HTML

Árokásó Top100

Keressük a száz leghisztisebb magyar árokásót! Gyertek segíteni! M o t t ó : "A nagy aljasságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." (Konrád György)

Tessék, egy lapát! - friss topicok

  • lac1: @tesz-vesz: Melyik öreg ávóst? Amelyik még itt rontja a levegőt, még mindig sok van, túl sok. (2023.04.29. 08:53) Debreczeni József
  • tesz-vesz: @csorsza: hogy hívták az öreg ávóst? a vén komcsit aki mindig pattogott? kinek volt az apja? elfel... (2023.04.28. 17:32) Para-Kovács Imre
  • osborne: Végül elhunyt: mandiner.hu/cikk/20211130_kulfold_halalhir_balogh_s_eva (2021.12.01. 23:20) Eva S. Balogh
  • lac1: @lényeglátó: Úúúúú...! Te is visszajársz ide? (2020.07.19. 09:43) Az árok filozófiája
  • : @KopaszMercis: Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális... (2020.06.14. 15:42) Bencsik András
  • : @User1: Sajnos nem bűnbánó! A polip csápjain lógnak a köz pénzéből mesés jövedelmeket zsebre vágó ... (2020.06.14. 15:38) Bánó András
  • : Sok majom hozzá szoló 1 se tudja, gazember Siklósi Norbert sajtócézár, (Kádár alatt) lánya? (2020.06.14. 15:34) Siklósi Beatrix

árokba néz

A dicsőségfal

aczél endre (1) ágh attila (1) andrassew iván (1) avar jános (1) babarczy eszter (1) bacher iván (1) balavány györgy (1) balogh eva s (1) bánó andrás (1) bartus lászló (1) bauer tamás (1) bayer zsolt (1) bencsik andrás (1) bitó lászló (1) bodor pál (1) bogár lászló (1) bölcs istván (1) bolgár györgy (1) budaházy györgy (1) buda péter (1) csepeli györgy (1) csintalan sándor (1) debreczeni józsef (1) dessewffy tibor (1) egei antal (1) eötvös pál (1) farkasházy tivadar (1) fogarasi istván (1) földesi margit (1) föld s péter (1) forró tamás (1) fricz tamás (1) friderikusz sándor (1) gábor györgy (1) gati charles (1) gerő andrás (1) gréczy zsolt (1) györgy péter (1) hankiss ágnes (1) hardy mihály (1) havas henrik (1) hegedűs lóránt ifj. (1) heller ágnes (1) horváth zsolt (1) jakupcsek gabriella (1) juszt lászló (1) kartal zsuzsa (1) kende péter (1) kerényi imre (1) kéri lászló (1) koltay gábor (1) konrád györgy (1) kornis mihály (1) kovátsch gamma bertalan (1) krausz tamás (1) lendvai paul (1) lovas istván (1) mészáros tamás (1) moldova györgy (1) molnár balázs (1) morvai krisztina (1) nádas péter (1) napkelte (1) orosz józsef (1) para kovacs imre (1) pilhál györgy (1) polgár tamás tomcat (1) pörzse sándor (1) rákay philip (1) r székely julianna (1) sas józsef (1) seszták ágnes (1) siklósi beatrix (1) szakonyi péter (1) szentmihályi szabó péter (1) tamás gáspár miklós (1) tamás pál (1) tamás tibor (1) tóta w árpád (1) tóth gy lászló (1) ungvári gyula (1) ungvary rudolf (1) vágó istván (1) vágvölgyi b andrás (1) vanko zsuzsanna (1) vásárhelyi mária (1) závecz tibor (1) Címkefelhő

Apablog

M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből

2009.02.14. 20:00 csunderlik.péter

"-Ez egy könyv?
-Nem, ez a plafon."
(egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből)

 

Kedves honfitársaim! Roma barátaim!

Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillába csepegő orrom, de az áruló írástudók nyomába lépnék, ha értelmiségiként most nem emelném fel stencilfoltos mutatóujjam, és nem figyelmeztetnék, mennyire búsba döbbent vagyok, és már valamit tényleg tennem kell, teszem azt tett értékű szavakat.

