HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • csorsza: @karelgoot: vicces ezeket a kommenteket újraolvasni, igy 12 év távlatából... :) (2021.11.27. 18:53) Para-Kovács Imre
  • lac1: @tesz-vesz: Nemár, ennyi idő után itt??? (2021.10.07. 18:51) Debreczeni József
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

Eva S. Balogh

2008.07.14. 23:32 Doom hammer

Méghogy egy nyugdíjas már csak a társadalom nyakán élősködő inaktív! Nyugger, mintegy.

Ez lehet így mucsai feketeországunkban, de nem ám a fejlett Nyugaton. Ennek élő példája Eva S. Balogh.

Eva S. Balogh, az '56-os emigráns mögött egy köztiszteletben leélt történészi pálya van, amely egészen a Yale dékáni székéig vitte. Ám eljöttek a nyugdíjas évek és Éva unatkozni kezdett Basset vadászkutyái ellenére.

Minő szerencse, hogy az internetes politikai viták éppen ekkor kezdtek fellángolni immár magyar nyelven is. Éva szerényen kezdte egy nyílt levelezőlistán, majd zárt levelezőlistát alapított, aholis kedvenc műsorszáma a nem tényszerűen gondolkodók (vagyis nem a baloldali koalíciós pártok híveinek) virtuális megtaposása, majd a listáról való kizárása volt. Mindez azonban nem volt, nem lehetett elegendő egy Évához hasonló kaliberű közírónak.

Így hát blogot alapított. Természetesen angol nyelven, mivel a magyart már nem bírja igazán.

Régóta fájó hiányosság pótlása történt ezzel meg. Éva a Klubrádióból tájékozódik, majd az így nyert információt szabatos, keleti parti akadémiai körökben csiszolódott angol nyelven tárja a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek elé. Specialitása a tárgyilagosság: a Nyugat-Balkánon dívó, érzelmi töltetű kifejezések helyett az angolszász tudós objektivitása vezeti a tollát. Sajnos ezen az objektív szemüvegen át nézve is az tűnik fel, hogy Orbán populista és veszélyes demagóg, a bírók a fideszes elfogultságuk miatt bűnözőket helyeznek szabadlábra, a magyarok pedig úgy általában homofóbok és antiszemiták, de különösen a jobboldal szavazói.

Mit van mit tenni, ha ez a tudományos igazság.

Előnye: angolsága tökéletes.

Hátránya: Magyarországhoz nem sok köze van.

Hiszterométer: 1/10

Update: Orosz Józsefnek hálásan köszönöm, hogy szerény postomról és az egész Árokásó erőfeszítésről megemlékezett Kontra című műsorában. Összefoglalás, hangfelvétel.

174 komment

Címkék: balogh eva s

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr88568515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.15. 00:11:36

akkor jöhet mellé a pandantja: Vámos is?

Syr Wullam 2008.07.15. 02:36:16

Ah, ez a néni számomra teljesen ismeretlen volt. Köszönet az infóért!

Ez teccik tőle: "I'm an admirer of Mária Vásárhelyi. Her writings, in my opinion, are always on target." OMFG, Dr Balogh, my gafometer got all excited because of you!

img389.imageshack.us/img389/9583/gafometerey0.gif

Breaking news for Dr Balogh:

The Hungarian Socialist Party party has today changed its emblem from a carnation to a condom. This 
more accurately reflects their political stance.

A condom

- allows for inflation
- halts production
- destroys the next generation
- protects a bunch of pricks and
- gives you a sense of security while you are actually being fucked.

Waldi! 2008.07.15. 09:49:37

Ha valaki azt mondja, hogy o a polgar (ergo a masik nem), az nem arkot as.
Ha valaki azt mondja, hogy a masik kommunista (mikozben az o soraiban legalabb annyi a volt kommancs, kiszes, stb.) az nem arkot as.
Ha valaki kokarda hordasara biztatja a hiveit (aki nem velunk van az nem magyar), akkor az nem arkot as.
Ha valaki partgyulesein sajatitja ki a nemzeti szimbolumokat, akkor az nem arkot as.
Ha valaki eposzi jelzokent hazaarulozza, nemzetarulozza politikai ellenfeleit, panelprolizza hiveit, akkor az nem arkot as.
Ha valaki lobogo nyilas zaszlok alatt erzi jol magat, akkor az nem arkot as.
Ha valaki szerint, aki nem ert vele egyet, az akassza fel magat, az nem arkot as.
Ha valaki listat vezet azokrol, akik szerinte kuldfoldon rosszat mondtak az orszagrol, akkor az nem arkot as.
Ha valaki szerint politikai ellenfelei, TALAN tulzas lenne azt mondani, hogy genetikai alapon, ratamadnak a Magyar nemzetre, az nem arkot as.
Ha valaki azt mondja, hogy egy rendes magyar videken, hogy kaphatott az SZDSZ-es jelolt 10%-nal tobbet (ergo az SZDSZ-re csak a nem tisztessegesek es/vagy nem magyarok szavaznak, talan csak nem a zsidokra teccik gondolni csokolom?), az nem arkot as.
Ha valaki ideggyengenek, idiotanak, bunozonek, stb nevezi Magyaroszag elsoszamu vezetojet, az nem arkot as.
Ha valaki a Fidesz diszzsidojara osztja ki, hogy adja elo, hogy a nagymamaja hogy megilyedt, az Egy ember ... szlogentol az nem arkot as. Meg akkor se, ha az aposat Szebb jovovel koszonto tragya gardatol mar nem ilyed meg az a nagymama.
Ha valaki raszabaditja a szelsojobb-fociultra csurhet Budapestre, (mert ugye nem veletlenul ult a Fradi-Alcsut meccsen a Fradi b kozepben illetve a Magyarok nyilai elore bejelentettek elotte, hogy Budapest utcai langolni fognak), akik mar lassan 2 eve teszi tonkre az eletunket, az nem arkot as.

De ha valaki egy jo szot is mer mondani Fletorol, na az arkot as.

Mikor jon mar az igert sok jobboldali arokaso, legalabb a partatlansag latszatanak fenntartasa erdekeben? Mert ez a 13:5 arany egy vicc. Amibol Csintalan arulo kommancs, Kerenyi bohoc, a NaNem levelezo tagozata meg maximum az ifju bolsevik part belharcairol szol, nem az arokasasrol.

Vidéki 2008.07.15. 09:52:10

Éva asszonyt nem elégíti ki Basset vadászkutyáinak szeretete. Úgy érezheti magát, mint Shakespeare harmadik Richárdja, aki egy fuvolázó békekorban nem érezte jól magát és elhatározta, hogy gazember lesz.
Az 1956-ban disszidált hölgy külföldön szép karriert futott be. Tehetségét és maradék energiáját arra használja fel, hogy volt hazáját, melyhez már csak ellenérzések fűzik, a külföldi közvélemény előtt minél alaposabban besározza. ( egy húron pendülve hazánk idegenbe nem szakadt leányával Vásárhelyi Máriával)

torró 2008.07.15. 10:04:09

És természetesen Waldi sem árokásó!

Corry 2008.07.15. 10:13:16

Hát ez fantasztikus! Előkerült! Vagy el sem tűnt, csak más utakon jártunk :-) Éva a hvg-listán (amikor még olyan is volt) tevékenykedett, pontosabban osztotta az észt. Kérjük meg UP-ot, hogy ő is íjon ide memoárt, mert anno nagyon összeveszett az asszonysággal :-)))))))

Nekem a kedvencem a "winter is sux summer is cool" egymondatos beírás volt, ami ebben a formában követődött el a listán se előtte se tuána semmi, és erre részletes elemzést kaptunk Évától...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 10:21:46

Azert a teljesitmenyt ne becsuljuk le.
Naponta produkal egy tobboldalas blogbejegyzest, legyen nyar vagy tel, het kozben vagy het vege.

A Basset vadaszkutyak nagyon rendes allatok, ellatjak magukat.

lkjpoi 2008.07.15. 10:24:50

"Ha valaki szerint, aki nem ert vele egyet, az akassza fel magat, az nem arkot as."

Ezt ki mondta? :))
(segítek, amire te gondolsz, ott szó nem volt ilyesmiről...)

Olyan szépek ezek a pártközpontból kiadott mondatok...

sityu · http://www.sit.yu 2008.07.15. 10:28:47

Én mondjuk nagyon nem örülök neki, meg fenyegetőzni sem szeretnék vele, de tényleg nagyon úgy néz ki, hogy a zsidógyűlölet és a homofóbia sajnos elég jellemző manapság kis hazánkban.
Megnézvén egy pár videót a büszkeségmenetről: hát nem az volt az érzésem, hogy beépített provokátorok lettek volna a kordonon kívüliek. Inkább az volt az érzésem, mintha egyre többen gondolnák úgy, hogy szabad (nem szégyellnivaló), ha kontrollálatlanul, zsigerből gyűlölködünk. És hát az ellenoldalon én nemigen tapasztaltam ezt a fajta zsigeri, agresszív gyűlöletet.
És ne jöjjön senki a pár tucat, világháborút megélt, valódi őskommunista nyugger antifasiszta kiabálásaival - azok mögött mégiscsak valami valódi élményanyag (valódi félelmek, megnyomorodott életek, szenilitás) lehet.
De milyen zsigeri félelem készteti a melegeket megfélemlítő, zsidózó 30-asokat?? (ennyi pedofil még az ausztrál klérusban sincs)

Őrnagy Őrnagy 2008.07.15. 10:33:52

Hogy tudja ezt feldolgozni Doom, hogy index főoldalra került tollának egy munkája? Ha a Tirpákblog is így jár majd, akkor csak pillanatok kérdése lesz a félfasiszta hatalomátvétel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 10:36:39

lkjpoi 2008.07.15. 10:24:50:
"Olyan szépek ezek a pártközpontból kiadott mondatok... "

Ugyan mar, ne lihegjuk tul. A kolleganak faj, hogy az Igazsagot oly batran a hulyemagyarok arcaba loko megmondoemberek ilyen szegyenfalra kerultek.

Hat tenyleg, micsoda bunko eljaras ez?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 10:38:18

A Mesterről is írhatna az Ács Feri félénél bővebben kifejtett árokásó leírást. Megnézzük az címlapra kerül-e az indexen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 10:40:56

A tirpakblog mar volt blog.hu folapos egy parszor, de az Index folap nem adatott meg neki. Ha tovabb melyul az uborkaszezon-valsag, meg az is bekovetkezhet.

bal-jobb 2008.07.15. 10:43:32

Azért nem mosnám össze a homofób/antiszemita/cigánygyűlölő tömegeket egyértelműen a szélsőjobbal. Sok-sok kollégám, ismerősöm van, akik elkötelezett baloldali szavazóként és Gyurcsány-hívőként kapásból buziznak, zsidóznak, cigányoznak (különös előszeretettel Orbánt). Be kell látni, hogy a társadalom nagy része súlyosan intolerálódott az elmúlt években - nem kis mértékben köszönhetően az általános hazai politikai/gazdasági állapotoknak. És hogy ez egyeseknek még kapóra is jön...? Hja kérem...

Leonard Zelig 2008.07.15. 10:48:30

Ha valaki azt mondja, hogy egy rendes magyar videken, hogy kaphatott az SZDSZ-es jelolt 10%-nal tobbet...

Ez a kedvencem az alcsúti bugristól, igazi best of, virtigli népies zsidózás, ezt kajolják a gárdások.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 10:50:06

sityu 2008.07.15. 10:28:47:
"Én mondjuk nagyon nem örülök neki, meg fenyegetőzni sem szeretnék vele, de tényleg nagyon úgy néz ki, hogy a zsidógyűlölet és a homofóbia sajnos elég jellemző manapság kis hazánkban."

Neked ir Eva S. Balogh.
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2008/07/a-sociological-study-about-political-radicalism.html
"For instance, six questions were designed to elicit opinions about Jews. People were asked to rate their agreement or disagreement on a scale of 1 to 5 with such statements as "There is too much talk about the holocaust" or "Jews have too great a role in business, culture, and education." Among those who vote for right-wing parties the percentage of antisemites is 50%. Among the left-wingers 20%. In the population as a whole 30% is strongly antisemitic (Tamás called it "harcos antiszemita). Only 20% indicated strong disagreement with these statements. Trianon is another important indication of radicalism. Here 20% of the sample believed that the lost territories should be taken back, if necessary by force. What is even more disconcerting, this number is 40% among those aged 15 to 29. Sixty-five percent are openly and unabashedly anti-Gypsy. Fifty percent said that one shouldn't just talk but do something against Gypsies. Forty percent think the red and white striped flag is perfectly all right. They don't understand what all the fuss is about. (It was a historical flag used by the Hungarian Nazis in the 1940s.)"

40% azt se erti, mi a baj az arpadsavos zaszloval. Hogy lehet ezekkel harcolni a fasizmus es kirekesztes ellen?

Remenytelen mucsai hulyemagyarok.

árokásó 2008.07.15. 10:52:42

Waldi, bakker, nézd már végig az eddig megírt árokásók névsorát! 12 figura köthető a jobboldalhoz.

De nem méricskélünk. Hogy kik az árokásók, azt mi döntjük el! :D

árokásó 2008.07.15. 10:54:52

Egyébként Éva S. Balogh az időskorukra megzakkant, korábban tisztes tudományos pályát bejáró "közírók" típusának díszpéldánya, e tekintetben egy sorba illeszkedik Bitó László bácsival.

cooper (törölt) 2008.07.15. 11:07:51

Aki metrót épít, az nem ás árkot. Hehe. Minden árokásót a metróépítkezésre!!!!

