HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Buda Péter

2008.10.11. 12:26 Oli bácsi

Vannak emberek, főleg az új generációhoz tartozó exkavátorok, akik nem egy hosszú élet verejtékes munkájával küzdik le magukat az ásónyélig, hanem már ottan szocializálódnak. Buda Péter testvérünk ilyen jelenség. Neki már a gimnáziumi tanára is Debreczeni József volt, és szakmai útját pedig Gábor György egyengette a  rendszerfüggetlen szakértősködés felé, majd a mi Sanyink biztosította, hogy a sajátos dikciójú földipari szakmunkás eljusson a munkásőrözvegyek szívéig. Persze hát genyók vagyunk, de ezt nem hagyhattuk ki: az a Debreczeni még nem ez a Debreczeni és Budának sokáig azért bocsátottunk meg, mert nagybátyja édesapja (kösz, BP), Buda Ferenc versei a kedvenceink közé tartoztak. Figyeljünk fel ugyanakkor valláspolitológusunk (bocs, ő nevezi magát így. Mi se tudjuk, ez mi a retek.) hogy átvette a "tőrőlmetszett náci alapvetés" szókapcsolatot mesterétől, Debitől. (Itt, Orosz József Nemzeti Lihegőjében, 0:30-nál, köszönet Tölgynek.)

Lapátolónk az ezredforduló tájékán tűnt fel a magyar élet viharoktól tarajos egén, amikor a már említett foglalkozási megjelöléssel a neve alatt egy zűrös hátterű szektalobbinak, a Human Rights Without Frontiersnek lett a magyarországi ügyvivője. (A magyar branch szívhez közelállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a góré honlapján egy, a magyar Parlamentben készült fotó látható.) Hogy ne csak undorító kampányolással legyünk megvádolva, itt (főleg a 6.3. pont alatt) egy tudományos (Marburg Journal of Religion, remélem a legkényesebb ízlésnek is megfelel), óvatos körülírása annak, hogy mondott szervezet mivel is foglalkozik. Itt egy újságírós, és itt meg egy kevésbé tudományos, csúnyán köpködős. 

Az európai értelemben vett árokásásnak igazából akkor virradt fel, amikor 2002-ben immár miniszterelnöki egyházügyi tanácsadóként lehetett hasítani, havi háromszáz bruttóért, számlával, gondolja a bennünk megbúvó népi anarchista. Ennek a munkálkodásnak az eredménye lett a Szabad egyház szabad államban című ragyogó munka, egy soha meg nem valósult egyházpolitikai koncepció, amely azonban jó sokba került az adófizetőknek. (Sznobok és mazochisták könyvalakban is élvezhetik, most úgyszólván szarér'-húgyér'.)

Ezzel önmagában semmi baj nincs: mindenki kedvére imádhatja a Nagy Pettyes Konyharuhát, tehet el százezreket tanácsadásért. A probléma ott kezdődik, amikor mindezeket igyekszik elkenni, és magát rendszerint szemérmesen "egyházpolitikai szakértőnek" nevezi, a szoclib kormány egyházpolitikája melletti harcos kiállásait mindig független szakértőként abszolválja.

Buda az elmúlt években érezte, hogy ez nem pálya: olyan John Lennon-szemüvege úgysem lesz, mint Gábornak, az egyházi ügyek is átkerültek Hillerhez, aki a szadistákat legalább annyira utálja mint mi a kandírozott narancshéjat. Más, Hitgyüliből kiszeretett szerzőtársainak van rendes állása, az ő hadarását a médiában max. a Pim Fortuyn-hasonmásversenyen elért Gusztos Péter-különdíj ellenpontozhatja. Valami mást kellett találni. Az új szerep a lángoszlop az éjszakában. A kétségbeesett, kolumnás sikoltozás az ÉS-ben az újkori teokrácia diadaláról, a mélységesen mély középkorról és a történelmi egyházak talibanizmusáról. A Buda-féle publicisztikát három vonás teszi félreismerhetetlenné: 1. szerzője képtelen röviden fogalmazni, 2. az eddig csak a jehovista utcai térítőknél tapasztalt módszer, amely a Biblia étlapszerű használatából áll, (a velünk élő Kupa Mihály azt is hozzátenné, hogy a ballibeknek ő olvassa el a Szentírást) 3. lehetőség szerint hivatkozás senki által nem jegyzett (ergo ismeretlen), néhány ezer főt számláló marginális szervezetek állásfoglalásaira (a címben foglalt béna szóvicctől elhatárolódom). Ezekben a publicisztikákban egyre gyakrabban bukkan fel a Sátáni Mosolyú Magyartálib - Péterünk csöppet sem az olcsó népszerűségre hajt.