Nem tudok hallgatni, nem tudok hátat fordítani, mint Lukács György a kivégzéseknek, mert vétkesek közt cinkos, aki néma, hogy mindjárt dekonstruáljak, még ha annyira fáj is az igazság, mint a hal Jónásnak és Jónás a halnak, ahogy Babits Mihály írta sálba tekerve, ha nem frivol ez a hasonlat, mert Kaliforniában most engem is torkon ragadott a jéghidegen bűzlő rasszista lehelet. Szülőhazámból. Igen, Magyarországról, amit Radnóti, nem tudom, ismerős ma még ez a humanista név-e, mikor az auschwitzi pernye mindent betemet? És Jenő nem adta vissza a Shelley-kötetet. Soha már. Amire mondhatni, hogy csak egy karcolás, egy semmiség, igazán nem fájhat, de vérezni, azt nagyon tud nekem, hát még a mai magyar közélet szája, amit most bevert a romakérdésbe, vagy be akar, de már előre habzik, mint a méregoldat, vagy előttem a plussztabletta, itt Los Angelesben, mikor az elmúlt hetek magyar sajtóját lapozom a számítógépen, míg mások csak morzsinkálnak.

Aggódom. Aggódom a magyar romákért, ha megengeditek, értetek, roma barátaim, és most is veletek lennék, embertestvéreim, páriaként saját hazám pergőtüzében, mint Száva Vencel Vince, ha nem tanítanék már harminc éve vizuális kultúrát az University of Californián (Los Angeles), mert megírtam a tanulmányt Csehszlovákiában. Ezért innen fogom meg a kezetek vénülő szememmel, bocsássátok meg, hogy csak a ballal, de a másikkal figyelmeztetnem kell, mert vétkesek közt cinkos, aki néma, ahogy a francia mondja.

Most már a magyarországi, egykor szebb napokat látott értelmiségiek, pardon, nem szeretem a kemény szavakat, de ki kell mondanom, immár csak jobboldali pszeudo-értelmiségiek sem tudják leplezni kontrollálatlanul áradó, széteső, tudálékos és öntetszelgő sajtómonológjaikkal, hogy Magyarországon a duzzadó rasszista közbeszéd egyre ölesebb barna nyelvcsapásaitól mered égnek az apartheid bimbója, és maholnap virágot bont, hogy a fortélyos félelem igazgasson holnapután. Napról napra fokozódik a döbbenetem.

Nem, nem a levegőbe beszélek, mert elönti a világhálót a rasszizmus, és ez szomorú, sokkal szomorúbb, mint az a véletlen diszkóbaleset, ami felkorbácsolta a kedélyeket. Mert csak kapva kapott a gyűlölettől tűzforró rasszista lehelet a kudarcos szívek mélyén izzó parázson, hogy lángra lobbantson mindent a romák ellen, csak azért, mert Veszprémben most éppen romák gyilkoltak bökővel. Véletlenül. Kerestem is egy bölcsességet a véletlenre, de csak azt találtam, hogy aki a véletlenre hivatkozik, az a Sátán unokaöccse, ezért inkább továbblapoztam, és lásd, aki szerint csak fantom a fasizmus, az ne feledje, a Sátán legnagyobb trükkje, hogy tagadja önmaga létezését.

Ám a véletlen egybeesések sorozatára ráharaptak az egyre kevésbé szemérmes magyar neonácik, megpróbálják kikezdeni a magyar demokráciát. Romabűnözésről ágálnak sörös hordóikon, istenítik néhány megtévedt fiatalember romaellenes atrocitásait, amire könnyen belelkesednek a világhálóba gabalyodott tanulatlan kamaszgyerekek, és gyűlöletbeszédeikkel minden romát halálra bántanak üzenőfalaikon, az összeset. Azért vagyok hálátlan helyzetben, mert képtelen vagyok szövegeikből idézni. Már bocsánat, de én ilyen szavakat nem veszek a számra, mint a kurva ország.

De vajon mind, mind feltették-e maguknak a kérdést, hogy amikor egy szerb, egy horvát és egy román kiállt egy mindenkiért, mindenki egyért, akkor a magyarok hol voltak a veszprémi szórakozóhelyen? Pardon, rien ne vas plus, elnézést a kiszólásért. Én tudom a legjobban tanult emberként, értelmiségiként, hogy az erőszak csak erőszakot szül, és egy gyilkos kritika többet ér millió golfütőnél.

