HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Bitó László

2008.07.14. 14:10 Árokásó

Az árokásók egy speciális különítményét alkotják azok a tudósemberek, akik hosszú és sikeres tudományos pályafutásuk után, nyugdíjas éveik unalma elől menekülve kezdenek bele közéleti megnyilvánulásaikba. Közös jellemzőjük, hogy több évtizedes, tiszteletre méltó kutatási tevékenységet folytattak, amivel talán jóval többet tettek az emberiség üdvéért, mint egy-egy ilyen-olyan oldali bértollnok - mégis, politikai-közéleti tájákozottságuk, véleményalkotási képességük nem üti meg egy irodista kisasszony avagy egy falusi kisvállalkozó szintjét.

Közéjük tartozik Bitó László is. A 74 éves öregúr polgári családból származott, az ötvenes években kitelepítették őket, majd szerepet vállalt az '56-os forradalomban is. Az USA-ba emigrálva egyetemet végzett, majd orvoskutató és a Columbia Egyetem professor emeritusa lett. A zöld hályog elleni cseppek felfedezéséért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal díjjal tüntette ki Mádl Ferenc. Szép életpálya.

És mindezek után, 2006-ban az Őszi Sajnálatos Események során - igaz, az Esterházy-Nádas-párostól egy kicsit lemaradva - hitet tett a Miniszterelnök mellett. Nem is akárhogyan: Miért szeretem Gy. F.-et? címmel jelent meg publicisztikája a Népszabóban.

Az írást a szeretet és gyűlölet erkölcsi problémáival kezdi: „Így tettem, amikor növekvő ellenszenvet éreztem Orbán Viktor iránt, és fölfogtam, hogy ez gyűlöletté fajulhat.” Kiemelkedő teljesítménye, hogy az időben tíz évet visszatekerve, már az 1996-os, nemzeti liberális Fidesz körei esetében is Orbán Viktor megbabonázott híveiről értekezik, több, mint fél évtizeddel a Kossuth tér előtt.

Az író a folytatásban Gyurcsány Ferenc apologétája lesz: „De most Gyurcsány Ferenc mellett akarok hitet tenni, mert miután szembeszállt a félrevezetésre épült status quóval, sokan elfordulnak tőle, s még sok megpróbáltatás áll előtte. Nehéz szeretni azt, aki tükröt állít elénk, hisz jó évtizeden át önáltató hazugságban éltünk mind.”

Bitó ezután, enyhén merész gondolattal maga Jézus és Gyurcsány között kezd párhuzamot vonni: „S így mindazok alapján, amit megtudtam Gy. F.-ről, egyre könnyebb lett megkedvelnem. Talán nem politikai maffia, hanem maga a Gondviselés hozta nyilvánosságra őszödi önostorozását, hogy lássuk őt az ő damaszkuszi útján, szenvedélyes haza- és igazságszeretetében. De nem voltak fölöslegesen túlzók azok a szenvedélyes szavak? Nem lépték túl a jézusi mércét? Aligha. Jézus olykor nagyon kemény szavakkal szólt társaihoz: "Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem..." - mondja Péternek, amikor meghátrálásra akarja rávenni.”

Bitótól megtudjuk: „Őszödi beszédéből kiderült, mennyire gyűlöli a hazugságot, a teljes igazság ki nem mondását is.” A nyugalmazott orvoskutató ugyanakkor különbséget tud tenni bűn és bűn között: „A politikai és gazdasági partnerek, a hitelezők előtt nem titok, hogy a választási tódítások bocsánatos bűnei belföldi fogyasztásra valók: normális ember nem tekinti szentírásnak mindazt, ami ilyenkor elhangzik. A választások eredményét kétségbe vonó, a demokrácia alapintézményeinek megingatását szolgáló, hazánkat befeketítő, túlzásokra-hazugságokra épülő ármánykodás azonban semmiképpen sem bocsánatos bűn.”

A halálos bűn fatvája mellett lelkes antifasiszta mozgalmár (Tízezrével kell megmutatnunk magunkat!) hírében áll az alkatilag baloldali író. Maradt volna kiérdemesült orvoskutató.