Személyes kedvencünk az az írása, amelyben nehezményezte, hogy a Deák téri evangélikus templomban, a Biblia évében, a Múzeumok Éjszakáján, a főbejárat zárva tartása mellett (tudjuk, ott voltunk) felolvassanak a Bibliából. Biztos így nézhet ki a szabad egyház a szabad államban, ahol szabad szappanozni. A derék kubikos a biztonságpolitikáról átnyergelt állam és egyház viszonyára, a katolikus egyház csepülésére, most pedig már esztétai feladatokat is vállal (ld. a vendégszereplést Orosz Józsefnél). Hiába, fogyatkozik a csapat: a hajósinasnak is a parancsnoki hídon a helye. Részt is vesz serényen a legutolsó debil aláírásgyűjtésben is.

Ps.: A pénteki ÉS-ben publikált sületlenségeit a Halmai-ügy kapcsán majd belinkeljük, ha meglesz az onlájn meg az úri kedvünk úgy tartja.

Hátránya: hadar

Előnye: badar

Hiszterométer: Néhány hónappal ezelőttig 6/10, mostanság már 8,5/10, de szívünk szerint öt dan. 

80 komment

Címkék: buda péter

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr44708410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.10.11. 17:38:34

Rossz korba született szegény. Kétszázpár éve nagy formátumú felvilágosult nyakazó válhatott volna belőle.

CrL 2008.10.11. 20:48:47

szegény, zavaros.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.11. 22:12:27

Ilyen csúnyákat írni egy ilyen komoly emberről?
Aki a Le Monde Diplomatique-ban publikál?
www.szaboferenc.hu/vallpo.rtf
Összefoglalva: mindenki az iszlamista szélsőségesekkel törődik, amikor van egy másik, döbbenetes méretekben terjedő, szélsőséges szekta.

Igen, a kereszténység.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.11. 22:18:22

És akkor még egy szépség:
www.szaboferenc.hu/kdkp.htm
Buda Péter: Kereszténydemokrata Kémpárt

Természetesen Tóta W. is beszállt a gondolat terítésébe a szuverén értelmiség körében.
w.blog.hu/2008/05/13/a_nyolcadik_utas

sylvio 2008.10.12. 13:02:48

olvassátok a szombati , október 11-i Magyar Nemzet hétvégi magazinjának első interjúját az iszlámról a CSI vezető papjával. Mond pár meredek dolgot, és megerősíti azt az elképzelésemet, hogy jó lenne ha az EU nagyot szigorítana bevándorlási politikáján.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.12. 13:08:54

Mi a túró az a CSI? Úgy hangzik, mint egy befektetési bank neve.

lac1 2008.10.12. 16:58:30

hát ne is haragudjatok de a 6.3-at nem látom. vagy hülye vagyok tán?

web.uni-marburg.de/religionswissenschaft/journal/mjr/kent2.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.12. 18:23:41

lac1 2008.10.12. 16:58:30:
"hát ne is haragudjatok de a 6.3-at nem látom. vagy hülye vagyok tán?"

Nem vagy hülye, rossz a tartalomjegyzék.
De valóban vagy 6.3-as pont.
"As far as governmental officials in several countries believe, CESNUR is not the only European group apparently lobbying on behalf of allegedly controversial "minority religions." These officials are convinced that another group--Human Rights Without Frontiers (run by Willy Fautré in Belgium)-shares the same agenda, partly because the group seems quick to post favourable information about Scientology and other groups (see the comment in M. Barthélemy, 1999)."

Vagyis különösen feltűnő, hogy Buda Péter szervezete különösen agilis, ha a szcientológusokat kell megvédeni.

lac1 2008.10.12. 20:20:39

Hát... egy rossz tartalomjegyzék után a többi állításon is elgondolkodom. Mármint a helyességén.

tevevanegypupu 2008.10.12. 21:04:43

Imadom az ilyen vallaspolitologust.Ez kopasz vagy csak borotvalja a fejet? Nem kellene az agyaig lemennie..Szcientologiaba vele.

molaris 2008.10.13. 10:00:25

Eme két nevezetes férfiú (Gy. G.)mint tanácsadók ügyködnek a kormány háza táján. Régről ismert elkötelezettségük a keresztyén tanok mellett.:):)

molaris 2008.10.13. 10:01:19

Bocs: helyesen G. Gy.

Pinkerton · http://www.thrillingdetective.com/images/pinkerton_eye.gif 2008.10.13. 19:11:37

Molaris, kiváncsi volnék, hogyan zajlik egy ilyen tanácsadás.

Fantáziáljunk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.14. 12:00:13

Azt a jakobinus hevületet, amit BP bír nyomni, igen ritka.
Áldja őt meg a Legfelsőbb Lény!