Őrnagy Őrnagy 2008.07.15. 11:12:51

Valamit tenni kéne Waldi ! a borzalmas jobboldali médiaterror ellen. Már az indexen és csatolt blogjain is a Hülyeorbán diktál, botrány.

P 2008.07.15. 11:18:22

Őrnagy azért van médiafehérterror ,mert ezt az országot 50 éve Orbán Viktor irányítja!!!

sityu · http://www.sit.yu 2008.07.15. 11:19:16

Kedves doom!
Még véletlenül sem szeretném, ha úgy lenne érthető, hogy én antiszemita veszéllyel riogatnék.
Pusztán, csöndben megjegyzem, hogy az én ízlésemnek még a jelzett %-ok fele is sok lenne (de sajnos úgy érzem, hogy nem is túlzások a fenti számok).
S nekem ez nem tetszik. Bizonyos, hogy van abban valami, hogy ki kell forrja magát ez a dolog is (mármint a látens, elfojtott antiszemitizmus, meg homofóbia).
Meg nem igazán tetszik az a fajta szerecsenmosdatás sem, hogy ny.európában sokkal nagyobb arányú az idegengyűlölő pártok reprezentációja, s hát emiatt nekünk van mit behozni. (szerintem nincs)
Meg nem kedvelem a "nem vagyok antiszemita, de..." kezdetű mondatokat sem.
Általában próbálom elmagyarázni, hogy miért nem.
Például olyanok miatt, mert ezekkel automatikusan beismernénk, hogy tehetségtelenebbek vagyunk (s én például magamat nem tartom tehetségtelenebbnek, azért mert nem vagyok zsidó...). Meg mert nem szokott érdekelni, hogy kinek-kinek mi az anyanyelve, vallása; az viszont sokkal inkább, hogy milyen ember (s sok hasznos találkozást mérgezett volna meg eddigi életem során, ha azt méregettem volna, hogy az adott személy mennyire stimmel a sztereotípiáknak; természetesen én is több kellemetlen cigánnyal találkoztam, de mégsem "annak ellenére, hogy cigány..."-ként tartom számon egy csomó kedves ismerősömet).
Egyszóval elég kiforrott véleményem van ezekről a dolgokról, s köszönettel, de nincs igazán szükségem további munícióra. S úgy érzem, ezek alapján nem nekem ír a hölgy.
No de ez kezd már egy kicsit off lenni; nem is traktállak tovább benneteket.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 11:31:44

árokásó 2008.07.15. 10:54:52:
"Egyébként Éva S. Balogh az időskorukra megzakkant, korábban tisztes tudományos pályát bejáró "közírók" típusának díszpéldánya,"

A helyzet ennel bonyolultabb. Eva S. Balogh mindig a baloldal specialistaja volt, torteneszkent is. Az ilyen ragaszkodasnak oka van. Az okot en nem tudom, de peldaul lehet az is, hogy Eva S. Balogh Pecs egy banyasz-elovarosabol szarmazik.

E.g.
Eva S. Balogh," The Hungarian Social Democratic Centre and the Fall of Béla Kun", in Canadian Slavonic Papers 18 (March 1976}: 15-35.
Eva S. Balogh, "Istvan Friedrich and the Hungarian Coup d'Etat of 1919: A Reevaluation", in Slavic Review, Vol. 35, No. 2 (Jun., 1976), pp. 269-286

Waldi! 2008.07.15. 11:32:34

arokaso:

Lehet hogy politikailag nem vagyok eleg kepzett, de szerintem max 14:5 a bal-jobb arany. Amibol 1 nemis letezo szemely, Kerenyi bohoc, Csintalan detto. Ez alapjan ez is csak egy jobboldali fikablog.

Baloldaliak:
Babarczi Eszter, Balogh S. Eva, Gabor Gyorgy, Bito Laszlo, Dessewffy Tibor, Kornis Mihaly, Bolgar Gyorgy, Ungvary Rudolf, TGM, Gero Andras, Meszaros Tamas, Keri Laszlo, Greczy Zsolt, Grosz Karoly

Jobboldaliak:
Csintalan Sandor, Pihal Gyorgy, Kerenyi Imre, Grezsa Ferecz, MaNem levelezo rovata

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 11:33:55

sityu 2008.07.15. 11:19:16:
"Pusztán, csöndben megjegyzem, hogy az én ízlésemnek még a jelzett %-ok fele is sok lenne (de sajnos úgy érzem, hogy nem is túlzások a fenti számok)."

Szoval szerinted a tarsadalom 30%-a harcos antiszemita. Mindezt ilyen kerdesekre adott igenlo valaszokbol vontak le:
"There is too much talk about the holocaust"

Szerintem nem ugyanabban a valosagban elunk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 11:37:23

Waldi! 2008.07.15. 11:32:34:
"Lehet hogy politikailag nem vagyok eleg kepzett, de szerintem max 14:5 a bal-jobb arany."

Ez azert van, mert az "ertelmisegi" hiszterizalo koziro baloldali mufaj. A jobboldali kiserletek eroszakoltak voltak mindig is. Baloldalon azt mondjak, hogy azert, mert az ertelem tulsulya a baloldalon van. Valojaban azert, mert ez az egesz "ertelmisegi" kultusz baloldali talalmany, az volt mindenhol a vilagon.

A jobboldali hiszterizalok olyanok, mint Budahazy meg Torgyan. Ok azonban nem kozirok, hat nem fernek bele a blog profiljaba.

mescalito 2008.07.15. 11:46:12

Nincs mit csodálkozni, jelentős késéssel ugyan, de a bal oldal is kitermelte a maga csőlátású pártmédiával hergelt radikálnyugdíjasait. Talán néhány év múlva ők fognak síppal, dobbal, záptojással jobbos demókat ellehetetleníteni:)))
Megnéznék egy ilyet:))))

árokásó 2008.07.15. 11:47:44

Waldi, komolyan mondom, szelektív a látásod. Ez a blog a Reakció Árokásó Top20 cikke alapján indult el. A cikket elolvashatod itt a blogon is. Nézd mán meg, kik, melyik oldalról szerepelnek a Top 20-ban.

arokaso.blog.hu/2008/07/02/arokaso_top_20

Sipi 2008.07.15. 11:49:56

T. arokaso!

az van, hogy nem mindenki arokaso, akit itt annak titulalnak...


ennek ellenre nem talalom a felsoroltak kozott az arokasas legnagyobb hazai kepviselojet, kover "koteles-panelproli" lacat pl.

pedig lassuk be, nala nagyobbat nehez talalni ebben a mufajban, ebben az orszagban - leszamitva persze a jobbik nevu fasiszta formacio prominenseit. de ugye az parlamenten kivuli part, mondhatni, irrelevans, hogy csipi a szemuket a zsido, a cigany, a szerb, a szlovak, a roman, a liberalis, a baloldali, a meleg, a maskent gondolkodo, a muvelt, a tobb nyelvet beszelo, stb...
mivel nincs mogotte tomegbazis. ezzel szemben kover mogott van.

Pszt! 2008.07.15. 11:50:41

"Orbán populista és veszélyes demagóg, a bírók a fideszes elfogultságuk miatt bűnözőket helyeznek szabadlábra, a magyarok pedig úgy általában homofóbok és antiszemiták, de különösen a jobboldal szavazói."

Ezek tények, kár hogy nektek csak az jön le, hogy áruló és árokásó az, aki ezeket az igazságokat kimondja. Pedig lehetne másként is. Ha belátnátok a hibáitokat, és esetleg javítanátok rajta, az csak jót tenne az országnak, és a pártotok népszerűségének is.

árokásó 2008.07.15. 11:53:04

A politikusok hivatalból árokásók, ezért e téren kifejtett teljesítményük elemzésének sportértéke nem túl nagy.

A blog tartja magát az Árokásó Top20 cikk políszijéhez, ami alapján politikusok nem kerülnek fel a listára.

Azzal ugyanis túl sok lenne a spam ezen az illusztris listán.

P 2008.07.15. 11:53:24

Pszt! Megsúgom fidesz kampány még nem indult Gyurcsány vélt etnikai származása miatt.
Ellenben mszp -s igen Orbán ellen.

Ezt hogy dolgozod fel?

árokásó 2008.07.15. 11:54:37

Pszt!

Itt nem árulózik senki.

Itt árokásózunk. Nem ugyanaz. Mi is árokásók vagyunk. Én meg főleg, lásd a nevemet.

Sipi 2008.07.15. 11:55:42

T. p!

ugyan mar, milyen kampany indult orban etnikai szarmazasa miatt?

azt hiszem, nem vagy tisztaban a kampany szo jelentesevel...

P 2008.07.15. 11:56:52

Sipi

Nem tényleg nem ,majd te elmondod nekem kössz.

Waldi! 2008.07.15. 11:58:08

Doom:
Ja Bayer, Lovas, Csermely, Porzse, Tokeczki, Torkos, Bencsik, Kondor Katalin, Hankiss Agnes, Rakay "2 millio" Kalman, Fabry stb., stb. tenyleg nem fer be a profilba. Kover, Orban, Schmitt "tal lencse" Pal, Mikola, Semjen, stb. is ko kemenyen dolgozik a Magyar nep osszeborulasan.

Árokásó 2008.07.15. 11:59:58

Waldi, Waldi, nehéz eset vagy. Megírtam, hogy nézd meg a kiinduló cikket. Politikusról meg nem írunk, mert ők hivatalból árokásók.

P 2008.07.15. 12:00:33

Sipi

Bár az új kampányon jobben röhögök, ahol mszp-sek nem azt mondják ,hogy Gyurcsány, hanem "AZ ÁLLAMFÉRFI"

MUHAHAHAA

vakablak 2008.07.15. 12:04:15

"A jobboldali hiszterizalok olyanok, mint Budahazy meg Torgyan. Ok azonban nem kozirok, hat nem fernek bele a blog profiljaba."

Lovas és Bayer eléggé közírók a te ízlésednek?

vakablak 2008.07.15. 12:15:50

Amúgy pedig, bár Balogh S. Éva tényleg egy kiállhatatlan személy (én is vitatkoztam vele a 90'-es évek elején a HIX-en, teljesen hiábavaló módon), nézetem szerint - és ez a nézet cseppet sem szubjektívebb mint ennek a blognak a szerkesztőié - Balogh nem épp árokásó. És ha az, akkor is nagyon kispályás a Lovasokhoz meg a Bayerekhez képest, szelíd, jelentéktelen kismalac. Ez a blog itten pedig maga is egy jobbfelé erősen elfogult árokásó fikablog.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 12:21:06

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. 12:15:50
"nézetem szerint - és ez a nézet cseppet sem szubjektívebb mint ennek a blognak a szerkesztőié - Balogh nem épp árokásó."

Mindenki arokaso, aki a vele politikailag egyet nem ertoket veszelyes bunozoknek es a jogallam alaasoinak allitja be. Eva S. Balogh kicsiben csinalja, zagson. Nem fer bele mindenki a 168 oraba vagy a Demokrataba.

Szerencsere az Internet mindenkinek megadja a 15 percnyi dicsoseget.

vakablak 2008.07.15. 12:36:59

Ja ja, uraim. Lovas egy szelíd kis dorgálást kap félviccesnek ható simogatás formájában, kb. negyedakkora terjedelemben mint Balogh, linkek nélkül, ordítóan indexes stílusban. A Balogh:Lovas-arány kb. 1:10.000. Egyébként örvendetes, hogy legalább az imént elismerted, hogy Balogh egy kispályás senki. Akkor viszont uborkaszezon van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 12:41:02

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. 12:36:59:
"Ja ja, uraim. Lovas egy szelíd kis dorgálást kap félviccesnek ható simogatás formájában, kb. negyedakkora terjedelemben mint Balogh, linkek nélkül, ordítóan indexes stílusban. A Balogh:Lovas-arány kb. 1:10.000. "

Faraszto vagy, Vakablak.
Beismerem szornyu hibamat. Amikor a Baloghos cikket irtam, nem mertem meg centivel a Lovas-cikk terjedelmet.

Meg tudsz bocsatani?

Waldi! 2008.07.15. 12:41:19

Ez a sok fidesznyik fikablogger fizetest kap, vagy ennyi allamtitkar lesz, ha Viktorka megse bassza el 5.-re is a valasztasokat? :)

hcrules 2008.07.15. 12:57:28

Az index címlap monnyonle!

vakablak 2008.07.15. 12:57:39

Doomhammer: nem polemizálok ilyen stílusban. Ez óvodás modor.

Waldi, te meg könyörgöm hagyd már ezt az agyfosást, hogy így fizetett ügynök meg úgy. Ezt már se látni, se hallani, se elviselni nem lehet. Egyfolytában ez megy, mindegy melyik oldalon.

Van itt aztán ez: "Politikusról meg nem írunk, mert ők hivatalból árokásók.", meg ugyanez máshogy: "A blog tartja magát az Árokásó Top20 cikk políszijéhez, ami alapján politikusok nem kerülnek fel a listára."

Ez nagyon megkapó. Természetesen ez itt a ti blogotok, pont azt csináltok vele amit jólesik. Egyremegy. Ott húzzátok meg a határokat, ahol akarjátok, és ha így esik jól, így van jól. Azonban az árokásás mint olyan, cseppet sem kizárólag közírói tevékenység. Az, hogy a politikus hivatalból ás árkot, egyrészt ab ovo nem igaz, másrészt elégtelen elhatárolás. Ugyanis a tét az árok, nem a hivatás, másrészt pedig egy közíró is profi, ekként ő is áshatja az árkot hivatalból-hivatásból, ahogy tetszik. A különbségtétel mesterséges és mesterkélt. Ordít róla lefele a szándék, hogy a közírókra való kényszeres szűkítés értelme és célja, hogy csak nehogy írni kelljen-lehessen a politikai idoljaitokról, az árokásás felülmúlhatatlan mesterembereiről. Bár azt is lehetne hasonlóan elfogultan mint ahogy ezt itt szokás (csókoltatom a Reakciót), úgyhogy kár az aggodalomért. Sok sikert.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 13:01:54

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. 12:57:39:
"Doomhammer: nem polemizálok ilyen stílusban. Ez óvodás modor."