Előnye: tudós

Hátránya: tudatlan

Hiszterométer: 7/10

57 komment · 1 trackback

Címkék: bitó lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr83567616

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.09.07. 23:59:11

Magyar Charta: itt a lista Kiderült, hogy kikkel áll rajthoz a Magyar Demokratikus Charta. Ki hiányzik? Kik a meglepetésnevek? Vannak-e sok-sok Fiatal Értelmiségiek? Esetleg árokásók? A Magyar Demokratikus Chartához eddig csatlakozottak névsora Ádám…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waldi! 2008.07.14. 14:32:55

Teljesen rendben van amit mond. Mi a problema?
Orban "nem tudok es nem birok hazudni" Viktor, oszt kiderul, hogy csak kamubol indult el 2006-ban a valasztasokon, a sok idiota fidesznyik meg bevette, aki sikeresen exportalja meg Erdelybe is az Arokaso 2000 Deluxe-ot, az lehet Messias, csak eppen Fleto nem?

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.07.14. 14:41:12

Jó ez a blog. Lehet ajánlani is? Jöhetne Noam Chomsky is. Ugyanez a kategória.

Muad\\\'Dib 2008.07.14. 14:49:45

Waldi! 2008.07.14. 14:32:55
Így van, mi baj lehet egy olyan emberrel akivel szemben az ügyészség csak azért szüntette meg a nyomozást, mert elévült a bűncselekmény? Ilyen egy igaz ember. Apró familíástól mindenestől. Fejétől bűzlik a hal.

tl 2008.07.14. 14:52:38

Bitótól megtudjuk: „Őszödi beszédéből kiderült, mennyire gyűlöli a hazugságot, a teljes igazság ki nem mondását is.” és azóta is annyira gyűlöli, hogy folyamatosan hazudik, már rögtön az öszödi tartalmat is elhazudta. Egy szélhámos idióta, szeptemberben előáll a fasiszta Magyarország rémképével megint, esetleg egy újabb "Új 40 pont/lépés/bmi pogrammal. De, kétségtelen megszavazták, tehát azér ehhez kell egy zsüri is...

kzgy 2008.07.14. 14:54:10

Lehetne egy velős összeállítás az előnye/hátránya párokból - néha jobb, mint az egész poszt. Most például!

Farkas 2008.07.14. 15:02:46

Szegény Bitó Úr!

Aki Gyurcsány és Jézus Krisztus között párhuzamot kíván vonni, annál komoly lehet a baj...
Kevés magyar politikus van, aki ennyire vallás-, és egyházellenes lenne.
Pontosítok: keresztény vallás.
Ha Bitó Úr szerint az öszödi beszéd igazságbeszéd, akkor mi az, ami azóta folyik? Szintén igazságbeszéd? Vagy netán valami furcsa logika által kommunikált görbe tükör? Hazudok, hogy rájöjjetek, hogy senki sem mond igazat? Mert folyamatosan hazudik ez a szerencsétlen "Frank". Igazat nagyon régen mondott utoljára.
Aki egy ilyen idegbeteg mellé áll, az szégyelje magát. Egyetlen mantség, ha valaki szenilis és nincs teljesen ítélőképessége birtokában. Édesapám 75 éves, professzor, tanult ember, mégis meg tudja fogalmazni, hogy: "Fiam! Ez egy f**z!"

Farkas

Machiavelli 2008.07.14. 15:04:10

Waldi!

Ebben az egyben következetesek és összehangoltak vagytok. Kiemeltek és eltorzítotok valamit, úgy, ahogy Gyurcsánytól tanultátok. Így, felvértezve Gyurcsány talpnyaló sajtójával könnyű. És ha OV valamiért gyehennát érdemel, az, az, hogy meg sem száradt a pecsét a miniszterelnöki kinevezésén, amikor nyilatkozta, hogy a sajtóval tenni kell valamit, mégsem tett velük semmit négy éven át. Ennek az országnak a Bitó féle talpnyaló sajtósok( az MR1-en ő az "értelmiségi")az első számú rákfenéje és a hozzád hasonló ostoba és/vagy kollaboráns bérfórumozók!

Dr Bubo 2008.07.14. 15:09:42

Öregkori elbutulás.

Néző 2008.07.14. 15:34:29

Na, tényleg itt a nyár. És, ha nyár akkor nincs téma, vegyük elő Orbánt. Mert, hát ez a cikk sem GY.F.ről, meg Bitóról szól, hanem a szőlőbányászról.
Én unom. És soha nem leszek a balliberális oldal szavazója ilyen hatásokra. MÁSOK SEM. Lehet erőlködni. A nyugdíjasoknak meg nem telik netre, hiába vigyáz a pénzökre személyesen maga a nagy GY.F.