Francois Pignon 2008.10.14. 12:12:10

Buda írása a Halmai vs. Lánczi kapcsán:
www.es.hu/pd/display.asp?channel=VISSZHANG0841&article=2008-1012-2125-03UQQN
A címben szereplő barátról ugyan szó sem esik a szövegben, viszont Bayert beemeli a képbe, hogy aztán az olvasó fejében összeálhassanak a párhuzamok. Nem túl elegáns munka, de árokmélyítésnek hasznos.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.10.14. 12:16:47

Viszont ő most éppen a keleti parton van. EZ NAGYON FONTOS.
Úgy mint a Lánczi. Sőt még úgyabbul, mert ő IGAZÁN ott van, nem úgy mint a Lánczi, aki ott volt, de mintha ott sem lett volna.
Az OTTLEVÉSnek ez egy másik szintje, amit mi nem érthetünk. Konferenciáról konferenciára, ugye.

Provincializmus rulez.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.14. 12:22:16

Oli bácsi 2008.10.14. 12:16:47:
"Viszont ő most éppen a keleti parton van. EZ NAGYON FONTOS."

Nem is a mucsai kozepnyugaton.
Az elittel fog kezet nap mint nap.

Background material on US antisemitism.

mr. pharmacist1 2008.10.14. 12:30:22

Milyen félelmetes lehet a keletiparton az "imél boxot" megnyitni. Mi van, ha kinnléte alatt a Vérfarkasok átveszik az ország vezetését?

Google 2008.10.14. 15:09:59

Arra vigyáznak ők, hogy a Vérfarkasok nehogy átvegyék a zország vezetését, a fizetésüket is ezért kapják.
Valamint azért, hogy a vallás címszó alatt a szcientológiát, az adventistákat és más vallási kuriózumokat sejtsék a népek.
Modernek ők, csakhát a múlt rendszer gyerekei. Akkor, ha lehet, még nagyobb divat volt a vallásüldözés, érdekesebb hitet találtak ki a zembereknek.
Párszor még át kell kelnie az Atlanti óceánon, hogy sikeres legyen a munkája. Bár tudom, ás, nem vizet gereblyéz.

Cyprián 2008.10.14. 15:29:12

akárhogy kapar, tudásban és olvasottságban olyan messze van Lánczitól, mint Balatonőszöd a Keleti parti Konferenciaközpontoktól...Szegény Lánczi!Hogy a semmiből dagasztottak köré egy álantiszemita botrányt...
Hiába, no, a selejt bosszúja.

gyöngyösbokréta 2008.10.14. 16:43:55

Ma Gábor György árokásó előadást tart „A modern antiszemitizmus teológiai gyökereiről” a Pallas Páholyban „A fasizmusról itt és most” c. konferencia keretében.

molaris 2008.10.14. 17:06:15

Kedves "Pinkerton"- erről fogalmam sincs. Bár az én fantáziám visszatartja, hogy ma nem igazán célszerű leírni nem PC dolgokat. És bizony az én gondolataim nem férnek bele. Így, eme kisegítő gondolatok remélem némi világosságot azért adnak Neked.:)

mr. pharmacist1 2008.10.15. 00:33:36

Nade Google, látja, elég csak egy pillanatra elröpülni a keletipartra, és lám, a Vérfarkasok már a friderikuszban vannak.

CrL 2008.10.15. 13:24:25

hírszerző nonszensz rovat:

A "jobboldalit" korántsem sértésnek szánom, a közismerten jobboldali tulajdonosi háttérrel rendelkező lap egyértelműen meghatározható irányultságával az égvilágon semmi gond nincsen, így van ez rendjén a szabad sajtó korában - legfeljebb a tisztesség kívánná meg, hogy ne próbáljuk ezt letagadni; ugyanez volna igaz, ha baloldali lapról lenne szó.

Buda Péter, Gyurcsány Ferenc volt tanácsadója az Indexről; Népszava

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.15. 13:49:19

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.10.15. 13:24:25:
"hírszerző nonszensz rovat:"

Itt az eredeti.
www.nepszava.hu/default.asp?cMenu=RT&cPar=PPU&cDate=2008/10/13
Sajnos fizetni kell erte.
Nincs valakinek egy emeltdijas SMS-e?

molaris 2008.10.15. 17:47:37

"Doomhammer"- na fizessen Buda Péter a prágai csodarabbi.

molaris 2008.10.15. 17:49:08

Buda Péter GONDOLATAIÉRT stb.
Sorry.