Mondhatják a gyűlöletbeszédre, hogy ezek csak szavak, de én erre mindig azt felelem, hogy kezdetben a nácik is csak beszéltek, aztán már le is írták. A hófehér papiros türelmes. De épp ezért égessünk el minden papirost, mielőtt még életre kel az intoxikált tinta, és agyára mászik mindenkinek, mint Pásztor Albert miskolci rendőrkapitánynak, aki, horribile dictu, cigánybűnözésről beszélt, mert elragadták a megbokrosodott szavak.

Mert akiben pislákol egy kis emberi érzés, az bezárt ajtók és lehúzott redőnyök mellett se mond ilyet, és akkor is összetörnek a tükrök, nemhogy nyilvánosan előítéleteskedjen, amiért én kérek elnézést minden honfitársam nevében, itt, Kaliforniában. Tűrhetetlen, egyszerűen megbocsájthatatlan rasszistának lenni, arra nincs irgalom. Ha nem lennék felvilágosult agnosztikus, azon se csodálkoznék, ha Isten már rég kipusztította volna az egész emberiséget az előítéleteiért. Az egy halott isten, aki ilyenkor nem küld rézkígyókat. Cigánybűnözésről beszélt a rendőrkapitány is, mikor a romáknak csak töredékéről van szó, pedig a többségük becsületes. Akárki lássa, megmutatom a cikket, és múltkor álmomban beleszerettem a szétteregetett hűtlenség oroszlánköpenyébe, meg az influenzába.

És azt se feledjük, mert erről komoly tanulmányok készültek, csak fel kell lapozni a szakirodalmat, ha a Borsodban vagy egész Magyarországon tízből X roma a bűnözésre adja keserű arcát, az nem véletlenül van. A romák napjaink magyar társadalmában értékvesztett és bizalomhiányos állapotban zsizsegnek a küszöb alatt a homokpiramisban.

Előítéletek zárják be előttük a kapukat, csak azért, mert fajgyűlölő, molotovkoktélos terroristák a kisemmizett romák töredékét olyan kétségbeesett, anarchista agresszióba kergetik, amilyen a veszprémi gyilkosság volt, és aztán ezekkel az elveszett, nagyra nőtt vásott kölykökkel az egész roma mikrovilágot azonosítják, ami újabb kirekesztést szül.

Most már ki kell mondani, mert vannak tett értékű szavak, napjaink előítéletes magyar társadalma olyan, mint a tiszavirág, ami megeszi szárnyait. Pedig a Leuveni Katolikus Egyetemen készült egy felmérés, hogy laboratóriumi körülmények között a roma munkaerő egyharmadával felülmúlja a montenegróit, már ha bizalmat szavaznak neki. A Jénai Egyetemen pedig meg ennél is biztatóbb eredményre jutottak, mikor német professzorok injekciók után vizsgálták a roma tűrőképességet és agytérfogatot.

A romák kiváló emberek, szorgos munkások. És ha bűnözésre adják a fejüket, az a magyar társadalom hibája. Mint ahogy az elnyomás, a kilátástalanság áldozatai azok is, akik kétségbeesésükben bökődve véletlenül késelnek halálra másokat. Mind-mind áldozatok.

Mert vajon nem áldozat-e a pitbull, amikor a szomorú szemű kölyökkutyát, aki magzatnyálkásan még úgy akar megszeretni téged, meg az egész világot, ahogy egy fazék tejtől lucskos kenyérbelet, a gonosz emberek hamar futógépre rakják, előtte véres húst lóbálnak, és addig ütik-verik, míg véreb nem lesz belőle?

A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek, de azt hiszem nekünk is itt van az amerikai behatolástól elkeseredett szomorú Sato (ejtsd: Szató) felebarátom a Fekete esőből, legalábbis láttam a filmet. A jó sajátja, a bűne a koré, mely szülte őt. Ezt jegyezze meg mindenki, minden magyar előítéletes. És ha ebből nem tanulnak, majd írok még egyszer. Ne féljetek roma barátaim, meg fogom izzasztani őket, ígérem.