Roth Mano 2008.07.14. 15:35:47

Farkas,

szerinted Jézus, ha ma élne, egyházpárti v. egyházellenes lenne?

zoli27 2008.07.14. 15:39:30

Waldi,
Kicsit lemaradtál, ugyanis Kéri és Stumpf, akik mindketten ott voltak az ominózus beszélgetésen, a Heti Válaszban elmondták, hogy nem arról beszélt Orbán, hogy ne akarta volna megnyerni a választásokat.

Ami pedig azt illeti, hogy Gyurcsány mennyire gyűlöli a hazugságot: ugyanebben az öszödi beszédben, arról a 1,5-2 évről, amit saját bevallása szerint végighazudtak, azt mondta, hogy imádta, meg hogy élete legszebb időszaka volt.

Moophlander 2008.07.14. 15:43:32

Ha nő a gaz a kertemben, nem a tetejét vagdosgatom, hanem kib...om gyokerestől! Fejlövés az ilyeneknek, vagy maradjanak kussban és örüljenek, hogy '90-ben nem díszítettek velük egy villanypóznát valahol Pest és Kanizsa között!

hüskerdü 2008.07.14. 15:47:54

Halál a kommunistákra!
Akasszuk fel Orbán Viktor apját!

Waldi! 2008.07.14. 15:52:37

Machiavelli: Talpnyalo sajtorol csak annyit, hogy mutass egy olyan baloldali ujsagot, ahol nem lennenek kritikus hangok Gyurcsannyal, a kormany teljestmenyevel, az MSZP-vel, SZDSZ-szel szemben.
Ezzel szemben, a szabad jobboldali sajto dogkutjaibol idezzel mar fel barmifele kritikat az Emberrel szemben, aki meg eleteben nem hazudott. Hat lehet a jo gyozelmet a gonosszal szemben kockara tenni azzal, hogy felemlegeti valaki, hogy a mi kis Csaba kiralyfink, amugy nem nagyon jeleskedik a parlamentaris valasztasok megnyereseben? (4-bol 1, es azis Dr. Torgyanon mult, akit ki is csinalt halabol.)

Muad\\\'Dib 2008.07.14. 16:19:09

Waldi! 2008.07.14. 15:52:37
Szép dolog a hazugság, ugye?
Pl. Magyar Demokrata Lovas István. Ha nincs fogalmad róla mit pofázol miért teszed? Hosszú évek óta kritizálja igen keményen Orbánt, meg az egész FIDESZ-t.

jozo 2008.07.14. 16:21:13

sajnos a világ még mindig tele van a Waldikkal...

ha GYF személyesen menne el hozzá a nyugdíjért (egy pisztollyal a kezében), csak azért adná át sirva, mert aszemét Orbán miatt van minden, és utána nem győzné elmondani a nyugdíjaskörben, hogy mivétette azt a jóravaló embert (Ferikét) az a gazgaládOrbán...

ehh, szerintem menj el ehhez az árokásohoz és kérj kezelés a hályog ellen, mert erősen látszik rajtad...

r353t 2008.07.14. 16:25:51

demost komolyan, Orbán "sosemhazudok" Viktor és Gyurcsány "gyülölömahazugságotmondjunkigazat" Ferenc között mi a különbség? Mindkettő politikus, mindkettő k###ára megvan győződve a maga igazáról. Aki mást gondol mint ők, az nem ért hozzá, nem érti meg őket, ők csak a hazának-nemzetnek akarnak jót tenni a maguk módján. Ja, és mindkettőnek van elég vaj a füle mögött, mindkettő hazudik eleget, és jólenne, ha mindkettő elmenne nyugdíjba a falkájával együtt, mert amig akármelyik jelenvan a politikai életben, addig ugyanaz a baszakodás lesz, mint ami most van.

akárki 2008.07.14. 16:26:04

Egyetértek Waldival!

Baz 2008.07.14. 16:26:38

hüskerdü 2008.07.14. 15:47:54
Te gondolom ólban nőttél fel ,na menjél vissza dagonyázi!

