számára, mint az SZDSZ.

osborne 2009.02.21. 02:35:51

Hardy Mihály Tesco-szóvivő, egykori televíziós újságíró cégét, a Hard News Bt.-t 1,8 millió forintért bízta meg a GKM "médiaképzésre". A GKM adatai szerint Hardy Mihály és neje 2006 decemberében kapta a megbízást. ennyi

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.24. 17:25:27

Budapest, 2009. április 24., péntek (MTI) - Ideiglenesen Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) vállalati kapcsolatok igazgatója veszi át Szollár Domokos szóvivői feladatait a cégnél - tájékoztatta a cég az MTI-t pénteken.

Szollár Domokos, április 30-i hatállyal távozik a repülőtérről, májustól kormányszóvivőként tevékenykedik tovább.

GBL 2015.03.10. 14:19:55

Milyen kurvára igaza volt már akkor is.
süti beállítások módosítása