Mert aki cigánybűnözésről beszél, az maga is cigány. És nem európai.

Hogy nevén nevezzem a dolgokat.

M. Péter György, médiaszociológus, értelmiségi

 

*M. Péter György (1950-): Kassán született, gimnáziumi tanulmányait ott és Kiskunfélegyházán végezte. 1974-ben szerzett Pozsonyban diplomát, egy évet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd három hónapot a Lomonoszov Egyetemen is vendéghallgató volt, utóbbi helyen szemináriumot is tartott szlovákul. A hetvenes évek végétől részt vett a szamizdat mozgalmakban, 1978-ban szerzője volt a Csehszlovákia elviselhetetlen könnyűsége című palimpszesztnek, amiért 62 hónap börtönbüntetésre ítélték, de nyugatra szökött. Két hétre belépett az idegen légióba, aztán az Egyesült Államokba távozott, ahol azóta is Kaliforniában tanít  Vizuális kultúra, valamint Marschall McLuhan világfaluja címen. Másfél évvel ezelőtt volt egy súlyos autóbalesete. Nőtlen. Két gyermeke van. Állítólag.

38 komment

Címkék: györgy péter

A bejegyzés trackback címe:

https://arokaso.blog.hu/api/trackback/id/tr72943185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syr Wullam 2009.02.14. 21:00:48

"Mert aki cigánybűnözésről beszél, az maga is cigány. És nem európai."

Aha, ez tetszik. Teszteljük:

Vona Gábor cigánybűnözésről beszél, tehát cigány. És nem európai. Ez jó. No, még egy próba: Gusztos Péter rasszizmusról beszél, tehát maga is rasszista. És nem európai. Kolompár Orbán a Magyar Gárdáról beszél, tehát gárdista. És nem európai.

És ez a bráner tanít egyetemen Amerikában. Logikus, nem?

Syr Wullam 2009.02.14. 21:06:26

Amúgy jó vicc, hehe.

Francois Pignon 2009.02.14. 22:18:42

Viszont ha M. Péter György idekerült, talán Kovátsch Gamma Bertalannak is helyet kellene már szorítani. KGB ma is folytatta a gyalázkodásait...

CrL 2009.02.14. 22:18:56

oh pedig milyen jó félév volt LA-ben M. Peter George kurzusán!

Snoop Dogot és NWA-t hallgattunk, szívtunk és rappeltük, hogy black is beautiful meg, hogy niggaz 4 life!

Mai napig nehéz ide visszaállni mert az ország alapból rasszista és a miniszterelnöknek kell szólni, hogy cigányozni nem lehet!

Tanárúr, kérem jöjjön ide rendet tenni mert a magyarok késelnek és felvonulnak!

Francois Pignon 2009.02.14. 22:32:28

Az igazán menő médiaszociológus (vagy valláspolitológus) persze a keleti part tudományos fellegváraiban nyomja, konferenciákon, illetve - konzervatív és liberális - intézeti vitákon.
Mondjuk a mucsai magyarnak úgyis mindegy...

CrL 2009.02.14. 22:41:42

@Francois Pignon: igen, néha ránéznek a magyar newsportálokra és elborzadnak. Ezek még a középkorban leledzenek! gipsiesnek és nem adóznak.

itt meg má néger (bocs afro-american) elnök van.

természetesen a zOrbán vetette őket vissza ennyire meg a mucsai Fidesz, no doubt bout it.

kár érte, pedig jó országnak indultunk az elején.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.15. 00:32:33

természetsesn a konrádokkal nem akartamutalni senkire, különösen e blog mottójában szereplőre! :P

CrL 2009.02.15. 00:35:26

"Hogy ez így alakult, az jelentős részben a balliberális véleményelit sara."

PLT milyen igazságszérumot ivott?

kár, hogy eddig ő is rájuk szavazott...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.02.15. 01:24:30

Tanulságos a blogomon néhány kommentje, mert először ott közöltem ezt a levelet.

Pl.