Muhahahaha, "ilyen stilusban en nem folytatom"!
Ez a szovegkonyvbol van, azt tudod?
www.rightwingnews.com/john/stupiddebate.php
"Once you say that, results, logic, how expensive the project is, etc, etc, goes out the window and the argument becomes over whether someone is "mean" or not."

vakablak 2008.07.15. 13:12:59

Olvasd vissza, hogy miket írsz.

Árokásó 2008.07.15. 13:15:34

Vakablak, nem kényszeres a szűkítés, hanem tartjuk magunkat mesterünk, Ács Feri szempontjaihoz.

Meg kell, hogy mondjam: ezzel megfosztjuk attól is magunkat, hogy Gyurcsány Ferenc árokásó tevékenységét részletezzük, pedig az ő teljesítménye már-már exkavátori!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 13:21:06

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. 13:12:59:
"Olvasd vissza, hogy miket írsz."

Arra gondolsz, hogy nem vitatkozom veled erdemben es nivosan, hogy mondatra leszamolva (esetleg kepernyocentimeterben) a Balogh S. Evarol irt szosszenetem hogyan viszonyul ahhoz, amit Acs Feri irt Lovasrol? Sot, netan virtualis rohogogorcs fog el pusztan a felvetesre is?

Igy van.

Amugy pedig nem vagyunk mar az Index folapjan, lepihenhetsz. Nincs tet.

Miert nem lobbizol a blogtulajoknal, hogy te is akarsz irni? En itt csak vendegszerzo vagyok, ilyesmiben nem nyilatkozhatom. :-)

Sipi 2008.07.15. 13:22:07

T. p!

egyszerusitsuk a dolgot, mivel te vagy a vadlo es ugye mindig a vadlonak van bizonyitasi kotelezettsege..

szoval, az mszp mely kampanyanyagaiban talalhato utalas orban etnikai hovatartozasara es a szarmazasabol fakado inkompetenciajara?

vakablak 2008.07.15. 13:25:11

Ács Feri ugye az a jó fej srác, aki Demján iránti rajongását (semmi gond ezzel, lelke rajta) kifejező írására adott saját kommentárjában az ország gazdasági rendbetételére vonatkozó tízpontos programjának 9. pontjaként a határon túli magyarságnak azonnal megadandó kettős állampolgárságot sorolta fel?

vakablak 2008.07.15. 13:26:48

Doomhammer: nyertél, igazad van.

Sipi 2008.07.15. 13:29:52

T. Arokaso!

valoszinuleg ezt azert mondod, mert nem vagy tisztaban az arokasas fogalmaval...

te a szolasszabadsaggal valo elest, a velemenyszabadsagot titulalod arokasasnak. de mint azt mar oly' sok alkalommal kifejtettem, az nem arokasas. arokasas az, amikor valaki a konkurens politikai ero szavazobazisa, vagy a szavazobazisanak egyes csoportjai ellen uszit azok velt, vagy valosagos tulajdonsagai alapjan azonositva. ilyen pl. a panelprolizas, vagy a szinglihordazas. meg a szakallas bacsizas by semjenzso'ti.

az, hogy ha valaki egy politikai PARTROL, vagy egyes POLITIKUSOKROL fogalmaz meg velemenyt, nem arokasas.

a politikusoknak ugyanis kotelesseguk ezt elviselni, leven a kozpenzbol kapjak a fizetesuket. es meg van a valasztasuk, hogy ha nem tetszik nekik, hogy oltjak oket, akkor nem kell kozpenzert politikusnak menni, lehet a versenyszferaban elhelyezkedni. nem igy a szavazopolgarok. a szavazopolgarok tamadasa az arokasas. a szavazopolgar ugyanis nem tud kilepni szavazopolgari kiletebol. neki nincs valasztasa ebbol a szempontbol, ezert minosul a szabad valasztasi jogat gyakorlo szavazopolgarok csoportja elleni tamadas arokasasnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 13:46:51

Sipi 2008.07.15. 13:29:52:
"arokasas az, amikor valaki a konkurens politikai ero szavazobazisa, vagy a szavazobazisanak egyes csoportjai ellen uszit azok velt, vagy valosagos tulajdonsagai alapjan azonositva."

Meg egyszer beidezem.
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2008/07/a-sociological-study-about-political-radicalism.html
" Among those who vote for right-wing parties the percentage of antisemites is 50%. Among the left-wingers 20%. In the population as a whole 30% is strongly antisemitic (Tamás called it "harcos antiszemita)."

Vilagos?
A jobboldali szavazok 50%-a antiszemita.
A baloldaliaknak csak 20%-a.
Ez egy antiszemita nep, mindenfele uszitas nelkul, tenyszeruen, szamokkal bizonyitva.
Valo ezeknek szolasszabadsag?
Nem valo.
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=122110&fnHid=122110

CrL 2008.07.15. 13:55:24

hahó Doom, tegnap jöttem rá mi az S. a hölgy nevében ;] (grat a címlaphoz btw)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 13:57:03

CrL 2008.07.15. 13:55:24:
"hahó Doom, tegnap jöttem rá mi az S. a hölgy nevében ;]"

Meseljen, micsoda. En nem tudom. Azt hittem, csak azert tolta be, mert gyakori nev es publikalt. Gyakori tortenet.

vakablak 2008.07.15. 14:03:36

Balogh azzal kezdi az írását, hogy "I cannot give a full description of the results of a sociological study about Hungarian radicalism in speech and action conducted by researchers of the Institute of Sociology because the results have not yet been published." Ezt nem ártott volna szintén idézni, csak a teljesség végett. Éppen két napos az írás, talán ésszerű volna kivárni, hogy mit tud az a beharangozott felmérés, milyen módszerrel, hogyan készítették.

Másfelől pedig az, hogy "antiszemita", nem egy rögzített értelmű kifejezés. Legutóbb Révész Sándor írt az ÉS-ben (számotokra nyilván mocsok árokásó, a lap meg a söpredéknek szóló szennylap, majd írjatok erről is) a kifejezés különböző értelmezéséről egy (szerintem) igen jó cikket, íme: www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0824&article=2008-0616-0842-43OEVV

Hogy a Balogh által felemlegetett és még meg sem jelentetett szociológiai kutatás melyik értelmezést veszi alapul, ezt sem tudjuk. Így hát egy kicsit korainak tűnik az aggodalom. Ha a Révész által kifejtett legbővebb értelmezését vette az antiszemitizmusnak, akkor nem túlzó az 50-20%-os arány, sőt.

Árokásó 2008.07.15. 14:07:36

Révész cikke?

"Sok antiszemita legyen, vagy kevés? Ezt mi döntjük el."

Ez neked egy igen jó cikk? Szerintem igazi árokásó dolgozat.

A Reakció törzsasztala, azt hiszem, már kivesézte ezt az írást. Doom kolléga nálam többet tudna mesélni róla.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.15. 14:09:30

Ha megfelelően definiálom, akkor vakablak is antiszemita, meg a Cirmi cica. Ugyan.

vakablak 2008.07.15. 14:12:17

Az idézet a maga teljességében így hangzik:

"Sok antiszemita legyen, vagy kevés? Ezt mi döntjük el. Ha tág értelemben vesszük az antiszemitát, sokan lesznek, ha szűk értelemben, akkor kevesen. Mindkettőnek van előnye és hátránya. Az első esetben könnyebb normatív módon meghatározni, ki az antiszemita, viszont nehezebb normatív módon viszonyulni hozzájuk. A második esetben - pont fordítva."

Ahogy idézel, az mindent megmagyaráz, Árokásó, leginkább a szélsőséges elfogultságodat (ahogy nekem tűnik, persze, és miért is ne tévedhetnék).

Árokásó 2008.07.15. 14:14:46

Vakablak, a hosszabb idézet nem tesz hozzá semmit az első két mondat értelmezhetőségéhez.

Egyébként elfogult vagyok, szerinted miért hívnak Árokásónak :-D

Árokásó 2008.07.15. 14:17:26

Kezdjük a "mi" használatával. Ki a "mi", és ki ezzel szemben a "ti"?

A "mi" az a ballib értelmesség? A "ti" az mindenki más? Akik között majd "mi" eldöntjük, hogy sok, vagy kevés antiszemita legyen?

Tábormentalista-e Révész?

vakablak 2008.07.15. 14:18:26

Na, csak hogy rövidre zárjam - muszáj néha lecsapkodni a magas labdát:

Ahogy Árokásó idézte ("Sok antiszemita legyen, vagy kevés? Ezt mi döntjük el."), az olyan állítást ad Révész szájába, mely szerint "mi" (pl. mi zsidók, mi liberálisok, mi árokásók, mi hiszterizálók, stb.) majd jól megmondjuk, hogy ki antiszemita. Ha ilyet mondott volna Révész, ki is írta volna magát a komolyan veendő publicisták sorából.

Ehelyett azonban a teljes idézet megmutatja, hogy a második mondatbeli "mi" egy általános alany. "Mi" olvasók, azaz bárki, aki értelmet akar adni egy kontroverz kifejezésnek ("antiszemita"), megteheti. Magyarán éppenhogy az ellentétét mondja annak, amit Árokásó sugall. A kifejezés nem monopolizált, hanem éppen hogy önkényesen is alkalmazható. És igen, található olyan definíció, mely szerint vakablak antiszemita, vetették is már a szememre.

vakablak 2008.07.15. 14:20:29

Egyébként olvastad-e a cikket, vagy csak a Reakció-törzsasztalos fröcsögéseken keresztül ítéled meg, és fogunk most erről vitatkozni?

Sipi 2008.07.15. 14:24:58

T. Doomhammer!

nem feladatod eldonteni, kinek jar szolasszabadsag es kinek nem. az ugyanis mindenkinek jar.

az altalad idezett reszlet pedig akkor lenne arokaso, ha kijelentene, hogy egyertelmuen csak az antiszemitak voksolnak a jobboldal - ami szerintem kepzavar, hiszen a jelenleg magat jobboldalikent aposztrofalo ellenzek balkonzervativ lozungokkal operal.. - partjaira. ahogy ugye a "panelprolikat" egyertelmuen a baloldallal azonositjak.

es a magyar nem antiszemita nep. leven en magyar vagyok es nem antiszemita. valo igaz, hogy rasszizmusban, antiszemitizmusban "jok vagyunk". de egy egesz nepet felruhazni egy tulajdonsaggal egyes tagjainak viselkedes alapjan pont ugyanolyan gusztustalan altalanositas, mint a ciganybunozes tenykent valo kezelese.
de ugye az idezett blogbejegyzes sem konyveli el csak az egyik, vagy csak a masik oldalt teljes mertekben antiszemitanak. es azt sem allitja, hogy az antiszemitak csak egy oldalra szavaznak.

vakablak 2008.07.15. 14:25:33

Sötét vagyok, mint a vakablak. És lopom a nikkeket!

vakablak 2008.07.15. 14:26:43

"Egyébként elfogult vagyok, szerinted miért hívnak Árokásónak :-D"

És egyébként ebben mi a vicces? Merthogy általánosan és mindenki által elfogadott felfogás, hogy az árokásás rossz. A Reakció szerzője a maga indexről koppintott ál-vicces stílusában megsimogatta az ultrajobbos árokásókat, helyenként méltatta őket (fejrekoppintás is volt néha, elismerem), a balosnak-libsinek besoroltakat szétekézte porhanyósra. Szép didaktika, azt mutatja (megintcsak a közvélekedéssel összhangban), hogy aki árokásó, az fasz, különösen ha nem a mi kutyánk kölke.

Aztán itt ez a blog, elevezget az eredeti cikk farvizén, és bizonygatja továbbra is, hogy az árokásás mint olyan nem egyéb, mint szélsőséges elfogultság, és az pedig csúnya dolog.

Erre itt vagy te, aki nyíltan be is vallja, és hozzászólásainak zömével illusztrálja is, hogy ebbe a csoportba tartozik. Még egyszer: mi ebben a vicces? Nevetnem kellene?

vakablak 2008.07.15. 14:38:19

elGabor: olvasgassam? Minek? Hiszen én írtam.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.07.15. 14:52:45

A Waldi nevű kommentelőnek és másoknak:

Megosztanánk Veled és másokkal is egy aprócska kis titkot, ami teljesen véletlenül nyilvánosan is elérhető a Reakció blogján (reakcio.blog.hu/2008/07/07/arokaso_top_100).

Ott a jelenleg 209 komment között rengeteg jobboldali árokásó van. Eddig egyébként 26:15 a baloldal javára.

De akiket írtál, azok közül sokan ide fognak kerülni, csak türelemmel kell várni. Tudod olyan türelemmel, mint amit a baloldal kér már 50 éve tőlünk (majd néhány év múlva jobb lesz...) :):):)

Csermely, Pörzse, Tőkéczki, Torkos, Bencsik, Kondor Katalin, Hankiss Agnes, Rákay Philip mind itt lesznek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 14:56:51

Sipi 2008.07.15. 14:24:58:
"nem feladatod eldonteni, kinek jar szolasszabadsag es kinek nem. az ugyanis mindenkinek jar."

Ezt hogyan olvastad ki a szovegembol?