Fülig Jimmy 2008.07.14. 16:32:38

Amit Bitó a Népszabiban írt, azzal mi a gond? Talán nem igaz amit O.V.-al vagy Gy. F.-el kapcsolatban elmond? Hogy is van, igazmondó O.V., hazug idegbeteg Gy.F.? Picit lehetnének páran realistán önkritikusabbak.

Sipi 2008.07.14. 16:33:57

megprobalom definialni a blogban leirtak alapjan az arokasot...

tehat arokasonak minosul az, aki orbanrol rosszat, vagy gyurcsanyrol jot ir.

jol ertelmezem?

kibaszott messiashianyotok van..
szerencsetlenek...

torró 2008.07.14. 16:34:52

Mit is lehet ezekre reagálni? Na midegy.Röviden, bizonyos korban lévő embereknek már csak ennyire "fussa". Más! Van olyan nyugger akinek van gépe! PL én.Nos a baloldal eleve hazugságra épült, tehát nem is lehet tőlük mást várni.Miért? Mi is volt a kommunizmus Egyik szlogenje? A munkás paraszt hatlma. Tud valaki olyan m p-ról akitől bármiben ki kérdték volna véleményét? NA? Torgyán dr meg saját magának ill a tanácsadójának köszönheti a helyzetét.És azt hiszem nem is érdemes több időt erre szánni.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.07.14. 16:35:48

"lássuk őt az ő damaszkuszi útján, szenvedélyes haza- és igazságszeretetében."

Képzavar, és következetlenség. Ha Gyurcsány "az ő damaszkuszi útján" vagyon, akkor ő nem Jézus, hanem Pál apostol, aki eddig üldözte Jézust, ám a Megváltó Damaszkusz felé megjelent neki, s onnantól ő is keresztény lett (még l. pálfordulás, ill. ApCsel. 9. fej.). Akkor most hogy is van ez Bitó szerint? Gyurcsány Őszödig hazudott, onnantól pálfordult?
Másik lehetőség: a maszop Pál apostol, s Fletó Jézus, aki a damaszkuszi úton (értsd: Őszödön) megjelenik a maszopnak és meginti őt. Na ez még durvább, akkor a Bitó tényleg elhülyült végleg.

Hugo 2008.07.14. 16:39:42

Sipi 2008.07.14. 16:33:57
Nézz már bele a blogba! Nem csak baloldaliak vannak...

Muad\\\'Dib 2008.07.14. 16:44:04

Sipi 2008.07.14. 16:33:57
Rosszul értelmezed. Árokásó az aki szándékos hazudozással és ferdítéssel ír dolgokról.
De értelmetlen ez az egész vita. Normális országban egy öszödi beszéd után már rég takarodnia kellett volna a miniszterelnöknek.
Normális országban egy aug. 20 utáni szerencsétlenség után húzott volna a feleős államtitkár. Itt meg persze semmi. Ott is mi volt a duma? Ugyan mit tehetett volna, személyesen nem felelős a történtekért. Persze most franciában a sajnálatos katonai bemutatós baleset után lemondott a szárazföldi erők vezetője. Pedig ugye nem gondoljátok, hogy ő szervezte a bemutatót, ő osztotta a lőszert? Dehát az ugye egy normális ország, nem abszurdiztán

Sipi 2008.07.14. 16:46:38

T. Hugo!

akkor maskent irom..

ha valaki, valakirol pozitivat nyilatkozik, akkor miert lesz arokaso?

ertem en, ha valaaki egyfolytaban hinnyeorbanviktorozik, akkor az arokaso, mivel be akar feketiteni valakit.

de itt konkretan azert kerult az illeto teritekre, mert JOT mert irni valakirol.

es most nem azert agalok, mert a ket baromarcu kozul egyiik, vagy masik szimpatikusabb, hanem azert, mert a blogiro keveri az arokasast a talpnyalassal.

egyes felmeresek szerint az orszag lakossaganak ~40%a funkcionalisan analfabeta, ergo nem erti meg a beszelt, vagy a leirt mondatok, vagy azok osszessegenek ertelmet, az atvinni kivant gondolatokat es/vagy nincs tisztaban szavak jelentesevel.

kezdem ezt lassan szomoru tenykent kezelni...

zoli27 2008.07.14. 16:47:19

Sipi,
"tehat arokasonak minosul az, aki orbanrol rosszat, vagy gyurcsanyrol jot ir."