"asperjangyorgy 2009.02.14. 20:32:17
T. M. Péter György! Csehszlovákiában élt ezzel a névvel? Nehezen hihető. Ezzel a névvel írt és volt Csehszlovákiában ellenálló? Nehezen hihető. Ezzel a névvel él Kaliforniában? Nehezen hihető. És önéletrajzot is mellékelt az írásához? Miért? Kinek? Minek az igazolására? És abban azt írja, hogy két hétig volt az idegenlégió tagja? Ugyan már! Ez azért nem így megy, illetve ment már akkor sem. - Ha paródia, mit parodizál? Minket? A helyzetünket? Az állapotunkat? Azt, amiben itt élnünk kell? Ha nem paródia, akkor kinek szól az írás? Kiről? Milyen kérdésről? Ha paródia, akkor azt mondom: ennél többet érdemelünk. Ha nem paródia, akkor nagyobb tárgyismeretet várbánk el, és kevésbé cikornyás stílust. Ezzel a stílussal, illetve szemlélettel ott Kaliforniában megbecsülik és értékelik? Milyen ország az? Hol van az a bizonyos Kalifornia? Hogy nem Amerikában, az majdnem biztos. - Mi itt, itthon, még ha olykor durván fogalmazzuk is meg a véleményünket, másként gondoljuk a dolgokat, mert szenvedünk tőlük. Esetleg nézzen bele a blogomba és némi képet kap róla. Talán. Esetleg. Nem vagyok benne biztos. - Az írás az idézetek szerint olyan ember írása, aki a magyar kultúrán nevelkedett és nem a csehen. Nem hoz cseh idézeteket, pedig hozhatna B. Hrabaltól és sok mindenki mástól. Ennyi ismeretet, ennyi tudást kár arra pazarolni, hogy velünk szórakozzon. ÉN EGYÉBKÉNT TUDOM KICSODA ÖN. Azért is írtam a saját nevemen, és nem valamiféle blogban használatos megjelöléssel. "

az eszem megáll.

mr. pharmacist1 2009.02.15. 09:33:02

@CrL:
ez az ország már kezdetben is kirekesztő volt, csak akkor nem cigányokat öltek, hanem pogányokat!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.15. 10:35:48

@Csucsuka:
Apró javítás: Nincs Leydeni Katolikus Egyetem.
Az a Leuveni Katolikus Egyetem. (Belgium)
Ley(i)den (Hollandia) állami egyetem.

Egyébként köszönjük az írást, felnyitotta sokunk szemét. Ébresztő kvázi-pszeudó-értelmiségi utánzatok!

programozó állás · http://www.PenzGazda.hu 2009.02.15. 12:24:48

Küldd tovább mindenkinek!

Aktuális Cigány Hírek

Cigányok állnak a gazdasági válság mögött! Neves közgazdászok hosszú kutatómunka után minden kétséget kizárólag bizonyították, hogy nem a zsidók, hanem a cigányok állnak a gazdasági világválság mögött.
Tovább: ciganyvilagvalsag.hupont.hu

A hír hisztérikus hatást váltott ki a világ tőzsdéin, ezért a forint tovább esett az euróval szemben, és elérte a lélektani 400 Forintos határt!
Tovább: ciganytozsde.hupont.hu

Románia és India hevesen tiltakozik az állítással szemben, hogy bármi közük lenne a világot átszövő nemzetközi cigány-maffiához.
Tovább: ciganytiltakozas.hupont.hu

A rendőrség bejelentette, hogy világméretű cigány összeesküvés feltételezhető központja Enying, és nagy erőkkel felvonult a helyszínen, hogy megvédje a világbékét.
Tovább: ciganyosszeeskuves.hupont.hu

Küldd tovább ezt most azonnal, hogy a világ megtudja mi az igazság, hogy a cigánymaffia felel a gazdasági világválságért!