CrL 2008.10.16. 10:42:53

muhaha:

Buda Péter levélben jelezte szerkesztőségünknek, hogy - a Napi nonszenszben szereplő titulusával ellentétben - soha nem volt Gyurcsány Ferenc tanácsadója, 2003 és 2006 között viszont szakértőként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal számára. Az érintettektől, Gyurcsánytól, Budától és a Miniszterelnöki Hivataltól egyaránt elnézést kérünk.

www.hirszerzo.hu/cikk.napi_nonszensz_buda_peter_kikeri_maganak_hogy_koze_lenne_gyurcsanyhoz.83473.html

CrL 2008.10.16. 10:46:25

vajon a Miniszterelnöki Hivatalban ki a boss 2004 óta?

CrL 2008.10.16. 16:02:56

mr pharmacist, ja igen sry. Orbán a min.elnök 1998 óta, ezt mindig elfelejtem >)

mr. pharmacist1 2008.10.16. 23:35:29

És a MeH sem egy kézivezérelt szervezet, akárki lássa.

molaris 2008.10.17. 10:56:31

Megnéztem már ezt a "gimi" dolgot. Komolyan, majd elsírtam magam. Bár az aláírókat nem ismerem, de feltételezem, hogy diplomások lévén, olvasni csak tudnak. Vagy!- ezek szerint nem.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.18. 12:34:21

Volna Földesi Margitról egy kész írásom. Vagy már teljesen zárt a szerzői gárda?

Francois Pignon 2008.10.18. 21:14:36

Talán küldd el az írásodat a megfelelő helyre, és akkor kiderül ;)
arokaso.blog.hu/2008/07/02/kubikus_poliszi
Bár múltkor valami Szamárfül is írt vendégszerzőkről meg Nagy Árokásó Zsinat előtti elbírálásról, de ezt most nem fogom megkeresni, talán majd elmondja hogy is megy ez.

Francois Pignon 2008.10.18. 21:16:33

helyesen: "valamiT Szamárfül" Bocs, tényleg véletlen volt ;))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.19. 12:39:39

kedves Dszg, ment meghívó, tedd ki vázlatban és majd a Zsinat elbírálja :P

Francois Pignon 2008.10.21. 15:21:34

És akkor most mi lesz vele?
(Az Antall-értékelő műsorait hiányolom amúgy, mások legalábbis emiatt szoktak kiakadni rajta.)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.21. 16:50:44

hát, úgy volt, a Zsinat ítélkezik... de bele tudok tenni ezt azt, meg ki is tudok venni, ha köll, terjedelmi korlátok miatt nem vettem bele további példákat, de ha gondoljátok, megteszem

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.21. 17:52:29

Ne cicozzunk, nyomjuk ki! Ha valami hianyzik, majd jonnek a kommentelok.
En is majd akkor olvasom el, ha nyilvanos lesz.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.21. 17:54:19

én az on-ra szavazok, Urrak és Fijjuk, vki nyomja ki! :)
(a zsinat szmsz-e kissé hiányos :P )

CrL 2008.10.21. 20:55:12

beraktam egy képet, holnap reggel megy élesbe ha így ok

özvegylegény 2008.10.22. 06:44:22

EZ KI EZ?

Mit keres itt? Életben nem hallottam róla, MÁRPEDIG AZ ÉRTÉKMÉRŐ!

Úgy néz ki, mint egy kiöregedőfélben lévő kommandós a REBISZ-nél,

vagy egy HOMOSZEXUÁLIS SZKINHED...

Észt nem érzékelni a brutál pofájából.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.22. 10:20:34

nekem jó... max majd kommentben utánalövök saját magamnak :)

Scoblic 2008.10.28. 02:27:22

Árokásók figyelmébe

1. A költő Buda Ferenc nem a nagybátyám (kérdezném, ezt a hülyeséget vajon honnan vette a kedves szerző, de hiszen tudom: onnan, ahonnan a többi ez után következőt), hanem az apukám. (Akinek egyébként nincsen testvére, tehát már csak ezért is nehezen tudna bárki is az unokaöccse lenni.) Hozzáállásotok hitelességét, intellektuális „kutakodásotok” igényességét nagyjából ebből az egy malőrből le lehet mérni. (Szerző előnye: kedveli apu verseit; hátránya: nem értette meg őket.)

2. A Human Rights Without Frontiers-ről - a sok sületlenség mellett – éppen csak azt felejtettétek el leírni, hogy a nem éppen obskúrus International Helsinki Federation (elnézést kérek, ha erről sem hallottatok volna) brüsszeli képviseletét látta el, emellett számos ENSZ, illetve EBESZ által szponzorált kutatásban, illetve misszióban vett részt, ahol a keresztény felekezetek és hívők hátrányos helyzetét vizsgálta, többek között Irakban, Kínában és egyéb, e szempontból roppant kellemes országban. A szcientológusokhoz természetesen semmi köze nincsen (ahogy nekem sem), s szintúgy mentes Cion bölcseinek befolyásától is.