Ha végigolvastad volna, hogy eddig kik kerültek fel a listára, akkor nem írtad volna ezt.
Épp ez a baj a hozzád hasonlókkal: a tények a legkevésbé sem zavarnak titeket a véleményetek megalkotásában, így pedig lehetetlen vitatkozni.

Sipi 2008.07.14. 16:51:59

T. Muad\\\'Dib!

nem tudom, miota felelosek a szelviharert a politikusok..

tenyleg kibaszott messiashianyotok van....

es nem, az arokaso nem ezt jelenti, amit leirtal. mar csak azert is, mert a politikaban MINDENKI hazudik, legyen az a papai szegenylegeny, vagy a csuti ertelmisegi futballista. aki azt hiszi, hogy egy politikus igazat mond, szakorvosi kezelest javaslok.

arokaso az, amikor valaki megosztja a kozeletet azzal, hogy hogy politikai ellenfelei es azok szavazoi ellen uszitja a sajat szavazoit. tarsadalami loveszarkokat as. verbalis polgarhaborut provokal, ha jobban tetszik. azt nevezik arokasonak.

az ilyet ugy hivjak, hogy talpnyalo.

pl. ez a blog arokaso

zoli27 2008.07.14. 16:52:56

Sipi,
Szerintem azok az árókásók, akik a saját oldalukkal szemben teljesen kritikátlanok (vagy majdnem teljesen), a másik oldalt viszont gyakolatilag kizárják a demokratikus politikai alternatívák közül; ezzel a gondolkodásmóddal pedig táplálják azt a politikai gyakorlatot, hogy a hatalom megszerzéséért minden eszköz megengedhető, mert ha a másik kerülne hatalomra, akkor az ország tönkremenne.
Ilyen megmondóemberek mindkét oldalon vannak.

Sipi 2008.07.14. 16:55:45

T. zoli27!

nem igazan erdekel a mai utan a tobbi...

Muad\\\'Dib 2008.07.14. 16:56:10

Sipi 2008.07.14. 16:51:59
Látod ez a különbség demokrácia és demokrácia között... Mert szerinted mióta felelős a szárazföldi erők főparancsnoka azért, mert egy katona hülye volt? Hmmm? Dehát igaz, a franciáknak gőzük sincs a demokráciáról. Majd küldöm őket hozzád...

Sipi 2008.07.14. 16:57:55

T. zoli!

orulok, hogy hozzatetted azt, hogy szerinted...

hat tevedsz.
nem azok az arokasok.
amit te definialtal azokat "a biztos szavazok taborakent" emlegetik a felmeresek.

Sipi 2008.07.14. 17:01:50

T. Muad\\\'Dib!

gondolom egy pillanatra sem erzed magad demagognak, amikor egy katonai beavatkozast osszehasonlitasz egy szupercella kialakulasaval....

meg is lepne, ha igy ereznel.
hiszen messiashianyod van..
azt varod, hogy majd jonnek ilyen mindenfele csodacsavok, profetak, mefgvaltok, akik majd fogjak a kis kezedet es amikor tv-radio mondogatja, hogy vihar lesz aug. 20-an, akkor majd megov tole...

mert ugye igy volt. en azert nem mentem. mert bemondtak, hogy vihar lesz.

CrL 2008.07.14. 17:03:17

Sipi, jó hogy mondod, fontos árokásókról, a közvéleménykutatókról is lesz majd külön poszt. Az arokaso top100-re pedig nem pártszemüvegen keresztül kerülnek fel a kiválaszottak, hanem azért mert elvakultan a megosztottságon dolgoznak, direkt vagy anélkül hogy tudnának róla.

zoli27 2008.07.14. 17:06:05

Sipi,
"orulok, hogy hozzatetted azt, hogy szerinted...

hat tevedsz."

Te csak elfelejtetted hozzátenni, hogy "szerintem", vagy tényleg úgy gondolod, hogy a véleményed kizárólagos?

Sipi 2008.07.14. 17:08:48

T. CrL!

ezzel az erovel mindenki arokaso...
aki temoplomjaro kereszteny, az vallasi arokt as, aki egy focicsapat szurkoloja, az sportarkot as.

sot, en halmozottan vagyok az, hiszen nem eleg, hogy a mclarennek szurkolok forma1ben, de raadasul meg egy feka pilotanak is, tehat etnikai arokasonak is minosulok. marmint a blog "ars poeticaja" szerint...

zoli27 2008.07.14. 17:08:54

Sipi,
"amit te definialtal azokat "a biztos szavazok taborakent" emlegetik a felmeresek"

Én biztos Fidesz-szavazónak tartom magam, de nem gondolom, hogy önmagában az, hogy akármikor is a baloldal nyeri a választást, antidemokratikus fordulatot jelentene.