***

lac1 2009.02.15. 15:47:49

Nekem az egész címzés és fogalmazás gyanús és szánalomra méltó.
Egy "médiaszociológus" miért címzi levelét cigányoknak, amikor azok közül elenyészően kevés olvas, még kevesebben ilyeneket. Persze van egy sejtésem, nekem, magyar rasszistának címzi, "lányomnak mondom, menyem is értsen belőle". Ezek szerint ő is tudat alatt a roma/cigány szónak negatív jelentése van. Persze az önmaga (és) sejtése szerinti magyarországi definiálása sem marad el: "lógathatnám kamillába csepegő orrom". gyurcsány óta tudhatjuk, hogy amikor cigányoznak, akkor ő is cigány, amikor zsidóznak akkor ő is zsidó. Persze arra ő sem ad választ, hogy mi van amikor hülyéznek...
Tehát rasszisták vs. ártatlan kisebbségekről szól a levél, sejtelmesen céloz az elhíresült árokásó eftárs elhíresült gondolatára, miszerint "úriember nem zsidózik, a többinek meg tilos". Meg is bélyegzi őket: áruló írástudók. Ez a gondolattársítás meg hogy: "magzatnyálkás" kölyökkutya, hát... szerintem csak egy torz világképű beteg lelkületű ember tud csak ilyent, amikor a szeretetről akar valami hatásosat írni.
Ja, és hát az auschwitz pernye...
Haló, Péter úr, rettegjen, a nyilasok már spájzban vannak!

loldongs (törölt) 2009.02.15. 15:52:23

nagyon nyugodt ember vagyok, de ezzel az "értelmiségivel" asszem nem tudnék 3 percnél többet beszélni anélkül, hogy szétbaszna az ideg...

lac1 2009.02.15. 15:58:30

@r_:
De hiszen ez csak provokál. Nem látod, nem érzed, hogy ha valóban ilyen ember lenne ahogy önmagát sejteti, akkor nagy valószínűséggel nem lenne tanár?

lac1 2009.02.15. 16:02:02

Jah, eszembe jutott, hogy mi jutott először az eszembe a "levél" olvasata után:
hát a Teller levél. Mármint a hamisított.
Meg talán még a balogh artúr blog is ilyen hülyeségel revolverezi az olvasót.

lac1 2009.02.15. 16:03:08

hülyeséggel hejesen

lac1 2009.02.15. 16:14:12

Hoppá...
Hogy mik vannak:

Ugyan miért hivatkozik Péter György is Szató-ra a Fekete eső-ből, épp úgy, mint az egyik hozzászóló - csucsuka - blogjában olvasható "Biszku Béla nyílt levelé"-ben?
Vagy valamiről lemaradtam, vagy hülye vagyok, vagy valami van.
csucsuka.blog.hu/2007/10/30/biszku_bela_nyilt_levele_a_csucsuka_blog

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.15. 19:34:23

@Francois Pignon:
Bevállaltam, hamarosan meg is csinálom.
Még anyagot gyűjtök.
Papp László Tamáshoz ennyit:
www.thisislondon.co.uk/standard/article-23641456-details/Broken+Britain+debate+as+boy,+13,+becomes+a+dad/article.do

Kéretik figyelmesen megtanulmányozni az apa és az anya arcát.

gyöngyösbokréta 2009.02.17. 02:45:37

Ezek szerint kettő darab György Péter „médiaszociológus, értelmiségi” létezik, az egyik itt, a másik a tengerentúl? Pedig az az egy, aki itthon van, bőven elég lett volna. „bűzlő rasszista lehelet. Szülőhazámból. Igen, Magyarországról”.

Pedig Kassán született, 1950-ben. Vajon a Benes dekrétumokkal kapcsolatban is irt nyílt levelet? Vagy kollektív büntetés (rasszista) elve csak a magyarokra vonatkozik?

elfelejtette 2009.02.17. 03:11:11

@gyöngyösbokréta:

Szerintem csak egy György Péter van, és az egy f*sz. Nincs mit szépíteni, a baloldali rassz-fas-nác-rettegők esszenciális példánya, még az is lehet, hogy fizetnek neki érte, hogy ilyen szemetet irkáljon.

Carnivora (törölt) 2009.02.18. 17:27:54

Ez komoly, vagy v.mi poén lapból van?

AYBARS ANDA 2009.02.18. 21:32:23

Ez egész jó.

A hülye libbant nahgyképű senkiházit jól adja vissza.

De hogy EZ HÓCIPŐ lenne, nem hiszem.

Amúgy nekem van egy ILYEN SAJÁT HÜLYÉM New York-ból,

Dr. Regős Péter, önmagát az Amerikai Magyar Zsidó Kongresszus szóvivőjének nevező hülye,

aki nem épp sínai sátras-barát históriai és vallási, néprajzi levezetéseim miatt a látószögébe kerültem: azóta zaklat, minden elektronikus eszközzel....