"az altalad idezett reszlet pedig akkor lenne arokaso, ha kijelentene, hogy egyertelmuen csak az antiszemitak voksolnak a jobboldal"

Bravo. Szerintem szigoritsuk tovabb es mondjuk azt, hogy az arokasok azok, akik tettlegesen is bantalmazzak az Ellenseget.

Sajnalom, de nekem ugy tunik, ez a blog egy masik definiciot hasznal. Majd kijavitanak, ha nem ertenek egyet. A verbalis uszitas szerintem mar erdemesit az Nagyasora.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.07.15. 14:57:48

Vakablak,

Az árokásó blog anyukája a Reakció, nagymamája pedig az Index. Ezért kérlek nézd el nekünk, hogy mi egy büdösliberális, szarkonzervatív, fasiszta blog vagyunk. És ha kérhetjük, akkor ezen mérce szerint ítélj is meg bennünket! :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.15. 14:57:59

elGabor 2008.07.15. 14:33:40:
"vakablak: igaza van, ez sokkal viccesebb; olvasgassa:"

Jar az aso? Csak ha komolyan irta.

Syr Wullam 2008.07.15. 15:55:21

vakablak, én személy szerint szívesen látnék egy Ároktemető blogot is. Belefogsz? Hány jobbos lenne benne?

Amúgy Révész érdekes topik lenne. Nem az itt idézett cikke miatt. ;-)

Ja, és Solymosi Frigyest akarok, hehe. :-))

vakablak 2008.07.15. 16:27:11

Syr Wullam: én belefogok, ha te is jössz.

vakablak 2008.07.15. 17:12:24

Ahogy egyre több korábbi bejegyzést olvasok el, kezd bennem megszilárdulni az az érzés, hogy az ezt a blogot írók szemszögéből árokásó az, aki nekik nagyon nem tetsző politikai véleményen van. Nem kritikákat olvasok, hanem kritikátlan gyalázásokat. Lehet persze, hogy tévedek, ez csak egy amolyan érzés, mint fennebb írtam. A nyitó topikban rákérdeztem az árokásó definíciójára. Majd a válasz függvényében ítélek.

Sipi 2008.07.15. 17:28:17

T. Doomhammer!

elneztem, csak ironikus hozzaszolas volt reszedrol..

"Sajnalom, de nekem ugy tunik, ez a blog egy masik definiciot hasznal."

ahogy a kurucinfo is mas definiciot hasznal a ciganyra, zsidora, stb, mint a letezo egyetlen valid definicio..
ugyanugy ez a blog is mas definiciot hasznal az arokaso kifejezesre, mint ami ervenyes.

es ugye az eszkozok jellemeznek...

Syr Wullam 2008.07.15. 17:55:49

vakablak, komolyan gondoltam az ötletet, de nem hinném, hogy lenne időm és energiám még több helyre írni. Egyebként rosszul esett ez a mondatod: "Nem kritikákat olvasok, hanem kritikátlan gyalázásokat".

Én eddig csak egy bejegyzést írtam, de nem hiszem, hogy gyalázkodtam volna benne. A te konstruktív kritikádat is szívesen látom ott. ;-)

Varangy · http://varangy.blogspot.com 2008.07.15. 17:56:52

Többször, udvariasan kérdeztem a vallásáról. Nem hajlandó válaszolni, ami azt jelenti, hogy zsidó.

Ezek után nincs több kérdésem.

vakablak 2008.07.15. 18:08:01

Syr Wullam - elnézésedet kértem, eltúloztam amit írtam. Bevallom, az írásodon átsiklottam, futottam az egyszerűbb falatok után. Most olvasom, értelmezem, és ha lesz értelmes és értékelhető mondanivalóm, oda megírom.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2008.07.16. 00:01:15

>vakablak · vakablak.blog.hu 2008.07.15. >13:25:11
>Ács Feri ugye az a jó fej srác, aki Demján >iránti rajongását (semmi gond ezzel, lelke >rajta) kifejező írására adott saját >kommentárjában az ország gazdasági >rendbetételére vonatkozó tízpontos programjának >9. pontjaként a határon túli magyarságnak >azonnal megadandó kettős állampolgárságot >sorolta fel?

Azt, hogy jó fej vagyok-e, talán nem én vagyok hivatott eldönteni. Túlzás, hogy Demján-rajongó lennék, bár alkalmasabbnak tartanám őt főpolgármesternek, vagy gazdasági miniszternek a jelenlegi választéknál. És ha azt furcsállod, hogy a rossz emlékű 2004.12.05. után szerintem erkölcsi-történelmi-kulturális okokból _járó_ kettős állampolgárság miért a gazdasági javaslataim között kapott helyet, akkor szerintem te vagy tévúton. A Kárpát-medencei magyarság kellő realitással, fantáziával, no és cselekvéssel igen komoly gazdasági erőt jelent. Azaz inkább jelentene, mert értelmes, nemzetében gondolkodó és tevő kormány dolgában nem állunk jól, úgy hat éve. És ahogy a gazdaságpolitikai programokat elnézem, ma már egy váltás után sem bizonyos a stratégiai változás, e tekintetben sem.

November Spawn 2008.07.16. 01:34:11

"árokásó 2008.07.15. 11:53:04
A blog tartja magát az Árokásó Top20 cikk políszijéhez, ami alapján politikusok nem kerülnek fel a listára.

Árokásó 2008.07.15. 11:59:58
Waldi, Waldi, nehéz eset vagy. Megírtam, hogy nézd meg a kiinduló cikket. Politikusról meg nem írunk, mert ők hivatalból árokásók."


Ehhez képest a két héttel ezelőtti Grósz Károlyos bejegyzéshez tiéd volt az első komment (meg utána még kettő)...

arokaso.blog.hu/2008/07/02/grosz_karoly#comments

Hazudni csak pontosan és szépen, ahogy a malac megy a jégen...

Árokásó 2008.07.16. 08:53:35

November Spawn, Grószról előzetes megbeszélés nélkül írt a kolléga. Mivel mindenki maga publikálja bejegyzéseit, és ennek szabadságát fenntartjuk, ezért kint maradt a poszt. A játékszabályokon utána finomítottunk, és nem tervezzük, hogy politikusokról írunk a továbbiakban.

Egyébként: 1. Grósz fehérterrorizmusos beszéde maga a megtestesült árokásás, exkavátori szinten. 2. Halott kommunistáról vagy rosszat, vagy semmit ;-)

Francois Pignon 2008.07.16. 09:26:43

November Spawn,
ha olvastad az ottani kommenteket, miért értetlenkedsz itt? Elég világos az első két poszt alcíme és a kommentekben leírt magyarázat is. Történelmi mérföldkő szerepük miatt, és egyfajta cezúraként kerültek a blog elejére.

Amúgy szeretnék még több "ő miért van itt és amaz meg miért nem" hozzászólást, egy idő után már szórakoztatóak, pláne azoké, akik nem is veszik a fáradságot a blog többi részének tanulmányozására. ;)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.16. 09:29:05

Teljességgel értelmetlen, Árokásó és Francois Pignon. Soha nem fogja legitimnek elfogadni a véleményeteket. Azért van itt, hogy utálja a blogot.

Árokásó 2008.07.16. 10:04:23

player hater, ahogy a nigga mondja :-)

November Spawn 2008.07.18. 00:51:05

Igazatok van, igazságtalan voltam, bocsi.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.07.18. 08:14:57

Na, ezt is ritkán hallani az Interneten. ;) No prob, November Spawn.

vakablak 2008.07.19. 03:53:36

Ács Feri
>És ha azt furcsállod, hogy a rossz emlékű 2004.12.05. után
>szerintem erkölcsi-történelmi-kulturális okokból _járó_
>kettős állampolgárság miért a gazdasági javaslataim között
>kapott helyet, akkor szerintem te vagy tévúton. A Kárpát-medencei
>magyarság kellő realitással, fantáziával, no és cselekvéssel
>igen komoly gazdasági erőt jelent.

El tudom fogadni, hogy _szerinted_ jár a kettős állampolgárság, mindegy is, milyen okból, és tisztelem ebbéli véleményedet. Azt nem tudom elfogadni, hogy ténylegesen _járna_ is. Neked is biztos feltűnt, hogy ebben a kérdésben sokan veled ellentétes véleményen vannak. Ha mostanában hirtelen annyira fontos lett a népszavazás intézménye, mint amennyire a jobboldali ellenzék politikusai únos-untalan mondogatják (pl. amikor legutóbb sikerült demagóg módon leszavaztatni a vizitdíjat, akkor a Fidesz-szlogen úgy hangzott, hogy "Győzött Magyarország"), akkor te miért teszel vajon úgy, mintha a "rossz emlékű" (neked rossz, nekem pl. jó) kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredménye smafu lenne? Ha akkor a többség úgy döntött, hogy "nem jár", akkor az "rossz emlék", ha később egy ugyanilyen népszavazáson a többség úgy dönt, hogy nemkell vizitdíj, akkor győzött Magyarország? Hogy is van ez?

Üres és hatástalan szónoki fogás indoklás nélkül azt mondani (ld. fent), hogy "tévúton" vagyok, csak mert felemlegetem azt az azóta is soha meg nem magyarázott tételt (adott esetben úgy is, mint "Ács Feri tételét"), hogy a külhoni magyarságnak adandó magyar állampolgárság jobbítana az ország gazdasági helyzetén. Jó ötlet persze célozgatni ködösen arra, hogy a realitás így, a fantázia úgy, "no és" a cselekvés amúgy, de mondd csak, Ács Feri, te politikusnak készülsz? Mert ennek a mondatodnak semmiféle tényleges, a gazdaságra, a való életre lefordítható tartalmat nem bírok tulajdonítani. Volnál olyan kedves közérthető formában, szóvirágok és frázis-petárdák pufogtatása nélkül vázolni, hogy KONKRÉTAN miből is állna az a "komoly gazdasági előny", ami a megadandó kettős állampolgárságból származna? Komoly _politikai_ előnyről tudok, persze, kb. 1000 évre bebiztosítaná a jobboldal a hatalmát, de most ne erről beszéljünk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.21. 13:10:32

Nagy szellemek, ha talalkoznak!
Eva S. Balogh a Mestert is olvassa!
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2008/07/the-nations-doctor-istv%C3%A1n-mikola.html
"So it is possible that Mikola has a vested interest in the privatization of healthcare services, in sharp contrast to the Fidesz platform. It is also possible, as Árpád W. Tóta suggested the other day in his blog, that Mikola became emboldened by Viktor Orbán's "secret speech" that showed a bit more realism toward the problems of the Hungarian economy. This explanation seems forced to me."

tevevanegypupu 2008.07.22. 15:36:04

Eva nem jelentektelen abban amit itt arokasasnak neveznek. Nem a 168 oranak vagy a Klubradionak irogat vagy telefonalgat, hanem Lendvai Ildikoval es altalaban a szocialista es szdsz-es kepviselokkel all kozvetlen napi kapcsolatban, tanacsolja oket Orban es a Fidesz ellen, buzdit, ha ugy erzi lakad a harc, es nem restelli lehulyezni a legfontosabb szocialista elvtarsak kozul sem azokat, akik valamifele halovany engedmenyt tennenek a fidesz vagy (Uramisten!!) Orban fele..
Eros bastya o a szocialdemokracia es a liberalizmus vartajan. Vitatkozni vele nem lehet, meggyozodese sziklaszilard, imadata Gyurcsany szemelye irant megkerdojelezhetetlen es felulmulhatatlan. Ha a helyzet megkivanja kepes feljelenteni, figyelmet felhivni, szoval nem olyan veszelytelen idos holgy aki unalmaban jatsza a szocialistat..Ostobasaganal es korlatoltsaganal csak a hite nagyobb egy olyan partban, amelynek elodje - allitolag - ot eluldozte 1956 Magyarorszagarol..Magyar nyelvu zart listaja erdekes tenyeszet, igazi gyulolettel eletemben eloszor ott talalkoztam.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.22. 15:47:27

tevevanegypupu 2008.07.22. 15:36:04
"Eva nem jelentektelen abban amit itt arokasasnak neveznek. Nem a 168 oranak vagy a Klubradionak irogat vagy telefonalgat, hanem Lendvai Ildikoval es altalaban a szocialista es szdsz-es kepviselokkel all kozvetlen napi kapcsolatban, tanacsolja oket Orban es a Fidesz ellen, buzdit,"

Meseljen, Teve. Valoban, ESB kozvetlenul a forrasbol kapja a propagandafeladatokat? Ezt biztosan tudja?

tevevanegypupu 2008.07.22. 16:06:14

Doomhammer
mar eleg regota nem vagyok tag azon a listan, kiutaltak.(: De akkoriban Eva valoban kozvetlen kapcsolatban allt a barati frakciokkal es vezetoivel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.22. 16:13:50

Egy igazi fuggetlen ertemisegi. :-)
Kozvetlenul a forrasnal tajekozodik.
Egyebkent most is gyorsan reagal az aktualis temakra.
reakcio.blog.hu/2008/02/26/paprika_jancsi_es_vitez_laszlo?fullcommentlist#c2864604

tevevanegypupu 2008.07.22. 21:55:04

Doomhammer
Orban nem tehet egy lepest sem hogy ne kiserne Eva argus tekintete. Orban retteneteset hibazott Nagy Imre temetesen elmondott beszedeben: azt mereszelte mondani, hogy az o nemzedeke sokat szenvedett es kisemmizettnek erzik magukat, az 1956-os forradalom igazi vesztesei ok. Na ez az amit Eva nem kepes feldolgozni, mivel szerinte az igazi vesztesek azok, akik elmentek az orszagbol. Peldaul o.