Sipi 2008.07.14. 17:10:30

T. zoli27!

en nem a velemenyemet irtam le...
hanem tenyeket.

zoli27 2008.07.14. 17:20:25

Sipi,
"en nem a velemenyemet irtam le...
hanem tenyeket."

Szóval arról, hogy mit jelent az "árokásó"-szó, nincs helye vitának, mert amit te mondasz, azt tényként kell elfogadni. Értem.

Sipi 2008.07.14. 17:22:09

T. zoli27!

ugy velem, aki felvallalja barmely parttal szemben azt, hogy o biztos szavazojuk, az kritikatlan es elfogult.. ami nem baj. csak ettol meg nem lesz arokaso...

lehet akar hinni is egy-egy politikusban. attol sem lesz arokaso. lehet azt is hinni, hogy a masik politikai ero hatalomra jutasa a demokratikus szabadsagjogok kisebb-nagyobb csorbulasaval jar. ez sem arokasas.

a panelprolizas, nyuggerezes viszont arokasas. leven ott egy politikai ero velt, vagy valos szavazotabora ellen uszitanak. tehat a TARSADALMAT osztja meg, a TARSADALOM retegei ellen uszit.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.07.14. 17:22:44

sipi,

angol-e vagy? Miért nem magyar billentyűzetet használsz? Vagy külföldről osztod az észt? Egyébként annyiban igazad van, hogy a Bitó inkább talpnyaló, bár párszor odakúr a jobboldalnak is. A blog pedig király, ne bántsad, sőt, olvasd.

CrL 2008.07.14. 17:23:41

Sipi: itt újságírók, publicisták, megmondóemberek, tudósok, ritkább esetben politikusok árokásása adja a tematikát, nem a szurkolóké:

arokaso.blog.hu/2008/07/02/arokaso_top_20

Sipi 2008.07.14. 17:24:18

...hozzafuznem meg, hogy egy politikus szidasa sem arokasas..
azert fizetjuk azt a sok szarjancsit, hogy nyugodtan szidhassuk, ha ugy tetszik nekunk.

elvegre mi vagyunk a kenyerado kisgazdai orbantol kezdve fleton at az osszesnek.

Sipi 2008.07.14. 17:25:34

T. CrL!

tarsadalmi csoportokat tesznek ok felelosse azert, mert eltek demokratikus jogukkal es oda szavaztak, ahova..?

zoli27 2008.07.14. 17:27:17

Sipi,
Értettem! Az Ön által megfogalmazott "tényekkel" vitatkozni nem kívánok.

Sipi 2008.07.14. 17:31:29

T. zoli27!

mivfel nem lehet..

de alljon itt peldakent egy klasszikus...


"Mi mindig ellenálltunk annak, hogy azon az alapon vegyük fel a harcot, hogy egyik oldalon vannak a tiszták, másik oldalon a gonoszok, hogy az egyik oldalon állnak a hazafiak, másik oldalon a hazaárulók.
Továbbra is kerülni fogjuk, hogy beleugorjunk azokba a lövészárkokba, melyeket ellenfeleink ástak számunkra. Ha ellenfeleink az országnak károkat okozó politikát folytatnak, azt megmondjuk ugyan, de nem nevezzük őket nemzetellenesnek, a haza árulóinak. Ha volt funkcionáriusokat alkalmaznak vagy hagynak meg állásaikban, nem nevezzük őket kommunistabérenc átmentőknek."
Politikusportrék - Orbán Viktor, Századvég 1994, 176-189. o.

CrL 2008.07.14. 17:43:07

Sipi, mégegszer: itt nem azt kutatjuk ki hova szavazott, hanem milyen cikkeivel, megondásaival, médiaszereplésével, elemzéseivel stb ássa az árkokat mindkét oldalról, mélyítve ezzel virtuálisan és valóságban is a megosztottságot. ennél érthetőbben már nem tudom elmondani és felesleges is.