3. A Miniszterelnöki Hivatal számára végzett szakértői tevékenységünk ugyancsak természetesen nem pusztán a kedves szerző említett anyag elkészítésében merült ki, ennek sejttetése valódi árokásási bravúr, erre nem érdemes több szót pocsékolni.

4. Újfent egy kis tanulnivaló: a tény, hogy valakit szerződéssel szakmai anyagok elkészítésére, szakvélemények, tanácsok adására kér fel a Miniszterelnöki Hivatal, vagy bármelyik kormány a szabad világban,nem azt jelenti, hogy ezentúl ő fújja a passzátszelet a kormány adott szakpolitikája vonatkozásában, még kevésbé, hogy ezáltal a kormányzat lekötelezettjévé válna. Ez amolyan igazi –pardon: tőről metszett; ti nem hallottátok még ezt a kifejezést? – kurucos/bulvár-gondolkodás, nem mondom, illik a műfajotokhoz, de nem állhatom, hogy szóvá ne tegyem. Javaslom: olvassatok utána, hogyan működik ez bárhol Európában, az USA-ban, stb.

5. A Catholics for Free Choice nevű szervezetet laza ferdinen minősítitek senki által nem jegyzett, ergo ismeretlen szervezetnek – felettébb tudományos és tárgyilagos forrásotok az egyházvezetést kritizáló szervezetekkel (amilyen a fent említett is) szemben nyilvánvalóan roppant elfogulatlan Kiss Ulrich jezsuita tényeket nem említő blogja. Érdemes lett volna legalább a szervezet honlapján tájékozódni, ahol megtudhattátok volna többek között, hogy:
We are overseas.
CFC works with a global network of prochoice Catholics that includes sister organizations throughout Latin America. Our other programs and projects reach constituents in Europe, Africa and the UN.
We are in the media.
In outlets from the BBC to National Public Radio, from the New York Times to the Far East Review, interviews and quotations reflecting CFC's prochoice message reach audience in more than 100 countries.
www.catholicsforchoice.org/about/ourwork/default.asp

Ennyit a szervezet „ismeretlenségéről”. Annyit meg a ti hozzá nem értésetekről, tanulatlanságotokról és felületességetekről, hogy nem ismeritek a reproduktív és szexuális jogok területének egyik elsőszámú nemzetközi szervezetét. (Ez a Catholics for a Free Choice, ha esetleg félreérthető lennék.) Amely szervezet egyebek mellett két többnapos, nemzetközi konferenciát szervezett már az Európai Parlamentben vallás és politika kapcsolatáról, a domináns keresztény egyházak által e területen kifejtett problematikus tevékenységről. Az ENSZ emellett a gyermekek egyházi szexuális abúzusáról kért tőlük jelentést. De nyilván az említett – természetesen világszerte rendkívül ismert és nagyra becsült - blogszerzőnek és nektek van igazatok: senki nem jegyzi őket.

6. Állításotokkal szemben természetesen nem nehezményeztem, hogy felolvasást tartanak a Bibliából a Deák téren. Pontosabban ellenérzésemet nem abból a szempontból fejtettem ki, hogy szabad-e Bibliát olvasni közterületen – ahogyan ezt ti sugalljátok. Ez alattomos csúsztatás – és nyilvánvalóan hamis beállításba helyezi írásomat, illetve szakmai elveimet. Cikkem arról szólt, hogy bibliai szemszögből, szerintem - ha megengeditek, hogy személyes véleményem legyen a Biblia mondanivalójáról és nem tartjátok fent azt egyházi méltóságok, vagy a hozzátok hasonló, nyilvánvalóan rendkívül korrekt és fenemód keresztény figurák részére – legalábbis visszás és a Biblia szellemiségével összeegyeztethetetlen, illetve értelmetlen PR-kampányok részévé tenni a Szentírást. Lehet ezzel a véleménnyel nem egyetérteni, de ilyenkor érvelni volna illő, nem pedig csúsztatni.

Nem volna rossz ez az Árokásó-blog koncepció, ám ahhoz egyetlen dolog mindenekfelett szükségeltetik: le kéne állnotok közben a markológéppel.

(Ui: az email cím fiktív, nem is a sajátom, az ügyben nem kívánok levelezést folytatni, a fentieket csak az esetleg idetévedők korrekt tájékoztatása szempontjából találtam fontosnak megjegyezni.)

Scoblic 2008.10.28. 02:33:12

A fentieket - a Scoblic nickname alatt - természetesen az érintett, Buda Péter vetette papírra, ezt már csak én, a nickname tulajdonosa teszem hozzá utólag.