Hogy mereszeli Orban a veszteseg jogat a sajat korosztalyanak kisajatitani, mikor ingyen tanulhatott, a rendszer osszes elonyet elvezte es most az elso alkalommal raadasul felre akarja seperni az emigraltak sereget..Vagyis Orban magahoz akarja ragadni nemcsak a foszerepet, hanem ehhez meg az o tamogatasat sem keri..

Aztan hogy raadasul a fidesz jobbra kezdett tolodni, maga mogott hagyva az szdsz-t, akkor szabadult el a valodi gyulolethullam. Hogy egy kis videki jogaszocska (egy Orsos, mert bujtatottan tole ez is elhangzott)jobb legyen mint mondjuk Eorsy Matyas (a papaval, Eorsy Istvannal Eva joban volt) vagy nepszerubbe valjon Kuncze Gabornal, hat ez mar elviselhetetlen.
Es mivel a fidesz nepszerusege mindig eleg magas volt, ezert aztan a magyarsag azon fele akik szimpatizaltak vele lassan mind fasisztakka valtak Eva szemeben. Hogy homofobok is, ez uj.. Hiszen Gyurcsany ragyogo fiatalember, okos, elegans es nagyon jol beszel angolul, aki nem szereti. ((:

Syr Wullam 2008.07.22. 22:46:04

Eörsi Mátyásnak nagybácsija volt E. István író, nem az apja. Amugy korrekt az áttekintés.

tevevanegypupu 2008.07.23. 00:10:18

Sajnos a rokonsagi fokozatokkal allandoan bajban vagyok. Legkinosabb bakloveseim koze tartozott, hogy - tudvan tudva, hogy Mecs Laszlo pap kolto - Mecs Imret a fiava avattam.(:

undok 2008.07.28. 04:28:34

tevevanegypupu 2008.07.22. 16:06:14
"mar eleg regota nem vagyok tag azon a listan, kiutaltak.(:

Kik utáltak ki kedves E? :-)
U.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 08:47:13

undok
Nagy E-vel irja a nevem? Azt hittem Eva listajan mar csak vegig kisbetuvel szereplek a "fideszberencarokasok" kozott. Remelem az en gittemet mas, arra meltobb ragja tovabb.
(:

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 12:19:50

Eva osz haju holgy, kulsejeben sokkal inkabb hasonlit kutyatenyeszto videki foldbirtokosnohoz mint vadul blogolo balliberalis torteneszhez.

bummbele 2008.07.28. 15:26:32

egypupu honnan veszed, hogy neked külön gitted volt azon a listán? Nem a tolerancia volt az?

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 15:39:55

vadeger
a tolerancia azert alakult meg, mert tobben ugy veltek, Eva blogjan nem erdemes vitatkozni, mivel akar a pusztaba is kialthattak amit mondtak. Erdekes volt megfigyelni, hogy annak ellenere, hogy a ket blogtulaj homlokegyenest ellenkezo velemennyel volt a vilagrol, a toleranciara atpartol tagok - egyeni vagy kollektiv sertodosseg okan ami legtobbszor nagyon megalapozott volt - megis a toleranciarol maradtak el. Hogy ennek mi lehetett az oka azt lehet talalgatni. Hogy a tolerancia vegleg miert szunt meg az viszont biztos. Nehany tag keptelen volt normalis es udvarias hangon vitatkozni. A masik blogon ez inkabb elony volt. Es bizony inkabb nekem volt ott kulon gittem, a tobbiek nagyon egy gittre ragtak. Viszont ugy tunik a reakcioik lelassultak. Vagy talan a kollektiv szellem mostanra erett be annyira, hogy ide is
utanam jojjenek?((:

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 15:43:56

Kedves vadeger es undok (kk) vitatkozhatunk sajat neveinken is, vegulis ugy tunik regi ismerosok vagyunk nem igaz? Amennyiben beleegyeznek en kesz vagyok ra.

bummbele 2008.07.28. 15:52:26

Tevécske!
A blog meg a levelezőlista nem azonos. Évának van mindkettő. De a blogon te még nem jártál. Kéretik a hozzászólásodat emígy átfogalmazni- csak az egyértelműség okán. Biztosan attól a konfúz hajlamtól van, tudod a mécsk, meg a műfajok, brrrr!

bummbele 2008.07.28. 15:56:58

Egypupu, mi most vitatkozunk? Gondolta a fene! Amúgy nincs veled dolgom, csak akartam, hogy tudd, nem akkora ez a cybertér, hogy egyik izén mocskolunk valakit, akinek még nemrég egy másikon keményen nyaltuk a talpát! Pááááááá! kis árokásó dromedármami!

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 16:00:41

Ugy unik mindketton egy a tabor, egy a zaszlo, blog vagy levelezolista. Ez speciel blog. Nem rola szol hanem Evarol. Ugyhogy ha lehet temara fel.Vaduljon.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 16:07:17

Nem nehez rajonni ki vagyok Fulopp Emmanak hivnak, Marokkoban elek Casablancaban. Par eve meg Eva blogjan voltam tag, bar ezen a kuldott tablon mar nem vagyok rajt. Es nagyon nehez lenne elhitetni barkivel, hogy Evanak hizelegtem volna azon a listan. Es te ki vagy hos eger?

Farkas D. Gabor 2008.07.28. 21:14:44

"Kedves" Emma!

Az amit Balogh Evaval itt muvelsz, az ocsmanysag. Ha valakinek a hazaban, zart listajan vendeg vagy, akkor vedd tudomasul, az a lista azert zart, mert a tulajdonos es a tagok ugy dontottek: ami ott elhangzik, az a tagoknak szol, nem a nyilvanossagnak. De ha mar kibeszeled amit ott hallottal, legalabb ne ferditenel...

Kulonben orulok, hogy Orbant meg mindig istenited, remelem a kedveneceit (Jobbik, Bayer, Demokrata, Vasarnapi Ujsag, Magyar Garda es a tobbi) is hasonlo kedvezo velemennyel illeted.

koka 2008.07.28. 21:29:33

tevevanegypupu · tevevanegypupu 2008.07.28. 15:43:56

Kedves Emmi!

Szoltak, hogy hiányoztam. ( Te is nekem ). Rendelkezésedre állok. :-)

kk.

koka 2008.07.28. 22:10:32

tevevanegypupu · tevevanegypupu 2008.07.28. 16:07:17
"meg Eva blogjan voltam tag, bar ezen a kuldott tablon mar nem vagyok rajt. "

Nem is voltál. Küldjek egy képet rólad? :-)
kk.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 22:53:55

koka
kuldhetsz de csak amin szep vagyok!(:

Farkas D Gabor
Miert nem Eva ir? ez a blog rola szol.Es ugyan miert ne irhatnam le, hogy milyennek ismertem meg azon a levelezolistan amin par eve en is ott voltam? Tanulsagos volt es tulajdonkeppen orulok, hogy reszt vettem rajta. Eleinte azt hittem liberalis blog, kesobb jottem ra, hogy meglehetosen belterjes tarsasag akik gyulolnek mindenkit aki maskeppen gondolkozik. A velemenyem megjelent nyilt levelezolistan is kulonben, csak egyik kedves baratnotok oda is megerkezett, igy aztan lattam, nincs ertelme elorol kezdeni. Szervusz Arzen, ne mergelodj, Eva pedig vedje magat, en sem kerek fel mast, hogy helyettem irjon.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 23:02:14

www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8685814

Tessek, ez vagyok en, telefonszamot nem adok mert Casablancaba, Marokkoba telefonalni meglehetosen draga mulatsag, lehet iwiw-en keresztul is gyalazni.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.07.28. 23:17:24

Jajistenem, hat nem rosszat kuldtem, milyen csacsi vagyok.(: de mindegy, az iwiwen ott vagyok.

Emmanak 2008.07.30. 16:14:26

"Es mivel a fidesz nepszerusege mindig eleg magas volt, ezert aztan a magyarsag azon fele akik szimpatizaltak vele lassan mind fasisztakka valtak"

Nem csak Eva szerint. Az alabbiakban a magyarazat, hogy miert.

“All it takes for the triumph of evil is for good men to stand by and do nothing.” (Edmund Burke).

Amig a Fidesz nem tiltakozik es nem kulonbozteti meg magat a szelsojobbtol, minden fidesz szimpatizans megszivlelhetne Burke szavait.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 10:31:36

Jogos kritikat kaptunk Orosz Jozseftol.
klubradio.hu/cikk.php?id=&cid=73816#c
"A megtisztelő helyezés…

Egy, az USA-ban élő magyar, aki korábban a Yale egyetem dékánja volt, itthon egy internetes fórumon – úgymond – kiérdemelte az egyik legnagyobb árokásó címet. Egyebek között azért, mert Connecticut-ban is a Klubrádióból informálódik, de az is a “baj” vele, hogy egy szociológiai tanulmányra alapozva állítja, “magyarok pedig úgy általában homofóbok és antiszemiták”. Ennyi elég is? A Kontra vendége Balogh S. Éva történész professzor."

Koszi CrL-nek, hogy kiasta a linket.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.09.02. 12:48:07

Oh, oh..vihar egy lavor vizben..(: Otthon voltam vagy egy honapig, volt alkalmam szetnezni, ujsagokat megvenni, vegigkinlodtam par Klubradiot de Echo tevet is, beszelgettem a barataimmal es azokkal akiket annak hittem. Ha szabad vegso kovetkeztetest levonni mindebbol: jobbosok es balosok vigan veszekednek a politikan, altalaban erzelembol, nagy szubjektivitassal, de gyulolkodest inkabb ertelmisegiek kozott tapasztaltam. Naluk csak feher-fekete letezik. Kilencveneves apam meselte bosszus-nevetve, hogy tobb evtizedes asztaltarsasaga bomlott fel azert, mert nem tudtak a bottal es santikalva kozlekedo honfiak eldonteni ki a nagyobb gazember: Orban avagy Gyurcsany.((: Most kivanjuk azt, hogy csak egyfajta tarsasag legyen mindenhol, hogy a vernyomas szinten maradhasson es egyetertve higyjuk, a mi vilagunk
a legszebb?
Megtapasztaltam kulonben en is: Eva magyar levelezolistajan harom eves ideiglenes ott tartozkodas utan mondhatom, soha eletemben annyi gyulolettel, gyanakvassal es visszautasitassal nem talalkoztam. Kaptam azert kis szeretetet is, erdekes modon idos es meggyozodeses kozmopolitak es szocialistak fogtak partomat es ertettek meg. Ok mar tudhattak, mennyire valtozik a vilag es az emberek? Eleg ha egyet fordul egy helyzet, maris annak is igaza lehet aki addig ellenseg volt.
Na persze nekem nem volt, ez nyilvanvalo.(:
Borzasztoan sajnalom, hogy nem lehetett valoban ertelmesen, ervekkel es nem csore toltott pisztollyal szembenezve vitatkozni es meg evek utan is bizonygatni kellett, hogy sem fideszberenc sem antiszemita-rasszista nem vagyok. Sajnalom, hogy nekem kedves, okos joemberek hagytak ott a listat emiatt, mert nem ertettek meg, hogy nem ellenseges szandek, hanem pusztan csak mas vilagszemlelet vezetett. Eva volt a leginkabb ellenseges. Maig sem tudom azert-e, mert tekintettel kellett lennie a lista vezeto egyenisegeire vagy mert valoban meggyozodessel hitte, hogy farkas tette be a labat a baranyok koze???
Dehat nagykepuseg lenne ebben remenykedni, annyira nem voltam fontosasszony.
Nem felejtem el oket azert, remelem ok sem engem.(:
Vegezetul csak annyit: rettentoen sajnalom, hogy nem lattam balliberalis levelezotarsaim arcat, miutan Koszeg Ferenc cikket vegigolvastak Magyar Balintrol az ES-ben. A magam reszerol mar regen karorvendtem annyira mint akkor. Nagyon jolesett.Udv.(: Emma

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 13:17:05

"de az is a “baj” vele, hogy egy szociológiai tanulmányra alapozva állítja, “magyarok pedig úgy általában homofóbok és antiszemiták”."

Ugyan már, miért volna baj? :-))

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.09.02. 18:09:26

Na ja, homofob...Horn Gabor szerint "semmi problema, az szdsz-re mindig szavaz annyi buzi Budapesten, hogy bekerulunk a parlamentbe.." Remelem aztan meghàlàlja.(:

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 20:12:43

Nem hálálja meg. A Szadesz csak hangban buzipárti, ténykedése inkább a homofób érzelmek fölerősödését segítette elő.

Ezzel együtt a Balogh S. Éva féle állítás undorító általánosítás. Hihetetlenül gáz, ha nem érzi.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.09.02. 20:58:39

Nem erzi. Semmit nem erez ket dolgon kivul: a szocialistak imadata es a jobboldal gyulolete elteti. Nincs vita es nincs logika. Eva tortenesz..ez a problema. Vajon hogyan es mit tanithatott mondjuk Magyarorszagrol? Talan nem mindegy, vegulis a Yale-rol mar kerultek ki amerikai elnokok, szenatorok. Nevetseges lehet talan erre gondolni, de ki tudja hogy befolyasolhatja egy fiatal ember gondolkodasmodjat egy teljesen szubjektiven eloadott, de tekintelyes eloado altal megfogalmazott gondolatmenet? Milyen befolyassal lehet ez kesobb az eletere vagy esetleg egy egesz orszagera? Mert mas dolog egy levelezolistan fecsegni es megint mas egy nagy egyetem tobbszazas letszamu eloadotermeben kijelenteni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.02. 21:22:24

tevevanegypupu · tevevanegypupu 2008.09.02. 20:58:39:
"Semmit nem erez ket dolgon kivul: a szocialistak imadata es a jobboldal gyulolete elteti."