Sipi 2008.07.14. 17:58:22

T. CrL!

amit en mondok, az az, hogy a jelenlegi blogbejegyzes nem egy arokasorol szol. lehet nevezni sokmindennek az illetot. rajongonak, kritikatlannak, hivonek, elfogultnak stb.

csak eppen arokasonak nem. legalabbis a bejegyzesben idezettek alapjan nem.

demokratikus jogallamban ugyanis teljesen normalis dolog egy politikus mellett, vagy ellen velemenyt megfogalmazni. nem arokasas. mint mondottam volt, az arokasas a politikai ellenfel szavazobazisat alkoto velt vagy valos tulajdonsagai alapjan azonosithato csoportok ellen uszitani.

Muad\\\'Dib 2008.07.14. 18:14:42

Sipi 2008.07.14. 17:01:50
Értem. Tehát te is azon a véleményen vagy, hogy az egész rendszer működésképtelenségéről az a szerencsétlen majom tehetett aki 20 perccel késöbb küldte el a levelet. Látod tényleg itt van a különbség a nyugat és köztünk. Ott egyértelmű, hogy ha egy beosztott hülyeséget csinálhat és csinál annak oka van feljebb is. Itt ez láthatóan nem világos pl. neked sem. Mond, szerinted Mo.-n mi kellene ahhoz, hogy lemondjon valaki? Miért van az ,hogy külföldön ez gyakrabban megesik? Ők is a messiást várják? Vagy esetleg elzavarják a hülyéket? De te vagy az, aki a tipikus birkás akarom mondani békés többség. Aki beveszi, hogy ezt a marhát azért ne küldjük el, mert a másik is biztos hülye lesz. Igazából tényleg jó volt itt mindenkinek a kommunizmus. Kár volt váltani. Nektek jó lenne Kádár apánk is még 50 évig. Végülis ki jöhetne a helyére? A demagóg Orbán? A hülye Gyurcsány? Egyátalán minek jöttünk le a fáról, j volt ott is...
De kár is válaszolnod, mert ugye én egy demagóg hülye vok, aki várja a messiást...

Waldi! 2008.07.14. 22:25:59

Ha valaki azt mondja, hogy o a polgar (ergo a masik nem), az nem arkot as.
Ha valaki azt mondja, hogy a masik kommunista (mikozben az o soraiban legalabb annyi a volt kommancs, kiszes, stb.) az nem arkot as.
Ha valaki kokarda hordasara biztatja a hiveit (aki nem velunk van az nem magyar), akkor az nem arkot as.
Ha valaki partgyulesein sajatitja ki a nemzeti szimbolumokat, akkor az nem arkot as.
Ha valaki eposzi jelzokent hazaarulozza, nemzetarulozza politikai ellenfeleit, panelprolizza hiveit, akkor az nem arkot as.
Ha valaki lobogo nyilas zaszlok alatt erzi jol magat, akkor az nem arkot as.
Ha valaki szerint, aki nem ert vele egyet, az akassza fel magat, az nem arkot as.
Ha valaki listat vezet azokrol, akik szerinte kuldfoldon rosszat mondtak az orszagrol, akkor az nem arkot as.
Ha valaki szerint politikai ellenfelei, TALAN tulzas lenne azt mondani, hogy genetikai alapon, ratamadnak a Magyar nemzetre, az nem arkot as.
Ha valaki azt mondja, hogy egy rendes magyar videken, hogy kaphatott az SZDSZ-es jelolt 10%-nal tobbet (ergo az SZDSZ-re csak a nem tisztessegesek es/vagy nem magyarok szavaznak, talan csak nem a zsidokra teccik gondolni csokolom?), az nem arkot as.
Ha valaki ideggyengenek, idiotanak, bunozonek, stb nevezi Magyaroszag elsoszamu vezetojet, az nem arkot as.
Ha valaki a Fidesz diszzsidojara osztja ki, hogy adja elo, hogy a nagymamaja hogy megilyedt, az Egy ember ... szlogentol az nem arkot as. Meg akkor se, ha az aposat Szebb jovovel koszonto tragya gardatol mar nem ilyed meg az a nagymama.
Ha valaki raszabaditja a szelsojobb-fociultra csurhet Budapestre, (mert ugye nem veletlenul ult a Fradi-Alcsut meccsen a Fradi b kozepben illetve a Magyarok nyilai elore bejelentettek elotte, hogy Budapest utcai langolni fognak), akik mar lassan 2 eve teszi tonkre az eletunket, az nem arkot as.