Gabe 2008.10.28. 08:08:42

Most ezzel mit is teccett mondani a vallásakármicsoda úr?
Szégyeljje magát Oli bá! Forráselemzés: egyes!
Na de amúgy?...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.28. 10:26:21

Mi is volt a koncepcio?
Az, hogy Buda Peter egy manipulativ, amde nagypofaju aki, aki meglehetosen kozel van a mostani kormanyhoz.

Azt hiszem, ez a beiras Petertol nagyszeruen alatamasztotta a koncepciot. Koszi Peter. Egyik arokaso blogger se tudta volna jobban csinalni. Meg sokra viszed a szabad vilagban. ;-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.28. 10:32:27

Ez a Buda Péter gyerek nem eccerű árokásó, annál rosszabb.
BP tevékenysége és itteni írása egyik lényegese része önmaga megalkotása "szakmai autoritásként". A mostani beírásának is visszatérő eleme az utalás a fene nagy szakmaiságára és tudására, tájékozottságára.
- Human Rights Without Frontiers természetesen szcientológus fedőszervezet, amit a szcientológusok sem tagadnak, sőt büszkék rá (Én is tőlük tudom).
- Catholics for Free Choice valóban egy no name társaság. Legfőbb érdemük, hogy az abortusz legalizálása mellett vannak, és szóba álltak BP-vel. Kiadványaikat a "szakmainak" nevezett konferencián osztogatták a Parlamentben. Aki szóba áll BP-vel az mind nagyon tekintélyes szervezet/egyén. Ez adja meg BP tekintélyét.
Az említett konferencia egyik keyspeakere sokat járt Mo-n, tudta hova jön. Nagyon nem szoci vagy szekularista, de aki a szakmába tegnap csökkent be, mint BP-GGY, az ezt nem tudhatja. Az előadása megtartása után elmenekült, mert az arcokat borzalmasnak találta :(

Az valahogy úgy történhetett, hogy állam-egyház/vallás ügyben nincsenek emberei a ballibáknak. A hitesek bevethetők a pápisták ellen, állam-egyház szétválasztás ügyében, de azokból meg folyton előjön az abortusz és homoszexualitás elítélése. A zsidók, krisnások és más kisegyházak tagjai nem elég harciasak, nem mondanak meg eléggé.
Kellenek saját nevelésű emberek.
Fel kell építeni, meg kell futtatni néhány saját vallásügyi szakértőt. És erre ajánlkozott Gábor György és Buda Péter.
A fiatal és ambiciózus emberek mindig kaphatók a gyors siker reményében szinte bármire. És balos vallásügyi szakértők híján itt Piaci Rést láttak, ahol nem kell öreg profok mögé beállni a sorba.
Rögtön megmondhatnak, szerepelhetnek, erőforrásokat kaphatnak.
Nem kell végig járniuk a tudomány tényleg rögös útjait: tanulmányok, könyvek, PhD-k, ösztöndíjak, pályázatok, stb. nem veszik el fiatal éveiket. És eközben a siker sosem biztos. (Mondanám, hogy BP nem olvasta Weber "A tudomány mint hivatását", de minek keretlegényt Cicerora figyelmeztetni?) Így lett Buda Péter önmaga megalkotta "szakértő". Politológus? - a hazai politika tudományban nincs jelen.
Vallástudós? - ditto.
Önbizalma van? Igen. Teljesítménye? Semmi.
Eredmény: hamartia.
Igazi gyurcsányman, mint TWA. Egy gyenge Alciphron.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.28. 11:08:32

Klasszikus trukk, tolgy. Reputacio-alapu halozatokat ugy lehet a semmibol konnyeden felepiteni, ha valaki reputaciojat mi hatarozzuk meg. Egymasra hivatkozo "szakertok", szigoruan belterjes konferenciak es hipp-hopp, akiket nem szeretunk, mindjart a koron kivul kerulnek. Ez annal is egyszerubb, mivel a kort mi epitettuk fel.

Vajon Buda Peter tudja ezt, vagy csak elvezi, hogy o bekerult a korbe? Eddigi megnyilvanulasai alapjan nem vagyok meggyozodve, hogy erti a jatszmat.

Sebaj, ertjuk mi, mucsaiak. ;-)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.28. 11:15:24

Attól tartok, elhiszi, hogy ekkora ász. Amíg el nem szólja magát valahogyan és beidézik az Igazoló Bizottság elé, mint TWA-t.
Ezek olyan gyagyák, hogy nem tanulnak Cusi ügyéből.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.10.28. 11:28:54

oh, de megtisztelő, egyik lábamról a másikra állok. Egy újabb árokásó körünkben.