Ezért olyan szórakoztató. ESB azt hiszi, okosakat mond, a hallgatóság pedig röhög vagy hüledezik.

"Vajon hogyan es mit tanithatott mondjuk Magyarorszagrol?"

Azt, amit mond. Hogy Magyarország egy elmaradott, barbár hely, ahol másként kell viselkedni, mint civilizáltabb helyeken.

"de ki tudja hogy befolyasolhatja egy fiatal ember gondolkodasmodjat egy teljesen szubjektiven eloadott, de tekintelyes eloado altal megfogalmazott gondolatmenet?"

Mit gondol, magától találta ki? Egyszerűen átvette a környezetétől. Ha nem ő mondja, elmondta volna más.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.09.02. 21:53:18

Doomhammer
Nem vagyok biztos abban, hogy Evat a kornyezete befolyasolni tudna, sokkal inkabb a forditottja igaz.(: Szerencsere nala azert realisabban, objektivebben gondolkodo es valoban vilaghiru magyarok szava es velemenye mervadobb..Meg akkor is jobban es hitelesebben ertekelik Magyarorszagot, ha volt ido, mikor az orszag valoban barbar es kegyetlen volt veluk szemben. Eva menekulese es forradalmisaga 1956-ban valoszinuleg egy meggyozodeses kommunista pillanatnyi megingasa lehetett. Minden megnyilvanulasa ezt latszik igazolni. Mar regen helyrehozta azt a botlast amit esetleg Nagy Imre okozhatott nala abban a forradalmi hangulatban amit aztan mas is, sokan megtagadtak kesobb. Tobb hasznot hozott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.23. 10:20:12

Ez legyen itt megorokitve.
A forintvalsagot Orban kesztyubabjakent mukodo bloggerek okoztak Eva S. Balogh szerint. Kemeny forrasokra tamaszkodik: Kalman Olgara.
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2008/10/the-foreign-press-and-hungary.html

Anne Applebaum nevet rutinosan csak a hitelesseg erdekeben veti be, Applebaum egyaltalan nem irt Magyarorszagrol.
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/10/20/AR2008102002293.html

gyöngyösbokréta 2008.10.24. 10:32:28

De igen, Applebaum többször említi Magyarországot cikkében. Azt írta: minden kormánynak vannak külső és belső ellenségei egyaránt, és valakinek mindig érdekében áll, hogy destabilizálja az országot és ezáltal ledöntse a kormányt. Erre ugrott ESB (Igen, igen! Belső ellenség! Orbán!) Viszont Applebaum (és persze ESB is) kihagyta azt, hogy ez az elmélet kormányokra is vonatkozik. Például nem szoktak ilyen helyzetekben kormányt váltani. Vagy egy nemzetközi intézmény pénzt adhat arra, hogy megerősítse a kormányt. Lásd a Grúziának nyújtott „újjáépítési" támogatást.

koka 2008.11.30. 20:27:42

tevevanegypupu · tevevanegypupu
Eva tortenesz..ez a problema. Vajon hogyan es mit tanithatott mondjuk Magyarorszagrol?

Hát biztos nem a szentkorona tant, mint a mostani magyar történelemtanárok.
kk.

Téglagyári Megálló 2008.12.05. 16:38:36

koka,

egyrészt mi a baj a szentkorona tannal?

másrészt ez a "mostani magyar történelemtanárok" elég merész általánosítás

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.05. 18:08:02


ESB a Yale egyik college-ának volt a dékánja, van két cikke az American Historical Reviewsban. Ha a Reakció és a Konzervativ összes kontribútora együtt lerak valami hasonlót az asztalra, akkor lehet keménykedni. Neki ez a
politikai megmondás a hobbyja. Pont annyit ért ehhez mint bárki Pesten a villamoson. Csak ők nem voltak dékánok a Yale-en és ezért nem lehetnek árokásók. ESB gyakorlatilag egy drukker, ki ennek drukkol, ki annak, az, hogy ő közben azt hiszi, hogy valami mást csinál az engem nem izgat fel.

American Historical Reviews fiúk, nem Kommentár, Heti Válasz, Valóság, anyjakinja. más pálya cicák.

Téglagyári Megálló 2008.12.06. 13:33:56

Remélem majd Gyurcsány Feriről is ír majd egy százoldalas független tanulmányt.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.12.07. 09:48:15

Miert irjon egy laikus az American Historical Reviews-be? Eva politikai velemenyevel vitatkozik vagy ert egyet mindenki, senki nem vonja ketsegbe a szaktudasat. Tortenesz probaljon meg semleges maradni, vegulis azert lett tortenesz nem igaz?
Ha pedig elkotelezett valami vagy valaki mellett akkor legyen kenytelen elviselni azt is, ha tobben nem ertenek egyet vele. Amennyiben a velemenye szelsoseges es a tenyekkel gyakran szoges ellentetben all, akkor viszont ne csodalkozzek azon, ha bekerul az arokasok koze ..
A pesti villamoson utazok politizalasa vagy egy amerikai tortenesz velemenye lehet egyforma, de a tortenesz szubjektivitasa - ha hiavatalosan fejti ki - azert jobban tamadhato. Nem igaz koka?(:

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.07. 11:23:49


tevevanegypupu,

ESB erősen elfogult. nem történészként elfogult. történészként 1914-1922-vel foglalkozott, ez meg 2008. miért legyen egy történész kevésbé elfogultabb ha madzsarisztánpolitikáról van szó, mint egy elméleti fizikus ? felnagyít dolgokat, ahogy mások mást nagyítanak fel. fontosnak tart dolgokat amelyeket én jelentéktelennek tartok, és gondolom vice versa. connecticutból vagy marokkóból nézve a dolgok egyébként nem feltétlenül látszanak olyan rettentően jól. a belvárosból sem. sehonnan sem. ESB mondja a tutit, teljes erővel. ez a lényeg. nem árokásó, hanem tutimondó. az másért vicces. az árokásó sem igazán veszélyes, a tutimondó pláne nem.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.12.07. 15:17:16

Jo Tubder
altalaban az az arokaso, aki elert egy bizonyos hirnevet, tarsadalmilag megbecsult poziciot es ehhez tarsul egy megingathatatlan konoksag, tokmindegy milyen oldalon. Tuti megmondo es bizonyos mertekig korlatolt. Veszelyes is lehet, mert hat az emberekre a foglalkozasaban elert pozicioja (amit nem mindig erdem szerint osztanak mint tudjuk) es sokszor nem a lenyegre figyelnek a hallgatok: nem arra, hogy mit mond, hanem arra, hogy ki mondja. Egy altaluk elkepzelt eszmet lehet vedeni logikusan es erzelembol is, de az eszmet kepviselo politikust vagy "hires embert" fenntartasok nelkul, fanatikusan tamogatni akarmit is csinal, az mar veszelyes es meggondolatlan. Foleg akkor, ha a vitapartnereket szemelyeskedessel, lekicsinylessel es sertegetessel akarja meggyozni. Es legfokeppen ha az altala kepviselt politikus enyhen szolva ketes egzisztenciaju, vitathato becsuletu..Amerikaban ugy latszik a ket legradikalisabb oldal mukodik igazan jol a magyarok kozott: a radikalisan baloldali liberalizmus (ami mar nem liberalizmus) es a szelsojobboldali nacionalizmus gyakran rasszizmussal is tarsulva..Kozottuk navigalni nem is erdemes, mindket oldal haragjat magara zuditja az ember.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.07. 16:03:40


ESB baloldali ? A HIX-en (www.hix.com irok szerinti kereses Eva Baloghnal van vagy 1300 beiras. Europaban ezt jobboldalisagnak nevezik, a keleti parti egyetemi ertelmisegtol jelentosen all jobbra.

Volt vele kisebb vitam, de baratsagosabb jellegu. En ugyanis ugy gondoltam, hogy MIEP ide vagy oda, Magyarorszagon a szelsojobboldal nem valosagos tenyezo. Ez a kilencvenes evek kozepen volt. O ugy gondolta, hogy en erosen alulbecsulom a szelsojobb veszelyet. En ugy lattam, hogy o tulsagosan nagy jelentoseget tulajdonit az internetes tapasztalatainak. Ott igen durva baromsagokat irtak le, mas (magasabb) nivon mint most, de igen durvakat. Aki az internetrol ismeri a mai magyar helyzetet az hajlamos fekete-fehernek latni, es o honnan mashonnan ismerne. Az interneten mindenki mindent harommal szoroz meg, mindenki kemenykedik, odacsap, zsidozik fasisztazik trollkodik. Ugyanezek az emberek privatim kb. annyira veszelyesek mint egy aranyhorcsog. Na ezt nem ertette meg.

tevevanegypupu · http://tevevanegypupu 2008.12.07. 16:29:59

Evat magyar szimpatiaja feltetlenul Horn Gyula kormanyahoz, utobb Gyurcsanyhoz vonzotta, valamint az szdsz-hez, de mint tudjuk az mszp-szdsz koalicio meglehetosen meghatarozhatatlan vegyulette valt..vagy nagyonis meghatarozova. Hogy ez most bal vagy jobboldalisagot jelent azon lehet vitatkozni. BSE maskeppen velekedik az amerikai es maskeppen a magyar helyzetrol, partokrol.Amerikai szemszogbol nezve ketsegtelen, hogy inkabb demokratikusan gondolkodik, a Bush kormanyt es politikajat nagyon nem kedvelte es nehany kulpolitikai (a vilag egeszere vonatkozo) megnyilatkozasaval (ebben egyetertettunk) magara zuditotta levelezo tarsainak goromba es sokszor nagyon durva megjegyzeseit..O sem kimelte azokat akiket gyengebbnek gondolt maganal, sokszor megsertett kedves, jolelku, nagyon muvelt es idos embereket is pusztan csak azert, mert mas velemenyuk volt, mindenesetre megalapozottabb, szemelyes tapasztalatra alapulo.

erzs 2009.01.08. 16:13:57

drágáim, honnan veszik maguk a jeles szerzőre vonatkozó infókat? merthogy én nemigen akadtam a hölgy "köztiszteletben leélt történészi pályára" vonatkozó adatokra. tulképpen mi is a neve? Balogh, Eva S. ?
Eva Susan Balogh?
Puskas-Balogh, Eva S.?

A köztudottan kiváló és elismert történész tevékenységéről az internet szerint mintegy 3 db könyv tanúskodik, melyek közül az egyik a disszertációja, ha nem tévedek. az általam fellelt halhatatlan alkotások: The road to isolation : Hungary, the great powers, and the successor states, 1919-1920;
Foltos emlékek
by Éva S Puskás-Balogh;
Soviet-Canadian relations, 1917-1939.
by Eva Susan Balogh; Carleton University. Dissertation.

A Library of Congress – Online Catalog
szerint Orosz József barátunk orákuluma az alábbi művel van jelen az egyetemes emlékezetben:
LC Control No.: 92207964 LCCN Permalink: lccn.loc.gov/92207964 Type of Material: Book (Print, Microform, Electronic, etc.) Personal Name: Puskás-Balogh, Éva S. (Éva Susan) Main Title: Foltos emlékek / Puskás-Balogh Éva S. Published/Created: San Francisco, Calif. : Mikes Kelemen, 1986. Description: 149 p. : port. ; 21 cm.
és végül, hogy teljesen precízek legyünk:
Eva Susan Balogh dean: 1973-1979. Morse College
www.library.yale.edu/mssa/YHO/colleges.html
en.wikipedia.org/wiki/Morse_College

viszont élete nagyobbik felének tevékenységéért, ti. az intenzív összevélekedésért kitüntetést érdemelne.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.09. 09:55:26

Erzs, Eva S. Balogh torteneszi palyajanak kimagaslo allomasai nekem is rejtelyt jelentenek. En azonban sajnos nem vagyok tortenesz (es nincs is hozzaferesem tortenelmi szakfolyoiratok adatbazisaihoz), hogy ebben a temaban erdemben nyilatkozhassak. Ezert maradtam annal, amit dokumentalni tudok.

erzs 2009.01.12. 10:55:57

Kedves Doomhammer, körülnéztem Mo. (nektar2.oszk.hu/librivision_hun.html webpac.mokka.hu:8080/WebPac/CorvinaWeb ) és Ejrópa könyvtáraiban (search.theeuropeanlibrary.org/portal/en/index.html ), oszt egy nagy semmi. Lehet, hogy nem vót tökéletes a keresés, de azé’ csak előgyütt vón vmi, ha van. Egyszóval, mintha baj lenne a hölgy hitelességével. (Amit azonnal cáfolnom kell, mert egy független és objektív baloldali és/vagy liberális esetében az ilyesmi EL-KÉP-ZEL-HE-TET-LEN!)
Hogy publicisztikáira és elemzéseire - a magyar sajtó mellett - vevő a külföldi is, az csak azt bizonyítja, hogy bármely náció zsurnalizmusa képes bámulatosan rövid idő alatt lesüllyedni a béka segge alá, ha megfelelő közegbe kerül.
Eva S. Balogh: www.budapesttimes.hu/content/view/7353/217/
www.budapesttimes.hu/content/view/6301/217/
www.budapesttimes.hu/content/view/6550/217/
Szerzőismertető a The Budapest Times-ban
Eva S. Balogh received her B.A. in history at Carleton University, Ottawa, Ontario, Canada. She continued her education at Yale University: M.A. in Russian and East European Studies and Ph.D. in History. She taught at Yale University concentrating on East European history, the diplomatic history of World War I, and nationalism. In addition, she served as dean of Morse College, one of the twelve residential colleges at Yale University. Since 1994 she has thrown herself into a new field: current Hungarian politics. And in case she sounds single-minded, she has bred and shown basset hounds.
You can read her international perspective concerning events in Hungary on a regular basis in the "Hungarian Spectrum" section of BTOnline. And if that's not enough, you can visit her website at esbalogh.typepad.com

Tehát: Eva Susan Balogh dean: 1973-1979. Morse College (Yale)
„Dean (education), the head of a division, faculty, college, or school in a university.” Ez azért nem teljesen ugyanaz, mint hogy a „Yale dékánja”.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.12. 13:13:09

erzs 2009.01.12. 10:55:57:
"Ez azért nem teljesen ugyanaz, mint hogy a „Yale dékánja”."
A college dean-nek szerintem nincs megfelelo forditasa a magyar nyelvben, a Yale rendszere meg az USA-ban is eleg furcsa. A Yale residential college-e egy miniegyetem es egy kollegium furcsa keresztezodese. A vezetoje tobb, mint egy kollegiumigazgato (torodik a bentlakok tanulmanyi elomenetelevel), de kevesebb, mint az egesz Yale dekanja.
www.yale.edu/admit/freshmen/residential_life/index.html
"Yale's residential college system, now more than seventy years old, is perhaps the most distinctive feature of the College. The residential colleges allow students to experience the cohesiveness and intimacy of a small school while still enjoying the cultural and scholarly resources of a large university; the residential colleges do much to foster spirit, allegiance, and a sense of community at Yale.