AYBARS ANDA 2009.02.18. 21:35:44

Belinkelem az ismerőseimnek.

AYBARS ANDA 2009.02.18. 21:50:54

Azon gondolkodom, HOGY

MITŐL OLY ÉRTELMISÉGI egy semmirevaló

FELHŐPÁSZTOR szociológus, aki súlyosbításként "média-" IS???!!

Dr. Gyarmati Pál ügyvéd, közgazdász
ÉRTELMISÉGI

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.02.19. 18:59:30

Magyarországon nem lehet elég nagy idézőjeleket kirakni.

Ma láttam megint, hogy a Biszku Béla ál-levelemre egy dísz-ötvenhatos hivatkozott , mint igazi Biszku-irományra. Azért eszükbe jutott, hogy Biszku valószínűleg a számítógépet se tudja bekapcsolni, nemhogy e-mailt írni?

Francois Pignon 2009.02.19. 19:18:33

@Csucsuka: Ha egy 56-os tud e-mailt írni, az öreg kommancs miért ne tudhatna? Bár lehet hogy a számítógépre is csak néz: "Mi a f...mal megy...?"
reakcio.blog.hu/2008/07/04/szembejon_a_tortenelem

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.19. 19:54:36

avagy fogod te még saját magadat fondszámokkal ellátni... :P

gyöngyösbokréta 2009.02.20. 11:15:08

Rendben. Az én hibám, nem olvastam végig (ezért elnézést kérek a szerzőtől), pedig a kép stimmel. Csak annyi levél jön Amerikából mostanában tengerentúlra szakadt honfitársak a Népszabadsághoz, hasonló tartalommal (semmi irónia), hogy egy blikkre hihető egy firkálmány. Ráadásul Gy.P. ehhez, önmagát parodizáló hasonlót egyébként is ír. Könnyebb lenne egyszerűen idézni tőle, noha ez sem rossz.

Talán még Gy. P. is élvezi.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.03.08. 01:11:38

Ajánlom figyelmetekbe a tehetséges fiatalembert, az új magyar váteszt. Mr. Busta a harmadik évezred Ady Endréje. Régi, örökösen égető problémákra bök rá. Ibsen is felvet ilyeneket, Karl Marx, meg a Neue Sachlichkeit. És ahány kérdésbe belekap az esztergomi rapper, mindegyik gondolkodóba ejt.

csucsuka.blog.hu/2009/03/07/nem_en_kialtok_3

Kritika. Méltatás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.13. 18:56:27

"A jó sajátja, a bűne a koré, mely szülte őt. Ezt jegyezze meg mindenki, minden magyar előítéletes. És ha ebből nem tanulnak, majd írok még egyszer.
(én nem tanultam, de inkább ne írj, ezt se értette senki.)

Ne féljetek roma barátaim, meg fogom izzasztani őket, ígérem. (már előre félek, de mit csinál?! mégegyzser jelölik mohácsit?)

Mert aki cigánybűnözésről beszél, az maga is cigány. És nem európai."
hát ez most finom kirekesztés arra, h a cigány nem európai? erről eszembe jutott h a négerek is elkezdték utálni amerikában a zsidókat. talán pont a hasonló álértelmiségi mondatok miatt. pedig sejthetitek, hogy a zsidó milyen jól kijött a négerrel, aztán a négerek ey idő után a fejükhöz kaptak, h iylen segítség nem kell nekik (talán).
a cigányoktól hiába is várnánk ilyen tettet, itt nem olyan jó már az oktatás

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.13. 19:12:46

@/murci: jól indult a cikk, de egy nagy * lett belőle

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.04.13. 23:09:51

Ez pedig most Ady Endre levele a Lendvai Ildikós blúzgombolós rémálmáról, és arról, hogy miért szeretett ki Gyurcsányból, és miért van elege ebből a saját seggébe áporodott Genny-országból. Meg még sokról. Egészség.
"Ady Endre nem alkuszik".
csucsuka.blog.hu/2009/04/11/ady_endre_nem_alkuszik

dzsoki 2010.04.22. 21:31:25

Ez egy zseniális levél.
süti beállítások módosítása