A nagybácsis dolgot elvétettem, bocsánat. Erre a cikkre emlékeztem rosszul: www.hetivalasz.hu/index.php?page=pages/cikk&cikk_id=15142
Üstöllést javítom, de az ugye nem baj, ha nem tudom, Buda Ferencnek van-e testvére, vagy sem? Úgy tűnik, ez az egyetlen tényhiba a dologban,a többi értelmezésbeli.

Azt, aki nem szeret minket, rögtön nem illik lekurucbulvározni, (meg célozgatni a Cion bölcseire) mert én sem jakobinusbolsiztam, ugye, pedig hát...

Attól meg hadd ne vágódjak betonra, hogy egyes szervezetek hol szerveztek konferenciát: a Baromfi Terméktanács is kibérelheti az Európa Parlamentet meg a Dartskedvelők is, ha ki tudják fizetni és nem rendeznek ezalatt swingerpartit: bár első alkalommal még azt is megtehetik.

A szóbanforgó szervezetek honlapjait belinkeltem, mindenki megnézheti, mit szeret belőlük, BP hepciáskodását kissé okafogyottnak tartom.

A "csúsztatás" szó meg BP szájából, khm, bájos. Maradjunk annyiban

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.28. 11:35:01

Oli bacsi, ezt ne feledje:
"A pénteki ÉS-ben publikált sületlenségeit a Halmai-ügy kapcsán majd belinkeljük, ha meglesz az onlájn meg az úri kedvünk úgy tartja."

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.28. 11:44:19

hmm, baromfi swingerpari?
sztem ezzel sok pénzt lehetne keresni! :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.28. 12:45:38

Murci,
a swingerparty Piacon új Rést talált? Válság idején rá kell vetődni, mint gyöngytyúk...

tevvton 2008.10.28. 14:07:27

tölgy,
maga csak ne gyöngytyúkozzon.

pffff. drótkutya.

CrL 2008.10.28. 18:27:08

tisztelt Scoblic,

maga ennyire komolyan veszi amit leír és ilyen komolyan veszi magát? kérem olvasson utána hol jegyzik az ön nevét vagy munkásságát az EU-ban vagy USA-ban.

tisztelettel, CrL

zoli27 2008.10.29. 13:05:39

Elolvastam BP írását a Lánczi-Halmai-ügyről.
Ha valaki látta és hallotta Lánczi ominózus szereplését a Szólás Szabadságában, és képes önállóan gondolkodni, az most tisztán láthatja, hogy mennyire szürreális az a barna esőtől való rettegés, ami a "szélsőbaloldalon" jelen van.

A "szélsőbalos" értelmiség lényegében önmaga paródiájává vált.

sanyesz 2008.10.30. 03:06:55

Gyerekek, itten az egyik kommentben a Human Rights Without Frontiers-t összekavartátok a Citizens Commission on Human Rights-al, ami tényleg szcientológus hátterű szervezet. Ahogy elnézem, a fickó (Buda Péter) nevén kívül egyelőre nem sikerült eltalálnotok a tényeket. Ezekhez mások esetében sem ragaszkodtatok túlzott hévvel, legyen az nemzetközi hírű egyetemi tanár, kutató, író. És mindezt névtelenül nyomatjátok, juj, ez nagyon ciki. Érdekelne minek készültök, hamistanúnak vagy farizeusnak? (Na, annyira azért nem, hogy még egyszer erre az infantilis blogra tévedjek.)

gyöngyösbokréta 2008.10.30. 09:07:46

sanyesz: Téved. A Human Rights without Frontiers igenis a Szcientológia egyik fedőszervezete. www.lermanet.com/scientologynews/france/LeMonde5-11-01.html

Kissé furcsa, hogy BP az International Helsinki Federationt említi, mint az HRWF-t „hitelesítő” szervezet. Ugyanis annak vezetője sikkasztott, és emiatt tavaly bezárták az intézetet. Az IHF-nak szintén voltak kapcsolatai (a görög szekciója) a Szcientológiával.

Gabe 2008.10.30. 19:54:05

Minap belelestem egy 168órába a vonaton, és az egyik köztes cím a következő volt: Lánczi nem antiszemita, rosszabb annál. Az elkövető Ungvári Tamás prof. úr, aki ezek szerint arra használja fene nagy karrierjét, hogy efféle termékekbe írjon (ja eccer volt egy kvízműsorban kérdés, hogy hány könyve is van neki...).
A másik következmény, hogy van rosszabb az antiszemitánál... Aki olvasta az eegészet, eárulhatná, mi is az...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.31. 10:16:13

Ungvárinak megy meghívó a dics.falra...

tevvton 2008.10.31. 14:06:22

de komolyan, mi lehet rosszabb az antiszemitánál?
Hitler személyesen?
a sátán?
Orbán Viktor?