Before freshman year, all incoming undergraduates are assigned to one of Yale's twelve residential colleges. Students remain affiliated with their residential college for all four years (and beyond). Yale makes every effort to represent the diversity of the entire undergraduate community within every residential college. In this sense each college is a microcosm of the larger student population."
...
"The dean serves as the chief academic and personal adviser to students in his or her residential college. Students submit course schedules, drop courses, or convert a course from the Credit/D/Fail option to a letter grade through the residential college dean's office. If a student is having difficulty with a particular course, the college dean can often help by talking with the student's instructor or with the relevant department's director of undergraduate studies, or by referring the student to one of the tutoring programs administered by each residential college. Getting to know all residential college students as individuals helps the dean to address their concerns as personally and effectively as possible."

Legyen akkor a Yale egyik college dekanja? Nagyon hulyen hangzik. :-/

erzs 2009.01.12. 16:04:47

(ebből még nyelvfilozófiai diskurzus is lehet!)
elismerem, nincs rá megfelelő magyar kifejezés, nade a "dékán" is megtévesztő. amúgy nem ezért nem szimpatizálok vele, hanem mert ugyanolyan, mint a többi klubos orákulum: bármiről képesek 10 percen át folyamatosan előadni, méghozzá a "nekem még a seggemben is fejem van" stílusban. és tényleg, mindenki axiómaként fogadja ezt el

na megyek tejberizsát csinálni

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.12. 16:20:27

erzs 2009.01.12. 16:04:47:
"hanem mert ugyanolyan, mint a többi klubos orákulum"

A Klubradiora gondol? Na, ez egy masik rejtely. Miert pont a Klubradioban talalta meg Eva S. Balogh a lelki tarsait? Ismerem mar 15 eve, tudom, hogy sokat keresgelt es eljutott odaig, hogy a Klubradio uzeneteit ragja ujra angolul es nyomja le blogformaban.

Azert ez nem nagy palya egy jelentos tortenesznek. ;-)

"bármiről képesek 10 percen át folyamatosan előadni, méghozzá a "nekem még a seggemben is fejem van" stílusban."

Ez egy kommunikacios trukk, a hamis autoritas trukkje. Ahogy az orvossal se vitatkozunk a kezelesrol, ugy a szuperaggyal sem. Aztan hol mukodik, hol nem. Ugy latszik, maganal inkabb nem. ;-)

azIstenostora 2009.01.27. 00:52:26

Senki nem zengi el Évánk tetteit?
Pedig volt egy nagyobb feljelentési ügye is,még a Petőfi rádió is foglalkozott vele.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.27. 11:27:13

@azIstenostora:
"Pedig volt egy nagyobb feljelentési ügye is,még a Petőfi rádió is foglalkozott vele. "
Meseljen. Errol nem hallottam meg.

layena 2009.03.17. 21:34:31

Balogh S. Éva egy "dékánsága" a Yalen egy kollégiumi vezetö (ill. inkább nevelö, mert a diákokkal közvetlenül foglalkozo) tanár poziciojának felelt meg, jelentös történészi munkája nincs, az angol nyelvü blogja a homályosítás és csúsztatás mintapéldája, mozgatórugói ismeretlenek, valószinüleg privát természetüek. A feljelentési ügyröl ugyan hallottam valaha, de öszintén szólva már elfelejtettem, hogy pontosan miröl is volt szó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.11.20. 11:52:30

Balogh S. Eva beszamol a CIA-nak a Fidesz es a Jobbik osszefonodasarol.
nol.hu/belfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_
"Többek között a Jobbik pénzügyi hátteréről érdeklődött értesülésünk szerint az amerikai külügyminisztérium és a CIA mintegy negyven megjelent munkatársa azon az egynapos szimpóziumon, amelyen Közép-Európa került terítékre, különös tekintettel a szélsőjobboldal megerősödésére. Az eseményre csütörtökön, a nyilvánosság kizárása mellett került sor egy Washington melletti előváros jellegtelen irodaházában, közel a Központi Hírszerző Ügynökség székhelyéhez.
...
Balogh Éva pedig válaszul egy az eseményen is bemutatott írását juttatta el lapunkhoz, amely tükrözi a Fidesz és a Jobbik viszonyáról alkotott nézeteit. Ebben a szerző Bauer Tamás "folytonosságelméletéből" indul ki, miszerint a két párt között nem lehet egyértelmű választóvonalat húzni.

Balogh Éva továbbra is aktuálisnak tartja a HVG egykori gunyoros címlapját, amelyen Martonyi János akkori külügyminiszter teniszütővel próbálja hárítani főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök irányában rúgott futball-labdáját. Orbán szerinte "egy nagy birodalom mindenható vezéreként" próbált feltűnni a külpolitikában, hogy a végére csak Silvio Berlusconi Olaszországával és Franjo Tudjman Horvátországával legyen jóban."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.11.20. 11:53:26

@szamárfül:
Maga volt a gyorsabb. :-)

Ha Iranbol penzelik a Jobbikot es a Fidesz es a Jobbik kozott nincs hatarvonal, az azt jelenti, hogy Iranbol penzelik a Fideszt, nem? :-O

tony zionist 2009.11.20. 14:46:34

mi a lófaszt csinál a magyar titkosszolgálat?

már rég likvidálni kellett volna ezt a mocsadékot, meg mohácsit és a többit, lévén jogilag nem biztos, hogy megfoghatóak, vagy ha meg is foghatóak, lenne műbalhé.

szépen csendben likvidálni kell ezeket,de ez a szaksolgálatok feladata.

mondjuk balogh éva infarktust kaphatna, bozókit autóbaleset éri, mohácsit pedig holtan találják egy bestiális, kutyaszexes orgia után...

TANOS 2009.11.20. 21:50:42

Véleményem a NOL oldalán megjelent, alábbi LINK-el elérhető írásáról.

nol.hu/kulfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_

A CIA sajnos sokszor és súlyosat tévedett, megbízhatatlan forrásokból szerzett információival, rossz irányba befolyásolták az USA külpolitikáját.

Erre szolgáltat bizonyítékot, a NOL írása.

Idézetek a cikkből:

„Balogh Éva pedig válaszul egy az eseményen is bemutatott írását juttatta el lapunkhoz, amely tükrözi a Fidesz és a Jobbik viszonyáról alkotott nézeteit. Ebben a szerző Bauer Tamás "folytonosságelméletéből" indul ki, miszerint a két párt között nem lehet egyértelmű választóvonalat húzni.”
„Balogh Éva továbbra is aktuálisnak tartja a HVG egykori címlapját, amelyen Martonyi János akkori külügyminiszter teniszütővel próbálja hárítani főnöke, Orbán Viktor miniszterelnök irányában rúgott futball-labdáját. Orbán szerinte „egy nagy birodalom mindenható vezéreként” próbált feltűnni a külpolitikában, hogy a végére csak Silvio Berlusconi Olaszországával és Franjo Tudjman Horvátországával legyen jóban.”

Két megbízható forrásra támaszkodik Balogh Éva, tekintettel arra, hogy hazájától távol az Egyesült Államokban él évek óta.
Az egyik Bauer Tamás, aki közismert elfogult politikai véleményéről, akinek apja még az amerikai imperialisták magyar bérenceit verte az ÁVH börtöneiben.
A másik a HVG egykori címlapja, és az abból levon t következtetés.

Tisztelt NOL!
Milyen színvonalon álló „szakértőkre” támaszkodik a CIA és a NOL?

Hogy a Fidesznek mi köze van ahhoz, hogy a Jobbik kap-e pénzt Irántól vagy nem, azt valószínű csak Balogh Éva és a NOL zseniális újságírói tudják.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2010.06.20. 17:10:12

Mért? Orbán nem populista és veszélyes demagóg?

palostrend · http://palostrend.hu 2010.08.11. 20:51:51

ORBÁN! - SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYÖRGYNEK!!!

Államformánk: cionista diktatúra

Magyarország a cionista terror legutolsó fázisába, az emberfők metszésének
olyan stádiumába szoríttatott a ZSIDESZ bűnszövetkezet ismételt hatalomra kerülésével, amely bűnszövetkezetnek már különös jóstehetség nélkül is kijár, nagyon kijár! - az irgalmatlanul, csúfos vég!

Ez, az ország nemzeti hányadához képest igen karcsú, de látszólag összefogó, a
karvaly tőke totális háttértámogatását élvező nomenklatúra, akik mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül szembe hazudnak, és arcul köpnek.
Ráadásul olyan kíméletlen, sztálini mentalitással bírók, ami nélkülözi a lakossággal szembeni lojalitás fikarcnyi szánalmát; -, ellenben operál az ávós kínzások összes Biszkus hagyományával, míg követendő vérrontásaikban a százszavas, "túlképzett", magyar bajuszos, kommunista Martonyi Jancsi bohóc képezi a kezdetet és a véget.
Ez a kezdet és vég meg abból tevődik, hogy Martonyi agyi szintjére züllesszék Magyarországnak még a CSILLAGVÁLTÁS elöttről (1990. 10.23.) megmaradt, jellegzetesen magyar értékeit...
... úgy formálisan, mint szellem...óriásaiban!

Továbbra is óránként fecskendezik, előre kitervelten, tele vízionálva a társadalom vetítővásznára a fertőt, amit pechünkre majszolunk is mint hülye gyerek a romlott boci csokit.

A magyar emberek egyre darabosabban, érzelem mentesebben - léteznek -,
egyre aggasztóbban viselkednek s csillagszemünk is kezd egyre savóbbá válni, ami végképp kiszolgáltatottá tesz mindannyiónkat, mert már a színes kontaklencsékbe is bele tudunk szerelmesedni mint, ahogyan tetszeni engedjük magunknak már az agyonszolizott száraz szingliket is.

Közben meg arról álmodozunk, hogy még véletlenül se érintkezzünk implantátumokkal; - se testben, se kívüle. Agyrém.

S ez éppen elég ösztönző erő azoknak a vadidegeneknek, akik országunkra, Magyarországra, e világunk közepére, olyannyira hadonászva, szemforgatóan teszik rá csúszós tenyereiket, mint ahogyan a meztelen csigák nedvedzik csíkjaikat, kiszemelt területeikre.

Nedvedzik úgy, hogy a rajta tébláboló őshonos egyedeket semmi más cél ne kergesse, mint a színesebbnél színesebb kupakok begyűjtése vagy a sörös címkék leáztatása.

Nosza hát. Mustrára!

Kezdjük rögtön az átnevelési trükkjeikkel.

A 2/3-os "ÓRIÁSPÁRT" parlamenti könyöklői, sábeszdekliben igyekeznek megfellebbezhetetlenül kinyilvánítani, hogy a még többségi egészséges társadalmat zsidó és cigány szeretővé, egyfajta önfeladó barommá kell kényszeríteni.

...de gondolkozzunk el, hogy mi is lehet ez a motivációs erő, ami hadrendbe képes sorakoztatni megszívott kullancsokat a magyar emberek többségével szemben?!

Eleve és kizárólag földi világunkban senki és semmi mást nem lehet jobban megvesztegetni és nyomorultabbá tenni, mint az oszlásnak indult beteg lelket, "amik" fiktív pénzekért, sukorói javakért és hatalomért az égadta világon mindenre kapható.

Az áldozat (holokauszttúlélők, buzeránsok, született gyilkosok!) örökös szerepjátszásától kezdve a szegénység és megosztottság, folyamatos, fenntartásán túl a vérontás, habzó VÉR...rontásáig mindent, de mindent kér.

Ez a fajta vehemens agresszió évszázadok óta változatlan a bosszúálló isten ivadékainak, az istentelenek degeneráltjainak...
... s mégis rendre beengedjük a lompos farkasokat a házikónkba...otthonainkba...lányainkba.

Úgyhogy azt a segítséget, amit magunktól vagy Budaházytól várhattunk volna már nem kapjuk meg, mert a zsidesz cionistáinak kegyetlen megnyilvánulásai, beetették az emberekkel, hogy egyedül vagyunk és, hogy Budaházy terrorista.

Vagyis, hogy mindenki 1 szál magában felelős mindenért, - olyan, hogy család, közösség, társadalom, nemzet nem létezik.
Aki meg mégis megkérdőjelezi ennek a szűzleánygyilkos fajnak a gyökerét, "eszmeiségét" akkor abban a minutában terroristának csippezik!!!