De ha valaki egy jo szot is mer mondani Fletorol, na az arkot as.

Kündü, a Kurszán 2008.07.14. 22:40:54

Egyszerű leszek, mint egy gereble.

Olvastam az idős urat már.

Ez nem normális, és nem is "úr"...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.14. 22:53:47

drága Waldi, khm, kissé elszaladt veled ama ló, amúgy nézz körbe itt, na "azok" közül is itt vannak páran... vagy lesznek.

Sipi 2008.07.14. 23:19:26

T. Muad\\\'Dib!

nem..
en azon a velemenyen vagyok, hogy az, ha termeszeti katasztrofa tortenik az politikatol fuggetlen.
es ha ebben meghalnak, az is politikatol fuggetlen.

az viszont nem mas, mint politikai baszakodas, hogy egy kiszamithatatlan szupercella kialakulasaert es annak aldozataiert valakinek le klellene mondania. ez kifejezetten aljas dolog imho, ha valaki masok szerencsetlensegebol politikai toket kovacsol. ugyanis az augusztus 20-i esemenyeknel ez tortent. tortent egy elorelathatatlan balszerencse es bunbakokat krealt belole a politika.

es meg1x leirom, hogy azon a 20-an a radio es a tv egyfolytaban mondogatta, hogy vihar varhato. en azert nem mentem. nem volt hangulatom szarra azni.

nem vallalhat mindenert a mindenkori kormanyzat felelosseget. az aldozatok egyszeruen rosszkor voltak rossz helyen.

better luck next time...


mellesleg fel tudnad sorolni, hogy hanyan es kik mondtak le hurrikanok, tornadok, cunamik, foldrengesek, stb miatt a vilag politikai szinpadan?

Waldi! 2008.07.15. 00:28:52

Ha az augusztus 20.-ai unnepsegre raesik egy Tunguz meteor meretu aszteroida, akkor se hallottunk volna mast a kis bucifeju Szijjartotol, hogy miert nem keszult fel ra a hazaarulon, nemzetellenes kormany, es erre miert nem volt kidolgozva katasztrofaelharitasi terv :)

Amugy miert is kellett volna lemondani Fletonak az oszodi beszed utan? Mert "valakik" egy manipilativ montazst vagtak ossze belole? Mert a szelsojobb csurhe nekiallt Budapest utcainak felgyujtasanak, ahogy a kiszivarogtatas elott elore bejelentettek? Vagy, mert az Ember aki meg soha sem hazudott, Benito M. es Adolf H. utan harmadikkent adott ultimatumot egy demoktratikusan valasztott kormanynak?

De majd ha a fidesznyikek lemondatjak, az Embert, aki meg sohasem hazudott, miutan kiderult, hogy lenyegeben minden szava hazugsag volt az utobbi 4-6 evben, akkor en leszek az elso aki koveteli, hogy Gyurcsany is mondjon le.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.25. 00:57:24

Megkésett üzenet Sipinek, hogy nem hiszem, itten bárki messiást várna, mivel pont messiátlanítás folyik a blogban. (Részemről meg úgy is csak egy Messiás van, de nem a Zorbán).

Szerintem amúgy árokásó az, aki feleslegesen hergeli az olvasóit, nézőit, szentimentalizmussal fújja fel lufiait, álfelháborodik, és elfelejti az érveket. Továbbá a saját politikai oldala mítoszait ismételgeti végtelenül. Az árokásáshoz hasonlít eredményben a barikádok, falak emelése. Ezek egyik konkrét megnyilvánulása, ha valaki benyal valakinek, mivel ezzel senkit nem segít hozzá semmi pluszhoz. Lásd Földesi Margit Széles Gábor-interjúja (apropó, szívesen írnék egy bejegyzést Földesi Margitról). (SzG, ala Görgey: Apám mérnök volt. FM: Nem is akármilyen!)

patkányarcúáginéni 2011.06.13. 11:58:47

bitó elfogult balodali hazudozó, stabil helye van a klubban. legújabban a sarkalatos törvényekre való fokozott figyelemre buzdítja szeretett oldalát.
időnként hh barátjával nyomul a kr könyvesműsorában hétfőnként a "professzor úr", ahol nagy hülyeségeket szokott mondani, és ezért néha elküldik őt a @csába, mit rezignáltan tűr.
süti beállítások módosítása