Prof. Réthy Lajos · http://prezsbiterianus 2008.10.31. 16:23:40

Szerelmetes bratim,

végigolvasva szövegeiteket ajánlom hogy tömörüljünk egy emberként hordába és zászlónkra lángbetűkkel irjuk fel - márhogy modern legyek - LOGÓ-nak

ÜSSÜK EGYMÁST, AHOL ÉRJÜK,
(magyarok)
EZZEL IS A BÉKÉT VÉDJÜK!

A Reformáció emléknapjára alkalmából ajánlja:

***prezsbiteriánus

murci 2008.11.03. 16:11:28

most olvasom, Padányi Bíró Márton (a protestánsokat lagyakni igyekvő) vitairata, az Enchiridion... (1750), Padányi Biró Márton (1693-1762) tollából annyira felbőszítette egész Európát, hogy maga Mari Teri őkatolikus őfensége tiltatta be a könyvet...
E z e k mikor hívják vossza a kutyáikat már?!

murci 2008.11.03. 16:13:07

(minusz egy szerző... :) )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.11.04. 11:20:01

Itt volt Buda Peter alneven, mint szerzo?
Mi volt a nickje?

Cyprián 2008.11.06. 16:47:43

katolikusok aszabad abortuszért, hi-hi...
Adrian Plass anglikán humorista egyik igen brutális , sötét humorú írás ajut eszembe, amely jól mutatja, hogy a ballibek hogy pátyolgatják a kereszténységen belüli "meg nem értett, elnyomott kisebbségeket, akik valójában a többség".
Az írásban amagukat keresztény hívőnek valló sorozatgyilkosok emancipációját követeli, továbbá az életidegenné vált liturgia korszerűsítését, hogy bekerülhessen az emberáldozat, amely amúgy is jó közösségépítő program.a végén meg is kérdi "hát nem ezt akarjuk mindannyian?"
Sajnos az írás telitalálat, jól jellemzi hogy nyúlank minden "keresztény" meleg-és abortuszpárti szerveződés alá a polkorrekt értelmiség rohamosztagai, vagy Magyarországon hogy tákolták össze a majsai-Donáth-Iványi triót, mint szellemi különítményt.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2008.11.14. 09:15:41

"1. szerzője képtelen röviden fogalmazni"
És tényleg -->ld. Scoblic hosszászólása.

2008.11.21. 17:52:02

Élveztes kis poszt, a komment lánccal együtt. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.22. 14:48:36

Buda Ferenc:


Farkasok

„Homo homini lupus“

Mióta világ a világ,
főbe a fejsze belevág,
ember embernek farkasa,
öröktől ádáz ordasa.

Ordasok bár a farkasok,
hozzánk képest irgalmasok,
egymáshoz jók, hűségesek,
okosak, illedelmesek,
nem ölnek, csak ha éhesek.

Persze megesik, szentigaz:
köztük is gonoszra akadsz,
hisz néha – gondolj csak bele! –
farkas farkasnak embere.

-
na, ezt nem árt elolvasni néha mindkettő oldalnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.22. 18:20:45

@Oli bácsi: "Egy újabb árokásó körünkben."
ki volt még itt?:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.07.02. 11:51:16

A Fidesz kokettal, a Jobbik terrorszervezet.

Buda Peter visszajott az elit keleti partrol es eszt oszt.
www.168ora.hu/itthon/buda-peter-a-radikalizmus-veszelyeirol-39193.html
"Az elemző összehasonlítja a magyarországi helyzetet a nyugat-európaival és megállapítja: az itteni és a nyugati radikalizálódás között alapvető különbségek vannak. Nagy-Britanniában, Franciaországban a szélsőséges csoportok elszigeteltebbek, nincs „átjárásuk” a vezető jobboldali pártok és holdudvaruk felé. Nyugati mértékadó konzervatív lapokban nem jelenhetnek meg olyan gyűlölködő írások, mint a Magyar Hírlapban. A hazai szélsőjobbot nagymértékben jellemezi a rasszizmus, antiszemitizmus, homofóbia. – Tipikus radikális jelenség a hálózatépítés. Apró „sejtek” révén hatékonyan tudnak mozgósítani, tudják kontrollálni a helyi közösségeket - teszi hozzá Buda Péter. – A Hamasz vagy a Muszlin Testvériség is „hálózatfejlesztéssel” kezdte, és karitatív munkával nyerte el az emberek bizalmát. Oktatási és szociális feladatokat is vállaltak. A Hezbollah saját egészségügyi rendszert tartott fenn, ápolókkal, orvosokkal."
süti beállítások módosítása