Ott tartunk mára, hogy a fenevad hazátlanok, a zsidó bírók, vérbírók tömkelege, (rémtetteik ismeretében is!) továbbra is beadhatják a szánkba... a terrorista csutkát...

Téve mindezt úgy, hogy név szerint ismerjük azokat a vérbíró elődöket, akiknek nem mást mint a MAGYAR NEMZETHALÁLT! okozó TRIANONI DIKTÁTUMOT "köszönhetjük"!!!

Tragédiánk, hogy azt is képesek voltak elhitetni, hogy úgy leledzünk itt a világegyetemben, mint egy taknyos orr, aminek nincs gazdája...
Pedig mindnyájan tudjuk - mi az hogy! - hogy honnan is fröcsög ez a szürcsögős, orrmány kampány!

Ezt a felvetést terebélyesíti a génhibások és elfajzottak aktuális hír ömlenye is, ami gőzerővel igyekszik sarokba nyomni Budaházyt.

Ezért könyökölni, hengerelni kell: vagyis, 30 ezüstért kútba kell vetni minden együttérzést, kegyet, értéket, emberséget, családot, a magyar emberekben lüktető, együvé tartozás, spirituális élményét!

Nonszensz, NA! Nonszensz.

Már csak azért is, mert kikérem magamnak, hogy ócska, hold fázist ugató törpék fújják, a többség szerenádját.

Igenis, kikérem magamnak név szerint: Orbán takarodj el a sleppeddel együtt ha még arra is alkalmatlanok vagytok, hogy kiszabadítsatok 1 MAGYAR HAZAFIT, BUDAHÁZY GYÖRGYÖT!!! :twisted: :idea:

azIstenostora 2010.09.03. 16:57:27

@Doomhammer:

Ez volt a HIX-en megtörtént Neményi-feljelentési ügy.Neményi Péter a saját nevén írta a cikkeit a
HIX fórumra,és a munkahelyi címéről.Balogh Éva feljelentette és kirúgatta a munkahelyéről.
Egy szegedi egyetemi tanárt is feljelentett a JATE
rektoránál,mivel le-hazaárulózta Mécs Imrét,és követelte a tanár kirúgását.Mondanom sem kell,a tanárt ki sem rúgták,de még fegyelmit sem kapott.
Azóta (elég fiatalon) elhúnyt.

azIstenostora 2010.09.03. 17:06:10

@azIstenostora:
A feljelentésben buzgó társa volt a Kaliforniában élő Fencsik Gábor is.(Igen,Fencsik Flóra fia.)

azIstenostora 2010.09.03. 17:49:04

A feljelentésben buzgó társa volt a Kaliforniában élő Fencsik Gábor,Fencsik Flóra fia.

"Nem voltunk hívei az üzengetésnek soha. Szeretnénk hinni, hogy ember és ember között a közvetlen párbeszéd orvosolhat minden nézeteltérést, vagy legalább is békés útra terelhetõ minden. Igazándiból nem is foglalkoznánk az amerikai Fencsik-aktákkal, ha Szilágyi Árpi neve nem került volna elõ:

Meg a magyarnyelvu Internet uttorokoraban az elso az elsok kozott volt a HIX-Hollosi internetes lista.Fencsik feljelentette az egyik tagot, Nemenyi Peter Andrast antiszemita es pornograf material terjesztese miatt a munkaadojanal (Argonne Industries, Chicago, Illinois)mely feljelentes alapjan (kesobbi vizsgalatok utan alaptalannak bizonyult) Nemenyit kirugtak a munkahelyerol,hazassagi problemak,anyagi csod kovetkezmenyevel.

Az uggyel a Petofi radio is foglalkozott (Szilagyi Arpad riporter),amig a feljelento libsevik banda egyik tagja,Dr.Balogh Eva (ex -Yale-i tortenesz professzor,Bethany,Connecticut) feljelentette Szilagyit a Petofi radional.Tehat a Lovas-ugy nem az elso huzasa Fencsiknek,aki mellesleg Californiaban lakik.

Miután a net még elég gyors az új vírusok terjedése ellenére, gyorsan megkérdeztük Szilágyi Árpit, mit tud minderrõl? Elõször teljesen értetlenül állt az állítólagos feljelentés elõtt, de a részleteket megismerve az alábbiakat közölte:

Sándor,

emlékszem, hogy interjút készítettem Neményivel.

1. Rákerestem most a HIX-en, némi keresés után a következõ címen megtaláltam a teljes szöveget:

A beszélgetés arról szólt, hogy az Internet egy újabb alapproblémát vet fel: mit tehet egy alkalmazott a munkahelyi internet hozzáféréssel? Vajon használhatjuk-e magáncélra: magánlevelezésre és a munkánkhoz szorosan nem kapcsolódó információk (képek, videók, viccek, stb.) felkutatására és letöltésére.
Vagy: a munkahelyi hozzáférésen keresztül kifejtheti-e valaki a politikai nézeteit? Másfelõl: joga van-e a munkáltatónak beleszólni abba, hogy mit teszünk a munkahelyi internet hozzáférésünkkel?

A beszélgetés felvetette ezt a problémát egy _valós példán_ keresztül. Neményi úr éppen hazajött Magyarországra és elmesélte nekem a saját történetét. Figyeld meg, a beszélgetésben én sehol sem fogalmazok meg véleményt, csak kérdéseket, amelyek az esetet megvilágítják. Következtetést sem vontunk le, sem én mint a beszélgetés riportere, sem az élõ adás mûsorvezetõje. (Ez ugyanis nem feladatunk, mivel nem egy szubjektív újságírói mûfajban dolgoztuk fel a témát. Ez egy interjú volt, semmi több.)

Így tehát nem kommentáltuk Neményi úr állítólagos antiszemitizmusát sem és azt sem, hogy tényleg feltett-e a hálózatra pornográf anyagokat. A beszélgetés ugyanis nem errõl szólt. Egyáltalán a problémát vetettük fel: mit lehet tenni és mit nem a munkahelyi hozzáféréssel. (Az interjú egyébként nem zárja ki egyik lehetõséget sem: Neményi ez alapján még lehet antiszemita is, meg nem is, lehet pornóterjesztõ is, meg nem is, sõt - és ez az interjú szempontjából a legfontosabb -, lehet is igaza a munkajogi vitájában, meg nem is.)

Emlékezzünk: akkoriban volt beszédtéma az amerikai törvényhozás által erõltetett Communication Decency Act (magyarul akkor úgy mondtuk: Illetlenségi Törvény), egy kicsit errõl is szólt a történet.

2. Ellenem tett feljelentésrõl továbbra sem tudok. Az elképzelhetõ, hogy valaki, aki az internetes fórumokon az interjú kapcsán a vitába belebonyolódott, azt hitte, hogy én antiszemitákat vagy pornóterjesztõket akarok népszerûsíteni és ezért írt levelet a Magyar Rádió valamelyik vezetõjének. Én azonban ilyenre nem emlékszem, ilyenrõl engem nem tájékoztattak. Tény, hogy ellenem a Magyar Rádió nem folytatott semmilyen etikai-szakmai, vagy más vizsgálatot és el sem marasztaltak kifogásolható újságírói munka miatt.

--------------------------------------------------

Hoppá. Tehát valami alap már van, valóban foglalkozott az üggyel a Petõfi Rádió, Szilágyi Árpi még a linket is be tudta húzni (jó lesz vigyázni ezzel az Internet-izével, ennek nem kell Cavinton!).

Most két dokumentumot mutatunk be a sok közül. Fencsik Gábornak valamennyi, hozzánk érkezett oldalt megküldtük, kérve állásfoglalását az eredetiségrõl és természetesen felajánlva, hogy kommentálja az anyagokat (õ ezt a Lovas-dokumentumok esetében elfeledte meglépni...). Ha válasz érkezik, vagy eltelik bizonyos idõ válasz nélkül, a többi dokumentumot is bemutatjuk, ami Fencsik szerepét valószínûsíti a fenti ügyekben."

azIstenostora 2010.09.04. 18:20:15

@azIstenostora:
Az oknyomozó Pósvári úr (Euroastra.hu) ezután
aránylag fiatalon "váratlanul" elhúnyt.

npa 2012.08.17. 04:51:19

@azIstenostora:
Béva valóban benne volt a feljelentgető körben, de a főkolompos Fencsik volt, aki gyáván elbújva jelentett fel abban reménykedve, hogy személye titok marad. BÉVA természetesen hasonló szinten működő besúgótípus volt, van és lesz. Az Argonne lehetővé tette a számítógépes rendszerének magáncélú eseti használatát is, és pontosan ezért csúnyán elvesztette az ügyet követő pert. Az eredeti vád valóban más egyetemi rendszerek feltörése, pornográf anyagok terjesztése és egy tucat hasonló törvénysértés volt, amellyel hivatalosan sohasem mertek élni, sőt egy sor írott anyagot sem produkáltak. A későbbi megkeresés után Argonne még azt is letagadta, hogy kirúgtak volna, személyes aktáimat elvesztette. Ma már nyoma sincs, hogy ott valóban dolgoztam volna. Fencsik mögött álló csapatban amerikai szenátorok, sőt a cégem fölött álló legfelső vezető az energiaügyi miniszter Hazel O'larry parancsolták meg az Argonne vezetőjének az elbocsátásomat, amely ironikus módon pont egy vállalat kitüntetést után történt meg jó munkám elismerése végett. Az esetet valóban követte egy műsor a Petőfi Rádióban, és valóban egy később hamisnak bizonyuló pletyka is elterjedt a műsorvezető elbocsátásáról, amit eleinte én is elhittem. A feljelentésben szereplő vád az volt, hogy antiszemita aknamunkát fejtek ki egy állami intézményben. Ami miatt a feljelentés megtörtént egy politikai vita volt a vérvádakról és idéztem Báry József könyvéből. Akkoriban ez ritka könyv volt, ma már kapható Pesten is. Balogh Éva nagyon elfogult és történészhez méltatlan tudásról tett tanúbizonyságot a HIX oldalain folyó vitákban. Kedvenc vesszőparipája a magyar történelem meggyalázása volt. Szerinte a magyarok egyenes hosszú kardot használtak a kalandozások korában, holott a magyarok szablyát használtak. Szerinte a magyarok végigrabolták Európát és ökrös szekerekkel hordták haza a lopott holmi. Akkoriban nem volt autobahn az ökrös-szekér volt a leglassúbb állati szállítóeszköz és a magyar lovasság ereje gyorsasága volt. Egy ilyen konvoj a nyugati páncélos lovasság miatt sohasem érte volna el célját az állandó felázott, nehezen járható utak miatt sem. Ehhez hasonló marhaságokat irkált Béva az akkori HIX-re és nem én voltam az egyetlen, aki inkompetenciájára rámutatott. Egy ízben két százalék végeredményt akart összeadni és akkor hetekig rajta röhögött mindenki. A feljelentés titkos levelezése a kormányszervek, az Argonne és Fencsik közt nálam vannak, bárkivel szívesen megosztom azokat. Ez vonatkozik Argonne elvesztett pervégzésére is. Összegezve, Béva nem érdemli meg figyelmet, személyes véleményem, hogy a vérszegény munkássága megérne egy áttekintést plagizáció tekintetében is. NPA.

Vértessy Vera 2013.02.03. 19:11:27

Érdekesen tesznek tanubizonyságot elfogadó magatartáson alapuló, liberális hitvallásuk mellett Béva és barátai a Béva-blogon, avagy Szegény Pávai Anna a ballib kampányoláskor(ajánlom figyelmetekbe a kommenteket):

hungarianspectrum.wordpress.com/2012/09/22/mens-role-in-hungarian-society-marching-in-the-wrong-direction/comment-page-2/#comments

Giorgio Magyaroni 2015.06.18. 20:55:55

Én arra vonatkozóan szólók Balogh Éva ügyébe mivel borzasztó magyar ellenséges szerepet játszik. Azzal vádolom, hogy terjeszt tudatlanul, vagy mint troller a blogja keresztül, MAGYAR ELLENSÉGES ANTISEMITISMUST. Okozva persze ellenséges jó angol nyelven nagy károkat volt szerencsétlen hazájának. Nem zárom ki, hogy mint ilyen fajta renegat az NSA nak dolgozik.

Giorgio Magyaroni 2015.07.19. 07:49:53

Balogh Éva beakarja bizonyítani, hogy boszorkányok léteznek.Igy engemet undemokratikusan kitárt a blogon. Egy argument sem tudták ellenzi az én véleményemet. Hát legjobb volt engemet kizárólag, mert töllem egkapta a doktor in honoris causa címet mivel kiderült, hogy tudós lett a magyarellenes antiszemitizmus tudományokban.

Giorgio Magyaroni 2017.01.10. 23:14:56

Azt gondolom, hogy kultivált ember vagyok. De ha valaki bár hogy is Balogh Évát dicséri azért mert az árulás prótotipusa, akkor lehet hogy elveszítem jó kapott nevelésemet. Meg kell már egyszer érteni, hogy ez a kurva megfizetetten dolgozik a magyarság ellen. Vele együtt szintén olyan gazemberek mint saját maga Balogh Éva. A véleményem az, hogy nincs olyan ország vagy nemzet a világon mint a kb. 28 % maradék Magyarországon ahol ne lenne több belső áruló. Miért ez így van ez itt a kérdés és nem az, hát hogy ez a bitang asszony külföldön él és hogy onnan fröcsköli a mérget sajátjai ellen.

Katona Nasrin 2017.12.01. 00:26:58

Kollégiumi nevelő volt a Yalen. Az angolsága is hagy némi kívánnivalót maga iránt.
süti beállítások módosítása